32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Fiat är intresserade av GM Europe Opel, Vauxhall och Saab kan snart ha en ny ägare
Fiat är intresserade av GM Europe

Senaste dagarna har det rapporterats flitigt om vilka planer som Fiat har i rådande lågkonjunktur. I korthet har vd:n Sergio Marchionne uttalat att man är intresserad av att ta över General Motors Europeiska verksamhet vilket med andra ord medför att Opel, Vauxhall - och kanske Saab - snart kan gå under Fiat-flagg.

Marchionne ska redan ha talat med tyska regeringen och nu förs samtal med alla parter för att få ett avtal i hamn. Om man lyckas skulle det leda till att Fiat-koncernen skulle komma upp i samma storlek som Volkswagen och tillverka runt 6-7 miljoner bilar per år. Mer att läsa nedan.

Bil, Nyheter, Fiat, Opel, Vauxhall, Saab
37.5° 0 Erik Svensson Erik Svensson
tis. 5 maj 2009, 08:40
Fiat är intresserade av GM Europe Opel, Vauxhall och Saab kan snart ha en ny ägare
37.5°
0
RSS 3 kommentarer till artikeln
ballo
Kan någon förklara för mig var Fiat får sina pengar i från? Går de fortfarande med vinst? Jag personligen föredrar helt klart att Saab får en europeisk eller en japansk köpare än en kinesisk. Sedan är ju buden många om vem som ska köpa Saab, i dag så dementerade de ju själva att de skulle diskutera med Fiat. Men å andra sidan så är det ju GM som till slut bestämmer vem som får köpa företaget, även om Saab själva på egen hand hittar en köpare. Det ska bli intressant och se hur det här slutar!
av ballo, tisdag 05 maj 2009 kl 09:48
Niino
FIAT = I koncernen ingår Lancia, Alfa Romeo, Ferrari och Maserati.Kan vara där pengarna kommer ifrån, bara en tanke :)
av Niino, tisdag 05 maj 2009 kl 09:55
Preddan
skulle vara kul om det gick denna väg, tror det är viktigt att ägaren samt "märket" är på samma nivå, saab t.ex. bör ha en ägare i europa som förstår hur vi ser på bilar, inte en amerikan eller kinesdorian: tom lite mer, beror väl iofs på hur man räknar euron...men de går inte back i alla fallRevenue ? ?59.4 billion (2008)Net income ? ?1.721 billion (2008)
av Preddan, tisdag 05 maj 2009 kl 11:01
Kommentera artikeln