35 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Även Bokmässan blir digital i år Hoppas kunna öka mässans räckvidd
Även Bokmässan blir digital i år
Det blir ingen bokmässa på Svenska Mässan i år
Foto: Wille Wilhelmsson

Arrangörerna av den årligt återkommande Bokmässan har meddelat att årets bokmässa kommer att bli helt digital. Det är första gången på 35 år som det inte blir någon fysisk bokmässa, en mässa som vanligtvis brukar anordnas på Svenska Mässan i Göteborg.

Istället för en fysisk mässa kommer de intresserade att kunna delta i en digital version av tillställningen. Det innebär att flera svenska mediehus och dagstidningar kommer att streama olika programpunkter under mässan till besökarna, något som man hoppas kan leda till att räckvidden ökar.

Den digitala Bokmässan kommer även att delas upp i två delar. 24–25 september kommer man att arrangera något som man kallar för Bokmässan bildningshubb vilken ska lyfta aktuella frågor inom skolans och bibliotekens värld. 26 - 27 september tar sedan Bokmässans litteraturfestival vid där man kommer att köra ett program utifrån årets bok-utgivning.

Programmet för Bokmässan håller nu på att arbetas fram och ska presenteras på en presskonferens den 25 augusti skriver DN.

Samhälle, Hälsa, bokmässan, svenska mässan, göteborg, corona, covid-19, pandemi, digital mässa
37.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 28 maj 2020, 14:20
Även Bokmässan blir digital i år Hoppas kunna öka mässans räckvidd
37.6°
0