m

Audi lyfter A3-familjen
Får Matrix-Led och mer kraft

Audi lyfter A3-familjen
Bil / Audi

Audi rullar nu ut en uppfräschning av modellen A3 och förutom lite nytt utseende är xenon numera standard och man kan få bilen med Matrix Led-strålkastare. Utöver det får motorerna mer kraft och lägre förbrukning och fem nya lackalternativ erbjuds.

"Virtual Cockpit" som är en stor skärm istället för analoga instrument finns nu även att få här. Skärmen mäter 12,3 tum men den lilla på sju tum finns fortfarande kvar i mittkonsolen.

Motormässigt blir instegsversionen en turboladdad trecylindrig maskin på 1,0 liter och 115 hästar. En ny turbodiesel på 1,6 liter och 110 hästar hittar in i programmet och e-tron-versionen med 204 hästar finns också att tillgå. S3 blir starkast innan nya RS3 kommer och den har fått tio extra hästar vilket ger totalt 310 hästkrafter.

Nya A3 börjar säljas i maj och kostar då från 232 500 kronor. Alla nyheter finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Bästsäljande Audi A3 med vässad design och senaste tekniken

Nya motorer: 1.0 TFSI och nyutvecklade 2.0 TFSI
Infotainment- och assistanssystem från de större modellerna
Leveransstart redan i sommar
En omfattande uppdatering av hela A3-familjen gör den redan framgångsrika modellen ännu mer attraktiv. Audi A3 Sportback, Sedan och Cabriolet får i sommar avancerade förarassistans- och säkerhetssystem, effektiva motorer och innovativ teknik som Audi virtual cockpit – tillsammans med designuppdateringar såväl interiört som exteriört. Detsamma gäller även toppversionen Audi S3.

A3-familjen erbjuder nu den bredaste uppsättningen av drivlinor i segmentet med plug-in hybriden A3 Sportback e-tron, gasdrivna A3 Sportback g-tron, de effektiva TDI och TFSI-motorerna och prestandaversionen Audi S3.

Avancerade assistanssystem - nyheter för klassen

Utrustad med flera nya förarassistans- och säkerhetssystem höjer nya A3 och S3 ribban i segmentet av kompakta premiumbilar. Den vidareutvecklade tekniken och det standardmonterade autobromssystemet Audi pre sense city gör nu körningen säkrare i såväl stadsmiljö som på landsvägar.

En av nyheterna som Audi A3 tar till segmentet är tillvalet traffic jam assist som tillsammans med Audi adaptiv farthållare (ACC) och Stop&Go automatiskt håller avståndet till framförvarande bil och såväl stannar som, i kombination med S tronic, kör iväg när trafiken åter rullar. I kösituationer upp till 65 km/tim kan dessutom den nya köassistenten ta över styrningen under kortare tid på välmarkerade vägar.

Ytterligare en nyhet är tillvalet Emergency Assist som automatiskt kan göra ett säkert stopp av bilen vid vägkanten om föraren exempelvis tappat medvetandet. Om föraren efter flera varningar inte reagerar kommer bilen automatiskt att bromsa in och stanna. Ett annat system som också kommer till nya A3 är rear cross-traffic assist som varnar föraren för passerande trafik när den backar ut från en parkeringsruta.

Digital interiör, nytt infotainmentsystem och Audi Connect

En av höjdpunkterna i nya Audi A3 är nyheten Audi virtual cockpit. Ett innovativt system som ger föraren full kontroll över den viktigaste och mest relevanta körinformationen genom en 12,3 tum stor digital display placerad bakom ratten. Föraren kan välja mellan två visningslägen genom att trycka på ”View”-knappen placerad på multifunktionsratten och displayen skiftar från ett konventionellt utseende till ”Infotainment”-läget med större utrymme för navigeringkarta, media och telefon.

Menyuppbyggnaden i MMI-systemet har också uppdaterats och har nu menyer som i en smart telefon. Genom det runda vrid/tryckbara mittreglaget navigerar förare och passagerare enkelt genom det nya menysystemet och genom den smarta pekplattan ovanpå går det exempelvis att zooma in och ut på navigationskartan genom fingergester. En uppdaterad röststyrning gör också att navigation, radio, media och telefonen kan styras med vanliga vardagsfraser.

Precis som A3 sätter nya standarder i klassen för såväl assistanssystem och smart teknik lägger den också ribban i området inom infotainment. MMI radio plus med en sju-tums diagonal skärm ingår i standardutrustningen och som tillval finns både MMI nagivation och MMI navigation plus med MMI touch och Audi connect för internetuppkoppling. Genom 4G-uppkoppling får förare, passagerare och bil tillgång till såväl navigation med Google Earth, trafikinformation i realtid som praktisk information som parkering och destinationer. Ett inbyggt SIM-kort med Audi connect-data ger också möjlighet att bl.a. skapa ett trådlöst nätverk i bilen med roaming i de flesta europeiska länder. Appen Audi MMI connect ger också tillgång till flera tjänster som uppkopplad mediastreaming och överföring av telefonens kalender till MMI-systemet. Till A3 e-tron kan man via appen även förprogrammera klimatanläggning och styra batteriets laddning.

Via Audi smarthone interface kan mobiltelefoner med iOS och Android spegla mobiltelefonens innehåll direkt på mediaenhetens display genom Apple CarPlay och Android Auto. Med Audi phone box kan dessutom telefonen laddas trådlöst genom Qi-standarden och samtidigt kopplas ihop med bilens inbyggda antenn för bättre mottagning.

Vässad design och ännu mer körglädje

Även om storleken har behållits intakt med 4,24 meters längd med 2,60 meters axelavstånd har såväl sportighet som karaktär vuxit i nya Audi A3. Singelframe-grillen har blivit bredare och fått vassare konturer och strålkastarna är lägre med mer distinkta former.

Horisontella dioder i baklamporna och kanten ovanför den nydesignade diffusorn förstärker ytterligare det kraftfulla utseendet och karossens bredd. Även färgpaletten har utökats och innehåller nu totalt tolv färger med nyheterna arablå, cosmicblå, nanogrå, tangoröd och vegasgul varav en, Daytona Gray pärleffekt, är unik för bilar med S-line exteriörpaket. Nytt är också att de två utrustningslinjerna bas och sport även påverkar exteriören.

Uppdaterat motorprogram med nyutvecklad 2.0 TFSI 190 hk bensinmotor

Förutom laddhybriden och supermiljöbilen A3 Sportback e-tron och gasdrivna A3 Sportback g-tron finns det hela sex olika motoralternativ till nya A3 med effekt från 110 till 190 hästkrafter som alla uppfyller EU6-standarden.

Genom 1.0 TFSI erbjuds det en trecylindrig motor för första gången i A3. Den kompakta och effektiva motorn utvecklar 110 hk hästkrafter och levererar 200 newtonmeter mellan 2 000 och 3 500 varv per minut. En effektiv instegsmotor som inte kompromissar med prestanda eller körglädje. En större 1,4-liters TFSI-motor med 150 hk och 250 Nm har också det effektiva och smarta systemet för cylinderavstängning (COD) som automatiskt stänger av två cylindrar vid normal körning, när kraften inte behövs.

Ytterligare en teknisk höjdpunkt och nyhet är den helt nyutvecklade motorn 2,0 TFSI med sin innovativa förbränningsprocess. Ur 1 984 kubikcentimeter utvecklas 190 hästkrafter och 320 newtonmeters vridmoment mellan 1 500 och 4 200 v/min.

Till motorn finns också en nyutvecklad dubbelkopplad och sjuväxlad S tronic-automatlåda med våtlameller, som ersätter den tidigare sexväxlade dubbelkopplingslådan med torrlameller.

Bland de dieseldrivna motorerna erbjuds en fyrcylindrig 2.0-litersmotor i två effektnivåer med 150 och 184 hästkrafter. Som instegsmotor erbjuds också en mycket effektiv 1.6-liters TDI-motor med 110 hk med både sexväxlad manuell växellåda och sjuväxlad S tronic-automatlåda med dubbelkoppling.

Fjädring och stötdämpare ger nya Audi A3 en imponerande väghållning och sportig känsla. Som tillval finns också sportfjädringen som sänker bilen med 15 millimeter och S line sport-fjädring som sänker med 25 millimeter. En precis och direkt elektromekanisk styrning är standard och som tillval finns en progressiv styrning, som är standardutrustning i Audi S3. I standardutrustningen ingår också 16-tumsfälgar. I utrustningsnivån sport ingår 17-tumsfälgar och som tillval finns en bred uppsättning av såväl 17-, 18- och 19-tumsfälgar.

För första gången i segmentet: Matrix LED-strålkastare

Med ny form på strålkastarna får nya A3 ett nytt och mer distinkt utseende, samtidigt är Xenon plus standard och som tillval finns både LED-strålkastare och för första gången i segmentet, Matrix LED-strålkastare.

En avancerad lättviktsdesign gör också nya A3 till den lättaste modellen i sin klass. Med 1.0 TFSI-motorn under huven är tjänstevikten enbart 1 150 kg, och det utan att kompromissa med vare sig krocksäkerhet eller komfort. Ljudisolerad vindruta är exempelvis standardutrustning.

Interiören har samma utmärkande höga kvalitetskänsla som alltid i en Audi och till den nydesignade treekrade ratten erbjuds bekväm rattvärme. För ännu högre komfort erbjuds också förarsäte med massagefunktion.

Supermiljöbilen Audi A3 Sportback e-tron

I laddhybriden Audi A3 Sportback e-tron kombineras en 1.4-liters bensinmotor på 150 hästkrafter med en 75 kW och 330 Nm stark elmotor. Med en total systemeffekt om 204 hästkrafter garanteras en sportig känsla med ren eldrift i upp till 50 km enligt NEDC. Att ladda litiumjon-batteriet med 8,8 kWh effekt tar drygt två timmar genom ett trefas 380-voltsuttag.

Klimatsmart med Audi A3 Sportback g-tron

Audi erbjuder ytterligare en alternativ och klimatsmart drivlina till nya A3 genom gasdrivna g-tron. Med 1.4 TFSI-motorn med 110 hästkrafter och biogas i tanken sätter A3 Sportback g-tron nya standarder för hållbar mobilitet. Genom motorns förmåga att gå på både bensin och gas har A3 Sportback g-tron dessutom en total teoretisk räckvidd om mer än 1 300 kilometer, varav 400 på gasdrift.

Ännu roligare: Nya Audi S3

Med tio nya hästkrafter och, i kombination med S tronic, 20 nya newtonmeter i vridmoment har Audi gjort nya S3 både roligare och snabbare. Utvecklingsingenjörerna har också lagt till ett S3-specifikt körläge som anpassar såväl det elektroniska stabilisteringssystemet (ESC) som fyrhjulsdriftens lamellkoppling. Resultatet är ännu mer körglädje, dynamik och högre säkerhet.

2,0 TFSI-motorn utvecklar nu totalt 310 hästkrafter och med S tronic-växellåda 400 newtonmeter. Nya S3 Sportback, S3 Sedan och S3 Cabriolet får också samma teknikuppdatering som A3-syskonen med segmentets vassaste assistanssystem och innovativa teknik.

Säljstart i maj

Nya Audi A3 har säljstart i maj och levereras till de första kunderna redan i sommar. Priset börjar på 232.500 kronor för 1.0 TFSI 110 hk. I den utökade standardutrustningen ingår nu bl.a. Xenon plus, autobroms Pre sense city, MMI radio inklusive bluetooth, mittarmstöd fram samt 3-ekrad multifunktionsratt och förarinformationssystem.
46.0°
0

Audi lyfter A3-familjen

Får Matrix-Led och mer kraft

Laddare och lurar försvinner även från äldre iPhone-modeller
Men de blev samtidigt lite billigare

När iPhone 12 presenterades så blev det klart att dessa kommer att levereras utan vare sig batteriladdare eller hörlurarna EarPods. I samband med detta blev det även klart att även äldre iPhone-modeller som Apple säljer kommer att levereras utan hörlurar och batteriladdare från och med nu. Det innebär att om man köper en ny iPhone 11, iPhone SE eller iPhone XR så kommer inte heller dessa att levereras med batteriladdare eller hörlurar. På bilden ovan syns till exempel vad man får i lådan om man köper en iPhone SE idag och här nedanför vad man fick om man köpte en iPhone SE för två veckor sedan. Appl har dock har sänkt priserna på de äldre iPhone-modellerna med några hundringar beroende på vilken modell man köper. Skulle man vilja köpa till ett par EarPods till sina nya iPhone kostar dessa nu 225 kronor och det samma kostar strömadaptern som krävs för att kunna ladda telefonen. Tumnagel
37.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för Mank
Premiär den 4 november

Efter teasern är det nu dags för trailern för den kommande filmen Mank. I den får vi följa manusförfattaren Herman J. Mankiewicz när han färdigställer Orson Welles legendariska film Citizen Kane. Filmen kommer till utvalda biografer och Netflix den 4 november. Tumnagel
37.0°
+
Bobby Green
0

Nya Land Rover Defender mot gamla
Vilken är bäst offroad?

Förra Land Rover Defender var kanske mer bastant än den nya, men den nya är fylld med mer teknik som gör den bättre på många punkter. Så vilken av de två är bäst när det kommer till offroad-körning? Spolier: den nya. På exakt vad ser ni i klippet. Tumnagel
37.1°
+
Bobby Green
0

Ordentlig trailer för Raya and the Last Dragon
Nytt animerat äventyr från Disney

Disney har släppt en ordentlig trailer för Raya and the Last Dragon och denna kan ni kika på ovan. I filmen får vi träffa krigaren Raya från Kumandra, en alternativ tolkning av jorden, som är rätt inställd på att hitta den sista levande draken i hopp om att rädda världen. Raya and the Last Dragon väntas ha biopremiär i mars. Tumnagel
38.7°
+
André Stray
0

Ghost of Tsushima-utvecklare verkar rekrytera till uppföljare
Peppen!

Sucker Punch har verkligen lyckats leverera ett riktigt vackert och underhållande spel med Ghost of Tsushima. Och gänget har verkligen träffat helrätt med den senaste uppdateringen som inte bara lägger till New Game+, utan även det riktigt roliga multiplayerläget Legends. Nu verkar det som att utvecklarstudion, eller i alla fall en del av den, har börjat blicka framåt och rekrytering för spelets uppföljare har dragit igång. På Sucker Punchs hemsida söker nämligen studion nytt blod för att jobba på ett kommande spel. Mer specifikt en Narrative Writer som ska jobba med en "AAA open-world experience" och ska helst vilja skriva berättelser som utspelar sig i feodala Japan. Varken Sony eller Sucker Punch har bekräftat att en uppföljare är på ingång, men vi tar ändå informationen ovan som en stark indikation att arbetet med uppföljaren har dragit igång. Ovan har ni en trailer för Ghost of Tsushima: Legends-uppdateringen som släpptes i fredags. Tumnagel
38.1°
+
André Stray
0

Volkswagen ID.3 får fem stjärnor i Euro NCAP
Volkswagens första modell med mittkrockkudde fram

Volkswagen ID.3 har nu genomgått krocktesterna hos Euro NCAP och den fick det högsta möjliga betyget fem stjärnor i samtliga fyra kategorier - skydd av vuxna, skydd av barn, oskyddade trafikanter och förarstödsystem. När det kommer till skydd av förare och passagerare fick bilen 87 procent och 89 procent när det kommer till skydd av barn. ID.3 har som första Volkswagen även en mittkrockkudde för framsätena. Den ska se till att skydda de där fram så att de inte slår i varandras huvuden vid en krock. Läs mer om Euro NCAP:s betyg på länken nedan. Tumnagel
39.6°
+
Bobby Green
0

Halloweenfirande drar igång i Apex Legends i morgon
Kommer med nya spelläget Shadow Royale

Det börjar vankas Halloween och givetvis kommer Respawn köra ett event med sådant tema. Fight or Fright kommer eventet kallas och det kommer rulla från och med i morgon till 3 november. Under eventets gång kommer spelare få tillgång till en rad olika skins med lite spöklikt tema samt ett nytt spelläge vid namn Shadow Royale. Om ni lirade förra årets Halloween-event så kommer det mesta i Shadow Royale vara familjärt, men Respawn har lagt till några intressanta ändringar. När spelare dör så förvandlas de till vålnader vars mål är att döda resten av spelarna som fortfarande är vid liv. Den här gången kommer vålnaderna vara snäppet snabbare än tidigare samt ha möjlighet att springa på väggar, vilket Titanfall-fans lär uppskatta. Utöver detta verkar det som att vi kommer få rekrytera vilda bestar som kan assistera oss under matcherna. Fight or Fright drar som sagt igång under morgondagen och starten lär ske runt 19:00. Givetvis kommer eventet vara tillgängligt på samtliga plattformar. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

iPad Air är allt från iPad Pro man behöver!
Perfekt utvalt för folket

Formen på de två senaste generationerna av iPad Pro är smått genialisk. Eller så smart är den kanske inte, förutom den stora mängden magneter som finns i den, men snyggt är det och skönt är det att hantera. Men varför ska det bara vara proffs som ska få njuta av fina saker? Det är klart att det ska finnas en likadan som är lite mer folklig! TL;DR iPad Air är den prisvärdaste i iPad-linjen, trots att vanliga iPad ger väldigt mycket för pengarna. Den nya formen och ett rackarns snabbt chip gör denna till det självklara valet för de allra flesta. Vi saknar dock 120hz-skärmen från Pro, men det är typ det enda. Tumnagel
38.2°
+
Roger Åberg
0

Microsoft börjar rulla ut höstuppdateringen för Windows 10
Skeppas med ny design på startmenyn

Microsoft har börjat rulla ut årets stora oktoberuppdatering till Windows 10 och uppdateringen kommer med lite gränssnittsändringar. Med uppdateringen får startmenyn en ny design som ska ge användaren en mer enhetlig look. Även alt tab-menyn har fått lite kärlek och Microsoft har lagt till flikar från webbläsaren Edge, vilket gör att du snabbt kan komma till rätt flik snabbare än tidigare. För folk som spelar på sina datamaskiner så kommer skärmens bilduppdateringsfrekvens bli mer tillgänglig. Direkt i inställningsmenyn för bildskärmen kommer det nu finnas ett alternativ som låter dig skifta mellan skärmens olika uppdateringsfrekvenser. Uppdateringen börjar som sagt rulla ut idag runt om i världen, men utrullningen kommer ske gradvis. Klicka in i uppdateringsfliken i inställningsmenyn för att se om ni kan uppdatera på momangen. Om inte så kan det dröja upp till någon vecka innan uppdateringen trillar in. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Atari ska släppa ett portabelt Pong
Ännu en retrokonsol visas upp

Det gamla spelföretaget Atari har de senaste åren visat upp lite spelkonsoler för retrospel men än så länge har man haft lite problem med att leverera dessa. Det verkar dock inte hindra företaget från att visa upp ännu en retrokonsol. Den här gången handlar det om konsolen " Atari Mini PONG Jr." som är framtagen för att enbart spela Pong, kanske det mest klassiska spelet som någonsin har gjorts. Konsolen är försedd med två paddlar med vilka spelarna kontrollerar barriären som förhindrar att bollen går i "mål". Två spelare kan spela mot varandra eller så kan en spelare spela mot spelets "AI". Atari Mini PONG Jr. drivs av tre stycken AA-batterier eller via en USB-kabel. Atari uppger att konsolen kommer att släppas till jul till ett än så länge okänt pris. Givet företagets problem med att leverera annat man presenterat så ska vi antagligen ta det här releasedatumet med en nypa salt. Tumnagel
36.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Motorola verkar återigen ha leveransproblem med Razr
Men vi har pillat på 5G-versionen

I slutet av förra året visade Motorola upp Razr, en fantastisk mix av framtid och retro. Men telefonen kom aldrig riktigt till marknaden, visst fanns den i butik men i små upplagor och något testexemplar dök aldrig upp på redaktionen. Nu har man släppt en ny version av Razr som man kallar för Razr 5G. Förutom det självklara, att den har 5G, så har man byggt om den lite, fixat till kameran en smula och så kan man använda den yttre skärmen ännu mer. I dag är det officiell säljstart men tyvärr kan vi inte leverera ett test, det finns helt enkelt inte några enheter att testa. Webhallen har inga telefoner i lager men mindre än fem är på ingång och Elgiganten har mindre än fem i lager. I butik finns den inte alls, så känna och klämma kan ni glömma. Så vi undrar varför Motorola släpper telefoner som man inte verkar vara redo att tillverka i någon större skala alls. Eller så är det så att man ser Razr som ett PR-jippo och helt enkelt inte tror eller vill sälja telefonen. Hur som helst så kostar den 15.990 kronor om man är sugen. Den första versionen kostade 17.990 kronor men reas nu ut för "bara" 9990 kronor. Tumnagel
37.7°
+
Roger Åberg
0

Apples HomePod kan nu fungera som ett intercom-system
Skicka röstmeddelanden till högtalare på samma nätverk

När Apple förra veckan presenterade sin smarta högtalare Homepod mini så avslöjade man även att Apples högtalarna inom kort skulle gå att använda som ett intercom-system i hemmet. Nu har den uppdateringen börjat rulla ut till Apples Homepod-högtalare skriver 9to5Mac. Med Homepods intercom-system kan användare på samma nätverk använda Homepod-högtalarna för att kommunicera med varandra. Det går att skicka meddelanden till en specifik högtalare eller broadcasta meddelanden till alla högtalare på nätverket. Intercom-funktionen går även att använda tillsammans med iPhone, iPad och Apple Watch. I videoklippet nedan snackar 9to5Mac lite mer om hur Homepods nya intercom-funktion fungerar. Tumnagel
39.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Är detta elbilstillverkaren NIOs flaggskepp?
EE7 Concept visas upp i januari

Den här bilden föreställer elbilen EE7 Concept och den sägs vara NIOs kommande flaggskepps-sedan. Eller i alla fall en förhandsvisning av den. Rykten säger att den ska presenteras officiell på eventet NIO Day som är inplanerat till den 9 januari nästa år. Bilen baseras på den senaste generationen av NP2-plattformen och produktionsversionen ska enligt uppgift börja säljas 2022 och då ha självkörning i nivå 4. Tumnagel
37.5°
+
Bobby Green
0

Lumio presenterar den lysande högtalaren Teno
Om du vill ha lite mer fantasy i ditt hem

Belysnings-företagert Lumio har utvecklat en högtalare som man kallar för Teno vilken man nu har börjar crowdfunda på Kickstarter. Teno är små högtalare på 10W och designen ska ha hämtat inspiration från kintsugi, en japansk konstform där man lagar trasigt porslin och förser skarvarna med guld-, silver- eller platina-lack. De koppas via Bluetooth till en mobil eller annan musikmaskin med stöd för Bluetooth. Högtalarna drivs via ett uppladdningsbart batteri och batteritiden varierar lite beroende på hur starkt man låter högtalarens lampa lysa och hur högt man spelar musik från högtalarna. Mellan 4 och 8 timmar uppges batteriet klara sig. Volym och annat går att kontrollera via touch-kontroller på högtalarens sida vilket syns i videon här nedanför. Teno ska kostar 300 dollar när de släpps i butik men går att få från 240 dollar om man hoppar på Lumios kampanj på Kickstarter. Leveranserna är sagda ska börja i maj 2021. Tumnagel
38.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Willow blir tv-serie på Disney+
George Lucas klassiker får en uppföljare

Det är nu klart att George Lucas Willow kommer att få en uppföljning i form av en tv-serie som kommer att sändas på Disney+. Det snackades redan förra året om att det eventuellt skulle komma en efterföljare till Willow och nu bekräftar Disney att det blir en ny tv-serie om den arge bonden Willow Ufgood. Filmen Willow regisserades av Ron Howard och han kommer att producera den kommande tv-serien. Warwick Davis spelade Willow för 32 år sedan och han kommer även att spela samma roll i den kommande tv-serien. I filmen kunde tittarna se Val Kilmer som legoknekten Madmartigan men om även han är aktuellt för tv-serien återstår att se. När vi kan få se tv-serien Willow på Disney+ finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovan hittas trailern till Willow från 1988. Tumnagel
43.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

New York Auto Show flyttas till augusti 2021
Istället för april

Planen var att årets upplaga av New York Auto Show skulle äga rum mellan den 10-19 april. I mars insåg man att detta inte skulle gå och valde då att skjuta fram det hela till den 28 augusti-6 september istället. I maj meddelade man att showen ställdes in helt i år. Efter det kom man med ett nytt datum för nästa år, den 2-11 april. Men man inser att detta inte heller kommer gå så nu är det senaste budet 20-29 augusti 2021. Om man även kommer behöva justera detta datum återstår att se. Tumnagel
37.1°
+
Bobby Green
0

Humorgänget Aunty Donna får Netflix-show
Har premiär 11 november

Det australiensiska humorgänget Aunty Donna har fått göra lite humorshow som kommer visas på Netflix om några veckor. Aunty Donnax27s Big Olx27 House of Fun kommer bestå av en hel del trams i form av olika sketcher och serien kommer även gästas av ett och annat familjärt ansikte. Ovan har ni en trailer för serien samt en guide om hur man lägger till serien i sin önskelista. Bonusvideo nedan. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Adobe släpper Illustrator till iPad
Rita vektorer med stylus eller dina fingrar

Förra året visade Adobe upp en version av sitt ritprogram Illustrator till iPad och nu har man släppt detta till Apples tablet. Illustrator för iPad har anpassats för att kunna använda iPadens pekskärm samt den tillhörande stylusen när man arbetar i det vektorbaserade ritprogrammet. En del av de funktioner som finns i desktop-varianten av Illustrator saknas i iPad-versionen men basfunktionerna som antagligen räcker för de flesta användare ska finnas med i appen. Illustrator för iPad går att ladda ner och testat gratis i sju dagar. Därefter krävs en licens om användaren inte redan har en Creative Cloud-licens från Adobe. Tumnagel
39.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Buda hem Neos kläder från The Matrix Reloaded
Eller Jokerns slips

I år kommer Prop Stores årliga auktion med ikoniska grejer från både TV-shower och filmer att innehålla saker från bland annat Pretty Woman, Alien och The Matrix Reloaded. Totalt handlar det om 900 stycken olika saker som ska auktioneras iväg. Från Matrix kommer Neos outfit att erbjudas och den väntas gå för mellan 52.000 och 78.000 dollar. Andra godsaker är Jokerns slips från The Dark Knight som väntas gå för mellan 10.000 och 13.000 dollar. Sen kommer även Obi-Wan Kenobis ljussabel från Star Wars: Revenge of the Sith att klubbas iväg, och den väntas gå för mellan 103.000 och 155.000 dollar. Den 29 oktober kommer katalogen med allt som erbjuds att gå live på länken nedan. Själva auktionen äger rum mellan den 1-2 december. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

71 Nirvana-riffs på fem minuter
Det svänger ju

Den här killen gillar verkligen Nirvana och bestämde sig för att spela så många riffs från bandets låtar som möjligt på fem minuter och det blev 71 stycken. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Rockgruppen KISS presenterar mörk rom
Lanseras idag

Den legendariska rockgruppen KISS lanserar idag KISS Black Diamond Premium Dark Rum - deras första mörka rom i samlingen KISS Rum Kollection. Romen är döpt efter en av gruppens mest kända låtar och den har lagrats på ekfat i upp till 15 år. Smaken ska ha väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad. Romen har en alkoholhalt på 40 procent och för en flaska som rymmer 50 centiliter får man betala 369 kronor. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green

Miley Cyrus gör cover på The Cranberries Zombie
Och några andra låtar

Små ställen med live-scener har det ganska så tufft just nu i corona-tider. För att försöka göra något i alla fall anordnades National Independent Venue Association en tre dagar lång virtuell festival som de kallade Save Our Stages. 35 stycken olika artister deltog över hela USA, däribland Macklemore, Foo Fighters, Reba McEntire och Miley Cyrus. Här får vi se och höra Miley på nattklubben Whiskey a Go Go i Los Angeles där hon bland annat framför The Cranberries klassiker Zombie. Bonusklipp nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Ny glass med glöggsmak
Årets julnyhet från Sia

Sia presenterar nu årets Tomteglass och det är Glöggmys. Precis som namnet antyder handlar det om glass med smak av glögg. Det finns även slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel i byttan. Släpps i butik i begränsad upplaga i slutet av oktober. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Baileys Salted Caramel nu i ordinarie sortimentet
Hurra!

Baileys Salted Caramel blir nu en permanent medlem i Baileys-familjen. Här har man som väntat blandat Baileys Original Irish Cream med karamell och salt och fått till den omåttligt populära kombinationen salted caramel. Alkoholhalten ligger på 17 procent. En flaska blir din för 205 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

The Kinks - You Really Got Me
Fredagsklassikern

I år är det 50 år sedan den brittiska rockgruppen The Kinks släppte albumet Lola Versus Powerman and the Moneygoround, Part One. Denna platta anses vara en av gruppens allra bästa och den största hiten därifrån är Lola. En av gruppens mest kända låtar lär dock vara You Really Got Me så därför kör vi den som klassiker denna vecka. För att fira 50-årsjubileet kommer en Deluxe Box som innehåller nya versioner och outgivet material att släppas den 11 december. Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Så får du till din Beer Can Duck
Byt ut kycklingen mot anka

Beer Can Chicken var det många som gjorde förra året, eller var det året innan dess? Vill man testa något liknande fast med anka istället visar duon i Prime Time här hur du ska gå tillväga. De testar även om pilsner eller IPA är den bästa ölsorten att använda till detta och vilken av dessa som ger fågeln krispigast skinn och mörast kött. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Idag är det Internationella champagnedagen!
Tut i luren!

Idag är det fredag och det ska ju givetvis firas. Som av en händelse är det även internationella champagnedagen idag så om man vill kan man ju skåla i denna dryck. Grattis på fredag! Tumnagel
104kg
+
Bobby Green

Polare hjälper Polarbröd
Bagerier går samman för att göra bröden

I slutet av augusti härjade en brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn och tyvärr gick stället inte att rädda. Man kommer att bygga upp bageriet igen men det kommer ta tid. För att fortfarande kunna erbjuda samma utbud som tidigare har man lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare. Det är ett samarbete med andra bagerier som gör att några av tillverkarens favoriter har kunnat bakas igen tidigare än beräknat. Från och med nästa vecka ska alla fyra Polarpolare finnas ute i butik. Produkterna kommer att vara på tillfälligt besök tills Polarbröd kan tillverka de själva igen. Snart drar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn igång och man hoppas kunna vara i drift om ett år. Tumnagel
376kg
+
Bobby Green

Ikea lanserar nya doftljus
I samarbete med grundaren av Byredo

Byredo är ett svenskt företag som grundades 2006 av Ben Gorham. Företaget tillverkar dofter, lädervaror och accessoarer. Nu presenterar Ikea doftljus-kollektionen Osynlig som är ett samarbete med Byredo. Det finns 13 stycken olika att välja mellan och dofterna ska väcka minnen och förstärka känslan av att vara hemma. Några av dofterna är Granatäpple och bärnsten, Fikon och cypress, Persikeblomma och bambu och Tobak och honung. Ljusen lanseras den 6 november. Priset ligger på mellan 49 och 249 kronor. Läs mer i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green