35 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
PlayStation 4s kontrollers ska fungera med Windows-datorer Behöver inte speciella drivrutiner
PlayStation 4s kontrollers ska fungera med Windows-datorer

Sony har bekräftat att kontrollerna till PlayStation 4 kommer att vara kompatibla med Windows PC-datorer som standard.

Informationen kommer från ett svar på en fråga på Twitter om Sony kommer släppa PC-drivrutiner för de nya kontrollerna. Företagets Shuheu Yoshida säger att det inte kommer vara några problem att få igång kontrollerna på Windows-baserade datorer.

I tweetsen så sägs det att det kommer finnas stöd för de analoga spakarna och knapparna. Det är dock oklart hur många om ens några av de extra funktionerna som kommer fungera, inklusive motion detection. PlayStation 3s DualShock 3-kontroller kan fungera med en Windows PC i nuläget men det kräver drivrutiner från tredje part.

Kontrollers som inte är tillverkade av Microsoft använder ofta XInput API:et, något som gör att de känns av som Xbox-kontroller som ju fungerar med Windows-datorer utan problem. Detta är dock något som DualShock 3-kontrollerna saknar. Yoshida bekräftade dock inte om DualShock 4-kontrollerna kommer att kännas av som Xbox-kontroller eller inte.

Mer information kommer vi få när PlayStation 4 släpps och exakt hur mycket av dess kontrollers funktioner kommer fungera med Windows-baserade datorer.

PC, Hårdvara, PlayStation 4, DualShock 4, Windows
101.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 8 okt 2013, 18:11
PlayStation 4s kontrollers ska fungera med Windows-datorer Behöver inte speciella drivrutiner
101.6°
0