40 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Helgläsning DN intervjuar Daniel Ek Lång intervju med Spotifys VD om framtiden
DN intervjuar Daniel Ek
Daniel Ek
Foto: Spotify

I samband med att Spotify presenterade en stor uppdatering av sin tjänst i New York tidigare i år passade DN:s Martin Gelin på att ta sig ett snack med företagets VD och grundare Daniel Ek vilket har resulterat i en mastodontlång artikel där Ek och andra inblandade snackade lite om företagets framtid.

Det diskuteras bland annat kritiken mot för dålig ersättning till artisterna, hur man ska möta de allt mäktigare konkurrenterna som Facebook, Google och Apple samt att företaget än så länge aldrig gått med vinst och fortsatt går hyggligt mycket back.

Förutom Daniel Ek så intervjuas även Spotifys produktchef Gustav Söderström och den europeiske säljchefen Jonathan Forster plus lite annat branschfolk. Hoppa vidare på länken nedan för att läsa hela intervjun.

dn.se Webb, Streamat, daniel ek, spotify, framtiden, intervju, dn Spotify lanserar Spotify Now Spotify försöker lista ut vad du vill lyssna eller titta på just nu Spotify höll idag en stor presentation i New York där företagets VD Daniel Ek och andra på företaget presenterade Spotifys senaste mobilsatsning Spotify Now. Spotify Now är en tjänst man tagit fram efter att ha studerat tunga Spotifyanvändare, vissa som lyssnar så mycket som 16 timmar om dagen på Spotify, och det handlar om att man samlar användarens låtlistor, låtlistor genererade av Spotify baserat på den egna musiksmaken, podcasts, radiokanaler samt videomaterial på ett och samma ställe. Spotify Now ska även förändra materialet som rekommenderas för användaren beroende på vad klockan är och vad man spelat tidigare vid de klockslagen. Det har länge spekulerats om att Spotify skulle lansera någon slags videotjänst och med Spotify Now så ger man sig in på den marknaden. Det handlar dock inte om någon Netflixkonkurrent då det primärt verkar vara kortare inslag à la YouTube som kommer att visas på Spotify Now. Vissa av dessa videoinslag kommer att vara exklusiva för Spotify. Man presenterade även Spotify Running vilket är en löparfunktion som gör att Spotify kan välja musik baserat på vilken hastighet löparen håller vilket kanske kan vara intressant för alla motionärer som inte orkar att plocka ihop egna jogginglistor. Spotify Now till iOS börjar rullas ut i Sverige, USA, Storbritannien samt Tyskland idag och kommer att lanseras på Spotifys 54 resterande marknader framöver. Spotifys app till iOS borde snart uppdateras om den inte redan har gjort det. Spotify säger att Spotify Now är på gång till Android "inom kort". Ni hittar lanseringsvideon för Spotify Now samt Spotify Running i videosnurran nedan och bilder på appens nya gränssnitt ovan. Tumnagel
48.7°
0
46.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
sön. 7 jun 2015, 08:00
Helgläsning DN intervjuar Daniel Ek Lång intervju med Spotifys VD om framtiden
46.2°
0