11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
P67-chipsetet ger bra PCI Express prestanda i mainstream Ger full hastighet åt PCIe 2.0
P67-chipsetet ger bra PCI Express prestanda i mainstream

I Intels nya plattform för både stationära och bärbara datorer, Sandy Bridge, hittar vi chipsetet P67. Det är ett chipset som först och främst riktar sig mot mainstream-datorer men det betyder inte att det är ett chipset som saknar bra funktioner.

TechReport har tagit en titt på chipsetet och undersökt prestandan av PCI Express-bussen. Det är en buss som blir allt viktigare då hastigheten av många komponenter i våra datorer ständigt ökar. Bland dessa hittar vi den relativt nya typen av enheter, SSD, vilka kanske kommer att ersätta traditionella mekaniska hårddiskar på sikt.

SATA-gränssnittet körs idag ibland över PCI Express-bussen och nu när SATA 6 Gbps släppts så är det viktigt att den hänger med. en PCI Express 2.0 x1-koppling ligger på en maximal hastighet av 500 MB/s och vissa SSDs som visades under CES-mässan nyligen började närma sig de hastigheterna.

Det som TechReport tittat på är hastigheterna över PCI Express-bussen och har funnit att det föregående P55-chipsetet inte alls har samma hastighet som i det nya P67-chipsetet. Med i testet finns också ett av AMDs chipset. Trots att alla tre ska ha stöd för PCIe 2.0 så skiljer sig hastigheterna åt ganska markant.

PC, Hårdvara, Intel, Sandy Bridge, Chipset, P67, PCI Express 2.0
37.2° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 18 jan 2011, 12:16
P67-chipsetet ger bra PCI Express prestanda i mainstream Ger full hastighet åt PCIe 2.0
37.2°
0