34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Säg hej till den svenska roboten Furhat
En social robot med många ansiktsuttryck

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Säg hej till den svenska roboten Furhat

Det Stockholms-baserade robot-företaget Furhat Robotics har visat upp sin sociala robot Furhat på konferensen Web Summit som arrangeras i Lissabon den här veckan.

Furhat fungerar lite som en smart assistent men är även försedd med ett projicerat ansikte som kan visa olika reaktioner baserat på vad någon säger till den eller vad som händer runt den. Roboten är försedd med ett gäng animationer av olika ansiktsuttryck och den ska även behålla ögonkontakten med den som talar till den.

Det ska vara möjligt att förse Furhat med individuella ansikten och röster som passar just för en eventuell köpare. I dagsläget finns inte Furhat till försäljning men i framtiden siktar man på att sälja den till företag som skulle kunna använda den som till exempel kundsupport eller att lära upp nyanställda.

Pryl, Robotar, furhat robotics, social robot, web summit Via engadget.com

Bloomberg tar sig en titt på det svenska teknikundret
"Hello World: Inside Sweden's Silicon Valley"

I den andra delen av Bloombergs tv-serie "Hello World" tar man sig en lite närmare titt på det svenska teknikundret och programledaren Ashley Vance verkar rätt så imponerad av vad han får se. Avsnittet heter "Inside Swedenx27s Silicon Valley" och Vance besöker bland annat Furhat Robotics, Facebooks datacenter i Luleå och han tar sig en fika med Spotify-grundaren Daniel Ek. Förutom det så snackas det lite om den svenska piratrörelsen och vi får även en förklaring på vad jantelagen innebär. I bonusklippet nedan hittas den första delen av Hello World där Vance besöker Nya Zeeland och kollar in vad de har att erbjuda i teknikväg. Tumnagel
58.1°
0
38.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 7 nov 2018, 10:45
38.4°
0

Säg hej till den svenska roboten Furhat

En social robot med många ansiktsuttryck