28 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bängen visar upp nya pass och ID-kort Blir tillgängliga från 1 januari
Bängen visar upp nya pass och ID-kort

Polisen meddelar idag att nya pass och nationella ID-kort är på ingång. Från och med 1 januari kommer dessa nya identitetsdokument bli tillgängliga och kommer få lite nytt utseende samt några nyheter för att höja säkerheten. Bland nyheterna i både passet och ID-kortet är vad som kallas för "flytande bild" som flyttar sig beroende på vilken vinkel du tittar på kortet från. Detta har implementerats då förfalskare ska ha blivit bättre på att fejka den nuvarande vickningsbilden i passet. Passet kommer även innehålla fler bilder på innehavaren, inklusive bilder som endast syns under ultraviolett ljus. I passets digitala lagringsmedia sparas även bilden nu i färg, vilket gör det lättare för passkontrollanter att identifiera passets ägare.

Utöver detta kommer både passnummer och ID-kortets nummer att ändras från och med 1 januari. I stället för åtta siffror kommer det i framtiden bestå av alfanumerisk serie med nio tecken, vilket bland annat ska göra att handlingens nummer alltid kommer vara helt unik.

Som sagt. Från och med 1 januari kommer dessa nya ID-handlingar bli tillgängliga och i vanlig ordning är det bara att boka tid hos närmsta polisstation för att kunna lägga vantarna på exemplar.

Samhälle, Allmänt, pass, id-kort, polisen
50.6° 0 André Stray André Stray
ons. 17 nov 2021, 16:28
Bängen visar upp nya pass och ID-kort Blir tillgängliga från 1 januari
50.6°
0