44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
I morgon skickar NASA upp LCRD Ska testa system för laserkommunikation från rymden
I morgon skickar NASA upp LCRD
Foto: NASA

Det har nu gått tio år sedan NASA började utveckla Laser Communications Relay Demonstration (LCRD), ett system för att kommunicera med laser från rymden till jorden, och i morgon kommer detta att skickas upp till rymden.

Tanken bakom LCRD är att lasersystem som dessa ska kunna användas istället för traditionell kommunikation via radiofrekvenser i framtiden. Med hjälp av laserkommunikation skulle det bli möjligt att överföra data 10 - 100 gånger snabbare än vad som är möjligt via radiofrekvenser, något som blir allt mer viktigt när större mängder data ska överföras från rymden till jorden.

LCRD kommer att ha kapacitet att skicka data med en hastighet på 1,2 Gbps vilket är nästan dubbelt så snabbt som Lunar Laser Communications Demonstration, ett system som 2013 skickade data från månen till jorden via laser med en hastighet på 622 Mbps.

I videoklippet nedan kan ni kolla in lite mer om Laser Communications Relay Demonstration.

nasa.gov Vetenskap, Vetenskap, rymden, laser, Laser Communications Relay Demonstration Via en.wikipedia.org
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till I morgon skickar NASA upp LCRD
NASA slår rekord i måne-till-jord-kommunikation 622 Mbps från månen till jorden Nasa har med sin Lunar Laser Communication Demonstration (LLCD) slagit ett nytt hastighetsrekord gällande att skicka data mellan månen och jorden. LLCD skickade via en laser data i en hastighet av 622 Mbps de nästan 385.000 kilometerna till jorden. LLCD är en experimentmodul som finns på Nasa:s LADEE-farkost som befinner sig i omloppsbana runt månen. LLCD är Nasa:s första modul som har möjlighet till tvåvägskommunikation via laser istället för, som traditionellt använts, radiovågor. Tanken är att LLCD i framtiden ska bli ersatt av den skarpa modulen Laser Communications Relay Demonstration (LCRD) som man förväntas bli klara med någon gång under 2017. Tumnagel
53.8°
0
38.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 6 dec 2021, 14:30
I morgon skickar NASA upp LCRD Ska testa system för laserkommunikation från rymden
38.7°
0