40 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intel släpper konsumentversion av Optane 3D-lagring för en mindre peng
Intel släpper konsumentversion av Optane

Nyligen visade Intel upp en ny SSD med 3D-lagring för servrar. Lagringen kan hantera rätt höga överföringshastigheter och ska kunna leva under en längre tid, vilket betyder att SSD:n kunde användas som cachelagring. Den enheten låg på 375GB och prislappen låg på runt 1 500 dollar. Nu har Intel visat upp en mindre version av Optane SSD:n med mindre utrymme och en betydligt lägre prislapp.

Konsumentversionerna kommer finnas tillgänglig i smakerna 16 eller 32GB och prislappen kommer ligga på 44 respektive 77 dollar beroende på vilken storlek du vill ha och release kommer ske 27 april.

PC, Hårdvara, intel, optane, 3d-lagring

Intel visar upp ny SSD för servrar
Inte precis för hemmabruk

Känner du att du inte får tillgång till din data på servern tillräckligt snabbt? Då kanske Intels nya Optane SSD DC P4800X är någonting för dig. Lagringsutrymmet ligger bara på 375GB men latenstiden ligger oftast under 10 mikrosekunder och genomströmninghastigheten ligger på 2GB/, vilket betyder att du antingen kan använda SSD:n för lagring eller minnescache. Vill du köra den som minnescache så ska enheten hålla väldigt länge och Intel lovar att den ska kunna skriva upp till 12,3 petabyte innan den behöver ersättas. Intel meddelar att fler Optane SSD-enheter kommer släppas under året med mer lagringsutrymme, mer specifikt med 750GB eller 1,5TB. Priset för 375GB-versionen kommer ligga på 1 520 dollar. Om du är ute efter en ny SSD så är det lättare, och betydligt billigare, att köpa en vanligt SSD. Tumnagel
40.0°
0
39.7° 0 André Stray André Stray
tis. 28 mar 2017, 16:00
Intel släpper konsumentversion av Optane 3D-lagring för en mindre peng
39.7°
0