6 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google presenterar Daydream View VR-headset till Googles mobila VR-plattform Daydream
Google presenterar Daydream View

Precis som väntat presenterade Google idag det första VR-headset till sin VR-plattform Daydream som man kallar Daydream View.

Det handlar om ett headset som utseendemässigt påminner en del om Samsungs Gear VR och liknande konkurrerande modeller. Google anser dock att Daydream View skulle ge ett lite mysigare intryck än till exempel Gear VR och därför är hela headsetet klätt i filt vilket antagligen får det att kännas lite mjukare. Daydream View ska även väga 30 procent mindre än likvärdiga VR-headset, läs Gear VR, som finns på marknaden.

Daydream View levereras även med en handkontroll, se bild nedan, som gör att användaren enklare kan kontrollera VR-upplevelsen i Daydream. Kontrollen går att förvara inuti headsetet när den inte används så att man inte tappar bort den lika lätt.

I dagsläget är Googles nyligen presenterade Pixel-telefoner de enda som har stöd för Daydream och Daydream View men enligt Google så är det många av de kommande telefonerna från andra tillverkare som kommer att vara Daydream-ready. Google har även slutit avtal med ett 50-tal olika leverantörer som ska producera VR-upplevelser och VR-spel till Daydream.

Google Daydream kommer att finnas i tre färger, slate, snow samt crimson, och kosta 79 dollar när det släpps i november. Nedan hittas även ett videoklipp på Daydream View.

Pryl, Virtuell verklighet, virtual reality, daydream, vr-headset, daydream view
Google presenterar Daydream View
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Google presenterar Daydream View
Google visar upp Pixel Första telefonen med Google Assistant Google har äntligen visat upp företagets nya mobiltelefon Pixel som är den första telefonen med Googles kalassmarta assistent Google Assistant inbyggt. Kameran har fått en rejäl uppdatering, jämfört med Googles Nexus-enheter. Enligt kameragranskarna DXOMark är kameran den bästa på marknaden och har gett den 89 poäng, vilket är den högsta poängen en telefon någonsin fått. För att jämföra har iPhone 7 fått 86 poäng. Kameran har en upplösning på 12,3 megapixel. Något som är riktigt trevligt är att Google bjussar på oändlig lagring i Google Photos. Detta gäller inte bara komprimerade bilder och videor, som du redan nu kan ladda upp gratis på Photos, utan högupplösta och okomprimerade bilder och videor. The camera on Pixel is the best smartphone camera... EVER, according to DxOMark. #madebygoogle pic.twitter.com/J8Xf2ciaUo— Google (@google) October 4, 2016 Telefonen kommer ha ett unibody-skal av aluminium med rundade kanter. Designen påminner en hel del om HTC 10, vilket inte är så konstigt då det är HTC som byggt enheterna. På insidan sitter Snapdragon 821 med två tvåkärniga-processorer på 2,15 respektive 1,6GHz, 4GB LPDDR4-ram samt 32 eller 128GB lagring. Batteriet ligger på 2 770 eller 3 450 mAh beroende på vilken storlek du vill ha på skärmen, som för övrigt är en AMOLED-display. Upplösningen på 5-tummaren är 1920 x 1080 pixlar. 5.5-tummaren har upplösningen 2560 x 1440 pixlar. Telefonens fulla specs hittar ni här nere. Pixel kommer i två storlekar: 5 och 5,5 tum. Pris ligger på 649 dollar för 5-tummaren med 32GB lagring. Telefonen går att förboka från och med idag om du befinner dig i USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Tyskland. När telefonen kommer till Sverige är för tillfället okänt. Troligtvis kommer vi få den informationen senare. Vi uppdaterar artikeln så fort vi får mer information Tumnagel
59.4°
0
47.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 4 okt 2016, 18:43
Google presenterar Daydream View VR-headset till Googles mobila VR-plattform Daydream
47.9°
0