m

Vi har pillat på MacBook Air!
Och kollat in de andra nyheterna från Apple

Vi har pillat på MacBook Air!
Mac / Hårdvara

Efter att ha kollat in Macworlds Keynote med Steve Jobs traskade jag raskt rakt över gatan in i Moscone Center South-hallen där Apple har sin monter och visar upp allt det nya som presenterades här i San Francisco idag.

Inte helt oväntat så var det MacBook Air som tilldrog sig mest uppmärksamhet och folk fullkomligen hängde över varandra för att få känna på härligheten. TimeCapsule är ju i sig en bra pryl men inte direkt spännande att varken se eller röra.

Det samma gäller väl mjukvaru-uppdateringarna av iPhone och iPod Touch. Jag testade hur positioneringen fungerade på en iPhone, genom att trycka på ikonen nere till vänster ovan, och det funkade både snabbt och klockrent. Då iPhone saknar GPS så positionerar den sig dels via triangulering av mobilmaster men även via triangulering av hotspots, det vill säga trådlösa nätverk. Mycket coolt men fungerar nog än så länge bara i USA men de nämnde på Keynoten att de håller på och mappar upp Europa och ska börja i Asien snart. Kasst för övrigt att iPod Touch-ägare måste betala 20 dollar för uppgraderingen. Det borde vara gratis precis som det är för iPhone-ägare.

Apple TV:s mjukvaru-uppdatering var självklart välkommen men jag tror fortfarande inte riktigt på idén. Jag vill kunna streama mina filmer direkt från min dator till TV:n. Alternativt plugga in datorn med en vanlig kabel. Att köpa en maskin till för att hantera det är inget som känns som ett alternativ för mig personligen. Något som jag däremot tror hårt på är möjligheten att hyra film i iTunes Store. Sen tycker jag att det är lite löjligt att man får betala en dollar mer om man vill hyra filmen i HD-format. Men, men, priserna kändes ändå helt ok med tanke på andra alternativ som finns på marknaden.

Hoppa vidare till "Läs mer" för framför allt en massa fler bilder på MacBook Air. En dator som jag personligen tror kan ta marknaden med storm bland dem som kan tänka sig att betala lite, lite mer för en bärbar dator. Jag är själv mycket, mycket intresserad! Det enda jag saknar från min nuvarande dator är minneskortsläsare. I min nuvarande kan jag även välja mellan att ha ett extra batteripack eller en optisk enhet. Den optiska enheten har inte varit i datorn på 1,5 år. Något som gör att det knappast kommer att vara troligt att jag kommer sakna en optisk enhet på Air:en.

Många ville talla på MacBook Air.

Läs mer
36.9°
0

Vi har pillat på MacBook Air!

Och kollat in de andra nyheterna från Apple

RSS 81 kommentarer till artikeln
UnConnect
Knyck en!
av UnConnect, tisdag 15 januari 2008 kl 22:36
Slowmove
verkar underbar...synd att den blev ~2000 kronor dyrare än jag hoppats
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 22:37
surak
positioneringen funkade utmärkt här

den lyckades positionera min lägenhet med 10-20 meters felmarginal

(bor i wien så det verka funka bra i europa redan nu)
av surak, tisdag 15 januari 2008 kl 22:38
emilsall
känns den gedigen? skärmen är ju så fånigt tunn att man borde kunna knyckla ihop den, men aluminium känns ju lovande.
av emilsall, tisdag 15 januari 2008 kl 22:40
Tiny
Tack för alla bilder!
av Tiny, tisdag 15 januari 2008 kl 22:41
spanarn
Har den nån prestanda?
av spanarn, tisdag 15 januari 2008 kl 22:45
Wille Wilhelmsson
Ja, den känns gedigen emilsall. Droppar du den i backen med skärmen före så är det nog iofs bud på att du spräcker den men det gäller ju de flesta bärbara idag.

Kul att höra surak!
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 22:48
Wille Wilhelmsson
Se länk nedan spanarn!
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 22:50
danielhedman
dags att byta dator nudå wille? ;)
av danielhedman, tisdag 15 januari 2008 kl 22:54
UnConnect
Skulle du köpa en Wille?
av UnConnect, tisdag 15 januari 2008 kl 22:55
Mr. Apple
Lite besviken blev jag, även om den är ungefär skitsnygg. Att sälja en dator för 16,5 k som inte ens har en optisk enhet är skandal. Fler portar i alla dess slag vore också önskvärt.

Ball dator, men knappast värt pengarna.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 22:56
Slowmove
men optisk enhet skulle generera en större och tyngre dator...inte ens nästan skandal enligt mig, inga små laptops har optisk enget.
tror jag använt min typ 2-3 gånger senaste året om man bortser från de gånger jag lagt in musik
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:01
Wille Wilhelmsson
Ja, jag tror nästan det UnConnect och sosudaniel. Måste ändå byta dator snart och att köpa en ny windows-maskin känns väl inte så spännande då det mesta jag använder datorn till är webb- eller nätbaserat. Vi får se... :)
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 23:02
dankorin
snygg dator. nöjd med allt.. men grymt sugen, dock 80 GB HDD är skam! .. och 4200 rpm.. ?!

Jag har ca 80 Gb bara i bilder, keynote och pdf som jag måste alltid ha med mig när jag reser, för presentations syfte..
Jag som skulle köpa ny liten dator idag =/

Nu vet jag inte.. jag borde köpa MB med 250 GB eller om jag ska vänta på update av den.. Vad tycker ni?
av dankorin, tisdag 15 januari 2008 kl 23:03
kkimpa
Tanken med datorn är ju att föra tekniken framåt. Jag menar, vem fan lagrar saker på en skiva nuförtiden? (Visst, förstår at det blir oundvikliga problem till en start, men jag kan bara komma på en enda gång jag har använt min optiska enhet på min mbp.

Om ingen tar första steget, kommer ingen göra det. Nice initiativ. Sen kanske det är snålt att dom inte skickar med Superdrive när så "lite" dator kostar så mycket.

Men den som inte får boner av denna prylen måste ju vara fuckin impotent.
av kkimpa, tisdag 15 januari 2008 kl 23:03
Mr. Apple
kkimpa: Jag kan hålla med dig om att någon måste ta initiativet, men så länge vi inte har snabbare uppkopplingar än 8 mbit/s (som jag anser vara ett snitt idag) så håller det inte med att "vara nära en annan dator".

Om 3 år hade jag köpt en sådan, när utbyggnaden är WIFI Hotspots har kommit längre, och vi har tillgång till snabbare uppkoppling.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:07
JOnas!
Macbook Air sålds ju redan på blocket!
Strange tycker jag...troligen någon som köpt och betalt två stycken på applestor ni ikväll och försöker kränga den ena för grymt överpris.


av JOnas!, tisdag 15 januari 2008 kl 23:08
herr_wcanka
Det roliga är ju att Apple alltid tar ett steg framåt i utvecklingen, till skillnad från konkurrenterna som trampar sidledes. Även om keynoten inte blev det jag hoppades på, iphone v.2 till sverige, så var det ändå en rad intressanta nyheter. Dock inget jag tänker köpa.

En annan sak, borde de inte gjort det möjligt att hyra TV-serier. Hur ofta ser man dem mer än en gång? Ungefär lika ofta som man ser en film mer än en gång.


av herr_wcanka, tisdag 15 januari 2008 kl 23:13
Mr. Apple
Nej. Blocket-annonsen luktar SCAM.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:14
Wille Wilhelmsson
Samma här kkimpa. Min optiska enhete ligger bara o skräpar. Vad ska du använda din optiska enhete till Mr. Apple?
av Wille Wilhelmsson, tisdag 15 januari 2008 kl 23:17
Slowmove
herr_wcanka...hade du tänkt att jobs skulle kliva upp och säga nått i stil me "nu lanseras iphone i sverige mina damer och herrar" ne men inte för att vara hård men det kommer nog inte presenteras på en keynote direkt för just sverige, men iphone v2 hade jag me hoppats på kan jag säga
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:17
Stryyken
Mecenat studenterbjudande fick man snabbt i mailen:

"Ultra slimmad. Ultra portabel. Det hetaste ryktet visade sig vara sant!

Apple Store för konsumenter: 16 495 - 28 060 kr
Mecenat Apple Store: 14 845 - 25 252 kr
Du sparar: 1 650 kr - 2 808 kr"

Kolla länken.
av Stryyken, tisdag 15 januari 2008 kl 23:27
Nisse Bergman
Tyvärr tror jag inte på MB Air, den är alldeles för dyr för vad som levereras. Och att den är lika stor som en vanlig MB tror jag är ganska ostrategiskt, en mindre skärm hade nog varit en bättre idé. Hade det inte varit bättre att faktiskt satsa på ultraportabel och inte bara ultratunn? Nu kommer den konkurrera med den vanliga MB, där jag är ganska säker på att den senare kommer vinna, med tanke på pris och prestanda. Tjockleken är mest något som folk på resande fot bryr sig om, och de hade nog hellre haft en mindre skärm också. MB Air kommer aldrig bli en dator som letar sig in i vardagsrummen.
av Nisse Bergman, tisdag 15 januari 2008 kl 23:30
Trisen
Nice liten maskin...

Toppen för plugget i högstadiet..?!?
men vem köper den för det priset ??

möjligen Café late glidaren som små surfar
på inne caffét.. i en stor stad nära dig..

Men läcker är den =)
av Trisen, tisdag 15 januari 2008 kl 23:35
Slowmove
den är inte tänkt för vardagsrummen, utan för kontoren och alla de som reser flyg/tåg m.m. med dator...jag vet att min farsa t.ex. lätt skulle välja denna om han var mac-kunnig
av Slowmove, tisdag 15 januari 2008 kl 23:36
alxalx
till hösten blir det en sådan, pappa borde ju fatta att man inte kan ha en 2.3 kgs vaio och förväntas göra bra ifrån sig i studierna..
(Ja jag spelar på och överdriver bortskämdheten)
av alxalx, tisdag 15 januari 2008 kl 23:39
petza
jippie
av petza, tisdag 15 januari 2008 kl 23:44
More10
Känner igen det här ifrån när apple dumpade bland annat diskettstationen i sina lådor. Folk gnällde då med, men känns rätt självklart idag. Skivor är riktigt uselt.
av More10, tisdag 15 januari 2008 kl 23:53
Mr. Apple
Wille Wilhelmsson: Jag använder den dagligen i princip.

Slowmove: Nej, men att den skulle lanseras i nordeuropa: Norden, Ryssland, Estland, Lettland, Polen, Litauen osv...

Nisse Bergman: Ja ja ja!!! Jag säger det också. Air har som Macbook ca. 1 mm mellan varje tangent samt va 1,2 cm på varje sida om tangentbordet. Jag hade gärna sett att de hade kapats bort, och gärna för mig på bekostnad av skärmstorleken.

Jag ser heller ingen direkt mening med att den ska vara ultratunn, mer än att det är snyggt.
av Mr. Apple, tisdag 15 januari 2008 kl 23:54
danielhedman
vem.. IDAG.. använder en optisk enhet till annat än att bränna nån skiva nångång då och då?

Folk borde väl ha rört sig åt trådlöst eller lever alla fortfarande på 90talet? :S

xvid-support i 360n = guld värt.
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:00
Hasselgren
Läcker. Jag åker runt mycket bland kunder så en MacBook Air är ett giv!
av Hasselgren, onsdag 16 januari 2008 kl 00:01
Mr. Apple
Jag?!

Herregud. Jag är fotograf. HUR ska kunder få sina bilder? Mejla över 1 gb med bilder?

Jag driver en radiostation. HUR ska kunder få en kopia på den tid de köper på kanalen idag?

Jag gör filmer i iMovie ofta, ofta. HUR ska jag få mina släktingar att se på filmen från julafton, som är runt 700 mb. Posta datorn till dom??
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:04
danielhedman
så varför ska du ha en macbook air isf? stationärslir som du kör =)

hacka inte på produkter du inte tänker använda.

edit:
med det menat att du är i helt fel målgrupp.
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:06
Mr. Apple
Jag hackar inte. Jag tror bara att det är många som använder en optisk enhet idag.

Air är snygg, liten och nytänkande. Jag tror dock att den ligger ett för tidigt.

EDIT: att den ligger ett år för tidigt.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:11
Hilding
Bara jag som tycker att det svarta tangentbordet är ruskigt fult?!
av Hilding, onsdag 16 januari 2008 kl 00:27
Slowmove
jag tror inte som dig Mr. Apple, tror snarare väääldigt få använder den när de har alla program installerade...de flesta företag använder numera t.ex. usb-minnen istället när de skickar presentationer/PDF och dylikt.

jag hackar inte alls på dina åsikter nu utan tror bara att apple tar exakt rätt beslut här i att prioritera vikten och storleken för den målgrupp jag tror de riktar sig främst mot (kontorsarbetare/resande försäljare)

själv kan jag säga att jag vet inte någon som använder optisk enhet till annat än installera program samt lägga in musik på datorn...numer går dock fler och fler program att köpa på internet och ladda hem samt då få key på mailen, alltså blir inte det något bekymmer heller framöver.
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:27
Mr. Apple
Hilding: Agree.

Jag tycker att den prototyp som någon verkar ha snickrat ihop i Photoshop (länk nedan), var riktigt jävla snygg.

Så hade jag velat se MacBook Air.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:34
danielhedman
mr.apple:
klart många använder en optisk enhet idag, har en både i xboxen och i dvd-spelare till teven :)

dock måste jag säga att ultra-portablas år är i år och nästa år ska det minsann bara behövas en skärm. :)
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 00:34
fbfb
En ultraliten dator med optisk enhet är ju Sony Vaio TX3, 1,25 kg ocg 2 cm tunn.

Jag reser väldigt ungefär 90 dagar per år (alltid flyg, alltid utomlands) och jag klarar mig helt enkelt inte utan optisk enhet. Detta främst för att jag på långa flygningar ocg på flygplatser ser på tv-serier via min optiska enhet.

Att döma av mina kollegor och folk man träffar i lounger och på flygplan verkar de flesta som reser mycket ha samma behov.
av fbfb, onsdag 16 januari 2008 kl 00:40
Mr. Apple
Refererar till fbfb:s inlägg:

Så jag får rätt igen. Här har vi ett livs levande exempel på att det fortfarande är en viktig komponent. Jag tvivlar inte på produkten, jag säger bara att den borde släppts om ett år eller kanske tillochmed två.

Jag ska själv börja resa en hel del långa inrikesresor; både flyg och tåg. Då kommer jag själv undersöka hur jag hade klarat mig om jag hade införskaffat en sådan.

Och som alla verkar vara överens om här så är Macbook Airs målgrupp affärsresande.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:45
Slowmove
fbfb, okej då har vi olika synsätt på den gruppen, alla de jag haft kontakt med som reser sådär har som sagt inte behov av optisk enhet men det kanske beror mycket på ålder (vet iofs inte din) men de flesta jag vet jobbar när de använder datorerna på flyg/tåg m.m. och som sagt använder usb-minnen istället för cd inom företaget

men nog tror jag iallafall målgrupp finns så den diskussionen kan vi nog lägga ner egentligen

btw angående den dära vaion, läcker, men ganska mycket sämre prestanda än macbook air...spelar ju dock ingen roll om man bara skriver + mailar

jag åker själv kanske inte överdrivet mycket men ungefär >3 timmar tåg i veckan + vissa veckor 10-15 timmar buss och jag har aldrig haft behov av optisk enhet, men som sagt beror det på vad man använder datorn till...jag har å andra sidan aldrig sett en film på min dator och jag har använt datorer sen 94 (och jag är 21 år nu, så knappast nån lastgammal kontorstråk heller)
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:45
hampus05
MacBook Air i all ära, men är ändå lite besviken på keynoten. Tycker det skulle varit ett bra tillfälle att mata på en 10.5.2-uppdatering, uppgradera MacMinin samt fräscha till de andra MacBookarna. Eftersom de senare är ganska tjocka i jämförelse så borde det ju finnas utrymme för rätt mycket mer prestanda, batteritid och lagring...

Drömmen vore ju dock om de kombinerade en TimeCapsule på 1TB och en MacMini i en och samma produkt. Då skulle ju AppleTV kunna gå och lägga sig...
av hampus05, onsdag 16 januari 2008 kl 00:50
Slowmove
macbookuppdateringar tror jag smygs ut under veckan, inget att köra på en keynote istället för nya produkter
likaså är 10.5.2 kan jag nästan garantera under veckan, man snackar väl absolut inte om en uppdatering/buggfix på en keynote ;)
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 00:53
Mr. Apple
hampus05: En mac mini med 1 tb uttrymme helt enkelt??

Jag har kollat upp för alla som undrar: Time Capsule går att använda som trådlös lagringsenhet också, samt att det går att bygga ut den genom USB-uttaget.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 00:54
hampus05
Mr. Apple: Ja, men som bredbandsrouter också!
av hampus05, onsdag 16 januari 2008 kl 01:00
Fredrik
Men ärligt talat, vem fan bryr sig. Vissa måste ha optisk enhet och behöver en macbook eller macbook pro. Andra klarar sig utan och kan välja mellan alla tre..

Jag undrar mest vad som hände med MacBook Pro.. verkligen dags att uppdatera. Antar att inget annat fick stjäla MacBook Airs uppmärksamhet idag och att nya pro-modeller rullas ut väldigt snart..
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 01:07
Olligarski
Men hallå Mr Äpple: Går ju köpa till optisk enhet!

Sätter en peng det kommer Air Nano inom ett år.
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:13
Nash
Är de NÅN som vet om den har IR så den funkar med Apple fjärren till Front Row? finns INGET på hemsidan o säg inte att de är den på framsidan för det är den pulserande grejen som är igång när Macen är i viloläge... ANYONE?
av Nash, onsdag 16 januari 2008 kl 01:25
Slowmove
Nash, går att köpa till fjärrkontrollen iallafall så borde ju logiskt nog fungera tycker man =P
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 01:30
Nash
Jo men o andra sidan kan jag köpa till en Cinema skärm till en iPod sååå dont be so sure... hur skulle det funka liksom över Bluetooth? Om dom skippat IR så är dom ju STÖÖÖRT korkade!
av Nash, onsdag 16 januari 2008 kl 01:34
Olligarski
Remote Disc verkar inte såå hot:
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:38
Olligarski
Jäkla buggigt system detta!

(Edit: Dubbelpost)
av Olligarski, onsdag 16 januari 2008 kl 01:58
nisse
Mr. Apple: 8 Mbits uppkoppling? Jag har haft 100/100 Mbit i flera år och kommer får 1000/1000 Mbit inom tre månader.

På resandefot har jag aldrig användning av optisk enhet. Hemma bränner jag en del, men då kan man ha en extern modell.
av nisse, onsdag 16 januari 2008 kl 02:49
Tiny
Är det bara jag som tycker Mr. Apple och Slowmove verkar ha samma frisör och optiker? :)
av Tiny, onsdag 16 januari 2008 kl 02:51
Lilleolov
bara jag som brukar titta på film genom min bärbara på hotellrum och kanske tillochmed på bussen ibland?

med 80 hårddisk kan jag inte lagra några filmer och eftersom den inte kan spela en dvd film såå, framåt i utvecklingen?

var är bluray spelaren?
av Lilleolov, onsdag 16 januari 2008 kl 03:06
Marcus Olovsson
För övrigt så lär ju remote disc delas via lokala nätverk och då får man nog mycket bättre än 8 mbits uppkoppling.

Brukar använda "delade cd-enheter" i Windows och har aldrig haft något problem med det iaf, när det gäller hastighet.

För övrigt vill jag ha en Macbook Air, den verkar väldigt smidig att ta med... Men har den mic btw?
av Marcus Olovsson, onsdag 16 januari 2008 kl 07:07
Slowmove
jupp det har den, vid webcamen
av Slowmove, onsdag 16 januari 2008 kl 07:30
thomasl
Klockren!
Om man prompt *måste* ha en optisk enhet kan man väl köpa en MacBook? Klarar man sig utan kan man köpa en Air.
Jag jobbar bara trådlöst, och brände en skiva senast... ja, längesen var det. Och då finns ju Remote Disc. Eller extern brännare. Hade jag pengarna skulle jag beställa en idag.
Klagomålen påminner mig väääldigt mycket om när Apple tog bort floppydiscdriven...

En annan riktigt, riktigt bra grej är att man kopierat gesterna på styrplattan från iPhone. Lysande.

av thomasl, onsdag 16 januari 2008 kl 09:16
Skippy
Hilding: Jag tycker också det svarta tangentbordet är fult. Det ser omodernt och lite som en billig pc.

Dessutom följer det inte riktigt resten av produktlinjen: Macbook har vita knappar, Macbook Pro har gamla hederliga Powerbook-stylen (aluminium-färg) och de nya tangentborden är aluminium med vita knappar. Det känns helt fel med svart tycker jag... det var det första jag reagerade på. Skulle jag få bestämma så hade det funnits en Air-modell som var helvit med anodiserad vit aluminium och vitt tangentbord med grått äpple på skärmen! Det hade varit nice!

av Skippy, onsdag 16 januari 2008 kl 09:17
Mr. Apple
Tiny: Glasögonen är köpta i Grekland när jag bodde där, likaså klippningen. Osannolikt vore det att vi hade samma :P

Nisse: SNITT sa jag. Det är få som har 100 mbit/s privat. På företag är det vanligt, men då har man ofta ett antal datorer som ändå delar på uppkopplingen.

av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 10:06
Bobby Bulgur
USCH FÖR SVARTA TANGENTER
av Bobby Bulgur, onsdag 16 januari 2008 kl 10:14
cloudvii
Ahh, svarta tangenterna var fugly.
av cloudvii, onsdag 16 januari 2008 kl 10:40
cloudvii
men vad gör man vid en omformatering eller ominstallation om man INTE har tillgång till en extern enhet eller en annan dator att låna optiska enheten över nätverket av? Kan man boota OS X installation från en usb-enhet/pinne. I så fall är det grymt. All annan mjukvara finns ju ändå på nätet idag så!
av cloudvii, onsdag 16 januari 2008 kl 10:43
Ramlösa
Har hellre en aning tjockare dator som är mindre.
Får lite budget känsla över Macbook air, likt med budget bärbara tar inte skärmen upp hela utrymet som finns.
Måste tanka gps grejen till iphonen
av Ramlösa, onsdag 16 januari 2008 kl 11:01
Slackerbitch
Hur levereras OS:et till en dator utan optisk enhet? Visst finns det LAN men hur installerar man om OS:et om man bara har en (1) dator? USB-sticka (skulle varit smidigt och betydligt snabbare än en disk) - osäker på om OSX får plats på en 4GB-sticka, de som är större än så kostar tyvärr rätt mkt (~900kr)? Linux har väl någon slags nätverksinstallation (över internet) men det känns ju inte helt solklart för ett 4.5GB stort system och är det ens möjligt med OSX?
av Slackerbitch, onsdag 16 januari 2008 kl 12:20
MadsAlexander.com
Slackerbitch- Dom program jag har köpt dett senaste året har gått att ladda ner :-)
av MadsAlexander.com, onsdag 16 januari 2008 kl 12:26
dabloom
Jag fattar inte problemet folk har med att det fattas dvd och en del portar och sånt. Dom personerna som behöver det köper väl en MB. Det är ju inte så att MBA har ersatt MB eller MBP, det är ett ultraportabelt alterativ.
av dabloom, onsdag 16 januari 2008 kl 12:45
twi
inget nätverkskort (förutom wlan), 4200 rpm, intel GMA, EN usbport, ingen optisk drive, internt batteri. om det är priset man får betala för en tunn laptop så skiter jag nog i det, tack.
av twi, onsdag 16 januari 2008 kl 12:49
danielhedman
spot on dabloom

edit:

försvinner inlägg eller? :S
av danielhedman, onsdag 16 januari 2008 kl 12:52
Tiny
sosudaniel,
I drivor... :(
av Tiny, onsdag 16 januari 2008 kl 13:44
Voxar
Positionering fungerade på min SonyEricsson också när jag var i stockholm över nyår.
av Voxar, onsdag 16 januari 2008 kl 14:10
Mr. Apple
twi: Håller med. Alldeles för dyr dator, bara för egenskapen att den ska vara platt.
av Mr. Apple, onsdag 16 januari 2008 kl 14:25
KaptenKraek
Så, då lär vi se nedladdningsbar version av MacOSX 10.6? Eller blir man tvungen att känna någon annan med en dator med optisk enhet eller blir man tvungen att köpa en? tror inte det va.
av KaptenKraek, onsdag 16 januari 2008 kl 15:41
Ted
Snyggt med de svarta tangenterna tycker jag. Trött på de vita som blir smutsiga direkt. Nej, sobert är det. Synnerhet i mörker ser de ut att lysa snyggt och mysigt.

av Ted, onsdag 16 januari 2008 kl 16:03
wehooo
Jag tror inte man ska köpa en Macbook Air som enda dator, utan den är tänkt som ett komplement.
av wehooo, onsdag 16 januari 2008 kl 18:00
Fredrik
Har testar positionering på söder och i city.. det funkar klockrent och är sjukt precist. Men det kräver ju givetvis att det finns tre hotspots i närheten, annars är ju inte en triangulering möjlig..
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 19:48
Fredrik
Lilleolov: Enkelt. Rippa din film med Mac the ripper hemma med den externa DVDn och kolla sedan på den i datorn.. 4-8 Gb. Har du inte det över så är det nog dags att fundera på en extern hårddisk också. Kanske en Time Capsul.

Och ni andra som undrar hur man ska installera OSet OM det händer och OM det händer.. herregud, det står en dator i var och vartannat hörn.. och de flesta av er har säkert minst en hemma eller i alla fall en granne. Känns som att ni kämpar på för att hitta fel. Bakåtsträvare.
av Fredrik, onsdag 16 januari 2008 kl 19:56
wunderbaren
MacBook Air är helt rätt i tiden! Det var verkligen på tiden! Jag har beställt en, har verkligen saknat en tunn dator som inte väger så jävla mycket. Så trött på allt som man inte använder, som optisk enhet, var flera år sen jag använde en senast.

Dom som påstår att den inte är rätt i tiden pratar i nattmössan, detta är precis vad folk vill ha! Man får vad man betalar för!

MacBook Air kommer bli en riktig succé, ana inget annat.

Fredrik: bra sagt! Hur orkar folk hitta på anledningar för att inte köpa en dator? Man har ju nästan en dator i varje sovrum och vardagsrum numera! Det är ju det minsta problemet.
av wunderbaren, onsdag 16 januari 2008 kl 21:44
sajb0r
Kollade nyss keynoten.. Fan vad Jobs gör det bra, varje gång.

Nu till MB air; Fantastisk dator. Jag ska köpa en, lätt.. Kommer äntligen att börja plugga till hösten, så lär bli en sådan då nån gång. Sitter på en sleten HP som kör vista nu, och ärligt talat är jag rått trött på att skiten hänger sig (även om det inte händer jätteofta.) För mycket helt enkelt.

Har funderat på Mac otaliga gånger och detta var det jag behövde för att bestämma mig. Använder inte DVD/CD för mer än att bränna och då har jag redan en extern...

Vad gäller HDD utrymmet, så är det väl lite snålt, men 2.5" externa hårddiskar ligger hyfsat billigt nu, och dom är ju RASANDE portabla.

Keynotes dock. Hur ofta hålls de? Kollar alltid, men har ingen aning hur frekvent de kommer.. Någon rutinerad maccare som kan svara?

Tack!
av sajb0r, torsdag 17 januari 2008 kl 00:39
Mr. Apple
wehooo: Ett komplement för 16,500?? Oj. Dyr accoseoar.

sajb0r: Den hålls 3 gånger per år, men det är den första som alltid ses som den stora, "riktiga". Det är på den de släpper helt nya produkter, och på de andra släpper de mest uppdateringar.
av Mr. Apple, torsdag 17 januari 2008 kl 01:10
Slackerbitch
MadsAlexander.com: Men hur ska du ladda ner ett OS? finns det en bootstrap i OSX som laddar in drivrutiner för nätverkkortet och sedan installerar OSX över internet?

Förstår fortfarande inte hur man installerar OSX på en tom hårddisk utan CDROM?
av Slackerbitch, torsdag 17 januari 2008 kl 18:02
Kommentera artikelnRedigerat DNA kan stoppa myggor med malaria
Genetisk drift tar kål på myggpopulationen

För första gången har forskare visat att en typ av genteknik (CRISPR) kan krascha populationer av malariaspridande myggor. Man har lyckats konstruera han-myggor med en DNA-sekvens känd som en genetisk drift, detta ska snabbt överföra en skadlig mutation som ska kunna utplåna populationer av insekter. Ruth Muller, en entomolog som ledde forskningen vid PoloGGB, ett högsäkerhetslaboratorium i Terni, Italien säger det här: "Our study is the first [that] could show that gene-drive technology works under ecologically challenging conditions... This is the big breakthrough that we made with our study." Det är fortfarande många år kvar tills tekniken skulle kunna användas i det vilda, men då återstår fortfarande frågan om hur samhället ställer sig gällande genteknik, om det kanske kan vara värt riskerna. Trots år av bekämpning mot malaria är det fortfarande ett stort hälsoproblem i världen. Den myggburna parasitiska sjukdomen smittar mer än 200 miljoner människor varje år och dödar mer än 400 000, varav många är barn. Tumnagel
39.9°
+
Hugo Engström
0

En titt på Sonys nya kamera
Deras nya "nybörjarkamera" ZV-E10

Sony presenterade i veckan sin nya vloggkamera ZV-E10. Det är deras första vloggkamera i Alpha-serien med utbytbart objektiv. Kameran är utrustad med en 24.2 megapixel APS-C Exmor™ CMOS sensor och en BIONZ X processor. I detta klipp går Brandon från ShortCircuit igenom funktionerna i kameran. Kameran har bland annat fått några funktioner från Sonys andra populära vloggkamera, ZV-1, som ZV-E10 ska vara någon slags storebror till. En knapp för "Background defocus", som ska få bakgrunden i videon ur fokus snabbt och läget "Product Showcase" som vloggare kan använda när de filmar en produkt, denna funktion ska prioritera fokus på objektet istället för personen i videon. ZV-E10 ska vara tillgänglig i slutet av augusti hos flera återförsäljare för antingen 8500 kr för endast kameran, eller 9500 kr där även ett kit med E PZ 16-50mm F3.5–5.6 OSS power zoom-objektiv ingår. Tumnagel
38.2°
+
Hugo Engström
0

ISS säger hejdå till den ryska Pirs-modulen
Ska ersättas av den nya Nauka-modulen imorgon

Här ovan kan ni kolla in hur det såg ut när den ryska modulen separerade från den internationella rymdstationen ISS och senare brann upp när den flög in i jordens atmosfär. Pirs har fungerat som en slags dockningsstation sedan 2001 och över 70 kapslar som anlänt till ISS har dockat där. Modulen användes även som en sluss när ryska kosmonauter gjorde rymdpromenader eller pysslade med annat på ISS utsida. Pirs är den första större modulen som skrotas sedan ISS byggdes och kommer nu att ersättas av Rysslands Nauka-modul. Nauka-modulen sköts upp från jorden 22 juli och är planerad att docka med ISS någon gång under morgondagen. Tumnagel
38.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Roboten Cassie tog en löprunda på 5 kilometer
Fixade det på under en timme

Robotforskare på Oregon State University har låtit den tvåbenta roboten Cassie ta sig en löprunda på fem kilometer vilket den verkar ha klarat av någorlunda problemfritt. Cassies löprunda klarades av på en laddning batterier och två mindre incidenter där roboten föll. Cassie var dock inte ut och sprang helt på egen hand utan kontrollerades av en medföljande operatör som styrde i vilken riktning roboten skulle springa. Att springa 5 kilometer tog Cassie 53 minuter vilket är något snabbare än vad jag själv vanligtvis går 5 kilometer på. Roboten Cassie utvecklades av Oregon State University-företaget Agility Robotics och tillverkades mellan 2017 - 2019. Idag satsar Agility Robotics på att utveckla Cassies efterföljare, den tvåbenta roboten Digit som vi har skrivit om några gånger tidigare, se inlänkade artiklar nedan. Tumnagel
36.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Realme först med magnetisk laddning av Android-telefoner
Hittar på ett alternativ till Apples MagSafe till iPhone 12

Kinesiska Realme ser ut att bli den första mobiltillverkaren av Android-telefoner som tagit fram något som liknar den trådlösa MagSafe-laddning som Apple utvecklar till iPhone 12. Realmes magnetiska lösning verkar i dagsläget dock något otympligare än den MagSafe-laddare som finns till iPhone 12 som synes på bilden ovan. Realme kallar sin lösning för "MagDart" och varianten som visas ovan sägs ladda snabbare än de 15W som Apples MagSafe-laddning till iPhone 12 har. Realme håller dock även på att utveckla en lite mer slimmad version av MagDart och den kan ni kolla in på bilden här nedanför. Realmes första telefon med MagDart, vilket även kommer att bli deras första telefon med trådlös laddning någonsin, heter Realme Flash och kan komma att presenteras officiellt redan nästa vecka. Tumnagel
35.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Första ordentliga trailern för Lamb
Filmen där Noomi Rapace tar hand om ett lammbarn

Här bjuds vi på den första ordenrliga trailern för den kommande thrillern Lamb med Noomi Rapace i huvudrollen. Filmen kretsar kring ett par som tar hon hand om ett barn som är hälften människa och hälften lamm. In Lamb a childless couple in rural Iceland make an alarming discovery one day in their sheep barn. They soon face the consequences of defying the will of nature, in this dark and atmospheric folktale. Förutom Noomi kan man i filmen också hitta Hilmir Snaer Gudnason och Björn Hlynur. Filmen har premiär den 8 oktober. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Samsung presenterar Odyssey Neo G9
Riktigt fet gamingskärm

Samsung har visat upp efterföljaren till skärmen Odyssey G9 vilket är en 49 tum stor väld skärm som hämtat teknik från Samsungs tv-apparater. Skärmen har fått namnet Odyssey Neo G9 och kan visa en upplösning på 5120x1440 i ett ultrawide-format som har en ratio på 32:9. Den använder sig av Samsungs Quantum Mini LED vilket ger den möjlighet att visa 2048 så kallade "dimming zones" vilket kan jämföras med de 10 sådana zoner som Odyssey G9 kan visa. Odyssey Neo G9 har en uppdateringsfrekvens på 240hz med en svarstid på 1 ms. Ljusstyrkan ligger på 2000 nits vilket kan jämföras med andra skärmar som vanligtvis har runt 420 nits. När det kommer till kontakter så finns det en Display Port 1.4, en HDMI 2.1, två USB-ingångar samt hörlursingång. Samsung börjar ta emot beställningar på Odyssey Neo G9 29 juli och den släpps globalt 9 augusti. Skulle du vara sugen så kostar skärmen 2500 dollar. Tumnagel
39.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Varför är dieselmotorcyklar inte en grej?
Donut Media förklarar

YouTube-kanalen Donut Media går här genom varför det här med dieselhojar inte är något vi ser mer av på vägarna. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Happy Plugs släpper lurar för kidsen
Så de inte spelar för högt

Det är ingen vild gissning att de som växer upp i dag kommer att ha intressanta åkommor i sina öron. Att konstant ha inearlurar till exempel är inte så rackarns bra. Bra är det inte heller att ha för högt ljud på och som förälder är det rätt skönt att veta att barnet inte kan köra på alldeles för högt. Happy Plugs senaste hörlurar heter Play har en speltid på 25 timmar, finns i färgerna vitt, svart och rosa och kostar 799 kronor. Inget unikt där, men lurarna har teknik i sig som ser till att de inte spelar över 85 decibel. Det går helt enkelt inte att skruva upp volymen till 11. De har dessutom stöd för att dela med sig av ljudet man lyssnar på, antingen via 3,5 mm eller USB-C. Tumnagel
38.4°
+
Roger Åberg
0

Oscar Isaac är en hämndlysten korträknare
I trailern för The Card Counter

The Card Counter är en kommande film där Oscar Isaac spelar en före detta militär utfrågare med ett mörkt förflutet som blivit en korträknare. Redemption is the long game in Paul Schrader’s THE CARD COUNTER. Told with Schrader’s trademark cinematic intensity, the revenge thriller tells the story of an ex-military interrogator turned gambler haunted by the ghosts of his past decisions. Filmen är regisserad av Paul Schrader som tidigare skrivit manus till filmer som Taxi Driver och Kristi sista frestelse samt regisserat American Gigolo. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Julian Assange blir av med sitt medborgarskap i Ecuador
Wikileaks-grundaren kommer att överklaga beslutet

The Guardian rapporterar att Ecuador nu har beslutat sig för att dra tillbaka det medborgarskap man 2018 gav till Wikileaks grundare Julian Assange. Assange beviljades medborgarskap i Ecuador för att senare kunna ansöka om diplomatisk asyl för att kunna lämna Ecuadors ambassad i London. Assange sökte sin tillflykt till Ecuadors ambassad i London efter att han riskerade att utlämnas till Sverige där han anklagades våldtäkt. Assange tillbringade sju år på Ecuadors ambassad i London men kickades ut därifrån 2019 varpå han greps av brittisk polis. Därefter dömdes han till 50 veckors fängelse för att brutit mot brittiska borgensvillkor. Assange sitter fortfarande i brittiskt förvar då USA vill ha honom utlämnade efter att Wikileaks spridit hemligstämplat material. Skulle han lämnas ut dit riskerar Assange upp till 175 års fängelse enligt hans egna advokater. Assanges advokater har överklagat Ecuadors beslut att dra tillbaka hans medborgarskap i landet. Tumnagel
39.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snubbe skickar AirTags till Tim Cook, Elon Musk och Nordkorea
För att se vad som händer

YouTube-användaren MegaLag skickade för några veckor sedan några AirTags till Tim Cook, Elon Musk och till Nordkorea för att se hur transportföretaget DHL hanterade det. I klippet ovan berättar MegaLag hur DHL hanterade saknade paket och varför de inte fick komma in i Nordkorea. Del ett kan ses nedan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Arcade1Up släpper The Simpsons-kabinett
Spela som du gjorde för 30 år sedan

Nu har det gått 30 år sedan Konami släppte arkadspelet The Simpsons och lagom till det jubileet släpper Arcade1Up en nyutgåva av det klassiska kabinettet som hörde till spelet. Förutom The Simpsons-spelet så inkluderas även The Simpsons Bowling-spelet som Konami släppte hösten 2000. Det går att spela upp till fyra spelare på arkadspelets 17 tum stora skärm. Det finns även en möjlighet för andra ägare av arkadspels-kabinettet att ansluta sig via nätet, något som gör att man kan spela online mot varandra. Arcade1Up kommer att börja ta emot förbeställningar av "The Simpsons Arcade Machine" 16 augusti men vad det kommer att kosta framgår inte. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

I morgon är det betadags för Halo Infinite
För Halo Insider-folket

I morgon kommer 343 Industries dra igång det första betatestet för flerspelardelen för Halo Infinite. Detta test kommer dra igång i morgon kväll klockan 23:00 och pågå fram till söndagen den 1 augusti. Inbjudningar har börjat skickas ut så man borde få veta om man får vara med och leka inom kort. Det är dock endast folk som är med i Halo Insider som kommer få någon inbjudan denna gång. Om du inte fick någon inbjudan denna gång men vill ha chansen att delta i framtida betatest så kan du anmäla dig till Halo Insider-programmet via länken nedan. Hur som helst kan man nog räkna med att få se massvis med gameplay från spelets flerspelardel under helgen. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Waze blir lite smartare efter ny uppdatering
Trafikappen kan varna för köer innan du ens satt dig i bilen

Googles trafikapp Waze har släppt en lite lite större uppdatering som antagligen kan vara användbara för trafikanterna som förlitar sig på den. I den nya uppdateringen kommer Waze redan på startsidan varna för trafikstockningar som kanske förkommer på de vägarna som användaren vanligtvis brukar köra. Appen kommer att rekommendera alternativa vägar om den anser att så krävs. Det kommer även att finnas förklaringar till varför Waze väljer en annan väg än den som användaren vanligtvis brukar köra. Den nya versionen av Waze har redan börjar rulla ut till iOS och Android. Har du inte redan fått den så lär den dyka upp inom kort. Tumnagel
39.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för Cooking With Paris
Japp, den Paris

Netflix är inte direkt rädda för att producera märkliga tv-serier och den kommande serien Cooking With Paris är väl ännu ett exempel på detta. Serien baseras i grund på Råttatouille-citatet "Vem som helst kan laga mat". Ett uttalande som då testas genom att låta dokusåpastjärnan Paris Hilton laga rätter för diverse kändisgäster. Seriens sex avsnitt har premiär den 4 augusti. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

BMW visar upp fraktcykeln Dynamic Cargo
Eldrivet koncept som verkar najs

BMW har visat upp den trehjuliga elcyklen Dynamic Cargo vilken man tänker sig skulle kunna fungera fint för olika typer av transporter på kortare sträckor i stadsmiljö. Dynamic Cargo är försedd med ett batteri som ger den en räckvidd på 20 km men det går givetvis även att använda pedalerna om man vill ta sig längre än så. Det finns en rad olika tillbehör som gör det möjligt att frakta surfbrädor, barn och annat på den trehjuliga cykeln. Dynamic Cargo är än så länge bara ett koncept. Huruvida BMW planerar att någon gång släppa den på marknaden återstår att se. Tumnagel
39.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Nine Perfect Strangers
Miniserie om mindfullness-retreat som spårar ur

Här kommer ännu en trailer för Hulus rysardrama Nine Perfect Strangers som börjar sändas nästa månad. I miniserien får vi se Nicole Kidman i rollen som Masha, en karismatisk kvinna som leder ett mindfullness-retreat med nio deltagare. Det verkar dock som om Masha inte bara har mindfullness i planerna för deltagarna och det hela ser ut att utveckla sig åt det lite rysligare hållet. Nine Perfect Strangers börjar sändas på Hulu 18 augusti. Tumnagel
37.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
100kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
78kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
40kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
87kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
19kg
+
Wille Wilhelmsson

Biz Markie är död
57 år ung

Hip-hop-legenden Biz Markie dog 57 år ung under helgen. Dödsorsaken är komplikationer av sin diabetes som han kämpat mot i mer än ett år. Biz Markie är sannolikt mest känd för hitlåten Just a Friend från 1989 men också för sina beatboxing-färdigheter och generellt underhållande persona. Tumnagel
4kg
+
Frode Wikesjö

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt från Swedish House Mafia
"It Gets Better"

Swedish House Mafia släppte under torsdagskvällen en ny låt med titeln It Gets Better. Detta är deras första nya singel sedan 2012. Den svenska trion ska tillsammans med Ty Dolla $ign och 070 Shake medverka i The Tonight Show med Jimmy fallon den 19 juli. Tumnagel
-25kg
+
Hugo Engström