40 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Morgan 3 Wheeler för tankarna bakåt i tiden Klassisk design som aldrig går ur tiden
Morgan 3 Wheeler för tankarna bakåt i tiden

Tro det eller ej men det här är en faktiskt en helt ny modell från Morgan. 3 Wheeler har som namnet avslöjar bara tre hjul och en mycket klassisk design med Spitfire-dekor på sidan och en matt hardcore-lack som osar Lumpen lång väg.

Designen är direkt hämtad från originalet som byggdes mellan 1909 och 1953, men har modern teknik under skalet. I fronten mellan hjulen sitter en motor från S&S med två cylindrar på 115 hästar. Till det har man kopplat en växellåda från Mazda MX-5.

Utseendemässigt går det att komponera bilen på en rad olika vis. Den som vill ha amerikanskt flygplanstema kan få det, eller varför inte ett racingtema med siffror på sidan? Det bästa är att bilen kommer att bli verklighet, och är helt laglig att köra på vägarna. Försäljningen startar efter mässan i Genève och bilen kommer att kosta runt 260 000 kronor. Enligt Morgan har 200 personer redan lagt handpenning på ett exemplar, och 200 000 har skickat in intresseanmälningar. 200 bilar om året räknar Morgan med att kunna bygga, så det dröjer nog ett tag innan man får sitt exemplar.

Två klipp under "Läs mer". Någon som är sugen?

Bil, Nyheter, Morgan, 3 Wheeler, cool, trehjuling, Genève

Läs mer
41.6° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 1 mar 2011, 15:42
Morgan 3 Wheeler för tankarna bakåt i tiden Klassisk design som aldrig går ur tiden
41.6°
0