2 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Paradox skall börsnoteras Den 31 maj
Bild till artikel

I dag meddelade den svenska spelutgivaren och -utvecklaren Paradox att man planerar att börsnotera sig själva på First North den 31 maj. Företaget kommer lägga ut ungefär 15 procent av bolaget genom att erbjuda 16 327 400 aktier som kommer kunna införskaffas av folk som vill investera.

Via crowdfundingtjänsten Pepins kommer Paradox att dela ut aktierna men erbjudandet kommer även att finnas tillgängligt via Paradox hemsida och hos Avanza.

Fredrik Wester, som är Paradox VD, hade detta att säga om börsnoteringen.
"Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra anställda, våra fans och andra investerare med ett genuint långsiktigt intresse för bolaget och dess spel att ta del av vår spännande resa. En större ägarspridning på detta sätt tror vi kommer gynna bolaget både på kort och lång sikt"

Paradox skördade stora framgångar förra året mycket tack vare Cities: Skylines som blev en enorm succé. Men den senaste kvartalsrapporten visar ett ett betydligt sämre resultat om man jämför med samma period förra året. Anledningen till det är helt enkelt att de inte släppt några större spel den senaste tiden men det kan ändras under nästa kvartal släpps för då kommer Paradox släppa både Stellaris och Hearts of Iron IV vilket potentiellt kan ge lite klirr i kassan.

digital.di.se Spel, Bransch, Paradox Interactive, First North, Aktier
49.6° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
mån. 25 apr 2016, 09:45
Paradox skall börsnoteras Den 31 maj
49.6°
0