5 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
GoPro släpper Hero4 Session En ny kamera i helt nytt format
GoPro släpper Hero4 Session
Session är perfekt för den svenska sommaren.

GoPro är rätt duktiga på att släppa nya kameror. För några veckor sedan släpptes nya GoPro Hero+LCD, som är samma kamera som den prisvärda Hero fast med en LCD-display på baksidan. Nu har GoPro utökat sitt kamerautbud med nya Hero 4 Session där företaget praktiskt taget klämt in hårdvaran från GoPro Hero 4 Silver i ett väldigt litet format.

Hero 4 Session är 50 procent mindre och 40 procent lättare än GoPro Hero 4 Silver och Black, vilket är rätt imponerande då dessa är väldigt små kameror. Något som får den kubformade kameran att sticka ut är att du inte behöver något extra hölje till kameran för att använda den under vatten. Höljet är vattentätt ner till 10 meters djup och tål diverse stötar och sådant. Eftersom kameran inte har något extra hölje så kan du också spela in riktigt bra ljud tack vare de dubbla mikrofonerna även när då håller och leker i vattnet utan att oroa dig att ha sönder kameran.

Kameran kan filma i 1440p med 30fps, 1080p/60fps eller 720p/100 och du kan plåta med 8 megapixlars upplösning. Session har ärvt en del funktioner från toppkamerorna Hero 4 Black och Silver som vidvinkelfunktionen SuperView, Protune som ger dig lite mer flexibilitet i redigeringen och Auto Low Light.

Session har endast två knappar och en display. Den stora knappen på toppen aktiverar inspelning och håller du in den i tre sekunder aktiveras bildtagningen. På knappen på baksidan kan du aktivera kamerans wifi för att kunna koppla telefonen till Session. Displayen visar batteristatus, vilket läge kameran är i och vilken upplösning och fps som körs.


Ovan ser ni några nya tillbehör som kommer att släppas. Uppe till vänster är ett fodral till dina kameror och tillbehör vid namn Casey. The Strap, nere till vänster, är ett flexibelt fäste som du kan placera nästan vart som helst. Uppe till höger ser ni Floaty som gör att Hero 4 Session kan flyta. Nere till höger ser ni The Jam som med hjälp av tumskruvar går att fästa på diverse ställen som instrument och liknande. I faktarutan nedan hittar ni diverse priser på de nya tillbehören.

GoPro Hero 4 Session kommer att dyka upp på GoPros hemsida och diverse återförsäljare 12 juli och rekommenderat pris är 4 199 kronor. Kameran har samma fäste som tidigare och kan användas med samtliga GoPro-tillbehör.

Förra veckan följde vi med GoPro till äventyrsparken Area 47 i västra Österrike för att testa den nya kameran och vad jag tyckte om kameran hittar ni efter Läs Mer. Och fakta om kameran hittar också efter klicket.

Det första som var slog mig var hur enkel den var att använda. Det var bara att klicka på knappen för att starta inspelningen och klicka igen för att avsluta och sätta kameran i sovläge. Storleken är något som jag tror många kommer att uppskatta. Tillsammans med ett nytt lågprofilsfäste till kameran så sticker kameran ut endast drygt 5 centimeter. Lägg då till att kameran endast väger drygt 80 gram så är det som att kameran inte finns när den fästs på huvudet, eller på något annat ställe.

Materialet som vi fick från kameran höll en riktigt hög kvalitet. Session kör samma sensor som Black och Silver och levererar på så vis lika bra material som de två kamerorna, vilket är rätt imponerande med tanken på storleken på kameran. Och eftersom Session inte behöver något skal för att göra den stöttålig och vattentät så håller också ljudet riktigt hög kvalitet.

Det finns ett par tradeoffs med den nya designen dock. För det första går det inte att ändra inställningar på själva kameran. Det är antingen filmning eller fotografering som gäller och om du vill ändra upplösning eller bildtagningsfrekvens så måste du koppla kameran till telefonen och ändra inställningarna i appen.

Sedan har kameran ett inbyggt batteri. Batteritiden är bättre än tidigare modeller, jag kunde filma i 1,5 timmar innan kameran dog av batteritorsk, men är man ute efter att filma mycket material så måste man antingen ta med sig ett gäng Session-kameror eller att ha med sig en liten laddstation i form av portabel laddare.

För att sammanfatta så är Hero 4 Session en riktigt trevlig kamera. Den är lika kapabel att fånga äventyr i vatten som i snö och skogar och det känns som att Session är GoPros första riktiga allround-kamera som du kan använda precis överallt. Oavsett om du ska filma en kanottur, runda med hunden eller typ musiksessioner.

gopro.com Foto, GoPro, hero4, session
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till GoPro släpper Hero4 Session
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till GoPro släpper Hero4 Session
Visa HERO4 Session • Professionell kvalitet med videoinspelning i 1080p60, 720p100, och 1440p30
• Vattentät till 10 m, inget separat hölje behövs
• Enkel one-button control: enkel hantering med bara en knapptryckning
• Tar bilder med 8 megapixlar i singel-, burst-, eller time lapse-mode
• Kompatibel med tidigare GoPro-tillbehör och fästen
• Dubbla mikrofoner som förbättrar ljudupptagning under hård vind och under vatten
• Inbyggt Wi-Fi och Bluetooth gör att man kan ansluta till GoPro-appen och fjärrkontrollen ’Smart Remote’
• Automatisk bildrotering som korrigerar bilden under inspelning
• Kommer med standardfästen och ”low-profile”-fästen för flexibel montering
• Ett ’Ball Joint Buckle’-fäste (fäste med inbyggd kula som möjliggör rotation i 360?) ingår också som standard

Priser:
• Hero 4 Session: 4 199 kronor
• The Jam: 729 kronor
• The Strap: 620 kronor
• Casey: 519 kronor
• Floaty: 209 kronor
Uppdaterad GoPro släpper nya actionkameran Hero+ LCD Instegskamera med LCD-display GoPro fortsätter göra det lätt för oss att filma våra äventyr. I samband med utannonseringen av GoPro Hero 4 så släpptes också instegskameran GoPro Hero. Nu har GoPro släppt ytterligare en instegsmodell vid namn Hero+ LCD. Trots att kameran delar namn, och utseende, med Hero så är den betydligt mer lik Hero 4 Silver. Hero+ LCD har en touchdisplay på baksidan och den kan filma i upplösningen 1080p med 60 fps, till skillnad från 30 fps som är max på vanliga Hero. Sedan har Hero+ LCD Wifi så att du kan använda mobilappen för att kontrollera kameran. Hero+ LCD är, precis som instegsmodellen, inbyggd i ett vattentätt skal som gör att du kan använda kameran på ett 40 meters djup. GoPro Hero+ LCD kommer att släppas 6 juni i USA och där kommer den kosta 300 dollar, vilket är snäppet lägre än vad Hero 4 Silver, en snäppet bättre kamera, kostar. Så om du är i behov av en actionkamera med LCD-display så kanske det är mer värt att lägga några extra hundralappar för att få en Silver. Uppdatering: Vi svenskar kommer få lägga vantarna på kameran den 12 juli. Tumnagel
40.4°
0
Google I/O GoPro släpper kamerarigg för 360-gradersfilmer Anpassad för Google Cardboard Under gårdagens keynote på Googles utvecklarkonferens Google I/O meddelade man att GoPro tagit fram en en VR-anpassad kamerarigg som kan filma i 360-grader och vars material är tänkt att vara kompatibelt med Google Cardboards nya Jump-system (läs mer om det i inlänkade artikeln nedan). Den cirkelformade riggen har plats för 16 stycken GoPro-kameror och även försedd med ett kraftfullt batteri som ska driva kamerorna men det är än så länge okänt hur lång driftstid riggen och dess tillhörande kameror har. Google och GoPro kommer att låta några YouTube-användare betatesta 360-riggen nu men senare kommer den även att gå att köpa. Det är dock fortfarande oklart exakt när och vad den i så fall kommer att kosta. Här nedan kan ni kolla in ett YouTube-klipp som är filmat med riggen och under "Läs mer" hittas samma klipp i en interaktiv version där man själv kan välja betraktningsvinkel. Tumnagel
42.6°
0
Hipsterfodral till GoPro-kameror uppe på Kickstarter The Travler Camera Case Tycker du att din GoPro-kamera ser på tok för flådig och modern ut? Då kanske Travler Camera Case är någonting för dig. Fodralet är gjort i äkta läder, är handsydd och har ett stycke axelrem som gör att du kan ha med dig kameran jämt och ständigt. Vill du ha en alldeles egen Travler Camera Case så kan du hoppa över till Kickstarter via länken här nere till vänster och slänga lite pengar på projektet. För 44 dollar får du ett fodral till din GoPro-kamera i oktober. Tumnagel
23.9°
0
Nu kan du också testa Googles Jump VR-rigg Eller i alla fall försöka få testa Under Google I/O snackades det en hel del VR och Google visade upp en inspelningsrigg för folk som vill skapa egna VR-videor. Riggen består av hållare för 16 GoPro-kameror vars video länkas samman i Jump-mjukvaran för att skapa tredimensionell VR-video som kan avnjutas med diverse VR-headset. Google behöver folk som testar riggen och vänder sig nu till dig för att få enheten testad. Eller till allmänheten i alla fall. För att få testa enheten behöver du följa den här länken: Intresseanmälan för Jump-riggen. Där är det bara att skriva in lite uppgifter och sedan försöka övertala Google varför just du ska få vara bland de första som ska få testa riggen. Tumnagel
38.9°
0
53.3° 0 André Stray André Stray
mån. 6 jul 2015, 15:00
GoPro släpper Hero4 Session En ny kamera i helt nytt format
53.3°
0