10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Microsoft presenterar konfigurerbar handkontroll till Xbox One Så att alla ska kunna spela
Microsoft presenterar konfigurerbar handkontroll till Xbox One

Tidigare i veckan läckte det ut en bild som sades föreställa en ny handkontroll till Xbox One och det visade sig vara något som stämde. Igår presenterade Microsoft "Xbox Adaptive Controller" vilket är en konfigurerbar handkontroll till Xbox One och Windows 10.

Tanken bakom Xbox Adaptive Controller är att den ska användas av dem som inte känner sig bekväma med att använda Xbox Ones medföljande kontroll på grund av någon funktionsnedsättning. Den nya handkontrollen är försedd med två stora konfigurerbara knappar, ett styrkors (D-pad) samt 19 stycken olika ingångar där spelaren kan koppla in annan utrustning för att underlätta spelandet.

Xbox Adaptive Controller till Xbox One och Windows 10 kommer att kosta 100 dollar och släpps någon gång senare i år.

Spel, Microsoft, xbox, handkontroll, windows 10, handkontroll Via news.microsoft.com
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Microsoft presenterar konfigurerbar handkontroll till Xbox One
Läcka Är detta en ny kontroll till Xbox One? Läckor hävdar det Rykten gör gällande att det som syns på bilden ovan är en kommande handkontroll till Xbox One som kan göra det enklare att spela för de som inte har full koll på sin motorik, till exempel små barn. Handkontrollen verkar inte ha riktigt lika mycket funktionalitet som originalkontrollen till Xbox One men jag misstänker att funktionaliteten räcker för att spela en hel del lite mindre avancerade spel. Bilden läckte på Twitter under gårdagen och som synes verkar den vara försedd med två stora knappar, ett styrkors samt lite knappar för att navigera i Xbox One system och inställningar. I kontrollens övre del syns ikoner för en del vanliga funktioner för Xbox One och det spekuleras om att detta är genvägar till dessa funktioner vilket givetvis låter väldigt logiskt. 10 juni drar Microsoft igång sin Xbox-presentation på E3-mässan i Los Angeles. Skulle ryktena om en ny handkontroll till Xbox One stämma så kommer den antagligen visas upp där. Tumnagel
38.2°
0
62.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 17 maj 2018, 08:30
Microsoft presenterar konfigurerbar handkontroll till Xbox One Så att alla ska kunna spela
62.1°
0