38 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium! Breaking News! Microsoft köper Activision Blizzard!

iZettle lanserar kortläsare för Apple Pay
Och andra kontaktlösa betalningssystem

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till iZettle lanserar kortläsare för Apple Pay

Idag presenterade den svenska betaltjänsten iZettle sin kommande kortläsare "Card Reader Pro Contactless"

Det handlar om en kortläsare som kan kopplas in till en mobil eller tablet och därefter kan man ta betalt via vanliga bankkort eller kontaktlösa betalningssystem som till exempel Apple Pay.

iZettle Card Reader Pro Contactless lanseras i Storbritannien 1:a juni och kommer där att kosta motsvarande lite över 1.000 svenska kronor. Kortläsaren kommer att lanseras i Sverige och på iZettles övriga marknader längre fram.

Pryl, Business, izettle, kontaklösbetalning, kortbetalning, apple pay
Visa Pressmeddelande Stockholm, 19 maj -- iZettle påbörjar idag den globala lanseringen av nästa generations betalterminal, en kompakt och portabel kortläsare som integrerar såväl Chip & PIN-betalningar samt kontaktlösa betalningar, inklusive stöd för Apple Pay.

iZettles nya kortläsare, Card Reader Pro Contactless, distribueras först till utvalda partners för att sedan göras allmänt tillgänglig i Storbritannien med start 1 juni, för £79. Lanseringen av den nya läsaren kommer därefter att utvidgas till andra europeiska marknader, inklusive Sverige, inom de närmaste månaderna.

"Det här gör iZettle till det första företaget i sitt slag att erbjuda små företag stöd för Apple Pay och kontaktlösa betalningar," säger Jacob de Geer. "Vår nya läsare stödjer även andra mobila betalningsapplikationer, som till exempel Google Wallet."

Kontaktlösa betalningar har varit på tapeten i många år, men det är inte förrän nyligen som konsumenter börjat anamma tekniken fullt ut. I Storbritannien, där kontaktlösa betalningar har i särklass störst spridning jämfört med andra europeiska länder, gjordes 319 miljoner kontaktlösa betalningar under 2014, en ökning med 220% jämfört med 2013.

Kontaktlösa betalningar görs med betalkort eller mobila enheter utrustade med NFC-teknik (Near Field Communication). Framöver kommer utvecklingen att drivas av mobila betalningsapplikationer, som exempelvis Apple Pay, som använder NFC för att möjliggöra säkra betalningar med mobila enheter.

"Apple har verkligen lyckats med Apple Pay, både för iPhone 6 och i den nya smartklockan Apple Watch. Att betala med Apple Pay är verkligen en enastående användarupplevelse," säger Jacob de Geer. "Efter att ha provat Apple Pay, är jag fast övertygad om att tjänsten kommer att leda till en förändring i många konsumenters betalningsbeteende, och jag ser fram emot att Apple lanserar stöd för Apple Pay utanför USA."

"Sedan smarta telefoner började få fotfäste har vi alla längtat efter att kunna lämna plånboken hemma. Det är lockande att föreställa sig en värld där det räcker med att svepa telefonen eller klockan för att genomföra en betalning," säger Jacob de Geer. "Vi är snart där. Kontaktlösa betalningar gör det exempellöst enkelt för konsumenter att betala och medför betydligt ökad transaktionshastighet för handlare."

På tisdagen lanserar även iZettle i Frankrike, företagets elfte marknad. Den franska marknaden kännetäcknas av en hög andel kortbetalningar bland befolkningen samt en stor koncentration av små företag, som tidigare har haft det svårt att hitta smarta och flexibla sätt att ta emot kortbetalningar.

iZettle börjar skicka ut gratis kortläsare
För det lilla och medelstora företaget

Den svenska betaltjänsten iZettle börjar nu erbjuda sina kunder gratis kortläsare med vilka de kan ta betalt via VISA, MasterCard och andra bankkort i sin verksamhet. Det handlar om kortläsaren iZettle Lite som man kopplar in till en Android- eller iOS-apparat via en sladd och därefter fungerar den som en vanlig kortläsare. iZettle har sedan tidigare en lite mer avancerad kortläsare som kopplas in till mobilen/tableten via Bluetooth och skulle man vara intresserad av den kostar den 749 kronor. iZettle Pro ska även hantera kortbetalningarna snabbare än iZettle Lite skriver DI. Både iZettle Lite och iZettle Pro riktar sig mot företag men de små mobila kortläsarna som privatpersoner kan jacka in direkt i sina mobiler finns fortfarande kvar men det verkar inte vara något man längre direkt skyltar med på sajten. Tumnagel
59.2°
0

Nu lanserar iZettle kassaregister
Uppfyller alla Skatteverkets krav

Tidigare i år trädde en lag i kraft som krävde att alla torg- och marknadshandlare var tvungna att ha ett så kallat kassaregister. Det är ofta en förhållandevis stor investering för mindre näringsidkare men nu släpper iZettle sitt kassaregister som vi skrev om lite förra året. Niklas Bolle på El Taco Truck [länk] är en av dem som har testat iZettles kassaregister och han säger: "Hela vår verksamhet bygger på att vi är mobila. Vi har Stockholms bästa truck men en klart begränsad arbetsyta vilket gör det svårt att få plats med en stor svart låda och en massa kringutrustning. Kortbetalningarna löste vi med iZettle redan från start och när deras kassaregister släpptes kändes det självklart att bara koppla upp oss mot det i appen. Kan vi dessutom spara in på papperskvitton, rädda några träd och göra det enklare för kunderna blir valet ännu lättare." iZettles kassaregister finns tillgängligt från och med idag till iOS och släpps till Android om några veckor. Tjänsten är gratis fram till 1 juni och kommer därefter att kosta 249 kronor plus moms i månaden. Tumnagel
56.3°
0

Android iZettle 2.0
Nu med produktregister

Den svenska mobila kortbetalnings-tjänsten iZettle släppte idag sin app i version 2.0 till Android. Den stora nyheten till iZettle 2.0 till Android är att man nu har implementerat produktregister-funktionaliteten som man sedan tidigare har haft i sin iOS-variant av appen. I produktregistret kan användaren lägga till sina varor, priser, varianter och liknande. iZettle 2.0 till Android hämtas hem via Google Play. Tumnagel
41.7°
0

iZettle - kreditkortsbetalning via iPhone
Lanseras i Sverige till sommaren

För två veckor sedan skrev vi om en amerikansk kreditkorts-lösningen till iPhone, Square, som grundats av twitter-grundaren Jack Dorsey och nu ser det ut som om även Sverige får en liknande lösning. Den svenska lösningen går under namnet iZettle och innefattar en kreditkortsläsare samt en app som hanterar transaktionerna. Med iZettle kan vem som helst betala via sin iPhone om man ansluter det till sitt bankkonto. iZettle ska lanseras på den svenska marknaden i juni. Hur själva betalningsmodellen ser ut är än så länge okänt. Tumnagel
40.1°
0
49.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 19 maj 2015, 10:30
iZettle lanserar kortläsare för Apple Pay Och andra kontaktlösa betalningssystem
49.2°
0