25 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Läkemedel emulerar träning Bli vältränad genom att knapra piller?

Forskare på amerikanska The Scripps Research Institute (TSRI) håller på att utveckla ett slags läkemedel som under de första testerna ser ut att emulera träning och muskler utvecklas som om man tränade dem.

Än så länge går medicinen under namnet "SR9009" och när man har testat den på möss så ska dessa ha både ha utvecklat sina skelett-muskler och blivit mer uthålliga även fast de inte tränade. I ett före- och efter-test på möss så kunde man se att mössens kondition ökade med upp till 50% efter det att de hade behandlats med SR9009.

Skulle fortsatta tester verka lovande så skulle mediciner som SR9009 i framtiden kunna hjälpa människor med viktproblem och diabetes typ 2. Man säger att det eventuellt även skulle kunna gå att behandla personer med artrit, hjärtsvikt och andra sjukdomstillstånd som leder till att patienten inte kan, eller har svårt för, att träna eller motionera.

Man har än så länge inte testat SR9009 på några människor vilket jag antar innebär att det kan dröja flera år innan vi får se SR9009 på marknaden om även tester på människor uppvisar positiva effekter.

Vetenskap, Medicin, träning, muskler, läkemedel, doping
64.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 22 aug 2013, 12:11
Läkemedel emulerar träning Bli vältränad genom att knapra piller?
64.3°
0