41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Spelintryck Vi har spelat Guitar Hero Lives spelläge GHTV Tävla med andra om vem som rockar mest
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Vi har spelat Guitar Hero Lives spelläge GHTV

Jag var en sväng förbi ett spelevent för att spela Guitar Hero TV och hade egentligen låga förväntningar men blev positivt överraskad över hur kul det var med Guitar Heros nya spelläge.

Guitar Hero TV är lite som det låter, ett spelläge där spelaren kan hoppa in i en tv-kanal som bara spelar musikvideos. Som MTV brukade vara en gång i tiden innan det blev mer reality-tv än musik. Skillnaden är att du har gitarr-rälsen framför dig medan musikvideon är igång i bakgrunden.

Beroende på vad du gillar för musik så finns det en tv-kanal för dig. När du spelat ett tag kommer spelet per automatik att känna igen din musiksmak och rekommendera tv-kanaler och musikvideos som du gillar. I det här läget kan du tävla mot andra i poäng antingen online eller i lokal co-op, ju bättre du är på att spela desto mer poäng får du och på så sätt vinner du över andra som spelat samma låt.

Med samma poäng kan du tillfälligt ”köpa” specifika musikvideos istället för att vänta på att de ska dyka upp i din valda musikkanal. Orkar du inte spela för att få poäng så kan du via mikrotransaktioner köpa till dig poäng att slösa i spelet vilket jag tyckte var det sämsta med hela Guitar Hero TV.

I övrigt gillade jag spelläget. Jag fann ett lugn över att spela låtar som jag gillar i min egen takt utan att ha publiken framför mig, även om det sistnämnda också är en upplevelse värt att testa. Jag ser liksom framför mig hur jag fördriver tiden eller varvar ned efter jobbet med en sväng Guitar Hero TV.

Spelläget är också verkligen uppslukande. När jag testade spelet hade jag sådant fullt fokus att jag glömde nästan allt runtomkring mig, så pass att jag nästan missade taxin till flygplatsen.

Guitar Hero Live släpps till PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 och Xbox One den 23 oktober.

Spel, Multiplattform, ghtv, guitar hero tv, guitar hero live, Activision, spelintryck
Ett gäng saker du kanske inte visste om Guitar Hero Lite speltrivia Guitar Hero kommer återuppstå i höst och DYKGaming-gänget har grottat ner sig i Guitar Hero-universumet och rotat fram lite fakta om spelserien som du kanske inte visste om. Tumnagel
35.1°
0
Guitar Hero TV erbjuder en massa musik att spela till Nytt multiplayerläge för spelet Det låter lite som en en ny tevekanal med fokus på musik, liksom MTV faktiskt var en gång i tiden, och tanken är nog att det ska kännas lite så. Guitar Hero TV är spelets nya multiplayerläge till Guitar Hero Live där du kan tävla mot andra gitarrspelare. Men det lanseras också som en musikkanal som ska erbjuda musik och musikvideos dygnet runt. För att kunna njuta av musiken behövs en spelkonsol samt en kopia av spelet tillsammans med en gitarr. Teveläget ska erbjuda flera olika kanaler baserade på genre eller exempelvis topplistor. Vill du spela med i någon av låtarna så gör du det. Vill du inte kan du istället njuta av av musiken och dess videor utan några irriterande menyer och spelfunktioner. Nu kommer också det bästa. Det hela är helt gratis. Visst, det går att köpa till ännu fler låtar om du inte är nöjd med de som finns representerade. Men det är helt valfritt och Activision lovar även att de kommer att uppdatera kanalen med ny musik hela tiden året runt. Helt klart en intressant twist. Tumnagel
40.0°
0
E3 2015 Släppdatum för Guitar Hero Live 23 oktober Activision har numera spikat ett släppdatum för Guitar Hero Live. Datumet som gäller är den 23 oktober och då släpps det till PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 samt Wii U. Spelet kommer komma med den nya gitarrkontrollen och, i USA, kosta 99,99 dollar. Det är som bekant även på gång för mobila enheter men när den versionen släpps är oklart. Tumnagel
35.4°
0
Activison presenterar Guitar Hero Live Vi har varit där och kollat in Det är en blåsig dag i Hamburg när jag och andra spelskribenter från hela Europa sitter spänt i en bar och väntar på en hemlig pressevent. Vi har blivit kallade av Activision för något hemligt, ett spel som ska komma. Efter att ha småpratat ett tag blir vi vägledda till en annan del av lokalen som är utrustad med en liten scen, tv och ljudutrustning. På den stora tv:n ser vi menyn på det mystiska spelet som vi redan gissat på; Guitar Hero. På scenen träder Jamie Jackson fram och presenterar sig själv som Creative Director för Freestyle. Spelstudion som ska ge oss det nya Guitar Hero för next-gen. Han pratar om hur konsumtionen av musik ser ut idag, hur det har ändrats sedan Guitar Hero spelades på förra generationens konsoler. Den här gången kommer spelet att se annorlunda ut, det ska spelas live. Meningen är att vi ska få känslan av att vara en rockstjärna när vi kommer från jobbet, slänger skorna i hallen och sätter oss framför konsolen. Tumnagel
42.1°
0
38.0° 0 Fenjima Manrique Fenjima Manrique
ons. 30 sep 2015, 11:15
Spelintryck Vi har spelat Guitar Hero Lives spelläge GHTV Tävla med andra om vem som rockar mest
38.0°
0