m

PlayStation VR
Frode tycker till

PlayStation VR
Spel / Sony

Då var dagen kommen. I dag är det den 13 oktober och Sony har nu släppt PlayStation VR på marknaden. Till skillnad från konkurrenterna HTC Vive och Oculus Rift så har PlayStation VR en billigare prislapp. Inte bara på själva headsetet men även på hårdvaran som man behöver för att få det att snurra. Den billigare prislappen innebär också att hårdvaran inne i headsetet inte är lika bra som konkurrenternas men det är definitivt tillräckligt bra för att den ska vara med och spela i samma liga.

Det första man märker när man packar upp hårdvaran är att den känns mycket robustare än andra headset på marknaden. Till skillnad från HTC Vive och Oculus Rift så vilar headsetet som en krona på huvudet istället för att det spänns fast mot ansiktet. Det gör att det är mycket lättare att sätta på, speciellt om man skall byta mellan flera olika personer i hemmet. Det gör också att man slipper få "VR-ansikte" efter en längre spelsession.

Som mest använde jag kanske headsetet i en dryg timme utan problem. Men hur länge man klarar beror helt på intensiteten som spelen man spelar har. Vissa spel klarade jag inte av att spela alls medan jag inte hade några som helst problem att sjunka bort i andra spel under en längre tid. I paketet följer även en liten mikrofiberduk med som man snabbt behöver använda då det lätt blir märken på linserna. Även om man spelar spel som Thumper blir det lätt så svettigt att det kan ibland imma till. Men det är lätt att bara dra fram själva skärmdelen och pressa in duken för att snabbt torka av.

Själva headsetet är utan tvekan det snyggaste och mest bekväma att ha på sig. Själva skärmen inne i headsetet har inte lika hög upplösning som konkurrenternas, men däremot har PlayStation VR lyckats minska avståndet mellan pixlarna vilket gör att det inte är en så tydlig "skärmdörreffekt" på PlayStation VR. Man ser dock fortfarande ett slags grått filter när man står still och det är någon mörkare färg i bakgrunden. Så om man är van vid att titta på spel på en vanligt HD-tv och förväntar sig att det ska se likadant ut i den virtuella verkligheten får man tänkta om. Det är liksom mer som att titta nära på en PlayStation Vita och det som är längre än några meter bort i spelet blir ofta suddigt eller grötigt. Väl inne i spelen är det kanske inget man tänker så mycket på men som sagt grafiken känns mer 480p än 1080p. Headsetet är också rätt så bra på att blockera ljus utifrån men då folk har olika ansiktsform varierar ju detta från person till person.

PlayStation VR använder PlayStation Camera för att kunna läsa av var man befinner sig och vart man tittar. Värt att nämna är att man måste köpa kameran separat om man nu inte råkar ha en sådan liggandes någonstans. Många spel kräver också att man använder två stycken Move-kontroller så om man vill ha den totala upplevelsen så bör man även köpa till dessa. Det är exakt samma kontroller som släpptes 2010 när den här rörelsekontroll-hypen fortfarande var stor, så har man redan dessa kontroller kan man använda dem. Det är precis samma hårdvara som används i de som säljs i samband med PlayStation VR, så pass att de fortfarande använder USB Mini (!) och inte Micro för laddning. Men har man varken kamera eller några kontroller så bör man köpa paketet som innehåller PlayStation VR, PlayStation Camera och två Move-kontroller då det är billigare än att köpa allt separat.

Kamerans avläsning fungerar generellt helt okej, men ibland skakar det till vilket kan upplevas som väldigt otrevligt för användaren. Det är framförallt i spel där man står still och plötsligt känner att saker rör sig på grund av att kameran försöker fånga upp kontrollpunkterna igen som det är jobbigt. Men för det mesta fungerar spårandet av huvudet helt ok. Även Move-kontrollerna lyckas kameran läsa av helt okej, men samma precision som till exempel HTC Vive får man absolut inte här. Man bör även tänka på att man inte kan vända sig om och skjuta det som är bakom en då kameran då tappar kollen på kontrollerna. Men spelet vet oftast om detta så spelen har sällan något tillfälle som kräver att man vänder sig om för att skjuta något bakom en. Det här med att man måste ha en kamera innebär ju att man än en gång måste ha en pryl under eller på teven och att man måste sitta på eller stå på en speciell plats för att allt skall fungera optimalt. Något som då för vissa kräver att man måste plocka bort soffbordet igen. Så på ett sätt är vi tillbaka i 2010 igen och det här med rörelsekänsliga kontroller är tillbaka igen, bokstavligt talat när det gäller PlayStation VR.

PlayStation VR är relativt lätt att koppla in men det är en hel del kablar som skall på plats. Så har man ambitionen att ha det snyggt i tv-möbeln får man nog lätta på den då man nu har runt åtta nya kablar och ett headset att hålla koll på. Men när allt väl är inkopplat så är det bara till att tuta och köra. Inget fifflande med drivrutiner eller andra jobbiga saker. Jag hade dock velat ha någon form av feedback om rummets förhållande inte var optimala för kameran.

Känslan som man får första gången man upplever virtuell verklighet går inte att beskriva, eller rättare sagt jag kan inte beskriva det. Det måste helt enkelt upplevas. Det som kan se rätt tråkigt ut i klipp som man sett på en vanlig skärm kan egentligen vara sjukt engagerande i virtuell verklighet. Det här med att allt är i 3D också gör extremt mycket för upplevelsen och känslan av rymd samt skala. Det är en mäktig känsla som kan få hjärnan att känna sensationell glädje som gör att man inte kan låta bli att dra på smilbanden. Men det kan även ge känslan av att man borde gå och lägga sig på direkten för att må bra igen.

Människor är olika och därav är det svårt att veta om just PlayStation VR (eller virtuell verklighet generellt) fungerar för dig. Jag hade skoj med ett flertal spel men nästan alla spel som innehöll någon form av FPS-liknande rörelse gjorde att jag helt enkelt mådde illa och det blev fysiskt jobbigt att spela. Framförallt spel som Rigs och Here They Lie gjorde att jag var tvungen att lägga mig ner efteråt för att få tillbaka huvudet till någon form av normalt tillstånd igen. Det här med att man mår illa när man spelar är ju långt ifrån optimalt då jag ju ofta spelar spel för att slippa må illa. Men igen, detta hände mig och för någon annan så kanske detta inte är några som helst problem. Så jag rekommenderar starkt att man helt enkelt försiktig provar sig fram med hjälp av alla speldemon som finns tillgängliga i PlayStation-affären.

PlayStation VR använder sig som bekant av PlayStation 4 för att driva mjukvaran vilket har sina för- och nackdelar. Stora nackdelen är väl att hårdvaran inte är lika kraftig som en köttig dator som man allt eftersom kan uppgraderas med mer kraft. Det innebär ju en viss begränsning när det gäller vissa spel men för många är det här nog tillräckligt bra då spelen snurrar med bra FPS. De stora fördelarna är ju att allt fungerar direkt man behöver inte fiffla med inställningar för olika spel utan allt bara fungerar. Allt är i samma gränssnitt så allt fungerar som det skall. Nätverket går via PSN så även onlinespelandet fungerar smärtfritt.

En annan kul grej som PlayStation VR erbjuder är att man enkelt på teven kan se vad personen i headsetet ser. Detta gör den annars ganska isolerade upplevelse lite mer social. Den funktionen är även något som spel kan använda sig av genom att låta folk styra något som de kan se på teven som då påverkar spelet som personen spelar i headsetet.

En av funktionerna jag såg väldigt mycket fram emot att testa med PlayStation VR var att använda headsetet som en slags extern skärm så att jag skulle kunna spela Destiny medan min fru tittade på Black Sails. Man kan ställa in tre olika storlekar för skärmen. Skärmen svävar framför en som en mörk biosalong men jag fann dock att det inte var helt optimalt för just spel som Destiny. Allting kändes liksom lite fel, men det kan ju potentiellt endast vara en vanesak så jag kommer prova detta läge fler gånger. Men första intrycken för just det var lite av en besvikelse. Däremot fungerar det helt okej för att titta på grejer som Netflix. Dock är headsetet inget man liksom ligger ner och chillar med så att relaxa hur som helst i soffan kan man ju inte riktigt göra här.

PlayStation VR lanseras med ett stort bibliotek spel redan nu finns det en hel del spel som kan spelas med headsetet. Jag har så klart inte spelat alla spel som finns tillgängliga just nu men nedan följer några av spelen som spelat och anser är värda att omnämnas. 50 olika spel lovar Sony att det skall finnas för PlayStation VR innan året slut och förhoppningsvis fortsätter Sony se till att plattformen får vettiga spel samt upplevelser även nästa år.

Spelet som jag utan tvekan hade den absolut bästa upplevelsen med var Rez Infinite. Detta spel är ju mer eller mindre samma som Rez som släpptes till Dreamcast 2001 men att få vara inne i världen är helt fantastiskt då det lyfter spelet till en helt nivå. Känslan av att vara omringad av Rez-världen kombinerat med spelets fantastiska musik är svårslagen och fick mig att känna att jag aldrig vill spela Rez på något annat sätt igen. Rez Infinite innehåller även en egen helt ny nivå som är byggd med virtuell verklighet i åtanke som är helt fantastiskt. Jag har ju en stor förkärlek för detta spel vilket antagligen gör att jag fastnade extra mycket för det.

Ytterligare ett spel med häftig musik som ligger högt på min lista med vettiga spel till plattformen är Thumper. Detta spel är ett Amplitude-liknande historia där man åker längs en bana och måste trycka på rätt knappar för att få så mycket poäng som möjligt. Ett väldigt enkelt spel men kombinationen av den visuella stilen och musiken gör även detta en sensationell upplevelse som får en att gnissla tänderna av spänning.

Både Rez och Thumper går att spela på vanliga skärmar men upplevelsen ökas markant med hjälp av virtuell verklighet.

Driveclub VR är en nerbantad version av Driveclub till PlayStation 4. Känslan av att sitta i förarsätet är rätt så mäktig och med hjälp av 3D-effekten blir det lättare att få en känsla för när man ska bromsa eller svänga. Driveclub var ju ett rätt så vackert spel på PlayStation 4 men tyvärr märker man rätt så snabbt att den grafiken inte går att uppleva i den virtuella verkligheten ännu. Bilarna som är lite längre bort närmar sig PSP-grafik vilket ju förstör känslan en aning. Men det är som sagt ett vettigt bilspel vilket ju är perfekt att visa upp för folk som provar det för första gången. Själv blev jag rätt så sugen på att köpa en ratt efter några varv med Driveclub VR.

Headmaster är ett spel som går ut på att man ska nicka bollar i mål. I målet finns det måltavlor som ger en mer poäng och ju längre man kommer in i spelet desto fler grejer får man att göra. Man får till exempel bomber som måste nickas mot hinder så man får fri sikt mot mål. Ett rätt enkelt spel men roligt, mycket tack vare den underhållande dialogen.

The Playroom VR är också rätt så skoj då det är ett spel som man kan spela med flera spelare samtidigt. Här har en spelare PlayStation VR på huvudet och övriga spelare handkontroller. Spelet utnyttjar funktionen som gör att både teven och headsetet används. Dock är det så att de som tittar på teven ser något annat än det den som använder headsetet ser. Fungerar bra med barn eller om man vill göra något lite mer socialt. Spelet är gratis så det är bara skaffa.

EVE Valkyrie är ett av de första spelen som visades för virtuell verklighet och känns därav som ett av de lite mer robusta. Spelet är en klassisk rymdskjutare där man strider mot andra rymdskepp antingen mot AI eller i onlinematcher. Rätt så intensivt faktiskt, speciellt när man spelar online och konstant tittar runt för att leta efter sitt byte. Klarade av det, men så fort jag började skruva skeppet så blev jag illamående.

RIGS Mechanized Combat League är ett av de spelen som känns mest som ett komplett spel. I spelet styr man jättemechar som strider mot varandra för att få poäng. Tyvärr lyckades jag inte fullfölja en match på grund av extremt illamående.

Tumble VR är ett trevligt spel där man löser olika pussel i 3D-miljö. Här plockar man upp olika objekt och placerar dem på rätt plats för att avancera. Ett lugnt och avslappnande spel som är värt att ta en titt på.

Jag saknar dock någon Tilt Brush-liknande applikation för PlayStation VR men man får väl anta att något liknande kommer inom snar framtid.

Med headsetet följer en demoskiva med ett antal spel som man kan prova. Förutom det finns ovannämnda PlayRoom VR helt gratis på PlayStation-affären och ett flertal demon till. Demon för Until Dawn: Rush of Blood, Here They Lie, Harmonix Music VR, Job Simulator, Rez Infinite, Thumper, Allumette och även det omtalade Resident Evil 7 Kitchen-demot.

Trots all hype så har ju virtuell verklighet inte slagit stort ännu. Varken HTC Vive eller Oculus Rift har lyckats nå ut till en större massa. Om Sony kan blåsa liv i plattformen med sin billigare enhet återstår att se men någonstans känns det som vi fortfarande är ett par år bort från när teknologin och mjukvaran är där det ska vara.Men vill man hoppa in redan nu så är det absolut inget fel på att göra det med PlayStation VR.

PlayStation VR är onekligen det billigaste och lättanvända headsetet på marknaden i denna kategori. Men bara för att den är billigare än de andra kostar den ju fortfarande runt 5 000 kronor. Det gör den ju en bra bit dyrare än konsolen som man behöver för att använda den och som man kan göra avsevärt mycket mer med. Så just nu är PlayStation VR verkligen en lyxpryl som kommer göra tv-möbeln mer rörig men även ge en upplevelser som man inte kan få på något annat sätt.

Läs mer
44.5°
0

PlayStation VR

Frode tycker till

Foxconn presenterar tre stycken elfordon
Model C, Model E och Model T

Nu har Foxconn och dess elbilsmärke Foxtron presenterat sina nya fordon. Model E är en lyxig sedan, Model C en SUV och Model T en stor buss. Alla tre är för tillfället bara koncept och målet är att andra biltillverkare ska bli sugna, så att Foxtron kan tillverka bilarna åt dem. Man ska alltså inte sälja bilarna själva. Model E är designad av Pininfarina, har dubbla elmotorer på sammanlagt 750 hästar och ska göra 0-100 km/h på 2,8 sekunder. På en laddning ska den kunna ta sig 75 mil. Model C gör 0-100 km/h på 3,8 sekunder och tar sig 70 mil med fullt batteri. Ska gå att få med upp till sju stycken sittplatser. Model T ska kunna ta sig 40 mil och har redan testkörts 20.000 mil. Presentationen i sin helhet kan ses här nedan. Tumnagel
37.0°
+
Bobby Green
0

Dbrand börjar sälja nya PS5-paneler
Checkmate, lawyers

PS5 började säljas för snart ett år sedan och Sony har sedan start endast erbjudit konsolen med vita paneler på vardera sida. Dbrand styrde upp situationen i februari och började sälja egna versioner av panelerna i svart och uppmanade Sony att stämma företaget om de inte gillade läget. Milt chockerande ledde detta till att Sony skickade varningsbrev till Dbrand som i sin tur slutade sälja panelerna. Dbrand verkar ha varit redo för detta och har nu, bara några dagar senare, börjat kränga en ny variant av panelerna som inte inkräktar på Sonys varumärkesskyddade design. Den nya versionen går under namnet Darkplates 2.0 och som ni ser på bilden ovan kommer panelerna med en ny design som inte bara gör konsolen snäppet mindre än med originalpanelerna, utan ska även förbättra luftflödet. Utöver att komma med ny design erbjuds nya Darkplate 2.0 i fler färger. Utöver mattsvart går det att köpa panelerna i grått och vitt. Sedan kan du också köpa till en ljusremsa i valfri färg, vilket kan vara trevligt om du är less på PS5:ans originalfärger. Priset för panelerna ligger på 59 dollar och vill du ha klistermärke till mittenpanelen samt lightstrips så bumpas priset upp till 78 dollar. Darkplate 2.0 går att förboka nu och leverans av denna batch kommer ske i januari. Väntar ni med beställning så finns det risk att väntan blir längre. Tumnagel
41.8°
+
André Stray
0

Det här är bara dumt, dumt, dumt
Till och med Apple skäms för sin notch på MacBook Pro

I går visade Apple upp nya MacBook Pro, två datorer som på pappret verkar vara fantastiska. Dessutom återkom tre saker som många har saknat; MagSafe, SD-kortläsaren och HDMI. Den hatade touchbaren försvann också. Men säg det som kan få vara perfekt. Istället fick vi en notch. Flärp. Kalla den vad du vill. Precis när vi verkligen började hoppas på att den skulle försvinna på iPhone så dyker den istället upp på MacBook Pro. Till ingen som helst anledning, för det enda som sitter i den är en 1080p-kamera för videokonferens, en kamera som inte ens har Apples mycket trevliga funktion Center Stage, som nu till och med finns i deras billigaste iPad. Tumnagel
34.9°
+
Roger Åberg
0

Världens kortaste varv på Nürburgring?
Mercedes-förare kraschade innan han kom ut på banan

Touristenfahrten på Nürburgring heter det när allmänheten är där och kör, och då kan det hända lite vad som helst. Krascher skapade av fartglada personer som är lite för heta på gröten händer såklart, men det här måste ändå vara rekord. Föraren av den här Mercedesen hinner inte ens ut på själva banan innan han stämplar fullt, får sladd och kör in i räcket. Tumnagel
40.9°
+
Bobby Green
0

Disney skjuter upp nästa års Marvel-filmer
Blir rätt Marvel-lös vår

Hade ni hoppats på att världen skulle gå tillbaka till det normala inom den kommande framtiden? Det verkar som att vi kan glömma det. I alla fall när det kommer till filmpremiärer. Disney har meddelat att alla MCU-filmer som planerades släppas under 2022 har skjutits upp och fått nya släppdatum. Största smällen får våren då Doctor Strange 2 flyttas från 25 mars till 6 maj, Thor: Love and Thunder från 6 maj till 8 juli och Black Panther 2 flyttas från 8 juli till 11 november. Även Indiana Jones kommer skjutas upp en skvätt. Och med en skvätt menar vi typ ett år. Premiär skulle egentligen ske 29 juli 2022, men nu siktar man på 30 juni 2023. Hela listan med det ommöblerade släppschemat har ni här nere. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Disney) previously dated on 3/25/22 moves to 5/6/22 Thor: Love and Thunder: previously dated on 5/6/22 moves to 7/8/22 Black Panther: Wakanda Forever: previously dated on 7/8/22 moves to 11/11/22 Untitled Indiana Jones: previously dated on 7/29/22 moves to 6/30/23 Untitled Disney Live Action: previously dated on 7/14/23 is removed from schedule The Marvels: previously dated on 11/11/22 moves to 2/17/23 Ant-Man and the Wasp: Quantumania: previously dated on 2/17/23 moves to 7/28/23 Untitled Marvel: previously dated on 7/28/23 is removed from schedule Untitled Marvel: previously dated on 10/6/23 is removed from schedule Untitled 20th Century: previously dated on 10/20/23 is removed from schedule Untitled Marvel: previously dated on 11/10/23 moves to 11/3/23 Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Adrien Brody pratar om sina ikoniska roller
Inget snack om Predators dock

Den amerikanska skådespelaren Adrien Brody pratar här med GQ för att gå igenom några av de roller han spelat under sin karriär. Det snackas bland annat om filmer som The Darjeeling Limited, The Grand Budapest Hotel, The Village, Peaky Blinders och så klart Pianisten. Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0

Det här är nya MacBook Pro!
Med MagSafe och M1 Pro och M1 Max

Så kom de då, helt nya MacBook Pro. Och helt ärligt ger de lite retro-vibbar för oss som har varit med ett tag med sin lite kantigare form. Som väntat fick vi två versioner, en 14-tummare och en 16-tummare. Båda kommer att kunna användas med de nya chipen som heter M1 Pro och M1 Max. Priserna på maskinerna börjar på 23.995 kronor för 14-tummaren och 29.995 kronor för 16-tummaren. Om man väljer samma chip, samma minne och samma lagring skiljer det 2500 kronor mellan storlekarna. Anledningen till att den mindre är billigare i grundpris är att den har ett sämre chip som inte går att välja på 16-tummaren. På tal om det så är det sämsta chipet som går att välja en M1 Pro med 8 CPU-kärnor, 14 GPU-kärnor och 200 GB bandbredd för minnet. Max-versionen är en M1 Max med 10 CPU-kärnor, 32 GPU-kärnor och 400 minnesbandbredd. Alla har en Media Engine för snabbare hantering av H.264 och ProRes. De är inte förvånande byggda i aluminium. Exakta storlekarna på skärmarna är 14,2 och 16,2 tum. Skärmarna är av MiniLED-typ och upplösningen på dem är 3024x1962 respektive 3456"34 pixlar. Skärmarna har ProMotion, de kan med andra ord köra 120 Hz om det behövs men köra lägre Hz om det inte behövs snabb. Vill man så kan man ställa fast uppdateringsfrekvens. Ljusstyrkan ligger på 1000 nits normalt och 1600 nits peak. Med M1 Pro kan man driva två 6K-skärmar, med M1 Max kan man driva 3 stycken 6K-skärmar och en vanlig TV. Högst upp på skärmen har vi fått en notch, vilket är ok eftersom ytan till vänster används för menyerna. I notchen finns en kamera på 1080p som ska vara betydligt bättre än tidigare, vilket inte är så svårt att slå. Två stora fläktar finns på insidan, men de används så klart bara om man verkligen stressar datorn. Batteritiden ska vara betydligt bättre än tidigare, 14-tummaren ska klara 11 timmars webbsurf och 16-tummaren 14 timmars webbsurf. Den lilla levereras med en strömadapter på antingen 67 eller 96W. Den stora med 140W. Strömadaptrarna är av USB-C-typ och det går bra att ladda genom en av USB-C-portarna, men maskinerna har numera MagSafe och det är detta man ska använda för att ladda toksnabbt. På tal om portar så finns det förutom MagSafe 3 även tre Thunderbolt 4-portar (alltså USB-C), en HDMI, en SD-kort-läsare och en ljudingång. Tangentbordet verkar riktigt trevligt och "på riktigt". Priserna börjar 23.995 kronor och vandra upp till runt 75.000 kronor om man beställer med 8 TB minne. Man kan köpa dem i dag och då får man den nästa vecka. Tumnagel
56.2°
+
Roger Åberg
0

Apple presenterar M1 Pro och Max
Snabbare versioner av klassiska M1

Som förväntat har Apple presenterat nya versioner av sitt M1-chip, det oväntade är dock att det handlar om två chip: M1 Pro och M1 Max. Båda chippen bygger på den senaste 5 nm-tillverkningsprocessen. M1 Pro är ett snäpp över vanliga M1 med sin 10-kärniga CPU (upp från 8-kärnor i M1) som ska vara 70 procent snabbare och sin 16-kärniga GPU som enligt Apple är dubbelt så snabb som M1:s grafik. Detta chip har även stöd för 32 GB minne, upp från 16 GB. M1 Max är, som namnet antyder, ännu kraftfullare. GPU:n får dubbelt så många kärnor och chippet har stöd för dubbelt så mycket minne: 64 GB. Med sina 57 miljarder transistorer är detta dessutom det största chippet Apple någonsin utvecklat. Tumnagel
53.2°
+
Hugo Engström
0

Apple släpper nya AirPods
Tredje generationen är här!

Ryktena stämde, Apple släppte i kväll den tredje generationen av AirPods. Formen är den samma som för AirPods Pro, men med en öppen design. Apple lovar ändå att det nya elementet i lurarna ska ge bättre bas än tidigare. Och bättre ljud överlag. Precis som AirPods Pro har de nya lurarna adaptiv EQ och tål svett och skräp. Lurarna har sex timmars lyssning i lurarna och 30 timmar totalt med fodralet. Man kan ladda in en timmes lyssning på fem minuter och man kan ladda trådlöst. Prislappen ligger på 2095 kronor. Den äldre varianten kostar 1595 kronor. De börjar säljas i dag och levereras nästa vecka. Tumnagel
43.3°
+
Roger Åberg
0

HomePod mini kommer i fler färger
Ännu ingen Sverige-release

Apple börjar dagens event med att visa ett par nya färger för HomePod Mini: gul, korall och blå. Apple presenterade HomePod först 2017, men slutade sälja högtalaren tidigare i år. Den har sedan dess ersatts helt av HomePod mini, som helt enkelt är en mindre ovh billigare version av originalet. Inga nya uppgifter om HomePod mini kommer till Sverige men högtalaren kostar fortfarande 99 dollar i USA. Tumnagel
34.3°
+
Hugo Engström
0

Carwow tar sig en titt på Bugatti Chiron Super Sport
Och kör den snabbt på Autobahn

I början av juni rullade Bugatti ut supersnabba Chiron Super Sport. Nu har Mat från Carwow tagit sig en närmare titt på bilen och brummat lite med den på Autobahn. Tumnagel
39.0°
+
Bobby Green
0

Look Mum No Computer gör musik med Super Nintendo
Bara bangers

Nyligen släpptes Super Midi Pack till Super Nintendo som låter användaren skapa musik genom att koppla in diverse midi-instrument i den klassiska konsolen. Look Mum No Computer har lagt vantarna på midi-packet och tar en titt på vad den kan göra. Länk till Super Midi Pack har ni för övrigt här nere till vänster. Tumnagel
40.2°
+
André Stray
0

OnePlus har gjort en Harry Potter-klocka
Kommer endast till Indien

OnePlus Watch kanske inte är världens mest klockrena smartwatch, men denna version av klockan är lite speciell åtminstone, då den har fått en Harry Potter-look. OnePlus Watch Harry Potter Limited Edition kostar cirka 225 dollar, vilket är cirka 25 dollar mer än originalet, och kommer endast att finnas tillgänglig i Indien från den 21 oktober. Vad gör klockan till en Harry Potter-klocka? Först och främst har boetten en kopparfärg och armbandet är av brunt läder som ska matcha Potter-stilen. Förpackningen klockan kommer i ska också vara lik entrén i Diagongränden. Även mjukvaran är lite speciell, den har sex extra urtavlor, alla med olika elevhem på Hogwarts. XDA har även klämt på klockan och det kan ses här. Tumnagel
35.1°
+
Hugo Engström
0

En rundtur på McLaren Technology Centre
Racingchefen Zak Brown guidar

På McLaren Technology Centre finns hela tillverkarens arv uppställt och dokumenterat. Jodie Kidd var nyligen där och fick sig en rundtur av Zak Brown som är chief executive för McLaren Racing. Bonusklipp nedan. Tumnagel
37.7°
+
Bobby Green
0

Den här snubben jagar internettroll
Trolljägare

VICE-reportage om en TikTok-snubbe som roar sig med att jaga troll och andra otyg på nätet. Known only as ‘Leo’, this anonymous TikToker founded The Great LonDini movement, a group of experts and volunteers who work to stop online harassment in its tracks. If you threaten someone, they could report you to your workplace, or the police. If you’re a kid, they’ll find your parents or your school. Tumnagel
47.5°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa Apex Legends-kämpe är Ash
Ännu mer Titanfall-koppling!

Idag släpptes det en ny Stories from the Outlands-video och den här gången får vi lite bakgrundsinfo om den nya spelbara karaktären Ash. Mer specifikt hur hon fick sin robotkropp, vilket även kan vara rätt intressant för fans av Titanfall 2 då Ash är en av skurkarna i spelet. Ash kommer kastas in i spelet med starten av den elfte säsongen, vilket kommer ske i början av november, och utöver den nya spelbara karaktären kommer även det klassiska Titanfall-vapnet C.A.R. SMG läggas till i spelet. Mer info om nästa säsong, som går under namnet Escape, kommer vi få senare i veckan. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

Lexus visar en UTV som går på vätgas
Fast den har ingen bränslecell

Lexus hade en liten överraskning i rockärmen som de visade upp i videopresentationen (9:25 in i videon) av nya Lexus LX. Det man visade då var Lexus Off-Highway Recreational Vehicle Concept som är en UTV som går på vätgas. Men man använder inte en bränslecell och en elmotor, utan en förbränningsmotor som drivs av komprimerat väte. Toyota har tidigare experimenterat med just detta då de stoppade en moddad GR Yaris-motor i en Corolla, och den gick också på väte. Om det ganska så fräsiga konceptet någonsin kommer att bli verklighet återstår att se. Tumnagel
38.5°
+
Bobby Green
0

Volkswagengruppen visar upp konceptet OnePod
Ligger några år fram i tiden

Volkswagengruppen presenterar nu OnePod Concept som är en helt eldriven och självkörande pod med modulär interiör. Konceptet är en del av Volkswagens DRIVE.-forum i Berlin där den just nu står utställd. Poden är framtagen för att visa lite hur man tänker kring framtidens transport i städer, där man i princip bara hoppar in i en sån här låda och blir slussad dit man ska. Under tiden kan man då hänga i den lounge-liknande miljön och koppla av. Tyvärr får vi inte reda på så mycket mer just nu och dessa två bilder är de enda som Volkswagen bjuder på. Men om ni råkar befinna er i närheten kan ni ju alltid hoppa in i och kika på bygget. En ordentlig prototyp av konceptet ska visas upp på utställningen Go.City – The Future of Urban Mobility som också den äger rum i Berlin. Tumnagel
37.3°
+
Bobby Green
0

Vinet Pasqua Hey French släpps
Har tidigare bara funnits på restaurang

Vinet Pasqua Hey French (You could have made this but you didnx27t) har man tidigare bara kunnat få på restaurang, men nu släpps det i en begränsad upplaga (120 stycken flaskor) i Systembolagets beställningssortiment. Hey French Edizione II heter det där och det är gjort på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave - ett italienskt vinområde. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018. Alkoholhalten ligger på 13,5 procent och för en flaska på 750 milliliter får man betala 370 kronor. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Babish lagar poke bowls
Så du också kan göra det

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till några smarriga poke bowls på ett rätt så bra sätt. Bonus-poke bowls nedan. Tumnagel
77kg
+
Frode Wikesjö

Heinz släpper blodig variant till halloween
Ett lakan och du har din outfit till festen

Det enklaste fuskblodet att få tag på är så klart lite gammal hederlig ketchup. Det har Heinz slagit fasta på och släpper nu en tillfällig förpackning, men tyvärr inte i Sverige. Det finns många varianter på att göra sin produkt lite hetare inför olika högtider, om halloween nu räknas som en, och den här var riktigt snygg tycker jag. Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg

Ny skatefilm från Vans Skateboarding
Nice To See You

Vans Skateboarding har släppt sin första globala skatefilmen någonsin. Den heter Nice To See You och det är en långfilm skapad från grunden för att lyfta fram Vans globala skate-team. Den berömde Los Angeles-baserade filmskaparen och fotografen Greg Hunt har stått bakom kameran medan åkarna Adelaide Norris, Alexey Krasniy, Breana Geering, Chima Ferguson, Daiki Hoshino, Diego Todd, Digby Luxton, Dustin Henry, Etienne Gagne, Nick Michel, Notis Aggelis, Pedro Delfino, Rio Morishige, Ronnie Sandoval, Shogo Zama, Simon Zuzic, Una Farrar, och Wang Guohua har varit framför den. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Ny singel från Vargas & Lagola
Ain't Leaving Now

Vincent Pontare och Salem Al Fakir, eller Vargas & Lagola som de kallar sig för när de gör musik tillsammans, släpper idag den nya singeln Ainx27t Leaving Now som du kan lyssna på här. Duon beskriver låten som ett släktskap med Julio Iglesias på Rivierans dekadenta 70-tal. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

De tävlar i På spåret 2021
Har premiär 26 november

Den 26 november har den 32:a upplagan av TV-programmet På spåret premiär i SVT, och nu får vi reda på vilka som kommer vara med och leka. Debut gör Carina Bergfeldt, Marcus Oscarsson, Ina Lundström och Hanna Hellquist men resterande är återvändande namn. Denna gång kommer ett nytt moment få ta plats och det är "Närmast vinner". Det går ut på att de tävlande ska försöka pricka ut en stad eller plats någonstans i världen på en blindkarta, och det laget som kommer närmast den rätta positionen vinner tre poäng. I pressmeddelandet nedan ser ni alla som kommer tävla och när, om ni nu inte har koll på dem via bilden här ovan. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green

En av Indiens bästa gastropubar
Ligger i Mumbai

I det här klippet från Munchies får vi hänga med till Woodside Inn i Mumbai som ska vara en av landets bästa gastropubar. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Festival flyttar in i spårvagn
Way Out Västtrafik

Lördagen den 13 november kommer musikfestivalen Way Out West att göra ett unikt gästspel ombord på en av Västtrafiks spårvagnar. Då kommer de nämligen tillsammans att arrangera Way Out Västtrafik och några av artisterna som kommer att uppträda på vagnen är Miriam Bryant, Little Dragon, Jens Lekman och Stella Explorer. Men det är inte bara fritt fram att packa vagnen full med folk utan på varje konsert får det endast vara 40 stycken personer. Spelningarna kommer gå att följa utan kostnad via en livestream på Västtrafiks hemsida. Alla konserter startar och slutar på Marklandsgatan och de kostar som en enkelbiljett - 34 kronor. Biljetterna släpps den 22 oktober klockan 10.00 på Ticketmaster. Tumnagel
125kg
+
Bobby Green

Adele har släppt nytt!
Det här är singeln Easy on me

Det var ett tag sedan vi fick höra nytt från Adele, men nu är en ny singel släppt. Den heter Easy on me och är det första släppet från kommande plattan som kommer heta 30. Plattan, och första singeln, handlar mycket om skilsmässan som Adele gick igenom för två år sedan. Tumnagel
103kg
+
Roger Åberg

Snart dags för Plantations Single Cask-släpp
Första faten den 28 oktober

Den 28 oktober kommer Plantation att släppa de första fem rom-nyheterna och den 25 november är det dags för ytterligare fem stycken att göra entré. Man har fortsatt att utforska gränserna och erbjuder bland annat rom lagrad på ölfat från Duvel eller bourbonfat från Kentuckydestilleriet Bardstown. Läs om allt som släpps i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green

Musikvideon till Seinabo Seys nya låt
Gustaf Skarsgård är med

På Seinabo Seys senaste EP finns låten Ix27m Just Mad (Bitch) med, och nu har den fått en officiell musikvideo där Gustaf Skarsgård är motspelare till Seinabo. Videon är regisserad av den Grammisnominerade regissören Nim Kyoung Ran. Imorgon släpps även låten Sweet Life. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det räkmackans dag!
Äntligen

Tänk att en grå oktober-torsdag kan vända helt och bli i princip årets bästa dag när man får reda på att det idag är räkmackans dag! Så skippa ärtsoppan idag och veva istället i er en redigt matig macka överöst med räkor. Glöm inte äggen! Tumnagel
90kg
+
Bobby Green