11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
ARM avslöjar Cortex-M0+ Ny lågströms processorarkitektur
ARM avslöjar Cortex-M0+

ARM introducerade under veckan ARM Cortex-M0+, något som företaget säger är världens energieffektivaste mikroprocessor.

Cortex-M0+ har designats med intelligenta sensorer och smarta kontrollsystem för att användas i en rad olika applikationer och enheter. Mikroprocessorn är en 32-bitars processor men den drar endast omkring en tredjedel av dagens 8-bitar eller 16-bitar processorer, endast omkring 9µA/MHz, samtidigt som prestandan ökas signifikant, enligt ARM.

Den nya arkitekturen bygger vidare på Cortex-M0 designen, en design som idag licensierats mer än 50 gånger av ledande processortillverkare. Nya funktioner i arkitekturen inkluderar single-cycle IO för att öka hastigheten till GPIO, förbättrad debbuging och trace-funktion samt förbättrad åtkomst till Flash.

En annan bra sak med den nya Cortex-M0+ arkitekturen är att den nu gör det möjligt att skapa nya enheter med väldigt låg strömförbrukning. Nuvarande 8-bitars eller 16-bitars MCUs saknar den intelligens eller funktionalitet som krävs för att till exempel analysera prestanda eller kontrollera applikationer trådlöst, eller batteridrivna sensorer på kroppen som kopplas upp trådlöst till övervakningsmaskiner.

Företag som redan gjort avtal om licensiering av Cortex-M0+ inkluderar Freescale NXP Semiconductor.

PC, Hårdvara, ARM, Cortex-M0+
38.0° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 14 mar 2012, 11:03
ARM avslöjar Cortex-M0+ Ny lågströms processorarkitektur
38.0°
0