m

Vi har pillat på MacBook Air!
Och kollat in de andra nyheterna från Apple

Vi har pillat på MacBook Air!
Mac / Hårdvara

Efter att ha kollat in Macworlds Keynote med Steve Jobs traskade jag raskt rakt över gatan in i Moscone Center South-hallen där Apple har sin monter och visar upp allt det nya som presenterades här i San Francisco idag.

Inte helt oväntat så var det MacBook Air som tilldrog sig mest uppmärksamhet och folk fullkomligen hängde över varandra för att få känna på härligheten. TimeCapsule är ju i sig en bra pryl men inte direkt spännande att varken se eller röra.

Det samma gäller väl mjukvaru-uppdateringarna av iPhone och iPod Touch. Jag testade hur positioneringen fungerade på en iPhone, genom att trycka på ikonen nere till vänster ovan, och det funkade både snabbt och klockrent. Då iPhone saknar GPS så positionerar den sig dels via triangulering av mobilmaster men även via triangulering av hotspots, det vill säga trådlösa nätverk. Mycket coolt men fungerar nog än så länge bara i USA men de nämnde på Keynoten att de håller på och mappar upp Europa och ska börja i Asien snart. Kasst för övrigt att iPod Touch-ägare måste betala 20 dollar för uppgraderingen. Det borde vara gratis precis som det är för iPhone-ägare.

Apple TV:s mjukvaru-uppdatering var självklart välkommen men jag tror fortfarande inte riktigt på idén. Jag vill kunna streama mina filmer direkt från min dator till TV:n. Alternativt plugga in datorn med en vanlig kabel. Att köpa en maskin till för att hantera det är inget som känns som ett alternativ för mig personligen. Något som jag däremot tror hårt på är möjligheten att hyra film i iTunes Store. Sen tycker jag att det är lite löjligt att man får betala en dollar mer om man vill hyra filmen i HD-format. Men, men, priserna kändes ändå helt ok med tanke på andra alternativ som finns på marknaden.

Hoppa vidare till "Läs mer" för framför allt en massa fler bilder på MacBook Air. En dator som jag personligen tror kan ta marknaden med storm bland dem som kan tänka sig att betala lite, lite mer för en bärbar dator. Jag är själv mycket, mycket intresserad! Det enda jag saknar från min nuvarande dator är minneskortsläsare. I min nuvarande kan jag även välja mellan att ha ett extra batteripack eller en optisk enhet. Den optiska enheten har inte varit i datorn på 1,5 år. Något som gör att det knappast kommer att vara troligt att jag kommer sakna en optisk enhet på Air:en.

Många ville talla på MacBook Air.

Läs mer
36.9°
0

Vi har pillat på MacBook Air!

Och kollat in de andra nyheterna från Apple

RSS 81 kommentarer till artikeln
UnConnect
Knyck en!
av UnConnect, tisdag 15 januari 2008 kl 22:36
Slowmove
verkar underbar...synd att den blev ~2000 kronor dyrare än jag hoppats
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 22:37
surak
positioneringen funkade utmärkt här

den lyckades positionera min lägenhet med 10-20 meters felmarginal

(bor i wien så det verka funka bra i europa redan nu)
av surak, tisdag 15 januari 2008 kl 22:38
emilsall
känns den gedigen? skärmen är ju så fånigt tunn att man borde kunna knyckla ihop den, men aluminium känns ju lovande.
av emilsall, tisdag 15 januari 2008 kl 22:40
Tiny
Tack för alla bilder!
av Tiny, tisdag 15 januari 2008 kl 22:41
spanarn
Har den nån prestanda?
av spanarn, tisdag 15 januari 2008 kl 22:45
Wille Wilhelmsson
Ja, den känns gedigen emilsall. Droppar du den i backen med skärmen före så är det nog iofs bud på att du spräcker den men det gäller ju de flesta bärbara idag.

Kul att höra surak!
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 22:48
Wille Wilhelmsson
Se länk nedan spanarn!
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 22:50
danielhedman
dags att byta dator nudå wille? ;)
av danielhedman, tisdag 15 januari 2008 kl 22:54
UnConnect
Skulle du köpa en Wille?
av UnConnect, tisdag 15 januari 2008 kl 22:55
Mr. Apple
Lite besviken blev jag, även om den är ungefär skitsnygg. Att sälja en dator för 16,5 k som inte ens har en optisk enhet är skandal. Fler portar i alla dess slag vore också önskvärt.

Ball dator, men knappast värt pengarna.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 22:56
Slowmove
men optisk enhet skulle generera en större och tyngre dator...inte ens nästan skandal enligt mig, inga små laptops har optisk enget.
tror jag använt min typ 2-3 gånger senaste året om man bortser från de gånger jag lagt in musik
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:01
Wille Wilhelmsson
Ja, jag tror nästan det UnConnect och sosudaniel. Måste ändå byta dator snart och att köpa en ny windows-maskin känns väl inte så spännande då det mesta jag använder datorn till är webb- eller nätbaserat. Vi får se... :)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 23:02
dankorin
snygg dator. nöjd med allt.. men grymt sugen, dock 80 GB HDD är skam! .. och 4200 rpm.. ?!

Jag har ca 80 Gb bara i bilder, keynote och pdf som jag måste alltid ha med mig när jag reser, för presentations syfte..
Jag som skulle köpa ny liten dator idag =/

Nu vet jag inte.. jag borde köpa MB med 250 GB eller om jag ska vänta på update av den.. Vad tycker ni?
av dankorin, tisdag 15 januari 2008 kl 23:03
kkimpa
Tanken med datorn är ju att föra tekniken framåt. Jag menar, vem fan lagrar saker på en skiva nuförtiden? (Visst, förstår at det blir oundvikliga problem till en start, men jag kan bara komma på en enda gång jag har använt min optiska enhet på min mbp.

Om ingen tar första steget, kommer ingen göra det. Nice initiativ. Sen kanske det är snålt att dom inte skickar med Superdrive när så "lite" dator kostar så mycket.

Men den som inte får boner av denna prylen måste ju vara fuckin impotent.
av kkimpa, tisdag 15 januari 2008 kl 23:03
Mr. Apple
kkimpa: Jag kan hålla med dig om att någon måste ta initiativet, men så länge vi inte har snabbare uppkopplingar än 8 mbit/s (som jag anser vara ett snitt idag) så håller det inte med att "vara nära en annan dator".

Om 3 år hade jag köpt en sådan, när utbyggnaden är WIFI Hotspots har kommit längre, och vi har tillgång till snabbare uppkoppling.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:07
JOnas!
Macbook Air sålds ju redan på blocket!
Strange tycker jag...troligen någon som köpt och betalt två stycken på applestor ni ikväll och försöker kränga den ena för grymt överpris.


av JOnas!, tisdag 15 januari 2008 kl 23:08
herr_wcanka
Det roliga är ju att Apple alltid tar ett steg framåt i utvecklingen, till skillnad från konkurrenterna som trampar sidledes. Även om keynoten inte blev det jag hoppades på, iphone v.2 till sverige, så var det ändå en rad intressanta nyheter. Dock inget jag tänker köpa.

En annan sak, borde de inte gjort det möjligt att hyra TV-serier. Hur ofta ser man dem mer än en gång? Ungefär lika ofta som man ser en film mer än en gång.


av herr_wcanka, tisdag 15 januari 2008 kl 23:13
Mr. Apple
Nej. Blocket-annonsen luktar SCAM.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:14
Wille Wilhelmsson
Samma här kkimpa. Min optiska enhete ligger bara o skräpar. Vad ska du använda din optiska enhete till Mr. Apple?
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 23:17
Slowmove
herr_wcanka...hade du tänkt att jobs skulle kliva upp och säga nått i stil me "nu lanseras iphone i sverige mina damer och herrar" ne men inte för att vara hård men det kommer nog inte presenteras på en keynote direkt för just sverige, men iphone v2 hade jag me hoppats på kan jag säga
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:17
Stryyken
Mecenat studenterbjudande fick man snabbt i mailen:

"Ultra slimmad. Ultra portabel. Det hetaste ryktet visade sig vara sant!

Apple Store för konsumenter: 16 495 - 28 060 kr
Mecenat Apple Store: 14 845 - 25 252 kr
Du sparar: 1 650 kr - 2 808 kr"

Kolla länken.
av Stryyken, tisdag 15 januari 2008 kl 23:27
Nisse Bergman
Tyvärr tror jag inte på MB Air, den är alldeles för dyr för vad som levereras. Och att den är lika stor som en vanlig MB tror jag är ganska ostrategiskt, en mindre skärm hade nog varit en bättre idé. Hade det inte varit bättre att faktiskt satsa på ultraportabel och inte bara ultratunn? Nu kommer den konkurrera med den vanliga MB, där jag är ganska säker på att den senare kommer vinna, med tanke på pris och prestanda. Tjockleken är mest något som folk på resande fot bryr sig om, och de hade nog hellre haft en mindre skärm också. MB Air kommer aldrig bli en dator som letar sig in i vardagsrummen.
av Nisse Bergman, tisdag 15 januari 2008 kl 23:30
Trisen
Nice liten maskin...

Toppen för plugget i högstadiet..?!?
men vem köper den för det priset ??

möjligen Café late glidaren som små surfar
på inne caffét.. i en stor stad nära dig..

Men läcker är den =)
av Trisen, tisdag 15 januari 2008 kl 23:35
Slowmove
den är inte tänkt för vardagsrummen, utan för kontoren och alla de som reser flyg/tåg m.m. med dator...jag vet att min farsa t.ex. lätt skulle välja denna om han var mac-kunnig
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:36
alxalx
till hösten blir det en sådan, pappa borde ju fatta att man inte kan ha en 2.3 kgs vaio och förväntas göra bra ifrån sig i studierna..
(Ja jag spelar på och överdriver bortskämdheten)
av alxalx, tisdag 15 januari 2008 kl 23:39
petza
jippie
av petza, tisdag 15 januari 2008 kl 23:44
More10
Känner igen det här ifrån när apple dumpade bland annat diskettstationen i sina lådor. Folk gnällde då med, men känns rätt självklart idag. Skivor är riktigt uselt.
av More10, tisdag 15 januari 2008 kl 23:53
Mr. Apple
Wille Wilhelmsson: Jag använder den dagligen i princip.

Slowmove: Nej, men att den skulle lanseras i nordeuropa: Norden, Ryssland, Estland, Lettland, Polen, Litauen osv...

Nisse Bergman: Ja ja ja!!! Jag säger det också. Air har som Macbook ca. 1 mm mellan varje tangent samt va 1,2 cm på varje sida om tangentbordet. Jag hade gärna sett att de hade kapats bort, och gärna för mig på bekostnad av skärmstorleken.

Jag ser heller ingen direkt mening med att den ska vara ultratunn, mer än att det är snyggt.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:54
danielhedman
vem.. IDAG.. använder en optisk enhet till annat än att bränna nån skiva nångång då och då?

Folk borde väl ha rört sig åt trådlöst eller lever alla fortfarande på 90talet? :S

xvid-support i 360n = guld värt.
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:00
Hasselgren
Läcker. Jag åker runt mycket bland kunder så en MacBook Air är ett giv!
av Hasselgren, onsdag 16 januari 2008 kl 00:01
Mr. Apple
Jag?!

Herregud. Jag är fotograf. HUR ska kunder få sina bilder? Mejla över 1 gb med bilder?

Jag driver en radiostation. HUR ska kunder få en kopia på den tid de köper på kanalen idag?

Jag gör filmer i iMovie ofta, ofta. HUR ska jag få mina släktingar att se på filmen från julafton, som är runt 700 mb. Posta datorn till dom??
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:04
danielhedman
så varför ska du ha en macbook air isf? stationärslir som du kör =)

hacka inte på produkter du inte tänker använda.

edit:
med det menat att du är i helt fel målgrupp.
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:06
Mr. Apple
Jag hackar inte. Jag tror bara att det är många som använder en optisk enhet idag.

Air är snygg, liten och nytänkande. Jag tror dock att den ligger ett för tidigt.

EDIT: att den ligger ett år för tidigt.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:11
Hilding
Bara jag som tycker att det svarta tangentbordet är ruskigt fult?!
av Hilding, onsdag 16 januari 2008 kl 00:27
Slowmove
jag tror inte som dig Mr. Apple, tror snarare väääldigt få använder den när de har alla program installerade...de flesta företag använder numera t.ex. usb-minnen istället när de skickar presentationer/PDF och dylikt.

jag hackar inte alls på dina åsikter nu utan tror bara att apple tar exakt rätt beslut här i att prioritera vikten och storleken för den målgrupp jag tror de riktar sig främst mot (kontorsarbetare/resande försäljare)

själv kan jag säga att jag vet inte någon som använder optisk enhet till annat än installera program samt lägga in musik på datorn...numer går dock fler och fler program att köpa på internet och ladda hem samt då få key på mailen, alltså blir inte det något bekymmer heller framöver.
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:27
Mr. Apple
Hilding: Agree.

Jag tycker att den prototyp som någon verkar ha snickrat ihop i Photoshop (länk nedan), var riktigt jävla snygg.

Så hade jag velat se MacBook Air.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:34
danielhedman
mr.apple:
klart många använder en optisk enhet idag, har en både i xboxen och i dvd-spelare till teven :)

dock måste jag säga att ultra-portablas år är i år och nästa år ska det minsann bara behövas en skärm. :)
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:34
fbfb
En ultraliten dator med optisk enhet är ju Sony Vaio TX3, 1,25 kg ocg 2 cm tunn.

Jag reser väldigt ungefär 90 dagar per år (alltid flyg, alltid utomlands) och jag klarar mig helt enkelt inte utan optisk enhet. Detta främst för att jag på långa flygningar ocg på flygplatser ser på tv-serier via min optiska enhet.

Att döma av mina kollegor och folk man träffar i lounger och på flygplan verkar de flesta som reser mycket ha samma behov.
av fbfb, onsdag 16 januari 2008 kl 00:40
Mr. Apple
Refererar till fbfb:s inlägg:

Så jag får rätt igen. Här har vi ett livs levande exempel på att det fortfarande är en viktig komponent. Jag tvivlar inte på produkten, jag säger bara att den borde släppts om ett år eller kanske tillochmed två.

Jag ska själv börja resa en hel del långa inrikesresor; både flyg och tåg. Då kommer jag själv undersöka hur jag hade klarat mig om jag hade införskaffat en sådan.

Och som alla verkar vara överens om här så är Macbook Airs målgrupp affärsresande.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:45
Slowmove
fbfb, okej då har vi olika synsätt på den gruppen, alla de jag haft kontakt med som reser sådär har som sagt inte behov av optisk enhet men det kanske beror mycket på ålder (vet iofs inte din) men de flesta jag vet jobbar när de använder datorerna på flyg/tåg m.m. och som sagt använder usb-minnen istället för cd inom företaget

men nog tror jag iallafall målgrupp finns så den diskussionen kan vi nog lägga ner egentligen

btw angående den dära vaion, läcker, men ganska mycket sämre prestanda än macbook air...spelar ju dock ingen roll om man bara skriver + mailar

jag åker själv kanske inte överdrivet mycket men ungefär >3 timmar tåg i veckan + vissa veckor 10-15 timmar buss och jag har aldrig haft behov av optisk enhet, men som sagt beror det på vad man använder datorn till...jag har å andra sidan aldrig sett en film på min dator och jag har använt datorer sen 94 (och jag är 21 år nu, så knappast nån lastgammal kontorstråk heller)
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:45
hampus05
MacBook Air i all ära, men är ändå lite besviken på keynoten. Tycker det skulle varit ett bra tillfälle att mata på en 10.5.2-uppdatering, uppgradera MacMinin samt fräscha till de andra MacBookarna. Eftersom de senare är ganska tjocka i jämförelse så borde det ju finnas utrymme för rätt mycket mer prestanda, batteritid och lagring...

Drömmen vore ju dock om de kombinerade en TimeCapsule på 1TB och en MacMini i en och samma produkt. Då skulle ju AppleTV kunna gå och lägga sig...
av hampus05, onsdag 16 januari 2008 kl 00:50
Slowmove
macbookuppdateringar tror jag smygs ut under veckan, inget att köra på en keynote istället för nya produkter
likaså är 10.5.2 kan jag nästan garantera under veckan, man snackar väl absolut inte om en uppdatering/buggfix på en keynote ;)
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:53
Mr. Apple
hampus05: En mac mini med 1 tb uttrymme helt enkelt??

Jag har kollat upp för alla som undrar: Time Capsule går att använda som trådlös lagringsenhet också, samt att det går att bygga ut den genom USB-uttaget.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:54
hampus05
Mr. Apple: Ja, men som bredbandsrouter också!
av hampus05, onsdag 16 januari 2008 kl 01:00
Fredrik
Men ärligt talat, vem fan bryr sig. Vissa måste ha optisk enhet och behöver en macbook eller macbook pro. Andra klarar sig utan och kan välja mellan alla tre..

Jag undrar mest vad som hände med MacBook Pro.. verkligen dags att uppdatera. Antar att inget annat fick stjäla MacBook Airs uppmärksamhet idag och att nya pro-modeller rullas ut väldigt snart..
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 01:07
Olligarski
Men hallå Mr Äpple: Går ju köpa till optisk enhet!

Sätter en peng det kommer Air Nano inom ett år.
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:13
Nash
Är de NÅN som vet om den har IR så den funkar med Apple fjärren till Front Row? finns INGET på hemsidan o säg inte att de är den på framsidan för det är den pulserande grejen som är igång när Macen är i viloläge... ANYONE?
av Nash, onsdag 16 januari 2008 kl 01:25
Slowmove
Nash, går att köpa till fjärrkontrollen iallafall så borde ju logiskt nog fungera tycker man =P
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 01:30
Nash
Jo men o andra sidan kan jag köpa till en Cinema skärm till en iPod sååå dont be so sure... hur skulle det funka liksom över Bluetooth? Om dom skippat IR så är dom ju STÖÖÖRT korkade!
av Nash, onsdag 16 januari 2008 kl 01:34
Olligarski
Remote Disc verkar inte såå hot:
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:38
Olligarski
Jäkla buggigt system detta!

(Edit: Dubbelpost)
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:58
nisse
Mr. Apple: 8 Mbits uppkoppling? Jag har haft 100/100 Mbit i flera år och kommer får 1000/1000 Mbit inom tre månader.

På resandefot har jag aldrig användning av optisk enhet. Hemma bränner jag en del, men då kan man ha en extern modell.
av nisse, onsdag 16 januari 2008 kl 02:49
Tiny
Är det bara jag som tycker Mr. Apple och Slowmove verkar ha samma frisör och optiker? :)
av Tiny, onsdag 16 januari 2008 kl 02:51
Lilleolov
bara jag som brukar titta på film genom min bärbara på hotellrum och kanske tillochmed på bussen ibland?

med 80 hårddisk kan jag inte lagra några filmer och eftersom den inte kan spela en dvd film såå, framåt i utvecklingen?

var är bluray spelaren?
av Lilleolov, onsdag 16 januari 2008 kl 03:06
Marcus Olovsson
För övrigt så lär ju remote disc delas via lokala nätverk och då får man nog mycket bättre än 8 mbits uppkoppling.

Brukar använda "delade cd-enheter" i Windows och har aldrig haft något problem med det iaf, när det gäller hastighet.

För övrigt vill jag ha en Macbook Air, den verkar väldigt smidig att ta med... Men har den mic btw?
av Marcus Olovsson, onsdag 16 januari 2008 kl 07:07
Slowmove
jupp det har den, vid webcamen
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 07:30
thomasl
Klockren!
Om man prompt *måste* ha en optisk enhet kan man väl köpa en MacBook? Klarar man sig utan kan man köpa en Air.
Jag jobbar bara trådlöst, och brände en skiva senast... ja, längesen var det. Och då finns ju Remote Disc. Eller extern brännare. Hade jag pengarna skulle jag beställa en idag.
Klagomålen påminner mig väääldigt mycket om när Apple tog bort floppydiscdriven...

En annan riktigt, riktigt bra grej är att man kopierat gesterna på styrplattan från iPhone. Lysande.

av thomasl, onsdag 16 januari 2008 kl 09:16
Skippy
Hilding: Jag tycker också det svarta tangentbordet är fult. Det ser omodernt och lite som en billig pc.

Dessutom följer det inte riktigt resten av produktlinjen: Macbook har vita knappar, Macbook Pro har gamla hederliga Powerbook-stylen (aluminium-färg) och de nya tangentborden är aluminium med vita knappar. Det känns helt fel med svart tycker jag... det var det första jag reagerade på. Skulle jag få bestämma så hade det funnits en Air-modell som var helvit med anodiserad vit aluminium och vitt tangentbord med grått äpple på skärmen! Det hade varit nice!

av Skippy, onsdag 16 januari 2008 kl 09:17
Mr. Apple
Tiny: Glasögonen är köpta i Grekland när jag bodde där, likaså klippningen. Osannolikt vore det att vi hade samma :P

Nisse: SNITT sa jag. Det är få som har 100 mbit/s privat. På företag är det vanligt, men då har man ofta ett antal datorer som ändå delar på uppkopplingen.

av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 10:06
Bobby Bulgur
USCH FÖR SVARTA TANGENTER
av Bobby Bulgur, onsdag 16 januari 2008 kl 10:14
cloudvii
Ahh, svarta tangenterna var fugly.
av cloudvii, onsdag 16 januari 2008 kl 10:40
cloudvii
men vad gör man vid en omformatering eller ominstallation om man INTE har tillgång till en extern enhet eller en annan dator att låna optiska enheten över nätverket av? Kan man boota OS X installation från en usb-enhet/pinne. I så fall är det grymt. All annan mjukvara finns ju ändå på nätet idag så!
av cloudvii, onsdag 16 januari 2008 kl 10:43
Ramlösa
Har hellre en aning tjockare dator som är mindre.
Får lite budget känsla över Macbook air, likt med budget bärbara tar inte skärmen upp hela utrymet som finns.
Måste tanka gps grejen till iphonen
av Ramlösa, onsdag 16 januari 2008 kl 11:01
Slackerbitch
Hur levereras OS:et till en dator utan optisk enhet? Visst finns det LAN men hur installerar man om OS:et om man bara har en (1) dator? USB-sticka (skulle varit smidigt och betydligt snabbare än en disk) - osäker på om OSX får plats på en 4GB-sticka, de som är större än så kostar tyvärr rätt mkt (~900kr)? Linux har väl någon slags nätverksinstallation (över internet) men det känns ju inte helt solklart för ett 4.5GB stort system och är det ens möjligt med OSX?
av Slackerbitch, onsdag 16 januari 2008 kl 12:20
MadsAlexander.com
Slackerbitch- Dom program jag har köpt dett senaste året har gått att ladda ner :-)
av MadsAlexander.com, onsdag 16 januari 2008 kl 12:26
dabloom
Jag fattar inte problemet folk har med att det fattas dvd och en del portar och sånt. Dom personerna som behöver det köper väl en MB. Det är ju inte så att MBA har ersatt MB eller MBP, det är ett ultraportabelt alterativ.
av dabloom, onsdag 16 januari 2008 kl 12:45
twi
inget nätverkskort (förutom wlan), 4200 rpm, intel GMA, EN usbport, ingen optisk drive, internt batteri. om det är priset man får betala för en tunn laptop så skiter jag nog i det, tack.
av twi, onsdag 16 januari 2008 kl 12:49
danielhedman
spot on dabloom

edit:

försvinner inlägg eller? :S
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 12:52
Tiny
sosudaniel,
I drivor... :(
av Tiny, onsdag 16 januari 2008 kl 13:44
Voxar
Positionering fungerade på min SonyEricsson också när jag var i stockholm över nyår.
av Voxar, onsdag 16 januari 2008 kl 14:10
Mr. Apple
twi: Håller med. Alldeles för dyr dator, bara för egenskapen att den ska vara platt.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 14:25
KaptenKraek
Så, då lär vi se nedladdningsbar version av MacOSX 10.6? Eller blir man tvungen att känna någon annan med en dator med optisk enhet eller blir man tvungen att köpa en? tror inte det va.
av KaptenKraek, onsdag 16 januari 2008 kl 15:41
Ted
Snyggt med de svarta tangenterna tycker jag. Trött på de vita som blir smutsiga direkt. Nej, sobert är det. Synnerhet i mörker ser de ut att lysa snyggt och mysigt.

av Ted, onsdag 16 januari 2008 kl 16:03
wehooo
Jag tror inte man ska köpa en Macbook Air som enda dator, utan den är tänkt som ett komplement.
av wehooo, onsdag 16 januari 2008 kl 18:00
Fredrik
Har testar positionering på söder och i city.. det funkar klockrent och är sjukt precist. Men det kräver ju givetvis att det finns tre hotspots i närheten, annars är ju inte en triangulering möjlig..
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 19:48
Fredrik
Lilleolov: Enkelt. Rippa din film med Mac the ripper hemma med den externa DVDn och kolla sedan på den i datorn.. 4-8 Gb. Har du inte det över så är det nog dags att fundera på en extern hårddisk också. Kanske en Time Capsul.

Och ni andra som undrar hur man ska installera OSet OM det händer och OM det händer.. herregud, det står en dator i var och vartannat hörn.. och de flesta av er har säkert minst en hemma eller i alla fall en granne. Känns som att ni kämpar på för att hitta fel. Bakåtsträvare.
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 19:56
wunderbaren
MacBook Air är helt rätt i tiden! Det var verkligen på tiden! Jag har beställt en, har verkligen saknat en tunn dator som inte väger så jävla mycket. Så trött på allt som man inte använder, som optisk enhet, var flera år sen jag använde en senast.

Dom som påstår att den inte är rätt i tiden pratar i nattmössan, detta är precis vad folk vill ha! Man får vad man betalar för!

MacBook Air kommer bli en riktig succé, ana inget annat.

Fredrik: bra sagt! Hur orkar folk hitta på anledningar för att inte köpa en dator? Man har ju nästan en dator i varje sovrum och vardagsrum numera! Det är ju det minsta problemet.
av wunderbaren, onsdag 16 januari 2008 kl 21:44
sajb0r
Kollade nyss keynoten.. Fan vad Jobs gör det bra, varje gång.

Nu till MB air; Fantastisk dator. Jag ska köpa en, lätt.. Kommer äntligen att börja plugga till hösten, så lär bli en sådan då nån gång. Sitter på en sleten HP som kör vista nu, och ärligt talat är jag rått trött på att skiten hänger sig (även om det inte händer jätteofta.) För mycket helt enkelt.

Har funderat på Mac otaliga gånger och detta var det jag behövde för att bestämma mig. Använder inte DVD/CD för mer än att bränna och då har jag redan en extern...

Vad gäller HDD utrymmet, så är det väl lite snålt, men 2.5" externa hårddiskar ligger hyfsat billigt nu, och dom är ju RASANDE portabla.

Keynotes dock. Hur ofta hålls de? Kollar alltid, men har ingen aning hur frekvent de kommer.. Någon rutinerad maccare som kan svara?

Tack!
av sajb0r, torsdag 17 januari 2008 kl 00:39
Mr. Apple
wehooo: Ett komplement för 16,500?? Oj. Dyr accoseoar.

sajb0r: Den hålls 3 gånger per år, men det är den första som alltid ses som den stora, "riktiga". Det är på den de släpper helt nya produkter, och på de andra släpper de mest uppdateringar.
av Mr. Apple, torsdag 17 januari 2008 kl 01:10
Slackerbitch
MadsAlexander.com: Men hur ska du ladda ner ett OS? finns det en bootstrap i OSX som laddar in drivrutiner för nätverkkortet och sedan installerar OSX över internet?

Förstår fortfarande inte hur man installerar OSX på en tom hårddisk utan CDROM?
av Slackerbitch, torsdag 17 januari 2008 kl 18:02
Kommentera artikelnSnapchat-användare undrar hur appen vet när de fyller år
Visar sig att de har berättat det själva

Senaste dagarna har flera Snapchat-användare börjat fråga sig själva hur det kommer sig att appen på något sätt listat ut vilken födelsedag de har. Många användare på både Twitter och TikTok kan inte förstå hur detta har gått till. Är det någon next-level integritetskränkning det handlar om? Nej, användarna har fyllt i informationen om deras födelsedatum själva. För att använda appens astrologi-funktion, där man kan se vad ens vänner har för stjärntecken och hur man matchar, har appen frågat om användarnas födelsedatum. Snapchat säger i ett uttalande till The Verge: The birth date and time information shown above was actually inputted by the users themselves in order to obtain more specific information, stemming from our latest astrological profiles feature. The feature requires exact birth date and time from each person in order to calculate their exact star chart reading. We take the privacy of personally identifiable information very seriously at Snap, and this more granular birth date and time information is used only for this astrological profile feature. Tumnagel
37.4°
+
Hugo Engström
0

Ny gameplay-trailer för Axiom Verge 2
Ja tack!

Thomas Happ har släppt en ny trailer för sitt kommande Metroid-liknande spel Axiom Verge 2 och den kan du kolla in i klippet ovan. Släppdatumet är fortfarande oklart men när det väl släpps ska det dyka upp på PlayStation 4, Switch, Windows och PlayStation 5. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Första trailern för Y: The Last Man
Hype

Fösta trailern för serien Y: The Last Man har äntligen släppts och den borde man kolla in på direkten i klippet ovan. Serien är baserad på serietidningen med samma namn och följer Yorick och apan Ampersand som är de enda överlevande med Y-kromosomer. Serien har premiär den 13 september. Tumnagel
39.6°
+
Frode Wikesjö
0

Microsoft petar in augustis spel i Game Pass
Skate!

Nu är det augusti och det betyder att Microsoft börjat langa in lite trevligheter i Game Pass-biblioteket. Och om man gillar bra spel så är augusti en svinbra månad med flera riktigt bra titlar, nya som gamla. Bland annat har Skate, Skate 3 och Curse of the Dead Gods lagts till idag och fler titlar kommer petas in fram till 17 augusti. Listan med titlar och när och var de blir tillgängliga har ni nedan. Curse of the Dead Gods (Cloud, Console, and PC) – 5 augusti Dodgeball Academia (Cloud, Console, and PC) ID@Xbox – 5 augusti Katamari Damacy Reroll (Cloud, Console, and PC) – 5 augusti Lumines Remastered (Cloud, Console, and PC) ID@Xbox – 5 augusti Skate (Console) EA Play – 5 augusti Skate 3 (Cloud) EA Play – 5 augusti Starmancer (Game Preview) (PC) ID@Xbox – 5 augusti Art of Rally (Cloud, Console, and PC) ID@Xbox – 12 augusti Hades (Cloud, Console, and PC) ID@Xbox – 13 augusti Microsoft Solitaire Collection: Premium Edition (PC) – 17 augusti I vanlig ordning behövs det göras utrymme för titlarna och 8 augusti kommer GTA V försvinna från spelbiblioteket och 15 augusti ryker Ape Out, Crossing Souls, Darksiders Genesis, Donx27t Starve, Final Fantasy VII och Train Sim World 2020. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Disney visar upp lite mer av sin ljussabel
Och lite andra balla grejer man tagit fram

Disney Parks har släppt ett nytt videoklipp där man visar upp lite av de grejer som Disneys kreativa studio Walt Disney Engineering utvecklat åt dem. Vi får bland annat ta oss en ny titt på den realistiska ljussabel som Disney visade upp tidigare i år. Exakt vad Disney har för planer med ljussabeln har man inte avslöjat ännu. Många tror att den kommer att dyka upp på Disney Worlds stora Star Wars-satsning "Star Wars: Galactic Starcruiser", något som kanske gör det mindre sannolikt att den kommer gå att köpa för eget bruk. Förutom ljussabeln så visas även lite olika robotar, saker som finns på Disney Worlds "Avengers Campus" samt lite annat upp i klippet som hittas här ovanför. Tumnagel
38.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

JJ Abrams gör The Shining-spinoff
Skräckserie som utspelas på Overlook Hotel

Regissören JJ Abrams är i full färd med att göra en tv-serie vilken kommer att bli en slags spinoff på den Stanley Kubricks klassiska Stephen King-rysare The Shining. Tv-serien kommer att handla om Overlook Hotel, hotellet där alla hemskheter i The Shining utspelas. Serien sägs bestå av tio avsnitt men vad den kommer att handla om finns det än så länge inga uppgifter om. Var Overlook kommer att sändas är än så länge oklart. Tidigare har det sagts att serien skulle visas på HBO Max. Nu verkar dock serien vara ute till försäljning och enligt Hollywood Reporter så kan den komma att köpas av Netflix. Här ovanför hittas trailern till The Shining från 1980. Tumnagel
36.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Xiaomi Mi Mix 4 presenteras 10 augusti
Dagen innan Samsung håller låda

11 augusti kommer Samsung hålla låda och, enligt rykte, presentera en drös nya produkter som vikbara telefoner, nya true wireless-lurar och klockor. Dagen innan kommer mobilfesten rivstarta en skvätt då Xiaomi bestämt sig för att presentera sin kommande monstertelefon Mi Mix 4. Hur telefonen kommer bli får vi se, men enligt rykten kommer luren vara utrustad med Snapdragon 888, 12GB ram och 256GB lagring. Mi Mix 3 var en rätt intressant designad telefon där selfiekameran var gömd bakom skärmen och du kunde komma åt denna genom att dra ner skärmen. Nu när selfiekameror kan döljas bakom skärmen lär vi dock inte få någon sådan flådig mekanik. Tumnagel
34.2°
+
André Stray
0

Zool är snart tillbaka i Zool Redimensioned
Ninjan från N-dimensionen

Det gamla plattformsspelet Zool är på väg tillbaka med Zool Redimensioned. Spelet är en uppgraderad version av Zool till Mega Drive vilket i sin tur var en version av Amiga-spelet. Spelet utvecklas av ett gäng unga utvecklare från Sumo Digital Academy för att ge dem lite spelutvecklingserfarenhet. De har fått hjälp av före detta Gremlin Graphics-utvecklare som då var med och utvecklade originalet från 1992. Zool Redimensioned kan spelas med modern grafik och andra livskvalitets-förbättringar eller så kan man välja att köra det med den gamla Mega Drive-grafiken. Zool Redimensioned släpps på Steam den 18 augusti. Nu när Zool snart är tillbaka kan man väl inget annat än undra om något Flood Redimensioned är på tur. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

A Plague Tale: Innocence nu gratis på Epic Games Store
Speed Brawl också

Idag är det torsdag och det betyder att Epic Games bjuder på nya gratisspel. Den här veckan är det kvalitetsberättelse i form av A Plague Tale: Innocence som erbjuds samt det ösiga och actionspäckade 2D-racern Speed Brawl. Spelen är tillgängliga precis nu och ni behöver bara klicka på länken här nere till vänster för att hitta godsakerna. I vanlig ordning kommer spelen finnas tillgängliga till torsdag nästa vecka 17:00 och då kommer nya titlar erbjudas. Uppdatering: Verkade bli ändrade planer hos Epic. Speed Brawl har ersatts med Minit. Inte lika actionspäckat, men ändå underhållande. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Mac-mjukvaran Kid Pix finns nu på webben
Party like it's 1989

Kid Pix var ett gammalt Mac-program som skulle lära barn att rita saker på datorn med hjälp av lekfulla verktyg. Programmet släpptes till Mac någon gång under 1989 men har nu portats till webben av en snubbe vid namn Vikrum Nijjar. Webbversionen har allt originalprogrammet och du kan prova Kid Pix direkt i webbläsaren via länken nedan. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Starliners rymdfärd försenas ytterligare
Oklart när det hela kan bli av nu

Det verkar inte vara mycket som går Boeings, NASAs och United Launch Alliances väg nu för tiden när det kommer till att skicka Starliner till rymden. Efter det att man i förrgår ställde in uppskjutningen av Starliner har man nu rullat tillbaka ekipaget, bestående av Starliner-kapseln och en Atlas V-raket från ULA, till ULA:s Vertical Integration Facility (VIF) för en inspektion av farkosten. Exakt hur lång tid denna inspektion kommer att ta finns det inga uppgifter om. Det finns heller inget nytt datum för Starliners uppskjut till den internationella rymdstationen ISS. Att skjuta upp farkoster till ISS kräver att det finns lediga platser både på startbanan på Cape Canaveral och en plats där farkosten kan docka på ISS. Framöver ser det rätt så tajt ut med detta och ArsTechnica skriver att Starliner bör skjutas upp som senast i mitten av den här månaden för att uppskjutningen inte ska sammanfalla med andra farkoster som är på väg till ISS. Tumnagel
36.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

OS-finalen i fotboll får ny tid och plats
Du slipper gå upp klockan 04:00 inatt

Mindre än ett dygn innan det var dags för Sveriges damer att spela OS-final i fotboll meddelade ledningen för OS i Tokyo att man nu byter båda tid och plats för finalen. Tanken var att finalen skulle spelas klockan 11:00 lokal tid på Tokyo Stadium. Istället kommer matchen att spelas klockan 21:00 på Yokohama Stadium, cirka en timmas bilväg från Tokyo. I finalen kommer Sverige att möta Kanada som besegrade USA i sin semifinal. USA vann för övrigt tidigare idag bronsmedalj efter att vunnit över Sveriges semifinal-motståndaren Australien. Det här innebär att Sveriges damer slipper spela i stekande sol i den 30-gradiga hettan i Tokyo samt att de svenskar som vill se matchen live inte behöver stiga upp klockan 04:00 inatt för att göra det. Istället drar matchen igång klockan 14:00 svensk tid imorgon vilket kanske kan bli en skön start på helgen för alla fotbollsintresserade. Tumnagel
58.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

TikTok börjar testa Stories som försvinner efter 24 timmar
Gör som alla andra

Den kinesiska sociala-medietjänsten TikTok har nu börjat testa så kallade "Stories" på ett antal marknader rapporterar flera källor. Precis som med Snapchat, Instagram Stories och liknande funktioner handlar det om temporära inlägg som försvinner 24 timmar från användarens flöde 24 timmar efter de publicerats. En talesperson för TikTok säger till Variety om att de nu testar inlägg som försvinner efter dygn: "We’re always thinking about new ways to bring value to our community and enrich the TikTok experience. Currently we’re experimenting with ways to give creators additional formats to bring their creative ideas to life for the TikTok community." Ni hittar lite skärmdumpar på TikTok Stories i den inbäddade tweeten här nedanför. Tumnagel
39.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kinesiskt propagandanätverk avslöjat
Spred lögner på olika sociala medie-nätverk

Organisationen Centre for Information Resilience (CIR) har släppt en rapport där man säger sig ha identifierat ett kinesiskt propagandanätverk som genom ett hundratal sociala medie-konton försökt sprida desinformation. Inläggen som spridits via de fejkade kontona på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube har bland annat attackerat Guo Wengui, en kinesisk företagsmagnat som lever i exil och är en uttalad kritiker till Kinas ledning. Dessutom har även forskaren och visselblåsaren Li-Meng Yan och Donald Trumps före detta strateg Steve Bannon förekommit i påverkanskampanjer från propagandanätverket. Nätverket verkar främst ha försökt skapa opinion mot USA i olika frågor och spridit information där USA bland annat pekas ut för att inte bry sig om mänskliga rättigheter, något som Kina själva ofta får en hel del uppmärksamhet för. Ira Hubert, analytiker på företaget Graphika som tidigare i år avslöjade ett kinesiska propagandanätverk på YouTube säger om den nya rapporten från CIR: "The network put out a steady mix of anti-US content, for example cheering US x27defeatx27 ahead of its withdrawal from Afghanistan and painting the US as a poor ally whose aid to India was inadequate during some of its worst months battling Covid." Huruvida propagandanätverket är skapat på uppdrag av den kinesiska staten har CIR inte kunnat avgöra. Budskapen som spridits har dock haft likheter med sådant som ofta sprids av kinesiska medier skriver BBC. De cirka 350 fejkade kontona som anses ha ingått i nätverket ska delvis ha varit konton som kapats från legitima användare såväl som konton som skapats med fejkade personuppgifter. De flesta av dessa ska nu vara raderade efter att CIR delat sin rapport med plattformarna där kontona verkade. Ovan och nedan hittas lite bilder som spreds av det kinesiska propagandanätverket. Tumnagel
40.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apex Legends snittar 13 miljoner spelare i veckan
EA levererar rätt stabila spelarsiffror

EA levererade lite färska siffror och passade på att ge världen lite uppdatering gällande hur många som lirar gratisspelet Apex Legends. Under säsong 9 som pågått från början av maj och avslutades nyligen snittade spelet på 13 miljoner aktiva spelare i veckan, vilket är rätt imponerande och visar att spelet lever och frodas. EA meddelade även att de slagit nytt rekord med dagliga spelare under säsongen, men levererade inga specifika siffror. Apex Legends är inte den enda av EA:s spelserier det går bra för. 31 miljoner exemplar av FIFA 21 har sålts och Mass Effect: Legendary Edition överträffade prognoserna. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

Google presenterar nya Nest-kameror
Håll koll på det smarta hemmet

Google har presenterat lite nya övervakningskameror i sin Nest-serie vilka riktar sig till dem som vill kunna hålla koll på vad som händer i och utanför sitt smarta hem. Det handlar bland annat om en ny version av Google Nest Doorbell, en batteridriven ringklocka med inbyggd kamera. Förutom ringklockan släpper Google tre nya Google Nest Cam. Google Nest Cam with floodlight är försedd med rörelsesensorer och strålkastare som lyser upp till exempel trädgårdem om någon går in på den. De övriga två kamerorna är nya versioner av Googles traditionella Nest-kameror där en är försedd med batteri och kan användas både inomhus och utomhus medan den som kopplas in på elnätet är tänkt att användas inomhus. Nya Google Nest Doorbell kostar 2200 kronor, Google Nest Cam with floodlight kostar 3450 kronor, Google Nest Cam med batteri kostar 2300 kronor medan den traditionella Google Nest Cam kostar 1050 kronor. Ni hittar bilder såväl som några videoklipp på Googles nya Nest-kameror här nedanför. Tumnagel
34.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

My Friend Pedro: Ripe for Revenge ute nu till mobila enheter
Svenskutvecklat pang pang i mindre format

Idag släpps det svenskutevcklade mobilspelet My Friend Pedro: Ripe for Revenge till iOS och Android. Spelet är precis som storasyskonet My Friend Pedro ett ösigt actionspel med fokus på rörelse, fast anpassat för en mindre skärm. I spelet får vi ta kontroll över din vän Pedro när han ska rädda sin familj, vilket tar honom igenom 37 nya banor där vi är tvungna att planera tillvägagångssätt för att ta kål på fiender på ett effektivt och snyggt sätt för att få snorhög poäng. Länk till spelet har ni här nere till vänster. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

HBO Max börjar satsa på podcasts
Kommer bland annat köra exklusiv Batman-podcast i sin app

Streamingtjänsten HBO Max har inlett en satsning på podcasts vilket gör att de börjar konkurrera med till exempel Spotify och Apple, två giganter som sedan tidigare satsat mycket på podcasts. HBO Max kommer bland annat att få ensamrätt att köra den kommande podcasten Batman: The Audio Adventures i sin app. I Batman: The Audio Adventures kommer lyssnarna att få följa dramatiserade berättelser om Batmans äventyr där Jeffrey Wright spelar Batman och Rosario Dawson spelar Batwoman. Spotify har sedan tidigare inlett ett samarbete med DC Comics som inneburit att även de sänder en del superhjälte-podcasts, bland annat är tanken att man ska börja sända podcasten Batman Unburied någon gång i år. Tumnagel
35.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kolla när Kanye West gör klart sitt album
Donda släpps imorgon – troligtvis

Kanye West och Apple Music streamar just nu live från Wests rum i Mercedez-Benz Arena där han slutför sitt album som ska släppas imorgon 6 augusti. Videoströmningen har dock inget ljud, så vi kan inte höra hur albumet kommer att låta. Albumet, DONDA, skulle släppts den 23 juli men blev kort därefter uppskjutet till imorgon. Tumnagel
73kg
+
Hugo Engström

Snart kan du boka rum på Star Wars-hotell
Men det kommer inte att bli billigt

Disney har släppt lite mer information som deras interaktiva hotellsatsning "Star Wars: Galactic Starcruiser" som kommer att öppna på Walt Disney World Resort utanför Orlando, Florida nästa år. Det handlar om en reseupplevelse där gästerna inte bara bor på hotellet utan även kan delta i diverse Star Wars-relaterade aktiviteter ombord på "rymdkryssaren". Disney skriver om vad som inkluderas om man bokar in sig på "Star Wars: Galactic Starcruiser": "Every Star Wars: Galactic Starcruiser vacation package includes a two-night stay in a well-appointed cabin or suite, meals (excluding alcoholic and specialty beverages) and the opportunity to live your Star Wars story through exclusive experiences, missions and activities. The vacation adventure also includes entry to Star Wars: Galaxy’s Edge—as well as the rest of Disney’s Hollywood Studios—for your planetary excursion to Batuu. Valet parking is also included." Vistelsen på "Star Wars: Galactic Starcruiser" riktar sig dock inte till budgetresenärer. Ett dubbelrum för två personer kostar 4809 dollar, motsvarande cirka 41.300 kronor. För tre personer i ett rum blir kostnaden 5299 dollar (ca 45.600 kronor) och vill man vara fyra i ett rum kostar det 5999 dollar (ca 51.700 kronor). Här nedan hittas en trailer för vad som väntar dem som bokar in sig på "Star Wars: Galactic Starcruiser". Tumnagel
60kg
+
Wille Wilhelmsson

Ett besök på skolan för världens dyraste barnvakter
Här tränas självförsvar med bebis

Business Insider besöker här världens mest exklusiva skola för barnvakter där man inte bara lär sig att laga mat och sy utan också självförsvar samt bilkörning under farliga förhållanden. Tumnagel
83kg
+
Frode Wikesjö

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
90kg
+
Wille Wilhelmsson

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

The Weeknd har något nytt på gång
Teasar på sociala medier

Artisten The Weeknd har under dagen laddat upp detta klipp med titeln "The Dawn Is Coming" som verkar vara en teaser till hans nästa album, som inte borde vara så långt borta. Enligt tweeten nedan börjar det inatt. Det är just nu oklart exakt vad som börjar, men det är mycket möjligt att det kan handla om ett låtsläpp. Förra albumet från Abel Tesfaye, som han egentligen heter, släpptes 20 mars 2020. Tumnagel
92kg
+
Hugo Engström

Kurt Cobains barndomshem blir museum
Kolla in hur Nirvanas sångare växte upp

Alla Nirvana-fans får snart ett nytt utflyktsmål att vallfärda till då bandets sångare Kurt Cobains barndomshem ska bli ett museum med en tillhörande utställning. Huset ligger i Aberdeen i den amerikanska delstaten Washington och Cobain bodde i huset mellan 1968 - 1984, flera år innan Cobain och Nirvana blev kända. Husets nuvarande ägare James Beacon säger att han planerar att renovera om huset så att det till 90 - 95 procent ser ut som det gjorde under tidseran Cobain bodde där. Ni kan ta en titt på hur huset ser ut för tillfället i klippet ovan. Beacon har även fått huset beviljat som ett officiellt kulturminnesmärke i Washington. Nirvana bildades av Kurt Cobain och Krist Novoselic 1987 och 1990 anslöt sig Dave Grohl till bandet. Nirvana lade ner i samband med att Cobain begick självmord 1994. Tumnagel
74kg
+
Wille Wilhelmsson

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
39kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
104kg
+
Frode Wikesjö