33 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
AMD kommer släppa nya grafikkort i år Alla segment får nya kort under andra halvan av året
AMD kommer släppa nya grafikkort i år

AMDs VD, Dirk Meyer, satt under förra veckan i ett konferenssamtal med analytiker där de bland annat samtalade om vad företagets grafikavdelning, ATI, kommer att hitta på under 2010.

Det framkom under samtalet att ATI tänker släppa nya kort under andra halvan av året och även om Radeon HD 5000-serien inte varit ute länge på marknaden så tycker AMD att det är dags för lansering av nya kort.

Alla segment på marknaden kommer att få nya kort under andra halvan av året, sade Meyer, men det är ännu oklart om vad för kort det handlar om. Det finns två möjligheter och det ena är en förbättring av den nuvarande 5000-serien kort, vilket bland annat skulle innebära snabbare klockfrekvenser. Det kan också möjligen röra sig om lanseringen av nya grafikchip som nu går under kodnamnet Northern Islands.

Det finns inte mycket information om Northern Islands att tillgå i dagens läge men vissa källor hävdar att de kommer vara baserade på en 32 nm process medan andra tippar på 28 nm. TSMC väntas unna massproducera chip baserade på 28 nm under fjärde kvartalet 2010 så det skulle inte vara helt otroligt att det rör sig om sådana chip.

Northern Islands kommer bygga på en helt ny arkitektur som kommer innehålla en hel del nya funktioner.

PC, Hårdvara, AMD, Grafikkort, 32 nm, 28 nm
37.5° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 25 jan 2010, 07:50
AMD kommer släppa nya grafikkort i år Alla segment får nya kort under andra halvan av året
37.5°
0