13 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Gmail är nu världens största epost-tjänst Tar förstaplatsen från Hotmail
Bild till artikel

2004 startade Google sin epost-tjänst Gmail i en betaversion och nu säger man att det är världen största epost-tjänst då man uppger att man har 425 miljoner aktiva användare i månaden.

Vi får dock lägga in en brasklapp här då detta är siffror från Google som ej bekräftats av några oberoende källor och analysföretaget ComScore uppger att Microsofts Hotmail fortfarande är större när det kommer till aktiva användare. Enligt ComSore så är Hotmail (lanserat 1996) fortafarande störst med 325 miljoner unika användare per månad och därefter kommer Yahooo (lanserat 1997) som har 298 miljoner unika användar och först på bronsplats hittar vi Gmail som enligt ComScore har 289 miljoner unika användare per månad.

Hur som helst så verkar det ju som om Gmail helt klart antingen redan har förstaplatsen eller åtminstone snart kommer att inneha den vilket betyder att Google förutom att vara störst inom epost även är störst på webbläsarmarknaden, mobilmarknaden, sökmarknaden och antagligen snart även störst inom dokumentredigering.

ibtimes.com Webb, Google, gmail, epost, statistik
54.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 30 jun 2012, 10:58
Gmail är nu världens största epost-tjänst Tar förstaplatsen från Hotmail
54.1°
0