13 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Jag har brummat runt i Forza Horizon 2
Och det är tummen upp

Jag har brummat runt i Forza Horizon 2

I måndags under efter Microsofts presskonferens fick jag möjlighet att testa Forza Horizon 2 och idag fick jag en lite närmare genomgång av vad som är nytt sedan det första spelet i Horizon-serien släpptes.

Jag är inget jättestort fan av simulatorspel och har därför tidigare inte gillat Forza Motorsport-serien. Men så kom första Forza Horizon som visserligen har tämligen realistisk bilfysik men som kändes bra mycket roligare för mig då det inte bara gick ut på att köra race efter race. Det fanns en så stor frihet att bara kunna köra runt i den stora staden och lattja. Det gillade jag jättemycket med det spelet.

I Forza Horizon 2 utlovar utvecklarna Playground Games en bra mycket större yta att åka runt på än tidigare. Spelet kommer utspela sig både i Nice i Frankrike och längst den italienska kusten.

Precis som i det tidigare spelet kommer man kunna skaffa xp och skills genom att köra våghalsigt och snyggt. Även denna gången kretsar storyn i spelet kring en musikfestival och enligt snubben som pratade om spelet idag så läggs stort fokus på just musiken och det kommer finnas sju olika radiokanaler att lyssna på.

Jag tyckte att det första spelet såg riktigt snyggt ut men nu när tvåan kommer till Xbox One så har de kunnat kräma på ordentligt på grafikmätaren. De har fixat en riktigt bra vädersimulation samt dygnsrytm och det dynamiska ljuset gör att spelet ser brutalt snyggt ut.

Totalt kommer spelet innehålla 200 bilar och 700 olika events att göra i hela spelet. Vad gäller onlinebiten så kommer Driveatars från Forza Motorsport-serien att implementeras även här och ska det vara en helt sömnslös gräns mellan singleplayer och multiplayer. Med andra ord ingen väntetid i lobbys eller liknande när man startar upp ett onlinerace.

Som jag nämnde i början fick jag göra en testspelning av spelet i måndags. Det jag kan säga är att mina första intryck av spelet är väldigt positiva. Jag tyckte styrningen kändes riktigt bra. Grafiken är också den oerhört vacker. Dock ska det påpekas att jag spelat alldeles för lite för att kunna göra någon slags helhetsbedömning av spelfysik eller innehåll. Jag har till exempel inte fått spela online eller mot andra spelare och jag har inte heller testat på alla olika spellägen och moment. Jag nöjer mig därför med att säga att mina första intryck är positiva och att jag tror att det finns potential i spelet att bli riktigt lyckat baserat på vad jag sett och hört om spelet hittills.

Spel, Microsoft, Forza Horizon 2, Gamescom, spelintryck
52.2° 0 Peter Tjärndal Peter Tjärndal
tors. 14 aug 2014, 20:30
52.2°
0

Jag har brummat runt i Forza Horizon 2

Och det är tummen upp