33 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft pratar Windows 8 Nu bekräftat att det kommer för ARM-arkitekturen
Microsoft pratar Windows 8

I slutet på förra året så kom det rykten om att Microsoft ska utveckla och släppa en version av Windows som ska gå att köra på processorer baserade på ARMs arkitektur. Det sade också att Microsoft möjligen skulle visa lite av Windows 8 under CES-mässan i år.

Microsoft slog två flugor med en smäll och pratade om båda två när de presenterade nyheter från företaget under onsdagens evenemang på CES. Företaget demonstrerade den kommande versionen av Windows, vilket nu går under namnet Windows 8, och det ska finnas i varianter som ska kunna köras på vanliga x86-processorer men även på ARM-baserade processorer.

Demonstrationen innehöll saker som uppspelning av media, accelererad av hårdvaran, men även accelererad webbläsning i senaste Internet Explorer. Man körde också Office i native-läge på ARM som en del i det försök att visa att Windows kommer för ARM-baserade enheter och vad det kommer klara av.

Windows har ju funnits för ARM-baserade enheter och telefoner tidigare men då har det inte handlat om de stationära varianterna av Windows. Att Microsoft nu ändrar sin strategi beror först och främst på att ARM-baserade SoC-produkter nu blir allt kraftfullare och kommer hitta allt fler användningsområden förutom mobila applikationer.

Tittar vi på Windows 8 i allmänhet så är boot-tider en av nyckelfunktionerna som ska förbättras mycket. Microsoft vill gärna uppnå det som nu körs i vissa bärbara datorer där man har ett väldigt lättviktigt "instant-on" OS som kommer igång mycket snabbt, fast med ett fullfjädrat operativsystem. De vill också optimera prestandan för hårdvaran för att göra systemet bättre.

Troligen kommer sådan som ansiktsigenkänning användas mer då i stort sett alla system idag har en webbkamera. Vi kommer också se fullt stöd för blåtand 3.0 och USB 3.0

PC, Mjukvara, ces2011, Microsoft, Windows 8, ARM
38.3° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
fre. 7 jan 2011, 17:21
Microsoft pratar Windows 8 Nu bekräftat att det kommer för ARM-arkitekturen
38.3°
0