12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Nya musiktjänsten Tidal ute nu
Hifi-musik för 199 kr i månaden

Nya musiktjänsten Tidal ute nu

Idag öppnar portarna för musiktjänsten Tidal som levererar högkvalitativ musik för 199 kr i månaden. Aspiro heter företaget som ligger bakom tjänsten och har tidigare levererat musiktjänsten Wimp.

Tidal ger dig tillgång till 25 miljoner låtar, 75 000 musikvideor och tjänsten ger dig också tillgång till intervjuer, reportage och spellistor som satts ihop av musikjournalister och branschexperter. Musiken håller som sagt hög ljudkvalitet och majoriteten av låtarna finns tillgängliga i Losslessformat med en bitrate på 1411 KB/s.

Aspiro har, som sagt, tidigare gett oss Wimp och efter att ha testat tjänsten i några dagar så märker vi att det knappt finns några skillnader mellan tjänsterna. Den stora skillnaden är att Wimp finns tillgängligt i två format; Wimp för 99 kr i månaden och Wimp Hifi för 199 kr, medan Tidal endast levererar sin Hifi-tjänst för 199 kr i månaden. Sedan kommer Tidal finnas tillgänglig i betydligt fler länder än vad Wimp gör.

Hur som helst. Den stora fördelen med Tidal är den höga ljudkvaliteten. Tidalversionerna av låtarna låter betydligt bättre och är mer detaljrika än vad Spotifymotsvarigheterna gör, men storleken på låtarna är ett litet problem. Laddar vi ner ett par album till mobile, så fylls lagringen rätt snabbt. Visserligen går det att lösa genom att dra ner ljudkvaliteten, men då blir det rätt ovärt att lägga ut 199 kr i månaden för bortkastad hifi.

Jag är lite kluven när det gäller Tidal. Jag tror att folk som gillar att lyssna på musik med hög kvalitet redan använder tjänster som Wimp Hifi och har då inget behöv av att börja använda Tidal. Men om du vill börja lyssna på hifi-musik så är Tidal en tjänst som är värd att undersöka.

Tidal finns tillgängligt till Windows, Mac, Android och iOS. Vill du testa tjänsten så kan du göra det gratis i sju dagar. Länk till tjänsten hittar ni här nere.

Webb, Streamat, tidal, hifi, musiktjänst
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nya musiktjänsten Tidal ute nu
47.3° 0 André Stray André Stray
ons. 11 mar 2015, 12:00
47.3°
0

Nya musiktjänsten Tidal ute nu

Hifi-musik för 199 kr i månaden