44 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
DJI Ronin 4D är företagets första proffskamera Stabil kamera, bokstavligen
DJI Ronin 4D är företagets första proffskamera
Foto: DJI

Drönartillverkaren DJI har idag annonserat videokameran DJI Ronin 4D med en inbyggd gimbal. Kameran kan spela in i 8K och använder LiDAR för att hjälpa med fokus, främst i mörka förhållanden.

Kameran i Ronin 4D kallar man för Zenmuse X9 och det handlar om en fullformatskamera med stöd för linser från DJI:s egna DL och Leicas M. Inbyggt finns nio ND-filter för att lättare kunna kontrollera exponeringen i ljusa förhållanden. Det kommer även en 6K modell som kommer att kunna spela in 6K i 60 fps och 4K i 120 fps. 8K-modellen kommer att kunna spela in 75 fps i den högsta upplösningen. Kamerorna kommer att kunna spela in i ProRes RAW, ProRes 422HQ eller H.264. DJI:s Zenmuse har tidigare suttit i drönare men företaget. säger att denna kamera endast är kompatibel med just Ronin 4D.

4D i namnet anspelar på stabiliseringen i kameran, som stabiliserar i fyra axlar. Den fjärde axeln här är upp och ner, vilket bör hjälpa med stabiliseringen om kameraoperatören exempelvis springer med kameran. DJI säger att stabiliseringen mindre och lättare än de flesta professionella system som stabiliserar kameror på tre axlar.

6K-versionen kostar 7 199 dollar och kommer att bli tillgänglig i december. 8K-versionen kostar 11 499 dollar och kommer "vid ett senare tillfälle".

Pryl, Videokameror, dji, ronin 4d
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till DJI Ronin 4D är företagets första proffskamera
39.2° 0 Hugo Engström Hugo Engström
ons. 20 okt 2021, 19:15
DJI Ronin 4D är företagets första proffskamera Stabil kamera, bokstavligen
39.2°
0