12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Apple: Du fotar fel om du får lila stick i bilderna
Supporten har sagt sitt

Apple: Du fotar fel om du får lila stick i bilderna

Ett problem som flera iPhone 5-användare har klagat på är att de får lila stick vid riktigt ljus ljuskällor. Det uppkom när vi filmade vårt test och jag har lyckats återskapa det hela med lite vilja. Det är helt enkelt inte ett speciellt trevligt problem.

Så vad säger Apple om det hela då? Jo, om detta mail är äkta så menar Apple att det inte är fel på kameran, det är du som fotograferar fel. Japp, ni hörde rätt, man får inte fotografera starka ljuskällor med iPhone 5.

Personligen tror jag ej detta är Apples officiella svar utan något som gått fel hos supporten. Problemet kvarstår dock och jag skulle hemskt gärna höra vad en officiell talesperson för Apple har att säga om det hela.

En teori om varför det hela uppstår är att glaset kring kameran reflekterar ljuset på detta dåliga sätt rakt in i kameran. Jag har fått ett tips från en bekant i TV-industrin som påpekat att detta har varit ett vanligt problem på TV-kameror. Den tekniksa förklaringen har då något med att sensorn överladdas och skapar ett magnetfält som stör avläsningen. Frågan är om detta kan vara samma problem som nu återfinns hos iPhone 5. Och i så fall, varför väljer man en sensor som är känslig för det problemet när det bevisligen numera finns sensorer som inte är det?

Nej Apple, nu vill vi ha en förklaring!

iPhone, Hårdvara, iphone 5, problem, mobilkamera, apple, support, apple care
27.1° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
tis. 2 okt 2012, 12:33
27.1°
0

Apple: Du fotar fel om du får lila stick i bilderna

Supporten har sagt sitt