m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Jämför priser
Philips TV 70 tum kostar nu bara 8990 kr (tidigare 16490 kr)

Audi lyfter A3-familjen
Får Matrix-Led och mer kraft

Audi lyfter A3-familjen
Bil / Audi

Audi rullar nu ut en uppfräschning av modellen A3 och förutom lite nytt utseende är xenon numera standard och man kan få bilen med Matrix Led-strålkastare. Utöver det får motorerna mer kraft och lägre förbrukning och fem nya lackalternativ erbjuds.

"Virtual Cockpit" som är en stor skärm istället för analoga instrument finns nu även att få här. Skärmen mäter 12,3 tum men den lilla på sju tum finns fortfarande kvar i mittkonsolen.

Motormässigt blir instegsversionen en turboladdad trecylindrig maskin på 1,0 liter och 115 hästar. En ny turbodiesel på 1,6 liter och 110 hästar hittar in i programmet och e-tron-versionen med 204 hästar finns också att tillgå. S3 blir starkast innan nya RS3 kommer och den har fått tio extra hästar vilket ger totalt 310 hästkrafter.

Nya A3 börjar säljas i maj och kostar då från 232 500 kronor. Alla nyheter finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Bästsäljande Audi A3 med vässad design och senaste tekniken

Nya motorer: 1.0 TFSI och nyutvecklade 2.0 TFSI
Infotainment- och assistanssystem från de större modellerna
Leveransstart redan i sommar
En omfattande uppdatering av hela A3-familjen gör den redan framgångsrika modellen ännu mer attraktiv. Audi A3 Sportback, Sedan och Cabriolet får i sommar avancerade förarassistans- och säkerhetssystem, effektiva motorer och innovativ teknik som Audi virtual cockpit – tillsammans med designuppdateringar såväl interiört som exteriört. Detsamma gäller även toppversionen Audi S3.

A3-familjen erbjuder nu den bredaste uppsättningen av drivlinor i segmentet med plug-in hybriden A3 Sportback e-tron, gasdrivna A3 Sportback g-tron, de effektiva TDI och TFSI-motorerna och prestandaversionen Audi S3.

Avancerade assistanssystem - nyheter för klassen

Utrustad med flera nya förarassistans- och säkerhetssystem höjer nya A3 och S3 ribban i segmentet av kompakta premiumbilar. Den vidareutvecklade tekniken och det standardmonterade autobromssystemet Audi pre sense city gör nu körningen säkrare i såväl stadsmiljö som på landsvägar.

En av nyheterna som Audi A3 tar till segmentet är tillvalet traffic jam assist som tillsammans med Audi adaptiv farthållare (ACC) och Stop&Go automatiskt håller avståndet till framförvarande bil och såväl stannar som, i kombination med S tronic, kör iväg när trafiken åter rullar. I kösituationer upp till 65 km/tim kan dessutom den nya köassistenten ta över styrningen under kortare tid på välmarkerade vägar.

Ytterligare en nyhet är tillvalet Emergency Assist som automatiskt kan göra ett säkert stopp av bilen vid vägkanten om föraren exempelvis tappat medvetandet. Om föraren efter flera varningar inte reagerar kommer bilen automatiskt att bromsa in och stanna. Ett annat system som också kommer till nya A3 är rear cross-traffic assist som varnar föraren för passerande trafik när den backar ut från en parkeringsruta.

Digital interiör, nytt infotainmentsystem och Audi Connect

En av höjdpunkterna i nya Audi A3 är nyheten Audi virtual cockpit. Ett innovativt system som ger föraren full kontroll över den viktigaste och mest relevanta körinformationen genom en 12,3 tum stor digital display placerad bakom ratten. Föraren kan välja mellan två visningslägen genom att trycka på ”View”-knappen placerad på multifunktionsratten och displayen skiftar från ett konventionellt utseende till ”Infotainment”-läget med större utrymme för navigeringkarta, media och telefon.

Menyuppbyggnaden i MMI-systemet har också uppdaterats och har nu menyer som i en smart telefon. Genom det runda vrid/tryckbara mittreglaget navigerar förare och passagerare enkelt genom det nya menysystemet och genom den smarta pekplattan ovanpå går det exempelvis att zooma in och ut på navigationskartan genom fingergester. En uppdaterad röststyrning gör också att navigation, radio, media och telefonen kan styras med vanliga vardagsfraser.

Precis som A3 sätter nya standarder i klassen för såväl assistanssystem och smart teknik lägger den också ribban i området inom infotainment. MMI radio plus med en sju-tums diagonal skärm ingår i standardutrustningen och som tillval finns både MMI nagivation och MMI navigation plus med MMI touch och Audi connect för internetuppkoppling. Genom 4G-uppkoppling får förare, passagerare och bil tillgång till såväl navigation med Google Earth, trafikinformation i realtid som praktisk information som parkering och destinationer. Ett inbyggt SIM-kort med Audi connect-data ger också möjlighet att bl.a. skapa ett trådlöst nätverk i bilen med roaming i de flesta europeiska länder. Appen Audi MMI connect ger också tillgång till flera tjänster som uppkopplad mediastreaming och överföring av telefonens kalender till MMI-systemet. Till A3 e-tron kan man via appen även förprogrammera klimatanläggning och styra batteriets laddning.

Via Audi smarthone interface kan mobiltelefoner med iOS och Android spegla mobiltelefonens innehåll direkt på mediaenhetens display genom Apple CarPlay och Android Auto. Med Audi phone box kan dessutom telefonen laddas trådlöst genom Qi-standarden och samtidigt kopplas ihop med bilens inbyggda antenn för bättre mottagning.

Vässad design och ännu mer körglädje

Även om storleken har behållits intakt med 4,24 meters längd med 2,60 meters axelavstånd har såväl sportighet som karaktär vuxit i nya Audi A3. Singelframe-grillen har blivit bredare och fått vassare konturer och strålkastarna är lägre med mer distinkta former.

Horisontella dioder i baklamporna och kanten ovanför den nydesignade diffusorn förstärker ytterligare det kraftfulla utseendet och karossens bredd. Även färgpaletten har utökats och innehåller nu totalt tolv färger med nyheterna arablå, cosmicblå, nanogrå, tangoröd och vegasgul varav en, Daytona Gray pärleffekt, är unik för bilar med S-line exteriörpaket. Nytt är också att de två utrustningslinjerna bas och sport även påverkar exteriören.

Uppdaterat motorprogram med nyutvecklad 2.0 TFSI 190 hk bensinmotor

Förutom laddhybriden och supermiljöbilen A3 Sportback e-tron och gasdrivna A3 Sportback g-tron finns det hela sex olika motoralternativ till nya A3 med effekt från 110 till 190 hästkrafter som alla uppfyller EU6-standarden.

Genom 1.0 TFSI erbjuds det en trecylindrig motor för första gången i A3. Den kompakta och effektiva motorn utvecklar 110 hk hästkrafter och levererar 200 newtonmeter mellan 2 000 och 3 500 varv per minut. En effektiv instegsmotor som inte kompromissar med prestanda eller körglädje. En större 1,4-liters TFSI-motor med 150 hk och 250 Nm har också det effektiva och smarta systemet för cylinderavstängning (COD) som automatiskt stänger av två cylindrar vid normal körning, när kraften inte behövs.

Ytterligare en teknisk höjdpunkt och nyhet är den helt nyutvecklade motorn 2,0 TFSI med sin innovativa förbränningsprocess. Ur 1 984 kubikcentimeter utvecklas 190 hästkrafter och 320 newtonmeters vridmoment mellan 1 500 och 4 200 v/min.

Till motorn finns också en nyutvecklad dubbelkopplad och sjuväxlad S tronic-automatlåda med våtlameller, som ersätter den tidigare sexväxlade dubbelkopplingslådan med torrlameller.

Bland de dieseldrivna motorerna erbjuds en fyrcylindrig 2.0-litersmotor i två effektnivåer med 150 och 184 hästkrafter. Som instegsmotor erbjuds också en mycket effektiv 1.6-liters TDI-motor med 110 hk med både sexväxlad manuell växellåda och sjuväxlad S tronic-automatlåda med dubbelkoppling.

Fjädring och stötdämpare ger nya Audi A3 en imponerande väghållning och sportig känsla. Som tillval finns också sportfjädringen som sänker bilen med 15 millimeter och S line sport-fjädring som sänker med 25 millimeter. En precis och direkt elektromekanisk styrning är standard och som tillval finns en progressiv styrning, som är standardutrustning i Audi S3. I standardutrustningen ingår också 16-tumsfälgar. I utrustningsnivån sport ingår 17-tumsfälgar och som tillval finns en bred uppsättning av såväl 17-, 18- och 19-tumsfälgar.

För första gången i segmentet: Matrix LED-strålkastare

Med ny form på strålkastarna får nya A3 ett nytt och mer distinkt utseende, samtidigt är Xenon plus standard och som tillval finns både LED-strålkastare och för första gången i segmentet, Matrix LED-strålkastare.

En avancerad lättviktsdesign gör också nya A3 till den lättaste modellen i sin klass. Med 1.0 TFSI-motorn under huven är tjänstevikten enbart 1 150 kg, och det utan att kompromissa med vare sig krocksäkerhet eller komfort. Ljudisolerad vindruta är exempelvis standardutrustning.

Interiören har samma utmärkande höga kvalitetskänsla som alltid i en Audi och till den nydesignade treekrade ratten erbjuds bekväm rattvärme. För ännu högre komfort erbjuds också förarsäte med massagefunktion.

Supermiljöbilen Audi A3 Sportback e-tron

I laddhybriden Audi A3 Sportback e-tron kombineras en 1.4-liters bensinmotor på 150 hästkrafter med en 75 kW och 330 Nm stark elmotor. Med en total systemeffekt om 204 hästkrafter garanteras en sportig känsla med ren eldrift i upp till 50 km enligt NEDC. Att ladda litiumjon-batteriet med 8,8 kWh effekt tar drygt två timmar genom ett trefas 380-voltsuttag.

Klimatsmart med Audi A3 Sportback g-tron

Audi erbjuder ytterligare en alternativ och klimatsmart drivlina till nya A3 genom gasdrivna g-tron. Med 1.4 TFSI-motorn med 110 hästkrafter och biogas i tanken sätter A3 Sportback g-tron nya standarder för hållbar mobilitet. Genom motorns förmåga att gå på både bensin och gas har A3 Sportback g-tron dessutom en total teoretisk räckvidd om mer än 1 300 kilometer, varav 400 på gasdrift.

Ännu roligare: Nya Audi S3

Med tio nya hästkrafter och, i kombination med S tronic, 20 nya newtonmeter i vridmoment har Audi gjort nya S3 både roligare och snabbare. Utvecklingsingenjörerna har också lagt till ett S3-specifikt körläge som anpassar såväl det elektroniska stabilisteringssystemet (ESC) som fyrhjulsdriftens lamellkoppling. Resultatet är ännu mer körglädje, dynamik och högre säkerhet.

2,0 TFSI-motorn utvecklar nu totalt 310 hästkrafter och med S tronic-växellåda 400 newtonmeter. Nya S3 Sportback, S3 Sedan och S3 Cabriolet får också samma teknikuppdatering som A3-syskonen med segmentets vassaste assistanssystem och innovativa teknik.

Säljstart i maj

Nya Audi A3 har säljstart i maj och levereras till de första kunderna redan i sommar. Priset börjar på 232.500 kronor för 1.0 TFSI 110 hk. I den utökade standardutrustningen ingår nu bl.a. Xenon plus, autobroms Pre sense city, MMI radio inklusive bluetooth, mittarmstöd fram samt 3-ekrad multifunktionsratt och förarinformationssystem.
46.0°
0

Audi lyfter A3-familjen

Får Matrix-Led och mer kraft

Vin Diesel släpper singel
Det svänger ju?

Fast & Furious-stjärnan Vin Diesel debuterade i veckan sin nya singel Feel Like I Do på tv-programmet The Kelly Clarkson Show. Som man kan se i klippet ovan var han glad över att få debutera sin låt på programmet och publiken verkade ju digga den i alla fall. Låten är producerad av Petey Martin och släppt via den norska DJ:s Kygos skivbolag Palm Tree Records. Du hittar den så klart på Spotify och andra streaming-tjänster. På tal om Vin Diesel och Fast & Furious så finns det nu en ny trailer för den andra säsongen av den animerade Fast & Furious-serien Spy Racers. Du hittar trailern nedan, tyvärr innehåller den inte Vin Diesels nya låt. Tumnagel
34.9°
+
Frode Wikesjö
0

Twitter varnar snart vid delningar av artiklar
Bekräfta delningar som du själv inte har läst

Under sommaren började Twitter testa en funktion som varnade användare när de delade artiklar som de inte hade läst. Denna funktion ska nu lanseras på bred front eftersom testperioden gick bra enligt Twitter själva. Tydligen var användare 40 procent mer benägna att öppna artiklarna de skulle dela när de fick upp denna varning och flera valde också att inte dela artiklarna alls efter de hade öppnat dem. Funktionen fungerar så att om du vill retweeta en artikel som du inte öppnat via Twitter kommer det upp en liten varning som säger att rubriker inte alltid berättar hela historien. Efter det måste du som användare bekräfta om du fortfarande vill dela artikeln eller ej. När funktionen rullas ut till alla användare är oklart men inom kort ska det tydligen ske. Tumnagel
40.1°
+
Frode Wikesjö
0

The Boys får spinoff-serie
Om ett superhjältegymnasie

Amazons "superhjälteserie" The Boys är mycket trevligt att titta på även om de skiljer sig en del från källmaterialet. Snart kommer det dock ännu en serie som utspelar sig i The Boys-universumet då seriens exekutiva producent Craig Rosenberg just nu håller på att skriva en spinoff-serie. Denna nya serie kommer handla om en högskola för Supes som då inte bara ska läsa sig saker utan även hålla sina superhjältehormoner i styr. Om man var orolig över att serien kommer blir mer Riverdale än The Boys behöver man inte vara det. Sex, våld, satir och svordomar är fortfarande något som kommer vara denna nya seriens huvudfokus. När serien ska ha premiär är oklart men tydligen vill Amazon få igång produktionen så snabbt som möjligt för att hålla uppe intresset för universumet mellan The Boys-säsongerna. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Karolinska institutet tar fram snabbare coronatest
Billigare också

Ett gäng forskare från Karolinska institutet i Stockholm har utvecklat en ny typ av coronatest som kan ge svar inom 2,5 timme. Anledningen till att det är snabbare än tidigare tester är att det det inte är beroende av så kallade reagenskit som annars måste användas vid vanliga PCR-tester. Detta test är inte bara snabbare, det är också billigare än tidigare tester vilket enligt forskningsledaren Björn Reinius gör att man skulle kunna sätta upp covid-19-tester under mycket enklare förutsättningar samt också vara väldigt passande för återkommande test. Tumnagel
49.6°
+
Frode Wikesjö
0

Snart kommer Remote Play för Xbox till iOS
Strömma dina spel från krysslådan till telefonen

Tidigare i veckan började Microsoft erbjuda remote play mellan Xbox och Android via sin officiella Xbox-app. Funktionen fungerar precis som den gör på PlayStation, det vill säga du kopplar telefonen via lokala nätverket eller internet direkt till konsolen så du kan spela dina spel direkt på telefonen istället för tvn. The Verge rapporterar att denna funktion även kommer att komma till iOS då betaversionen av Xbox-appen för iOS har remote play i sig. Värt att nämna är att spelen spelas direkt från konsolen och inte via Microsofts xCloud-tjänst. Tumnagel
39.6°
+
Frode Wikesjö
0

Marvel gör serie om Nick Fury
Med Samuel L. Jackson!

Disney och Marvel har redan som bekant ett antal ambitiösa tv-serier på gång för streaming-tjänsten Disney+. Det kommer dock fler serier eftersom Variety nyss rapporterade att det ska komma en ny serie som ska handla om Nick Fury. Tydligen ska Samuel L. Jackson återvända som Nick Fury men vad serien ska handla om är oklart just nu. Sist vi såg Nick i Marvels universum var han på semester i rymden någonstans. Kyle Bradstreet (Mr. Robot) ska vara med och producera serien men när den har premiär är oklart. Nick Fury är en av Marvel-filmernas bättre karaktärer så det här är något som jag i alla fall ser fram emot så länge det blir bra. Om Marvel nu bara kan locka tillbaka Charlie Cox och Krysten Ritter som Daredevil samt Jessica Jones så blir jag ännu nöjdare. Tumnagel
42.6°
+
Frode Wikesjö
0

Det kinesiska bilmärket DFSK börjar säljas i Sverige
Suvar med biogas och eldrift

DFSK (Dongfeng SOKON) grundades 2003 och är en av de tre största biltillverkarna i Kina. Företaget har 150.000 anställda och tillverkar 3,8 miljoner bilar per år i sju stycken olika fabriker utspridda i Kina, USA och Indonesien. Utvecklings- och forskningscenter finns i USA, Kina, Japan, Tyskland och här i Sverige. Nu ska tre stycken SUV-modeller börja säljas här. Två av dem konverteras till biogasdrift hos Konvegas Sweden AB i Växjö och sedan saluförs dessa som biogas-hybrider. Konverteringen säger man kommer sänka bilens utsläpp med upp till 95 procent jämfört med bensindrift. Biogasen gör också att man får en klimatbonus på 10.000 kronor och en lägre vägskatt första året. Den tredje modellen går helt och hållet på el och har ett batteripack på 53,6 kWh. Ytterligare två stycken elbilar kommer att lanseras längre fram. Tyvärr får vi inte reda på mer för tillfället. Tumnagel
34.4°
+
Bobby Green
0

Windows XP hade hemligt Mac-liknande tema
Dock endast för internt bruk

The Verge rapporterar att en källkodsläcka för Windows XP visar att Microsofts legendariska operativsystem hade ett dolt tema som fick Windows att se mer ut som en Mac. Temat hette Candy och liknade Apples klassiska Aqua-gränssnitt. Temat släpptes som bekant aldrig och var inte heller helt färdigutvecklat. Men det kan fortfarande hittas i tidig källkod för Windows XP där det står beskrivet att temat enbart ska användas för internt bruk. Eftersom vem som helst kunde göra teman och gränssnitsmodifikationer till Windows XP kunde man ju till slut få sitt Windows att se ut som OS X om man nu ville det. Tumnagel
39.0°
+
Frode Wikesjö
0

Snubbe kapar palm
Inget för höjdrädda

Inget konstigt här väl? Bara en snubbe som beskär ett palmträää...oh herrejäklar! Tumnagel
47.5°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in Brudens far 3 (typ)
Bröllop i pandemitider

Natten till i dag sände Netflix en återförening med skådespelarna av 90-talsfilmen Brudens far. Återföreningen var dock ingen sådan där standardgrej där alla snackar om hur kul det är att ses igen och hur kul de hade att spela in filmerna utan mer en slags tredje film. Under namnet Father of the Bride Part 3 (ish) återförenades Steve Martin, Diane Keaton, Kimberly Williams-Paisley, George Newbern, Kieran Culkin och Martin Short för ännu ett bröllop. Denna gång måste familjerna lösa alla krångligheter kring bröllop i coronatider. Allt detta är dock inte enbart för underhållning utan också för att samla pengar för World Central Kitchen som hjälper till att ge mat till barn och familjer som drabbats hårt av coronagrejen. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Spela RollerCoaster Tycoon 3
Gratis på Epic Games Store just nu

Just nu och fram till den 1 oktober bjuder Epic Games Store på RollerCoaster Tycoon 3 Complete Edition. Det innebär att du kan plocka hem det redan i dag och behålla det för evigt för totala noll kronor. Det är Windows-versionen som erbjuds och du hittar det via länken nedan. Tumnagel
39.9°
+
Frode Wikesjö
0

David Attenborough börjar instagramma
Slog världsrekord i att få en miljon följare på kortast tid

Den världsberömde naturfilmaren Sir David Attenborough har skaffat sig ett konto på bilddelningstjänsten Instagram och detta verkar ha uppskattas av hans fans. Attenborough postade sitt första inlägg till Instagram igår vilket ni kan kolla in här nedanför. Redan en timma efter det hade Attenboroughs instagramkonto passerat en miljon följare vilket ska vara nytt världsrekord i att få en miljon följare på kortast tid. I skrivande stund har Attenborough över 3 miljoner på Instagram. Skulle även du vilja ta del av hans Instagram-inlägg så hittas dessa på länken nedan. Visa det här inlägget på Instagram David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, wex27re helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned. Ett inlägg delat av A Life On Our Planet (@davidattenborough) 24 Sep 2020 kl. 2:00 PDT Tumnagel
58.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Splinter - superbilen i trä
Inspirerad av ett flygplan från andra världskriget

Under nio års tid snickrade Joe Harmon på sin superbil Splinter. Och han snickrade bokstavligen eftersom bilen är i trä. I alla fall 90 procent av den. I mitten sitter en V8:a på 650 hästar. Bilen designade och byggde han under tiden han var ingenjörsstudent och i det här klippet berättar han om projektet. Tumnagel
39.3°
+
Bobby Green
0

Voi lanserar nykterhetstest i sin app
Kommer att aktiveras på helgnätter

För att minska antalet fyllkörningar på elsparkcyklar så lanserar nu Voi ett slags nykterhetstest som deras användare måste klara av om de vill dra iväg med Voi:s elsparkcyklar. Det handlar om ett slags reaktionstest som genomförs i Voi:s app innan användaren kan hoppa upp elsparkcykeln och glida iväg. Testet kommer att aktiveras automatiskt i Voi:s app under helgnätter då det kanske finns en högre risk att berusade personer får för sig att ta sig en joyride med de tvåhjuliga fordonen. Antalet olyckor med elsparkcyklar har ökat sedan dessa blev ett populärt inslag i en del av Sveriges städer. Under 2019 kom det in 110 benbrott till akutmottagningarna där elsparkcyklar varit inblandade enligt statistik från Svenska Frakturregistret. Hur många av dessa som orsakades av att föraren var berusad finns det inga uppgifter om. Tumnagel
48.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Den smarta assistenten Alexa blir frågvisare
Ska även börja tala lite mera som en människa

Amazons smarta assistent Alexa blir allt smartare och igår presenterade Amazon lite kommande uppdateringar för sin röststyrda assistent. Snart kommer Alexa att kunna ställa frågor till användaren om denne påpekar att Alexa har missuppfattat något kommando och utför fel saker. Detta är något som Amazon kallar för "Teachable AI" vilket man tror har möjlighet att göra Alexa mycket smartare och bättre sett under en längre tidsperiod. Alexa kommer snart även att få möjlighet att föra "diskussioner" med flera personer samtidigt. Det innebär att Alexa själv ska kunna uppfatta om något som sägs är ett kommando till den smarta assistenten eller en del av en konversation mellan människorna som befinner sig i rummet. Förutom den nya funktionaliteten ska Alexa snart börja prata med en röst som låter mera mänsklig vilket i Amazons värld innebär att Alexa kommer att inkludera saker som till exempel andningspauser, något som en maskin tekniskt sett inte behöver. Detta kallar Amazon för "speaking-style adaption". Ni kan lyssna på hur Alexa låter utan speaking-style adaption aktiverat här och jämföra med hur det låter när det är aktiverat här. Tumnagel
36.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Infiniti visar konceptet QX60 Monograph
Dags att fräscha upp QX60

Infinitis modell QX60 har nästan hunnit bli tio år gammal och en uppfräschning är på sin plats. Det är här den nya konceptbilen QX60 Monograph kommer in i bilden. Här har designen fräschats upp en hel del och man lovar att inte jättemycket ska förändras när väl produktionsversionen är här någon gång nästa år. Tyvärr får vi inga bilder på insidan eller några tekniska detaljer kring drivlinor och liknande. Det enda man säger nu är att modellen fortsatt kommer att erbjudas med tre sätesrader. Tumnagel
37.6°
+
Bobby Green
0

Mrwhosetheboss snackar 6G
Arbetet med nästa generations mobilnät är redan igång

5G håller sakta men säkert på att rulla ut, men arbetet med nästa generations mobilnät har redan börjat. Mrwhosetheboss har släppt en video där han pratar om utvecklingen av 6G, som väntas släppas brett 2030, och vad nästa generation kommer att erbjuda. Tumnagel
37.7°
+
André Stray
0

Nu är det dags för Astronomins dag och natt igen
Följ rymddagen live här

I morgon, lördag 26 september, är det återigen dags för den årligt återkommande rymddagen "Astronomins dag och natt". Under dagen kommer det fokuseras på olika rymdrelaterade grejer på en lång rad platser runt i Sverige. Här i Stockholm kommer till exempel Tekniska Museet få besök av Institutet för Rymdfysik, IRF, som kommer att visa upp en del av de instrument som används inom rymdforskning och som är utvecklade i Sverige. Ni kan läsa mer om morgondagens program på Tekniska Museet här. På grund av pandemin kommer många av morgondagens tillställningar ute i landet visas online vilket ger de som inte kan vara på plats möjlighet att kolla in det på distans. Ni hittar hela programmet samt i vilka städer Astronomins dag och natt arrangeras här. Det går även att följa en sändning med både förinspelade inslag och livesändningar på länken nedan eller här ovanför. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Burton Snowboards öppnar konceptbutik
I Stockholm Den 15 oktober

Det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsmöblerna och istället börja fundera på saker att åka på i vinter. Den 15 oktober kommer lämpligt nog Burton Snowboards att öppna upp en konceptbutik i Stockholm. Butiken kommer att ligga på Norrlandsgatan 20 och i den kan man spana in de senaste snöbrädorna tillverkaren har att erbjuda. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Nu kan du köpa Nespresso-maskinen Vertuo Next
Kan brygga en hel kanna kaffe

Vertuo Next är namnet på Nespressos senaste kaffemaskin och nu går den att köpa. Det som gör den här lite speciell är att den kan brygga en hel kanna (535 milliliter) kaffe vilket motsvarar 3-4 koppar. Vid lanseringen släpps även det nya kaffet Vertuo Carafe Pour-Over Style som innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och som har en rostad och rökig smak. Det släpps även en matchande glaskaraff som rymmer 750 milliliter. Vertuo Next kostar 1699 kronor. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green

Modjo - Lady (Hear Me Tonight)
Fredagsklassikern

Vi åker även denna vecka tillbaka 20 år till år 2000 när Modjo släppte Lady (Hear Me Tonight). Det här var den franska duons debutsingel och den fullkomligt exploderade. Hamnade i topp på minst tio stora listor och det är nog ingen som inte har hört den. Fantastisk låt! Tumnagel
103kg
+
Bobby Green

Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till

Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ny animerad video till Ozzy Osbournes Crazy Train
All aboard!

Det är nu hela 40 år sedan som Ozzy Osbourne släppte debutplattan Blizzard of Ozz. På skivan finns bland annat den briljanta låten Crazy Train med och den har nu inför jubileet uppdaterats med en ny animerad musikvideo. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

David Byrnes Broadway-show kommer till HBO
American Utopia har premiär i oktober

American Utopia är en amerikansk konsertfilm regisserad och producerad av Spike Lee. Det hela är ett live-framträdande av en Broadway-show som hämtar inspiration från David Byrnes album med samma namn. Premiär på HBO den 17 oktober. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Kit Kat finns i över 400 stycken olika smaker
Yasumasa ser till att komma på nya hela tiden

1973 lanserades Kit Kat i Japan. De chokladbeprydda kexen har sedan dess dykt upp i mängder av olika smaker, och det verkar aldrig ta slut på idéer kring vad man ska stoppa i dem. Enligt Yuji Takeuchi som är marknadsansvarig för Nestlé Japan har över 400 olika smaker på Kit Kat tagits fram. Yasumasa Takagi är konditorn som ser till att komma på nyheterna och i det här klippet får vi se mer av hur han jobbar. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green

Sunt friluftsliv med John Mayer
I Jedediah Smith Redwoods State Park

The Atlantic och Land Rover skickade ut artisten John Mayer till Jedediah Smith Redwoods State Park där han fick visa lite hur fantastisk naturen faktiskt är, om du nu inte visste det redan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green

Resort bestående av solcellsbeprydda lyxbåtar
Verkar ju rätt så trevligt

Silent Resorts är en ny typ av resort där besökarna bor i lyxiga båtar försedda med solceller på taket. Båtarna är byggda av det österrikiska företaget Silent Yachts och tanken är alltså att man bor i såna här på resorten. Skulle man vilja ta sig en tur är det bara att kasta loss och köra iväg med den tillfälliga bostaden. Båtarna ligger kring en flytbrygga och i mitten av denna finns ett litet klubbhus man kan hänga vid. Allt man behöver ska dock finnas ombord på båtarna. När det här konceptet kan vara igång och bjuda in gäster återstår att se. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green