m

Audi lyfter A3-familjen
Får Matrix-Led och mer kraft

Audi lyfter A3-familjen
Bil / Audi

Audi rullar nu ut en uppfräschning av modellen A3 och förutom lite nytt utseende är xenon numera standard och man kan få bilen med Matrix Led-strålkastare. Utöver det får motorerna mer kraft och lägre förbrukning och fem nya lackalternativ erbjuds.

"Virtual Cockpit" som är en stor skärm istället för analoga instrument finns nu även att få här. Skärmen mäter 12,3 tum men den lilla på sju tum finns fortfarande kvar i mittkonsolen.

Motormässigt blir instegsversionen en turboladdad trecylindrig maskin på 1,0 liter och 115 hästar. En ny turbodiesel på 1,6 liter och 110 hästar hittar in i programmet och e-tron-versionen med 204 hästar finns också att tillgå. S3 blir starkast innan nya RS3 kommer och den har fått tio extra hästar vilket ger totalt 310 hästkrafter.

Nya A3 börjar säljas i maj och kostar då från 232 500 kronor. Alla nyheter finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Bästsäljande Audi A3 med vässad design och senaste tekniken

Nya motorer: 1.0 TFSI och nyutvecklade 2.0 TFSI
Infotainment- och assistanssystem från de större modellerna
Leveransstart redan i sommar
En omfattande uppdatering av hela A3-familjen gör den redan framgångsrika modellen ännu mer attraktiv. Audi A3 Sportback, Sedan och Cabriolet får i sommar avancerade förarassistans- och säkerhetssystem, effektiva motorer och innovativ teknik som Audi virtual cockpit – tillsammans med designuppdateringar såväl interiört som exteriört. Detsamma gäller även toppversionen Audi S3.

A3-familjen erbjuder nu den bredaste uppsättningen av drivlinor i segmentet med plug-in hybriden A3 Sportback e-tron, gasdrivna A3 Sportback g-tron, de effektiva TDI och TFSI-motorerna och prestandaversionen Audi S3.

Avancerade assistanssystem - nyheter för klassen

Utrustad med flera nya förarassistans- och säkerhetssystem höjer nya A3 och S3 ribban i segmentet av kompakta premiumbilar. Den vidareutvecklade tekniken och det standardmonterade autobromssystemet Audi pre sense city gör nu körningen säkrare i såväl stadsmiljö som på landsvägar.

En av nyheterna som Audi A3 tar till segmentet är tillvalet traffic jam assist som tillsammans med Audi adaptiv farthållare (ACC) och Stop&Go automatiskt håller avståndet till framförvarande bil och såväl stannar som, i kombination med S tronic, kör iväg när trafiken åter rullar. I kösituationer upp till 65 km/tim kan dessutom den nya köassistenten ta över styrningen under kortare tid på välmarkerade vägar.

Ytterligare en nyhet är tillvalet Emergency Assist som automatiskt kan göra ett säkert stopp av bilen vid vägkanten om föraren exempelvis tappat medvetandet. Om föraren efter flera varningar inte reagerar kommer bilen automatiskt att bromsa in och stanna. Ett annat system som också kommer till nya A3 är rear cross-traffic assist som varnar föraren för passerande trafik när den backar ut från en parkeringsruta.

Digital interiör, nytt infotainmentsystem och Audi Connect

En av höjdpunkterna i nya Audi A3 är nyheten Audi virtual cockpit. Ett innovativt system som ger föraren full kontroll över den viktigaste och mest relevanta körinformationen genom en 12,3 tum stor digital display placerad bakom ratten. Föraren kan välja mellan två visningslägen genom att trycka på ”View”-knappen placerad på multifunktionsratten och displayen skiftar från ett konventionellt utseende till ”Infotainment”-läget med större utrymme för navigeringkarta, media och telefon.

Menyuppbyggnaden i MMI-systemet har också uppdaterats och har nu menyer som i en smart telefon. Genom det runda vrid/tryckbara mittreglaget navigerar förare och passagerare enkelt genom det nya menysystemet och genom den smarta pekplattan ovanpå går det exempelvis att zooma in och ut på navigationskartan genom fingergester. En uppdaterad röststyrning gör också att navigation, radio, media och telefonen kan styras med vanliga vardagsfraser.

Precis som A3 sätter nya standarder i klassen för såväl assistanssystem och smart teknik lägger den också ribban i området inom infotainment. MMI radio plus med en sju-tums diagonal skärm ingår i standardutrustningen och som tillval finns både MMI nagivation och MMI navigation plus med MMI touch och Audi connect för internetuppkoppling. Genom 4G-uppkoppling får förare, passagerare och bil tillgång till såväl navigation med Google Earth, trafikinformation i realtid som praktisk information som parkering och destinationer. Ett inbyggt SIM-kort med Audi connect-data ger också möjlighet att bl.a. skapa ett trådlöst nätverk i bilen med roaming i de flesta europeiska länder. Appen Audi MMI connect ger också tillgång till flera tjänster som uppkopplad mediastreaming och överföring av telefonens kalender till MMI-systemet. Till A3 e-tron kan man via appen även förprogrammera klimatanläggning och styra batteriets laddning.

Via Audi smarthone interface kan mobiltelefoner med iOS och Android spegla mobiltelefonens innehåll direkt på mediaenhetens display genom Apple CarPlay och Android Auto. Med Audi phone box kan dessutom telefonen laddas trådlöst genom Qi-standarden och samtidigt kopplas ihop med bilens inbyggda antenn för bättre mottagning.

Vässad design och ännu mer körglädje

Även om storleken har behållits intakt med 4,24 meters längd med 2,60 meters axelavstånd har såväl sportighet som karaktär vuxit i nya Audi A3. Singelframe-grillen har blivit bredare och fått vassare konturer och strålkastarna är lägre med mer distinkta former.

Horisontella dioder i baklamporna och kanten ovanför den nydesignade diffusorn förstärker ytterligare det kraftfulla utseendet och karossens bredd. Även färgpaletten har utökats och innehåller nu totalt tolv färger med nyheterna arablå, cosmicblå, nanogrå, tangoröd och vegasgul varav en, Daytona Gray pärleffekt, är unik för bilar med S-line exteriörpaket. Nytt är också att de två utrustningslinjerna bas och sport även påverkar exteriören.

Uppdaterat motorprogram med nyutvecklad 2.0 TFSI 190 hk bensinmotor

Förutom laddhybriden och supermiljöbilen A3 Sportback e-tron och gasdrivna A3 Sportback g-tron finns det hela sex olika motoralternativ till nya A3 med effekt från 110 till 190 hästkrafter som alla uppfyller EU6-standarden.

Genom 1.0 TFSI erbjuds det en trecylindrig motor för första gången i A3. Den kompakta och effektiva motorn utvecklar 110 hk hästkrafter och levererar 200 newtonmeter mellan 2 000 och 3 500 varv per minut. En effektiv instegsmotor som inte kompromissar med prestanda eller körglädje. En större 1,4-liters TFSI-motor med 150 hk och 250 Nm har också det effektiva och smarta systemet för cylinderavstängning (COD) som automatiskt stänger av två cylindrar vid normal körning, när kraften inte behövs.

Ytterligare en teknisk höjdpunkt och nyhet är den helt nyutvecklade motorn 2,0 TFSI med sin innovativa förbränningsprocess. Ur 1 984 kubikcentimeter utvecklas 190 hästkrafter och 320 newtonmeters vridmoment mellan 1 500 och 4 200 v/min.

Till motorn finns också en nyutvecklad dubbelkopplad och sjuväxlad S tronic-automatlåda med våtlameller, som ersätter den tidigare sexväxlade dubbelkopplingslådan med torrlameller.

Bland de dieseldrivna motorerna erbjuds en fyrcylindrig 2.0-litersmotor i två effektnivåer med 150 och 184 hästkrafter. Som instegsmotor erbjuds också en mycket effektiv 1.6-liters TDI-motor med 110 hk med både sexväxlad manuell växellåda och sjuväxlad S tronic-automatlåda med dubbelkoppling.

Fjädring och stötdämpare ger nya Audi A3 en imponerande väghållning och sportig känsla. Som tillval finns också sportfjädringen som sänker bilen med 15 millimeter och S line sport-fjädring som sänker med 25 millimeter. En precis och direkt elektromekanisk styrning är standard och som tillval finns en progressiv styrning, som är standardutrustning i Audi S3. I standardutrustningen ingår också 16-tumsfälgar. I utrustningsnivån sport ingår 17-tumsfälgar och som tillval finns en bred uppsättning av såväl 17-, 18- och 19-tumsfälgar.

För första gången i segmentet: Matrix LED-strålkastare

Med ny form på strålkastarna får nya A3 ett nytt och mer distinkt utseende, samtidigt är Xenon plus standard och som tillval finns både LED-strålkastare och för första gången i segmentet, Matrix LED-strålkastare.

En avancerad lättviktsdesign gör också nya A3 till den lättaste modellen i sin klass. Med 1.0 TFSI-motorn under huven är tjänstevikten enbart 1 150 kg, och det utan att kompromissa med vare sig krocksäkerhet eller komfort. Ljudisolerad vindruta är exempelvis standardutrustning.

Interiören har samma utmärkande höga kvalitetskänsla som alltid i en Audi och till den nydesignade treekrade ratten erbjuds bekväm rattvärme. För ännu högre komfort erbjuds också förarsäte med massagefunktion.

Supermiljöbilen Audi A3 Sportback e-tron

I laddhybriden Audi A3 Sportback e-tron kombineras en 1.4-liters bensinmotor på 150 hästkrafter med en 75 kW och 330 Nm stark elmotor. Med en total systemeffekt om 204 hästkrafter garanteras en sportig känsla med ren eldrift i upp till 50 km enligt NEDC. Att ladda litiumjon-batteriet med 8,8 kWh effekt tar drygt två timmar genom ett trefas 380-voltsuttag.

Klimatsmart med Audi A3 Sportback g-tron

Audi erbjuder ytterligare en alternativ och klimatsmart drivlina till nya A3 genom gasdrivna g-tron. Med 1.4 TFSI-motorn med 110 hästkrafter och biogas i tanken sätter A3 Sportback g-tron nya standarder för hållbar mobilitet. Genom motorns förmåga att gå på både bensin och gas har A3 Sportback g-tron dessutom en total teoretisk räckvidd om mer än 1 300 kilometer, varav 400 på gasdrift.

Ännu roligare: Nya Audi S3

Med tio nya hästkrafter och, i kombination med S tronic, 20 nya newtonmeter i vridmoment har Audi gjort nya S3 både roligare och snabbare. Utvecklingsingenjörerna har också lagt till ett S3-specifikt körläge som anpassar såväl det elektroniska stabilisteringssystemet (ESC) som fyrhjulsdriftens lamellkoppling. Resultatet är ännu mer körglädje, dynamik och högre säkerhet.

2,0 TFSI-motorn utvecklar nu totalt 310 hästkrafter och med S tronic-växellåda 400 newtonmeter. Nya S3 Sportback, S3 Sedan och S3 Cabriolet får också samma teknikuppdatering som A3-syskonen med segmentets vassaste assistanssystem och innovativa teknik.

Säljstart i maj

Nya Audi A3 har säljstart i maj och levereras till de första kunderna redan i sommar. Priset börjar på 232.500 kronor för 1.0 TFSI 110 hk. I den utökade standardutrustningen ingår nu bl.a. Xenon plus, autobroms Pre sense city, MMI radio inklusive bluetooth, mittarmstöd fram samt 3-ekrad multifunktionsratt och förarinformationssystem.
46.0°
0

Audi lyfter A3-familjen

Får Matrix-Led och mer kraft

Stuntman kollar in motorcykelstunts
Från filmer som Skyfall och T2

Stuntmannen Rick English tar här en lite närmare titt på diverse motorcykelstunts från filmer som John Wick: Chapter 3 - Parabellum, Mission: Impossible - Rogue Nation, Skyfall, The Dark Knight, Terminator 2 - Domedagen, Den stora flykten, Ghost Rider: Spirit of Vengeance och Easy Rider. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

Rapport Över 6 500 typ slavarbetare döda i Qatar
Sedan landet säkrade fotbolls-VM

Vi har gång på gång hört rapporter från Qatar om hur gästarbetare där behandlas mer eller mindre som slavar för att bygga upp landets fotbollsarenor inför världsmästerskapet i fotboll 2022. I veckan kom det en ny rapport från The Guardian som säger att fler än 6 500 gästarbetare från länder som Indien, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka och Pakistan har dött sedan landet vann rättigheterna till fotbolls-VM för tio år sedan. Det innebär att det i snitt har dött 12 gästarbetare om dagen där sedan 2010. Rapporten menar dock att totala dödssiffran sannolikt är betydligt högre, eftersom det saknas data från länder som också har en del gästarbetare i Qatar. Data från länder som Kenya och Filippinerna räknas till exempel inte med i rapporten. I Norge har flertalet klubbar uppmanat det norska förbundet att bojkotta VM nästa år men det Svenska fotbollförbundet väntar sig dock inte samma utveckling här i Sverige. Tumnagel
4.2°
+
Frode Wikesjö
0

Flygmaskin som flyger som en trollslända
Tufft bygge

Här får vi följa med på en provflygning av flygmaskinen Serenity som använder sig av en liknande flygteknik som trollsländor gör. Klart imponerande bygge som fortfarande har en hel del begränsningar. Men en dag kanske detta kan bli ett alternativ för häftiga flygturer. Tumnagel
40.6°
+
Frode Wikesjö
0

Se när nentser sätter upp tält
Och det i -40 grader

Nentser lever i ryska Nentsien längs den arktiska kusten från nordöstra Europa till Tajmyrhalvön. Deras ekonomi är mestadels baserad på storskalig renskötsel vilket innebär att de konstant måste flytta med renarna. Därför måste de under renmigrationen packa ihop och sätta upp deras boende var tredje till femte dag. Här får vi se ett längre klipp hur det går till när nentser säter upp sina tält i minus 40 grader. Tumnagel
41.0°
+
Frode Wikesjö
0

Dave Bautista och Milla Jovovich klara för In the Lost Lands
Gammal George R.R. Martin-novell som ska bli film

In the Lost Lands är en lite halvt obskyr novell som George R.R. Martin publicerade i tidningen Asimov’s Science Fiction under 80-talet. Hur som helst ska denna novell nu bli film med Dave Bautista och Milla Jovovich i huvudrollerna. Inte helt oväntat är det också Paul W.S. Anderson som står för regin. Filmen kommer att kretsa kring en drottning som vill få gåvan av formförskjutning. För att få det ger hon trollkvinnan Gray Alys (Jovovich) och hennes guide Boyce (Bautista) uppdraget att bege sig ut till landets spöklika vildmark för att leta rätt på gåvan. Det är för tillfället oklart när och var In the Lost Lands ska släppas. Bonus-Bautista nedan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

En dag i en japansk brandmans liv
Disciplin!

YouTube-kanalen Paolo fromTOKYO följer här än en gång en japan för en dag för att se hur arbetslivet ser ut för den personen. Den här gången följer han en brandman för att se hur det är att ha det yrket där. Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0

E3 blir ett digitalt event i år
Inte helt oväntat kanske

Vi har tidigare rapporterat om att organisationen som anordnar den stora spelmässan E3, Entertainment Software Association (ESA), inte skulle anordna någon fysisk mässa i år heller på grund av den pågående pandemin. Istället ryktades det om att det skulle hållas ett digitalt jippo även i år något som nu verkar vara bekräftat tack vare ett dokument från Los Angeles turismutveckling, Board of Los Angeles Convention and Tourism Development Commission. De publicerade nämligen en lista med vilka mässor som kommer hållas i staden i år och där ser man klart och tydligt att E3:s fysiska event är instället för 2021. Nu är väl detta kanske årets minst oväntade nyhet med tanke på världssituationen just nu. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte OnePlus visar upp 9R nästa månad
Lur som ligger mellan flaggskepp och Nord

91Mobiles rapporterar att OnePlus kommer visa, och potentiellt släppa, upp minst fyra nya enheter under mars månad. Sjävklart är två av dem OnePlus 9 och 9 Pro men de andra två sägs bli OnePlus 9R och en OnePlus första smarta klocka. OnePlus 9R ska vara en lite billigare variant som ska ligga mellan flaggskeppen och Nord N. Telefonen sägs ha en 90Hz-skärm på 6,5 tim, Snapdragon 690, 8GB RAM samt ett batteri på 5,000mAh. Klockan som ryktas att visas upp under nästa månad förväntas köra Wear OS och ska ha liknande drag som Oppo Watch RX. I morgon är det mars så då är vi ett steg närmare att se om dessa rykten stämmer eller ej. Tumnagel
36.8°
+
Frode Wikesjö
0

Inget Better Call Saul i år
Jobbigt

Folk som hade hopp om att 2021 skulle bli ett bättre år än 2020 kanske bör tänka om eftersom AMC nyligen meddelade att den sjätte och sista säsongen av Better Call Saul inte kommer dyka upp förrän under första kvartalet av 2022. Anledningen till det är helt enkelt COVID-19 klart sunkigt men den som väntar på något gott och så vidare... Tumnagel
26.7°
+
Frode Wikesjö
0

Valve uppdaterar Remote Play Together
Så man kan spela med folk som inte har Steam-konton

Valve har uppdaterat sin Remote Play Together-funktion på Steam så folk nu kan spela med sina vänner över nätet utan att de behöver ha något Stam-konto. Istället skickar man bara en länk till folk som man vill leka med och vipps är man igång. Den inbjudna spelaren måste dock ha Steam Link som ju finns tillgängligt på datorer och mobila enheter. Funktionen hittas i den senaste betaklienten av Steam. Just nu har man begränsat spelsessionerna till att man enbart kan bjuda in en spelare som inte har något Steam-konto men det får man väl anta ökar när funktionen lämnar betan. Med Remote Play Together är det möjligt att spela titlar som endast har stöd för lokal multiplayer med vänner över nätet. Funktionen kräver inte att alla äger speltiteln i fråga, utan det räcker med att den som anordnar spelsessionen äger ett spel, sedan är det möjligt för fler att vara med och leka. Tumnagel
40.4°
+
Frode Wikesjö
0

Världens längsta vattenrutschkana
1111 meter lång

I dag fick vi lite sol här i huvudstaden och drömmen om våren kom snabbt. Och efter våren kommer sommaren och då kan man till exempel åka vattenrutschkana. Det här är världens längst som är 1111 meter lång och finns på Escape Theme Park som ligger i Penang, Malaysia. På med badbyxorna! Tumnagel
40.3°
+
Roger Åberg
0

Norwegian säljer sina Boeing 737 Max-plan
I hopp om att överleva rekonstruktionen

Norska E24 rapporterar att flygbolaget Norwegian har valt att inte längre använda sig av det problemtyngda flygplanet Boeing 737 Max. Norwegian var ett av de många flygbolagen som köpte dessa Max-plan från Boeing innan de började krascha och hålla på. Norwegian ska nu leta nya ägare till de Boeing 737 Max-plan de har i flottan. Förutom att endast ha en flotta med plan som folk är villiga att åka i så är detta en del av Norwegians räddningsaktion för att överleva sin rekonstruktion. Överlever man denna rekonstruktion innerbär det att Norwegian framöver endast kommer ha flygplan av typen Boeing 737 NG i flottan. Tumnagel
47.4°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Final Fantasy VII Ever Crisis
Episodisk återberättelse av Final Fantasy VII-sagan

Final Fantasy VII Ever Crisis är ett kommande mobilspel för alla som tycker att Final Fantasy VII Remake innehåller alldeles för många nymodigheter. Spelet är nämligen en något mer traditionell nyversion av Final Fantasy VII med turodningsbaserade strider samt grafik mer likt originalet. Spelet kommer släppas kapitelvis och det är inte enbart handlingen från Final Fantasy VII som kommer vara med. Även handlingarna från Before Crisis, Advent Children och Dirge of Cerberus ska täckas i Final Fantasy VII Ever Crisis. Tumnagel
39.0°
+
Frode Wikesjö
0

Imponerande deep fake av Tom Cruise
Något för nästa Mission Imposible?

En TikTok-användare som kallar sig för deeptomcruise har slängt upp några riktigt imponerande deep fake-klipp på Tom Cruise. Snubben härmar Toms röst och mimik men med hjälp av lite datorkraft lyckas han också få Toms ansikte. Tittar man riktigt noga kan man så klart se några små ofullkomligheter men om man bara sitter och slötittar lite är det riktigt bra gjort. Det är oklart hur länge deeptomcruise kommer få vara kvar på TikTok då deras användarvillkor säger att man inte får felaktigt ange eller på annat sätt förvränga sig eller sin anknytning till någon person eller enhet. Tumnagel
44.4°
+
Frode Wikesjö
0

Ny trailer för Pacific Rim: The Black
Den animerade Pacific Rim-serien

Nästa vecka har Pacific Rim: The Black premiär på Netflix och för att öka aptiten för serien en aning släppte Netflix en ny trailer för serien natten till i dag. Serien utspelar sig i Pacific Rim-universumet och i ett evakuerat Australien. Där får vi följa två strandade syskon som en dag hittar en övergiven Jaeger. There was a time when Kaiju rose from the Pacific Rim only to encounter gigantic robots, Jaegers, built to fight them back. That time has passed. Now, Australia has been overrun by Kaiju, forcing the evacuation of an entire continent. Left behind, teenage siblings Taylor and Hayley embark on a desperate search for their missing parents, teaching themselves to pilot a battered, long-abandoned Jaeger to help in their quest and give them even the slightest hope of surviving. Premiärdatumet för serien är den 4 mars. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

USA ger klartecken till vaccin från Johnson & Johnson
Mer Covid-19-vaccin på ingång

En expertpanel från USA:s läkemedelsmyndighet FDA har gett Covid-19-vaccinet från Johnson & Johnson grönt ljus. Det innebär att vi snart har ännu ett vaccin som kan användas i kampen mot detta jobbiga virus. Det rapporteras också att samma vaccin sannolikt kommer at godkännas för användning inom EU den 11 mars. Detta vaccin skulle i så fall kunna börja distribueras i Sverige under början av april månad och få en kraftig leveransökning under årets andra samt tredje kvartal. Johnson & Johnsons vaccin är inte lika effektivt (mellan 64 - 74 procent effektivitet) som de andra kandidaterna men det anses ändå ha en stor fördel eftersom det endast behövs en dos av vaccinet och eftersom det kan förvaras i vanlig kylskåpstemperatur samt har en mycket längre hållbarhet. Tumnagel
48.5°
+
Frode Wikesjö
0

En teaser för Shadow and Bone
Netflix-serie baserad på I ljusets makt

Netflix bjuder här på en första teaser för sin kommande serie Shadow and Bone. Serien är baserad på Leigh Bardugos bok I ljusets makt vilket är den första delen i Grisha-trilogin. I Shadow and Bone får vi följa en fattig och föräldralös kartograf som heter Alina Starkov som gör sitt bästa för att överleva i det krigshärjade landet Ravka. En dag så attackeras Alina och hennes bästa vän Mal. Under denna attack väcks det en uråldrig kraft hos Alina som inte bara är stark nog att kanske rädda hela landet. Med hennes nya kraft öppnar sig en helt ny värld för henne, en värld full av magi och gnistrande överflöd för henne. Shadow and Bone har premiär på Netflix den 23 april. Tumnagel
39.7°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Dying Light
Gratis på Steam just nu

Att säga att Dying Light är ett riktigt bra spel är inte direkt något jättekontroversiellt uttalande. Jag bruka säga det själv med jämna mellanrum men eftersom jag ofta inte ens litar på mig själv så har man ju all rätt i världen att vara skeptisk när jag gör ett sådant uttalande. Den här helgen har du dock chansen att själv avgöra om detta zombiespel är något att ha eller inte. Spelet är nämligen sex år gammalt nu och det firar Techland genom att göra spelet gratis att spela på Steam de närmsta två dagarna. Om man nu gillar spelet och får för sig att köpa spelet är priset nu också kraftigt nedsatt under denna period. Du hittar Dying Light via länken nedan. Tumnagel
39.0°
+
Frode Wikesjö
0

Kenan Thompson MUMSAR HETA KYCKLINGVINGAR
På distans

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Hot Ones, programmet där kändisar äter heta kycklingvingar. Denna gång har turen, eller oturen, kommit till SNL-skådisen Kenan Thompson. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö

How To Drink testar lite alkoholfri "sprit"
Är det något att ha?

Det har dykt upp flera alkoholfria alternativ till sprit. Ett sånt exempel är gin utan alkohol så att man kan få sig en god GT om det nu skulle vara så att man inte vill ha just procenten. Här får vi se när YouTube-kanalen How To Drink testar några sorter med alkoholfri sprit. Kan du rekommendera någon? Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Hernös senaste gin är lagrad på björkfat
Spännande!

Hernö Gin presenterar nu Hernö Artisan Ten Gin som är en gin lagrad på björkfat. Jag har tidigare provat tonic med rökt björksmak och det var riktigt gott, så den här ska bli spännande att testa. Smaken beskrivs som kraftig enbär med söt blommighet från björk och älgört. Etiketten har Härnösandskonstnären Hans Forsell tagit fram där han har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung. Ginen är framtagen för att fira Hernö Gins tioårsjubileum och den hyllar deras allra första produkt som var Hernö Artisan Gin. Fler specialare kommer att släppas under året. Endast 1921 stycken flaskor av denna kommer att bli till och 1000 stycken av dessa släpps den 31 mars. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green

Safri Duo - Played-A-Live
Fredagsklassikern

2000 är nu hela 21 år sedan. Och vet ni vad som bland annat hände då? Jo, den danska gruppen Safri Duo släppte trumlåten Played-A-Live (The Bongo Song) som ni alla har hört. Jag har lyssnat sönder låten och kan väl ärligt säga att jag inte tycker att den har åldrats särskilt väl, även om den givetvis har en plats någonstans i mitt musikbibliotek. Oavsett tycker jag den är värd att köra som klassiker denna soliga fredag. Bonusklipp nedan. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn

Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Thomas Di Leva kör konsert ikväll
Hemma i sitt vardagsrum

Ikväll klockan 19.00 kommer artisten Thomas Di Leva att ha premiär för Live hemma hos Di Leva. Det är en exklusiv hemma hos-konsert som han anordnar i sitt vardagsrum. "Låt oss mötas, denna gången live hemma hos mig i en nära konsert direkt från mitt vardagsrum till ert vardagsrum, det kommer att bli mina favoritlåtar i underbara hemmamysversioner. Rymdkram, Thomas." En biljett till konserten kostar 199 kronor och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ny BMX-film från Vans
Med Dakota Roche

Efter skosamarbetet i början av månaden är det nu dags för Vans att även presentera en film med BMX-åkaren Dakota Roche. Filmen som heter Seeking Liberty är inspelad i Philadelphia och man har velat fånga stadens charm ur ett nytt perspektiv. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Nytt och färgglatt från Timberland
Återigen med Billionaire Boys Club

Timberland och Billionaire Boys Club följer upp de färgglada skorna som presenterades i november med en ny kollektion som fått namnet Hyper Natural. I denna finns det hiking-plagg och två stycken nytolkningar på Garrison Trail-kängan. Skorna är tillverkade i ett material som består av minst 50 procent plast från återvunna PET-flaskor. Kläderna är i 100 procent ekologisk bomull. Kollektionen släpps den 26 februari och priserna ligger på mellan 600 och 1800 kronor. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green

Romen The Real McCoy släpptes idag
Helt utan tillsatser

Idag släpptes The Real McCoy 12 Years Single Cask på Systembolaget. Det är en rom helt utan tillsatser producerad hos det familjeägda företaget Foursquare på Barbados. Endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados används. Romen destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat. Dofterna ska vara smörig ek och kryddig mörk choklad. Smaken beskrivs som smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig

I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Teaser för Tina
HBO:s dokumentär om Tina Turner

Här kommer en teaser för HBO:s kommande dokumentär om den amerikanska artisten Tina Turner. Tina handlar om Tina Turners karriär och förutom artisten själv kommer bland andra Angela Basett och Oprah Winfrey medverka i dokumentären. Tina har premiär på amerikanska HBO Max 27 mars och kommer sannolikt att börja sändas på HBO Nordic någon gång efter det. Tumnagel
106kg
+
Wille Wilhelmsson