34 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Det kommer bli möjligt att programmera roboten Cozmo själv Anki kommer att släppa en SDK till sin nya robot
Det kommer bli möjligt att programmera roboten Cozmo själv

För några veckor sedan presenterade Anki sin lilla AI-robot Cozmo och nu meddelar företaget att man kommer att öppna upp möjligheten för användare att själva utveckla program till roboten om de önskar det.

Cozmo har en inbyggd AI som gör att den kan känna av hur man använder den och agera utefter det. Det innebär till exempel att den blir "vänligare" om man använder den ofta men kan bli misstänksam mot användaren om den inte har lekt med den på ett tag.

SDK:n, det vill säga utvecklingsmiljön, kommer att släppas i en betaversion samtidigt som Cozmo släpps i oktober. Senare kommer Anki att släppa SDK:er för utbildning och kommersiella apputvecklare. Detta kommer antagligen att ske i slutet av året eller i början av 2017.

Pryl, Robotar, anki, cozmo, artificiell intelligen, ai
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det kommer bli möjligt att programmera roboten Cozmo själv

Anki visar upp Cozmo
Typ Wall-E fast på riktigt

Anki har tidigare levererat leksaker som Superdrive, men nu har företaget visat upp en ny leksak vid namn Cozmo. Cozmo är en liten charmig robot utrustad med OLED-panel samt en kamera på framsidan som låter Cozmo se och identifiera saker i närheten. Det följer med ett par lådor med roboten som låter dig leka olika lekar med Cozmo. Cozmo går att förboka nu för 179 dollar och release kommer ske i oktober. Tyvärr verkar det endast gå att förboka Cozmo om man bor i USA, men förhoppningsvis kommer roboten hitta hit till Sverige i samband med USA-releasen. Här under ser ni en video där Anki pratar om Cozmo. Tumnagel
41.5°
0
40.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 12 jul 2016, 17:30
Det kommer bli möjligt att programmera roboten Cozmo själv Anki kommer att släppa en SDK till sin nya robot
40.7°
0