12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Onion Pi
Raspberry Pi blir accesspunkt med Tor routing

Onion Pi

Den lilla datorn Raspberry Pi kan användas till ganska mycket och många fiffiga saker har dykt upp på nätet sen produkten lanserades. Nu har en steg-för-steg guide dykt upp på Adafruit som visar hur man kan förvandla en Raspberry Pi till en Tor proxy och en trådlös access point.

Detta är ett projekt för att anonymisera din datatrafik på internet och kallas för "Onion Pi" vilket endast kräver en vanlig Raspberry Pi, några enkla tilläggsmoduler samt lite arbete via command line.

Det som behövs är, förutom Raspberry Pi, en ethernet-kabel, en Wi-Fi adapter med antenn, ett SD-kort laddat med Raspbian operativsystemet och strömförsörjning. Allt detta kan man köpa från Adafruit i företagets Onion Pi paket men eftersom det handlar om väldigt enkla komponenter kan man hitta det nästan överallt. Köper man från Adafruit så går dock en del av vinsten till Tor Foundation.

Raspberry Pi Foundation tycker att det här är ett bra projekt då det kan låta användare komma undan NSA och Prism med en Tor proxy. Genom att använda Tor så skickas internettrafiken genom flera noder och försöker dölja din identitet och var du befinner dig.

Tor installeras via command line och sedan ändrar man namnet på accesspunkten till kanske "Onion Pi" och ändra lösenordet för nätverket. Efter ett par fler kommandon så ändrar man IP routing tables för att skicka Wi-Fi anslutningar genom Tor. Funkar allt som de ska kan du ansluta din dator, telefon eller tablet och det är bara att köra på.

PC, Hårdvara, Raspberry Pi, Onion Pi, Tor
51.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 19 jun 2013, 16:43
51.7°
0

Onion Pi

Raspberry Pi blir accesspunkt med Tor routing