8 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Amazon söker patent för sina drönare Framtiden är riktigt nära
Amazon söker patent för sina drönare
Foto: Pixabay

Att Amazon vill använda sig av drönare för sina tjänster är inga nyheter, det har vi vetat länge. Men nu får vi veta lite mer kring hur upplägget kommer att se ut eftersom Amazon sökt efter patent för vissa system.

Först ut är att kunden inte längre behöver vänta hemma för att få sitt paket, drönaren kommer att kunna lokalisera kunden via mobiltelefonen och leverera till det stället som kunden befinner sig på. Det här kan vara händigt om man är ute och vandrar och behöver något som man har glömt hemma. Bara att köpa det via amazon och vänta in drönaren som levererar. Samt hoppas att den inte fastnar i ett träd såklart.

Det andra som Amazon vill att deras drönare ska göra är att kommunicera med varandra. Om en drönare är ute och jobbar på fältet så ska den kunna meddela de andra drönarna om hur vädret och trafiken är. Då kan de andra drönarna ta andra vägar som kanske inte är lika blåsiga eller stökiga.

Om kunden mot all förmodan inte vill få paketet levererat direkt till sig så kan kunden bestämma från ett antal platser där drönaren kan lämna av paketet, det går även att välja sin bakgård om man vill. Det här gör man via en app som också går att spåra drönaren i real tid.

Det kommer också att finnas olika drönare för olika paketstorlekar och vikt, de kommer också att vara utrustade med olika sensorer för att leverera paketen på allra bästa sätt. Allt det här är bara teorier och idér i nuläget med det hintar lite om hur framtiden kan komma att se ut. Även om det känns spännande med så mycket nytt så får vi inte glömma alla jobb som kommer att försvinna i samband om detta blir verklighet.

Pryl, Drönare, amazon, patent, framtiden
88.5° 0 Fenjima Manrique Fenjima Manrique
sön. 10 maj 2015, 16:00
Amazon söker patent för sina drönare Framtiden är riktigt nära
88.5°
0