36 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sony stäms för könsbaserad diskriminering Och felaktig uppsägning

Axios rapporterar att Sony har åkt på en stämningsansökan för löneskillnader, felaktig uppsägning och andra fall av könsbaserad diskriminering. Stämningen lämnades in av en före detta IT-anställd men ska tydligen omfatta flertalet kvinnliga anställda som som jobbade på Sonys kontor i Kalifornien de senate fyra åren.

Enligt denna stämningsansökan så hade detta kontor ägnat sig åt systemisk könsdiskriminering och när personen i stämningen påpekade detta för cheferna blev hon sparkad kort efter. Hon hävdar också att hennes chef vägrade att prata med henne direkt om de två var i ett möte tillsammans med en manlig kollega samt att chefen aldrig svarade på förfrågningar som kvinnor gjorde medan han svarade direkt till i princip identiska förfrågningar från manliga kollegor.

Återstår att se om det handlar om en rövchef på ett av Sonys många kontor eller om detta är ett mer djupgående problem hos företaget återstår att se.

Nyligen kritiserade PlayStation-bossen Jim Ryan Activisions skandaler i ett internt mail där han nämnde att Activision inte hade gjort tillräckligt för att ta tag i djuprotade kulturen av diskriminering och trakasserier. Så nu återstår det väl att se hur Sony reagerar på denna stämning och om de kommer göra något åt det. Sony själva har dock ännu inte officiellt kommenterat denna stämningsansökan i skrivandets stund.

axios.com Spel, Sony, PlayStation, Stämning Via eurogamer.net
37.5° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
ons. 24 nov 2021, 14:00
Sony stäms för könsbaserad diskriminering Och felaktig uppsägning
37.5°
0