41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Det finns en lösning till Joy-Con-problemet Om man vill löda och så
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det finns en lösning till Joy-Con-problemet

Runt tiden då Switch lanserades började det dyka upp ett antal rapporter om att konsolens vänstra Joy-Con-kontroll lätt tappade kontakten med enheten.

En lösning på problemet har varit att uppdatera konsolen och att se till att man inte har en massa grejer i vägen mellan kontrollen samt enheten. Andra lösningar har varit att inte ha enheter som mobiltelefoner, laptops, trådlösa headset, WiFi-skrivare eller mikrougnar i närheten när man spelar.

Problemet verkar vara att den vänstra kontrollen inte har en extra antenn i sig utan den har endast en antenn direkt på kretskortet. Denna antenn täcks lite av andra komponenter men som man kan se i klippet ovan så kan man lösa det genom att löda fast en sladd som då stärker antennsignalen.

Som man kanske kunde räkna ut så bryter ju detta trick garantin så detta är nog inget man ska göra om man inte känner sig supersäker och supersugen på det.

Precis som många andra konsollanseringar så dras även Switch med några barnsjukdomar och förhoppningsvis reder Nintendo ut dessa med framtida revisioner.

Spel, Nintendo, Switch,
Fortsatta problem för den vänstra Joy-Con-kontrollen För Nintendos Switch För någon vecka sedan dök det upp rapporter om att den den vänstra Joy-Con-kontrollen för Nintendos Switch lätt tappade koppling mot basenheten om den täcktes av något. Så sent som i går så dök det upp nya rapporter som sa att detta problem kunde lösas om man uppdaterade kontrollerna genom att ha dem fästa i Switch-enheten medan konsolen uppdaterades. Men nu när Switch är släppt så dyker det upp allt fler rapporter om att detta fortfarande finns folk som har detta problem trots uppdateringen. I klippet ovan kan man se när folket från GameXplain testar hur kontrollerna fungerar om de inte har öppen gata till basenheten. Tydligen är Nintendo medvetna om problemet och tittar antagligen på hur man kan lösa det. Men något officiellt uttalande från dem har inte dykt upp ännu. Tumnagel
34.0°
0
Switch handkontroller fungerar med PC, Mac och Android Både Pro och Joy-Con Antalet handkontroller som är kompatibla med datorer ökade just i antal. Det har nämligen visat sig att Switch nya kontroller, både Pro-versionen och Joy-Con-kontrollerna, fungerar med PC, Mac och Android. Kontrollerna kommunicerar via Bluetooth och till Mac ska de kunna användas utan att någon mjukvara måste vara inblandad. För PC kan man komma att behöva mjukvara för att mappa kontrollen. När det gäller Joy-Con-kontrollerna kan man endast använda en i taget och inte två stycken som när de används till Switch. Det går att dock att ansluta båda kontrollerna samtidigt om de kopplas till två olika spelare. I videon ovan kan ni se hur det ser ut. Tumnagel
45.6°
0
Hur ser Nintendo Switch ut inuti? iFixit tar reda på det Igår släppte Nintendo sin efterlängtade konsol Switch och den har redan blivit isärskruvad av gänget på iFixit. Inuti konsolen hittas bland annat en NVIDIA Tegra-processor, 4GB RAM och ett batteri på 16Wh vilket är nästan tre gånger så hög kapacitet som batteriet som återfinns i Nintendo Wii U:s handkontroll har. Till skillnad från Wii U:s batteri kan dock inte användare byta ut batteriet i Switch själva men Nintendo planerar att fixa så att det går att göra via en återförsäljare eller leverantör om det skulle bli nödvändigt. Ni kan kolla in när iFixit skruvar isär Nintendo Switch i videoklippet nedan eller om ni föredrar en text/bild-version på länken nedan. Tumnagel
38.1°
0
37.9° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tis. 7 mar 2017, 09:30
Det finns en lösning till Joy-Con-problemet Om man vill löda och så
37.9°
0