3 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Regeringen varnar för falsk coronapropaganda
Från Ryssland, Kina och andra

Regeringen varnar för falsk coronapropaganda
Foto: EUvsDisinfo

SVT rapporterar att försvarsminister Peter Hultqvist nu varnar för desinformation gällande det pågående utbrottet av coronaviruset.

Det är svensk underrättelsetjänst har tagit fram information åt Försvarsdepartementet där det framkommer att ryska, kinesiska och azerbajdzjanska nyhetsmedier sprider desinformation om hur Sverige bekämpar coronaviruset. Anledningen till att dessa nyhetsmedier sprider felaktig information om den pågående pandemin sägs vara politiks och Hultqvist säger:

"Syftet är att skapa oro, underminera och minska förtroendet för regeringar och myndigheter som sysslar med det här på ett seriöst sätt."

EU driver sedan 2015 projectet EUvsDisinfo där man framför allt samlar in uppgifter om hur olika ryska källor sprider desinformation om EU, både inom EU men även i USA, Kina och Ryssland. Där har man samlat in rapporter om en lång rad felaktiga nyhetsinlägg och andra felaktiga påståenden om coronautbrottet som sägs härstamma från ryska intressen. Skärmdumparna ovan och nedan kommer därifrån och vill ni kolla in EUvsDisinfos rapporter lite närmare så hittas de här.

Samhälle, Konflikter, corona, virus, covid-19, ryssland, kina, propaganda, desinformation, fake news Via euvsdisinfo.eu Tack till Johan
42.5° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 23 mar 2020, 17:20
Regeringen varnar för falsk coronapropaganda Från Ryssland, Kina och andra
42.5°
0