32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Computex MSI MouseBook Koncept för löstagbar musplatta som kan användas som fristående mus
MSI MouseBook

Härnäst kommer en ny idé, eller snarare ett koncept, från MSI där de försöker göra något åt problemet med musplattor i bärbara datorer, en funktion som inte brukar vara något vidare bra.

MSIs nya koncept, som kallas för MouseBook, gör dock att när man har chansen och platsen så kan man koppla loss själva musplattan och faktiskt använda den som en fristående mus till datorn. Som vi kan se i bilderna ovan så sitter det en liten knapp på sidan framför musplattan för att koppla loss den när man behöver det.

När musplattan är fristående så kopplar den upp sig till datorn via blåtand och kan som sagt användas som en vanlig mus jämfört med till exempel en extern trackpad. När den pluggas tillbaks i datorn så laddas det inbyggda batteriet upp automatiskt.

En intressant sak i det hela är också att när musplattan tas loss från datorn så lämnas inte ett hål, som man kanske skulle kunna förvänta sig, utan botten under musplattan följer efter upp och ger fortfarande en platt yta på handledsstödet.

Varje år har jag sett väldigt många koncept och det är knappt någon som når ut på massmarknaden och jag tror att detta är en av de som vi endast kommer få se i en monter under den här teknikmässan.

PC, Hårdvara, Computex, MSI, MouseBook
36.8° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 5 jun 2013, 14:34
Computex MSI MouseBook Koncept för löstagbar musplatta som kan användas som fristående mus
36.8°
0