8 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Halo: Combat Evolved i HD i november? Ryktesmaskinen rullar vidare
Halo: Combat Evolved i HD i november?

I november skrev vi om att det ryktades om att 343 Industries, som är den studio som numera har hand om Halo-franchisen, skulle ge sig på att göra en remake av det allra första Halo-spelet, Halo: Combat Evolved.

Nu har Joystiq fått tag på mer uppgifter om den påstådda remaken. Det sägs precis som förr att Halo kommer i HD, men det ska inte bara handla om högre upplösning utan även om andra visuella uppdateringar. Och medan ljudet förmodligen ska vara original så ska kontrollerna vara omgjorda enligt moderna mått.

Enligt Joystiqs källa är det inte 343 som utvecklar utan Saber Interactive, som gjort exempelvis TimeShift. 343 ska dock hålla ett vakande öga över hela processen. Vilken spelmotor som ska användas är oklart, men tydligen är det inte samma som i Halo: Reach, det senaste Halo-spelet.

I övrigt sägs spelet supporta 1080p och 3D. Multiplayer kommer finnas, men det är oklart i vilken utsträckning. Online co-op ska dock finnas med. Releasen sägs ske 15 november 2011, exakt tio år efter att Halo: Combat Evolved släpptes ursprungligen.

Nu är detta som sagt bara rykten, men det var ovanligt detaljerade rykten så jag skulle inte bli förvånad alls om det var sanning i detta. Och Halos tioårsjubileum är i höst oavsett och det passar väl bra med en nyrelease av seriens första spel?

Spel, Microsoft, Halo: Combat Evolved, 343 Industries,
37.4° 0 Kristoffer Arvidson Kristoffer Arvidson
fre. 4 feb 2011, 17:11
Halo: Combat Evolved i HD i november? Ryktesmaskinen rullar vidare
37.4°
0