32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Koffein minskar risken för hudcancer Bara att börja bälga kaffe om du ska hänga för mycket på stranden

Forskare på Brigham Women's Hospital och Harvard Medical School har upptäckt att koffein minskar risken för att drabbas av basalcellscancer som är den vanligaste formen av hudcancer som människor drabbas av.

I en undersökning så har man upptäckt att kvinnor som drack tre koppar kaffe om dagen hade mindre risk att drabbas av basalcellcancer än kvinnor som bara drack en kopp kaffe i månaden. Man varnar dock även för riskerna med att dricka för mycket kaffe. Upp till fyra koppar om dagen, vilket motsvarar 200-300 milligram koffein, är ok medan om man får i sig 500-600 milligram koffein om dagen så riskerar man att få magproblem, bli lättretlig, bli rastlös samt drabbas av sömnlöshet.

Kaffe har länge ansetts skadligt för hälsan men på senare tid så har forskare påvisat en mängd fördelar med kaffe, eller rättare sagt koffein, som till exempel mindre risk för depressioner, alzheimers, prostata-cancer, parkinson och typ 2-diabetes. Det finns till och med en studie som visar att koffein-användare lättare kan hitta grammatik-fel i textstycken.

Vetenskap, Medicin, kaffe, koffein, hud cancer, cancer
41.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 3 jul 2012, 15:45
Koffein minskar risken för hudcancer Bara att börja bälga kaffe om du ska hänga för mycket på stranden
41.6°
0