m
Audi tar sitt första stora kliv in i den eldrivna framtiden
Foto: Bobby Green

Audi tar sitt första stora kliv in i den eldrivna framtiden
Jag har provkört e-tron

Bil / Feature

Audi spottar ur sig många nya bilar hela tiden men den här är troligtvis den mest intressanta på länge. Man har använt sig av namnet e-tron tidigare och A3 Sportback e-tron är en av dem som begåvats med detta epitet. Men i det fallet handlar det om en laddhybrid, modellen som man bara kallar för e-tron som behandlas här är en ren elbil och Audis första stora satsning på detta som ensam drivkälla. A3:an försvinner ur sortimentet och e-tron blir från och med nu synonymt med rena elbilar. Den här suven är alltså först ut och jag har tagit mig en provtur. Se detta som en kort provkörning, för det var precis vad det är. För att riktigt lära känna bilen, hur det är att ladda den och hur det är att leva med den krävs ett betydligt längre test. Men nedan kommer i alla fall mina första intryck av hur Audis framtid kommer att se.

Första intryck

Åh, en Audi! Den som är bekant med Audis nya bilar kommer att känna igen sig ordentligt, och inte bli besviken. Här finns inget framtidstrams med leviterande mittkonsol, ögonskanning innan du kan köra iväg eller ratt du svänger med genom att tänka. Allt är precis som i en vanlig bil, vilket är bra. Min uppfattning är att köpare av elbilar bara vill byta ut hur bilen tar sig framåt, inte vad som uppfattas som en bil. Den ska se ut som vilket annat som helst i trafiken, varken mer eller mindre. Och det är precis vad e-tron gör. Den ser ut som modellen som inte finns - Q6. En blandning mellan en Q5 och en Q7. Jag tror att det här är ett smart drag från Audi och det som kommer att sälja bilen. För sälja kommer den att göra. Många är det som har väntat på att tyskarna ska släppa på sina fördämningar och leverera elbilar som kan konkurrera med Tesla. e-tron är först ut.

Laddning och räckvidd

Det här är den viktigaste punkten när det kommer till den här bilen. Hur långt kommer man på en laddning och hur lång fika måste jag ta när den väl ska laddas? Ett känsligt område såklart, då många anser sig behöva minst 100 mils räckvidd och sen ska det gärna ta tio minuter att ladda fullt. Riktigt där är vi inte än. Audis siffror när det kommer till dessa saker är heller inga kioskvältare direkt. Räckvidden anges till 40 mil enligt WLTP-körcykeln. Det är en bit helt klart men nästan också det man minst förväntar sig av en bil som har ett såpass stort batteripack.

Om man helt plötsligt råkar befinna sig på en laddstation som kan erbjuda laddning med 150 kW:s styrka ska man kunna tanka upp till 80 procent på omkring en halvtimme. När man inte kör några långturer laddar man troligtvis oftast hemma över natten. Där gäller upp till 11 kW via laddsystemet Compact som är standard. Nästa år kommer man även att erbjuda laddning med upp till 22kW om bilen är utrustad med en extraladdare. Detta sker då via hemma-laddningssystemet Audi Connect. Då tar det 3,5 timme att få fullt batteri igen. Om man kombinerar detta system med ett elstyrningssystem kan man även se till att bilen endast laddas när elen är som billigast. Man ska även om man har solpaneler kunna bestämma att bilen endast laddas med ström från dessa.

Vid lanseringen av e-tron kommer kunderna ha tillgång till cirka 80 procent av alla offentliga laddningsstationer i Europa. På dessa tankar man bilen med RFID-kortet e-tron Charging Service eller via en QR-kod i sin smarta telefon. Man registrerar sig för tjänsten innan och sen är det bara att tanka loss i det landet man nu befinner sig, en samlingsfaktura dimper ner i brevlådan varje månad. Nästa år lanseras även funktionen Plug & Charge. Den innebär att bilen kan auktorisera sig själv vid laddstationerna vilket gör att inget kort längre behövs.

Körkänsla

Det kan ta lite tid att vänja sig vid att köra en elbil. Men är man van vid automatväxlade bilar brukar det fastna ganska så snabbt. När man väl har fått till känslan brukar det vara väldigt behagligt att köra, just för att man slipper flytta foten till bromspedalen så ofta. Elbilarna ser nämligen till att regenerera ström när man släpper gasen eller bromsar, och på så vis får man en rätt så kraftig "motorbroms" som i vissa fall kan göra att det är det enda sättet man bromsar på om man har lite flyt i trafiken. Tillverkarna gör på lite olika vis här och det Audi har valt att göra är att man via paddlarna bakom ratten justerar hur mycket eller hur lite bilen ska regenerera. Jag fick dock inte till det riktigt som jag ville ha det här. Jag vill kunna ställa in detta så att bilen bromsar ganska så rejält när jag släpper gasen, och på så vis endast styra med högerfoten. När du släpper gasen vid högre hastigheter här bromsar inte bilen till utan den "coastar" istället. När farten sänks om du exempelvis närmar dig en rondell så börjar regenereringen och bilen saktar in. Det här är också såklart en vanesak och inställningsfråga, men när jag labbade runt blev det dock aldrig så som jag vill ha det. Vilken "nivå" man har på själva funktionen är även oerhört svårt att se, och visas endast med en yttepytteliten vit prick på instrumentpanelen. Jag vill ha det minst lika tydligt som när man via den adaptiva farthållaren ställer in avståndet till bilen framför. Över 90 procent av alla inbromsningar ska kunna användas för att ladda batteriet i bilen och det är bara vid nödinbromsningar på över 0,3g som skivbromsarna används. Tack vare "brake by wire" så laddas batteripacket även när man bromsar med den vanliga bromspedalen.

Exteriör

Det första man lägger märke till när det kommer till e-tron är att den inte ser ut som en elbil. Visst, den saknar avgasrör där bak men såna är ju bara fejkade även på fossilbilar i dagsläget. Men den har en "grill" i fronten och inget annat konstigt som sticker ut. Jo, backspeglarna. Testbilarna var utrustade med nyheten "Virtuella backspeglar" som Audi hävdade att de var först med på marknaden. Tji fick dem av Lexus som lanserade detta i september, dock endast i Japan men ändå. Först är först! Dessa kostar 18.800 kronor extra och det kan man ju tycka är herrejösses-dyrt men man får faktiskt lite bang for the buck. Förutom det senaste inom teknik som man kan skryta om så minskar de luftmotståndet en hel del och så är de smartare än konventionella speglar. Trots att OLED-skärmarna på dörren är i minsta laget enligt mig (7 tum) så ser kameran minst lika mycket som en vanlig spegel, eller mer. Den har även night vision vilket gör att man enklare upptäcker saker när det är mörkt, något som den "dumma" spegeln inte klarar av. Det tog ett tag att vänja sig vid placeringen då jag hela tiden kom på mig själv med att titta på kameraarmen och inte skärmen, men det här är precis som allt annat en vanesak.

I övrigt kan man se från månen att det här är en Audi. Snygga strålkastare och läckra bakljus med en ljusramp som löper över hela baken likt den på A7. Laddporten hittar man på vänster sida och man öppnar den genom att trycka bredvid loggan som finns där. Det sitter en likadan lucka på andra sidan och i denna kan man också få ett ladduttag om man vill. Det kostar 5.500 kronor extra och kan vara skönt om man ska ladda vid en trottoar eller av någon anledning vill kunna ladda även från höger sida.

Interiör

Även här känner alla Audi-åkare igen sig. Snyggt, propert, gediget. Kvalitet genom allt även om jag inte blev helt blown away. Grejerna är bra och det är härlig känsla i knappar och reglage, men det förväntar man ju sig också av en bil i den här prisklassen. Skärmen för instrumenten fungerar bra och visar det man behöver, och det finns några olika teman att välja mellan. Infotainmentsystemet i mitten är av senaste snitt med pekkänslig skärm där man måste trycka till lite för att det ska hända något. Blir som väntat fingersmetig efter cirka fem sekunder, så medtag putsduk. Några fysiska knappar finns dock kvar under den nedersta skärmen. I den översta skärmen kan man få fram lite information om bilen och jag hade väntat mig en uppsjö av intressanta elbilsgrafer, staplar, scenarion och annat nördigt. Men icke. En tråkig vy där du ser dit batteris nivå är allt du får. Var är alla körcykler och smarta tips på hur man ska köra mer effektivt jämfört med hur man körde igår? Lite tråkigt att man inte får leka med såna här saker, men det kanske inte köparna vill? Vad man dock får om man klickar i den fetaste Bang & Olufsen-stereon är ljud i toppklass. Det här systemet ska tydligen vara grymt på att separera alla instrument i en låt och på så vis få det att låta som om du var på en intim konsert. Vi testade med ett par olika låtar och jisses så bra det lät. Måste upplevas helt enkelt.

Stolarna är som väntat bekväma och har helt rätt inställningsmöjligheter. Man sitter högt och bra utan att få lastbilskänsla. I baksätet kunde jag enkelt sitta bakom mig själv och det känns som att det finns bra med plats här även om man skulle åka en längre sträcka. Bagagerummet är så stort som man väntar sig av biltypen och laddsladdarna kan man lägga i den lilla lådan som finns under locket där fram. Bilen bygger på MLBevo-plattformen som så många andra så det är alltså ingen ny elbilsplattform som tagits fram här. Det är bekvämt för Audi såklart, men hade plattformen varit konstruerad på ett annat vis kanske man hade kunnat få ner hela drivlinan mer och på så vis fått ett till bagageutrymme under huven.

Avslutning

Instegsversionen som man kallar för Base kommer att kosta från 885.000 kronor. Ett steg upp hittar vi Proline som kostar från 954.000 kronor. För denna finns det ett leasingavtal man kallar för Business lease och för det får man betala cirka 9.995 kronor per månad. Förmånsvärdet är från cirka 2.975 kronor netto. Proline advanced blir det dyraste alternativet och för den får man betala från 1,1 miljon kronor. Här kan du se vad de olika utrustningspaketen innebär. En sak som säkert många kommer att bli glada av att se på tillvalslistan är dragkrok för 7.200 kronor extra. Bilen får dra upp till 1,8 ton.

e-tron är det första i en lång rad eldrivna bilar från Audi. Dyr, men den kommer att sälja bra ändå. Vi får snällt vänta ett tag innan Audi kommer att erbjuda elbilar som Svensson (eller ja, de som brukar köra Audi) kommer att ha råd med. Men 2025 ska man ha inte mindre än tolv stycken rena elbilar i utbudet så vid den tiden kanske det finns något för alla? Tills dess kommer många e-tron att rulla på gatorna, för det är en bra bil. Inte bäst på något i den här genren men den kommer från en erfaren tillverkare som kan det här med att bygga bil. Kan den angivna räckvidden hålla sig korrekt när folk börjar använda bilen som folk gör är det kanon. Ett problem kommer att vara tiden det tar att ladda. Köper man en sån här bil så vet man ju dock förutsättningarna, och anpassar sig efter dem. Vet du att du ska åka långt får du planera din körning innan, annars kanske det räcker med att ladda över natten varje dag efter jobbet. Självklart vill man ju att det ska gå snabbt men möjligheterna att göra det hemifrån finns inte riktigt än så då får man helt enkelt acceptera läget. Elbils-entusiasterna som propagerat för eldrift i många år har säkert mängder med tips för den som ligger vaken om nätterna och har räckviddsångest, och jag tror att när man väl har köpt sig en elbil så lägger man upp det hela på det viset som passar en bäst själv.

Fakta Audi e-tron

Motor: En elmotorer på vardera axel, sammanlagt 402 hästkrafter, 664 Newtonmeter. Systemeffekt 300 kW.
Batteripack: 95 kWh, litiumjon.
Drivning: Fyrhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 5,7 sekunder. Toppfart 200 km/h.
Räckvidd: Över 40 mil enligt WLTP-cykeln.
Mått: Hjulbas 2,92 meter, längd 4,9 meter, bredd 1,93 meter, höjd 1,61 meter, vikt 2.400 kilo, förbrukning 295 Wh/mi.
Pris: 885.000 kronor.

Läs mer
2017 röster Är du sugen på en e-tron?
40.7°
0

Audi tar sitt första stora kliv in i den eldrivna framtiden

Jag har provkört e-tron

Wayback Machine samarbetar med Cloudflare
För arkiveringen av gamla sajter

Internet Archives Wayback Machine har mer än 468 miljarder webbplatser lagrade och snart kommer det bli fler. Internet Archive har nämligen ingått ett samarbete med Cloudflare för att öka antalet arkiverade webbplatser. Samarbetet innebär att Wayback Machine kommer få en kopia av sajter som använder Cloudflares Always Online-service. Always Online skapar en kopia av en webbplats som alltid finns tillgänglig ifall någon server skulle gå ner. Så varje gång en bild av webbplatsen skapas skickas den även till Wayback Machine för arkivering. Hur många fler sajter som ni kommer lagras i och med Cloudflare-samarbetet är oklart men fler backups är ju alltid bra. Tumnagel
40.1°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Football Manager 2020
Gratis på Epic Games Store just nu

Just nu bjuder Epic Game Store på Football Manager 2020. Det innebär att du kan plocka hem detta spel och behålla det för alltid. Erbjudandet gäller dock endast några dagar till så passa på att plocka om du är sugen. Även Watch Dogs 2 och svenskutvecklade Stick It To The Man! är gratis där just nu. Nästa vecka kommer Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition vara gratis på Epic Games Store. Så om du hade planer på att köpa det så kan man ju chilla med det fram till torsdag någon gång. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

Jack Quaid släpper Spotify-spellista
Inspirerad av The Boys-karaktären Hughie Campbell

Skådespelaren Jack Quaid är väl just nu sannolikt mest känd för sin roll som Hughie Campbell i The Boys. Han har ni slängt ihop en spellista på Spotify med låtar som inspirerade honom att känna sig som Hughie under inspelningarna. Så om du också vill känna dig som Hughie Campbell från The Boys så hittar du spellistan via länken nedan. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Michel Ancel lämnar spelbranschen
För att satsa på att bevara djurlivet i Montpellier

Spelveteranen Michel Ancel har bestämt sig för att lägga hatten på hyllan samt lämna spelbranschen helt och hållet efter 30 år. Ancel är sannolikt mest känd för en herrans massa Rayman-spel och så klart Beyond Good & Evil. Han ska istället jobba med ett naturreservat för vilda djur i Montpellier-området i Frankrike. Skyddandet av vilda djur har länge varit en passion för honom och eftersom naturreservatet växer vill han satsa helhjärtat på detta istället för spelbranschen. Ancel jobbade med både Beyond Good and Evil 2 och Wild. Utvecklingen av båda dessa spel säger han är i goda händer och kommer inte påverkas av att han nu ska ta hand om riktiga djur istället för digitala sådana. Tumnagel
46.5°
+
Frode Wikesjö
0

OnePlus Buds kommer fungera bättre på andra Androids
Med hjälp av en app

OnePlus-hörlurarna OnePlus Buds fungerar finfint men OnePlus-telefoner men lirar tyvärr inte lika bra med andra Android-telefoner. Användare har stött på problem med uppdatering av mjukvaran och märkt att vissa funktioner helt enkelt inte fungerat. Men det ska bli ändring på detta enligt OnePlus och det ska ske genom den separata OnePlus Buds-appen som då kommer bli kompatibel med andra Android-lurar. Denna app ser till att hörlurarna fungerar precis lika bra på andra Android-enheter så som på OnePlus egna lurar. När denna app kommer att släppas till andra Android-telefoner är för tillfallet oklart men det borde väl inte ta allt för lång tid tycker man. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

Bild-i-bild för YouTube fungerar inte längre på iOS 14
Nu har Google även satt stopp för youtube.com

I samband med iOS 14 fick Apples telefoner stöd för bild-i-bild vilket ju var ganska trevligt. Dock valde Google att låsa funktionaliteten för YouTube-appen om man inte betalade för YouTube Premium. Det gick dock att komma runt detta genom att kolla in YouTube-klipp på youtube.com via Safari och sedan köra det bild-i-bild. Men det slutade också fungera i veckan för alla som inte är YouTube Premium-abonnenter. Klart sunkigt att en sådan basal funktion ska döljas bakom betaltjänst men Google kanske behöver pengar eller något. YouTube-klipp som är inbäddade på andra webbplatser funkar dock fortfarande att köra via bild-i-bild. Tumnagel
18.6°
+
Frode Wikesjö
0

JerryRigEverything sliter en Microsoft Duo
Som håller bättre än jag trodde

Då var det dags igen att titta på när JerryRigEverything gör sitt bästa för att slita en telefon. Denna gång ger han sig på en Microsoft Duo som ser ut att klara testerna relativt bra. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

USA vill veta om Unreal Engine pratar med Kina
Eftersom Tencent äger delar av Epic Games

Den amerikanska regeringen har som bekant varit lite på krigsstigen när det gäller vissa kinesiska företag så som Huawei och ByteDance. Nu verkar det som att myndigheterna där har ställt in siktat på Tencent som bland annat äger League of Legends-skaparna Riot Games och 40 procent av Epic Games som gör populära spelmotorn Unreal Engine. Rapporter har nämligen börjat dyka upp om att myndigheterna därborta har bett både Riot och Epic att lämna över data för hur de lagrar användardata för att se om/hur det delas med Tencent. Tencent äger delar av många andra spelföretag också så som Supercell, Activision Blizzard, Ubisoft och Paradox. Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0

Bilder på nya Chromecast läcker
Läcker?

Den 30 september kommer Google visa upp sin nya Chromecast som kommer komma med en liten fjärrkontroll. Natten till i dag läckte det ut bilder på hårdvaran och dessa bilder kan du beskåda via länken nedan. Fjärrkontrollen har styrknappar samt lite andra funktionsknappar så som separata knappar för att starta YouTube eller Netflix. Volymreglaget hittar man på sidoknapparna. Detta blir den första Chromecast-enheten som säljs med fjärrkontroll så antagligen vill Google satsa lite mer på integrationen med Google/Android TV med denna enhet. På tal om Google-läckor så lyckades sajten 9to5Google få tag på några bilder på Nest kommande smarta högtalare som antagligen också kommer visas upp den 30 september. Bilder på dessa kan du hitta här. Tumnagel
34.8°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in systemkraven för Cyberpunk 2077
Samt två nya trailers

I går kväll presenterade CD Projekt Red systemkraven för kommande Cyberpunk 2077. Det är inte direkt några monsterkrav men kräver ändå, inte helt oväntat, lite datorkraft för att kunna köras ordentligt. SSD rekommenderas som lagring så för min del blir jag nog tvungen att radera Call of Duty: Modern Warfare sen när Cyberpunk 2077 släpps den 19 november. Spelets kompletta krav kan du se i tweeten nedan. CD Projekt Red släppte också två nya trailers för spelet i går och de kan du kolla in ovan och nedan. Tumnagel
40.5°
+
Frode Wikesjö
0

Polestar 1 är världens coolaste Volvo enligt Doug
Då har han inte sladdat med en 240

Det är många som redan testat och gått igenom Polestar 1 (vi bland annat) och nu har turen kommit till Doug DeMuro. Han tycker att det här är världens coolaste Volvo men han har lite dålig koll på historia eftersom han inte är med på varför det står "since 1959" på säkerhetsbältena. Tumnagel
44.6°
+
Bobby Green
0

Qantas flygning till ingenstans sålde slut på några minuter
Ressugna australier verkar vara sugna på att flyga

Efter det att en stor del av världens flygtrafik stängt ner fick det australiensiska flygbolaget en idé om att arrangera en 7 timmar lång "flight to nowhere". Detta verkar vara något som tilltalade australiensare som saknat att flyga. När biljetterna till flighten släpptes så sålde dessa slut på bara tio minuter, något som gör flighten till den antagligen snabbast utsålda flighten i Qantas historia. Flygningen till "ingenstans" har samma start- och slutdestination men under den sju timmar långa flygningen kommer flighten att gå över populära turistpunkter som Byron Bay, Bondi Beach och Sydney Harbor Bridge. Biljetterna till "flight to nowhere" kostade motsvarande cirka 5000 kronor i ekonomiklass, 11.500 kronor i premiumklass och 24.300 kronor i första klass. Flighten avgår 1 oktober från Sydney. Tumnagel
8.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony bekräftar: PS5 kan inte köra spel från PS1, 2 eller 3
Endast bakåtkompatibel med Playstation 4-spel

När det kommer till bakåtkompatibilitet på Playstation 5 så har Sony levererat väldigt lite information. I samband med onsdagens stream meddelade dock gänget att 99 procent av PS4-spelen kommer kunna köras på Playstation 5, men hur läget ser ut med äldre titlar från PS1, PS2 och PS3 har varit oklart. I en intervju med Famitsu klargör PlayStation-chefen Jim Ryan hur läget med bakåtkompatibilitet egentligen ligger till. Ryan berättar att PS5 är designad med PS5-funktioner i fokus, men det har även varit viktigt även stödja PS4-spel för att inte lämna de närmare 100 miljoner PS4-spelarna bakom sig. Mer specifikt sägs detta: "We have been building devices with a focus on PS5-specific engineering. Among them, PS4 already has 100 million players, so I thought that I would like to play PS4 titles on PS5 as well, so I introduced PS4 compatibility. While achieving that, we focused on incorporating high-speed SSDs and the new controller DualSense in parallel. So, unfortunately, compatibility with [PS3, PS2, PS1] has not been achieved." Så, så var det med det. På PS5 får man lira spel till PS5 och PS4. Vill man spela titlar till äldre Playstation-konsoler så finns det dock lite hopp via Playstation Now, men för tillfället har Sony inte levererat någon information om hur den tjänsten kommer rulla på den kommande konsolen. Tumnagel
32.2°
+
André Stray
0

Det här är Touring Superleggera Aero 3
En strömlinjeformad bil med 30-talskänsla

Custombyggarna Touring Superleggera ska nästa vecka visa sitt senaste bygge på Salon Privé. Bilen som kallas för Aero 3 är en modern tolkning av strömlinjeformade sportbilar på 30-talet och under kolfiberkarossen som med lack tagit 5000 timmar att få till återfinns en "italiensk superbil". Man säger alltså inte vilken det är men med tanke på att det under huven sitter en V12:a som ger 740 hästar är det högst troligt en Ferrari F12berlinetta som gäller här. Man har inte velat bygga något som ska replikera en viss modell men personen som kommer att få det första exemplaret har ändå önskat att man fick in lite Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Aerodinamica i bilen. Med en sån körde man Le Mans 1938 och den rattades då av Raymond Sommer och Clemente Biondetti. Det är därför det står nummer 19 på den nya bilen samtidigt som de bakre sidorutorna har fått tre stycken ventilationshål i sig - såna som Alfan har framför cockpiten. 15 stycken exemplar kommer att tillverkas totalt men vad man får betala framgår inte, vilket kanske är bäst. Riktiga bilder istället för renderingar hittar ni på länken nedan. Tumnagel
38.7°
+
Bobby Green
0

Facebook slutar rekommendera hälsogrupper
Det sprids för mycket felaktig information i dessa

Facebook skriver i ett inlägg att man nu har antagit nya riktlinjer för vilka typer av grupper på tjänsten man framöver kommer att rekommendera för sina användare. Det kommer bland annat innebära att grupper som utger sig för att ha något med hälsa att göra inte längre kommer att ges som förslag eller rekommenderas för användare på Facebook. I inlägget skriver Facebook bland annat: "To prioritize connecting people with accurate health information, we are starting to no longer show health groups in recommendations. People can still invite friends to health groups or search for them." Anledningen till att Facebook nu slutar rekommendera grupper som ger hälsoråd eller förknippas med hälsa på andra sätt är att dessa ibland varit källor till felaktig information, något som i värsta fall kan skada en persons hälsa istället för att göra den bättre. Tumnagel
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Cezeri - quadrocopter från Turkiet
Första testflygningen genomförd

Cezeri från Turkiet är en stor drönare och nu har man genomfört den första flygningen med skapelsen. Den har plats för en person och kan starta och landa vertikalt. De första flygningarna gjorde man dock via fjärrkontroll för att vara på den säkra sidan. När tester med människor i kan dra igång är oklart men självklart är målet att detta ska ske snart. Man tror dock fortfarande att det är mellan 10-15 år bort innan man kan använda något sånt här som transportmedel. Tumnagel
37.4°
+
Bobby Green
0

The Verge tar en titt på LG Wing
Rätt intressant enhet

Nyligen presenterade LG den rätt intressanta telefonen LG Wing och nu har The Verge fått ta en liten titt på underligheterna. Gänget har släppt en ny video där de pratar om telefonen och vad man kan göra med den och helt ärligt ser telefonen ut att bli en av årets mest intressanta lurar. Tumnagel
40.8°
+
André Stray
0

Ny Night City Wire drar igång 18:00
Mer Cyberpunk 2077 på ingång!

Hade världen sett annorlunda ut så hade vi möjligtvis tillbringat dagen i Night City, men så kul får vi inte ha det. Cyberpunk 2077 kommer som känt släppas 19 november, vilket är samma dag som PS5, och vad spelet kommer erbjuda har utvecklarna visat i strömmar under titeln Night City Wire. I kväll klockan 18:00 kommer den tredje strömmen dra igång och denna kommer ni kunna kika på via utvecklarnas Twitch-kanal. Pallar ni inte Twitch så kan ni kika på avsnittet via strömmen nedan. Specifikt vad som kommer visas under kvällens show är för tillfället okänt, men fokus kommer ligga på spelets olika gäng och utvecklarna hintar även om att de kommer släppa specs-krav för PC-versionen. Ovan kan ni kika på den förra Night City Wire-strömmen som hölls i slutet av juni. Tumnagel
38.3°
+
André Stray
0

Deltagarna i På spåret 2020
Har premiär den 27 november

Fredagen den 27 november klockan 20.00 har en ny omgång av TV-programmet På spåret premiär på SVT1. Nu får vi reda på vilka deltagarna är. Sex stycken nya par gör entré i burarna medan tre stycken lag återvänder. Lagen är Sanna Lundell & Plura Jonsson, Frida Boisen & Hamid Zafar, Farah Abadi & Johan Glans, Dilan Apak & Moa Lundqvist, Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg, Marianne Ahrne & Anders "Ankan" Johansson, Tomas Alfredson & Ernst Billgren, Irena Pozar & Patrik Arve, Emma Molin & Hanna Dorsin. En släppfilm kring deltagarna finns att se på länken nedan. Läs mer om lagen i pressmeddelandet. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Två nya juicer från God Morgon
Sun Power och Berry Protect

Juice-tillverkaren God Morgon lanserar nu två stycken nyheter i kyldisken. Man beskriver juicerna som funktionella med innehåll av vitaminer och antioxidanter. Sun Power innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu och vitamin C och D. Berry Protect innehåller pressat äpple, blåbär, hallon och acerola och vitamin C och E. Båda rullas ut hos Ica och City Gross den här månaden och för en flaska på 0,85 liter får man betala 26,90 kronor. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Spiller - Groovejet (If This Ain't Love)
Fredagsklassikern

Vad hände egentligen för 20 år sedan? Jo, det ska jag tala om. Spiller släppte låten Groovejet (If This Ainx27t Love) med fantastiska Sophie Ellis-Bextor på sång och jag kan inte minnas hur många gånger jag har spelat den. Nu kom den tillbaka till mig igen efter en stunds frånvaro men den håller fortfarande. Grattis på fredag! Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Augustines nya singel Coast
Akustisk och original

Den svenska singer-songwritern Augustine släppte nyligen singeln Coast och här har vi den både i akustisk och i original version. Videon till den förstnämnda är inspelad på Gotland i somras med hjälp av ett elektroniskt piano. Augustine fick pris som "Årets Pop" på Manifestgalan 2020. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Ashley tillverkar skålar i trä
Ligger en hel del jobb bakom

I det här avsnittet ur Eaters serie Handmade får vi träffa Ashley Harwood som förvandlar stockar till skålar. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green

Nine Inch Nails Quake-soundtrack nu på vinyl
Party like it's 1996

När spelet Quake släpptes 1996 var det Nine Inch Nails som låg bakom det officiella soundtracket. Nu släpps musiken för första gången på vinyl. Plattan kostar 40 pund och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
237kg
+
Bobby Green

Ny juice från Innocent
Smakar granatäpple, hallon och lime

Innocents senaste produkt är den vi ser här - Perfectly Purple. Det är en blandning av juice och ingredienser från växtriket. Den innehåller rosenvatten, biotin, spirulina och vitaminerna B7 (bra för hud och hår), B3, B5, B6 och C. Den ska smaka granatäpple, hallon och lime. Rödbeta ger den lila färgen. Ska finnas i butik nu och för en flaska som rymmer 75 centiliter får man betala runt 27,90 kronor. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Imorgon släpper Uniqlo ny höst-kollektion
Här är en första titt

Den 17 september, alltså imorgon, släpps Uniqlo U AW20 i butik. Kollektionen är designad av Christophe Lemaire som är Artistic Director på Uniqlo U tillsammans med hans team i Paris. Fokus har legat på plagg med neutrala toner och hudtoner. Målet är att framkalla en känsla av värme och mysighet - något som troligtvis alla vill ha när hösten och vintern kryper sig på. Det finns 38 stycken produkter för dam, 39 för herr och fyra stycken nya accessoarer. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green

Årets Blossa-glögg smakar mynta och grönt te
Inspireras av Marrakech

I år tar Blossa-glöggen med oss till staden Marrakech och smaken vi bjuds på är mynta och grönt te. I staden finns torget Jemaa el-Fnaa och runt detta flera caféer som alla serverar ett sött marockanskt mynta-te. Detta har man alltså försökt att efterlikna samtidigt som man inte har plockat bort de traditionella glöggkryddorna. Designen på flaskan har inspirerats av det klassiska marockanska kaklet. Den grönblåa färgen ska föra tankarna till havet. Finns i Systembolagets beställningssortiment nu. Alkoholhalten ligger på 15 procent och för en flaska på 75 centiliter får man betala 124 kronor. Ett tips är att blanda glöggen med Champagne, Cava, Cremant eller Prosecco om man vill festa till det lite. Tumnagel
0kg
+
Bobby Green

Här är Adidas Lego-skor
Festliga?

För några dagar sedan bubblade det upp att Adidas och Lego hade snickrat ihop ett par skor tillsammans. Nu får vi se hur dessa ser ut. Det man har gjort är att ta modellen Adidas ZX-8000 och sedan smyckat ut dessa i grälla färger och med Lego-loggan på plösen. På sidorna finns vad som ser ut som Lego-plattor men inga bitar lär fästa på ytan då plupparna ser för grunda ut. Där skosnörena möts kanske man dock kan sätta fast sin favorit-gubbe eller gumma. Släpps den 25 september och för ett par får man betala 130 dollar. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Nu kommer Mountain Dew till SodaStream
André jublar!

För ett år sedan skrev vi att SodaStream lanserat Pepsis smaker som syrup så att man kan bubbla läsken hemma själv. Nu presenteras ytterligare en nyhet i serien och det är citrus-läskedrycken Mountain Dew. Den svenska marknaden är först ut med detta och du ska hitta den nya smaken i butiker som Citygross, Clas Ohlson, Elon, Elgiganten, Gekås, MediaMarkt, Netonnet, Power och Webhallen nu. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green