12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Teknikmagasinet får ny ägare igen
Prylbutiken inne på sin fjärde ägare sedan 2017

Teknikmagasinet får ny ägare igen
Foto: Teknikmagasinet

Prylbutikskedjan Teknikmagasinet har haft en del ekonomiska problem de senaste åren och ägarbytena har varit rätt frekventa sedan 2017. Nu skriver Teknikmagasinet i ett pressmeddelande att företaget Matera Retail Group köpt Teknikmagasinet från de tidigare ägarna Ambience Group, företaget som tidigare hette Ambia Trading.

När de ekonomiska problemen för Teknikmagasinet drog igång 2017 ägdes företaget av Segulah som köpte upp Teknikmagasinet 2015. 2018 köpte sedan finansmannen Peter Gyllenhammars företag Peter Gyllenhammar AB upp Teknikmagasinet. Därefter blev det återigen trubbel med ekonomi varpå Teknikmagasinet ansökte om konkurs i början av 2020. Då steg Ambia Trading in och köpte upp Teknikmagsinet i slutet av januari i år.

Under året som gått har även Ambia Trading, som nu bytt namn till Ambience Group, hamnat i ekonomisk knipa och det verkar vara en av anledningarna till att företaget nu säljer Teknikmagasinet och Apple-återförsäljaren Appricot Life till Matera Retail Group, ett köp som backas upp av Svea Ekonomi, Kvalitena och Unwrap Finance.

Samhälle, Ekonomi, teknikmagasinet, ambia trading, Ambience Group, Matera Retail Group, appricot life
34.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 27 nov 2020, 12:20
34.7°
0

Teknikmagasinet får ny ägare igen

Prylbutiken inne på sin fjärde ägare sedan 2017