41 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Intels Sandy Bridge påverkar försäljningen av GPU:er Budgetmarknaden drabbas hårdast
Intels Sandy Bridge påverkar försäljningen av GPU:er

Grafiken i Intels integrerade lösningar har aldrig varit särskilt bra jämfört med andra integrerade eller dedikerade grafiklösningar designade av antingen ATI/AMD eller Nvidia, men de senaste integrerade lösningarna i Sandy Bridge-plattformen är ändå tillräckligt bra för att ha en inverkan på försäljningen av dedikerade lösningar.

På den kinesiska marknaden så har försäljningen av GPU:er gått ner med 40-45 % månad till månad under maj i år, vilket ska jämföras med en 10-15 % nedgång under samma period förra året. Speciellt Nvidia har tagit stryk i budgetmarknaden för dedikerade grafikkort, enligt Michael McConnel som jobbar som analytiker hos Pacific Crest.

Det är dock oklart om samma fenomen har uppstått i andra delar av världsmarknaden men jag skulle tro att det är mer utpräglat i Kina där den generella budgeten för datorköp är lägre. Det här kommer nog dock förvärras än mer då AMD lanserar Llano för både stationära och bärbara datorer och vi kommer se en drastisk minskning i dedikerade GPU-lösningar världen över.

McConnel beräknar att den kinesiska marknaden står för 35 % av Nvidias totala försäljning och att 30 % av den marknaden består av dedikerade lösningar till stationära datorer.

PC, Övrigt, Intel, Sandy Bridge, GPU, Nvidia, AMD Via Xbit Labs
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 10 jun 2011, 09:16
Intels Sandy Bridge påverkar försäljningen av GPU:er Budgetmarknaden drabbas hårdast
37.2°
0