4 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bugg i Messages i iOS 15 kan radera sparade bilder Om man raderar tråden bilden skickades i
Bugg i Messages i iOS 15 kan radera sparade bilder
Foto: Wille Wilhelmsson

MacRumours skriver om en nyupptäckt bugg i iOS 15 Messages-app (Meddelanden) som kan radera bilder som sparats ner från meddelande-konversationen.

Det hela händer om en användare först sparar en bild från en konversation till sin iPhone eller iPad, raderar hela konversationen i Messages och sedan gör en backupp av Messages meddelanden till iCloud. Skulle samtliga dessa villkor uppfyllas så kommer den nedsparade bilden även att försvinna från iClouds fotobibliotek och den aktuella enheten.

Ett råd för iOS 15-användare är med andra ord att tillsvidare inte radera meddelande-trådar innehållande bilder som man kanske vill spara. Åtminstone inte tills Apple har fixat den här buggen.

Mobil, Apple, ios 15, messages, meddelanden, bugg
Nu kan du ladda ner iOS 15 Du kan också behålla iOS 14 om du känner för det Igår kväll släppte Apple den senaste versionen av iOS vilken går att ladda ner för alla som kör en iPhone som släppts de senaste sex åren. Ni hittar alla iPhones som är kompatibla med iOS 15 här. Skulle man vilja fortsätta köra iOS 14 på sin iPhone men ändå få tillgång till de senaste säkerhetsuppdateringarna och annat så är inte heller det något problem. För första gången någonsin så kommer Apple nämligen även att fortsätta utveckla den föregående versionen av operativsystemet parallellt med den senaste. Exakt hur länge Apple har planerat att fortsätta uppdatera iOS 14 finns det inga uppgifter om för tillfället. Här nedanför hittas ett videoklipp från CNET som sammanfattar de kanske mest intressanta uppdateringarna i iOS 15. Där hittas även ett lite längre videoklipp från 9to5Mac som går igenom iOS 15 lite mera grundligt. Tumnagel
41.4°
0
31.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 30 sep 2021, 16:15
Bugg i Messages i iOS 15 kan radera sparade bilder Om man raderar tråden bilden skickades i
31.8°
0