m

Skoda lyfter Yeti
Och erbjuder två olika versioner

Skoda lyfter Yeti
Bil / Skoda

Skodas lilla bergsbestigare Yeti har hunnit bli fyra år och det är alltså dags att ge den ett lyft. Ny nos, ny bak och möjligheten att välja mellan två olika versioner blir nyheterna.

Den gröna ni ser på bilderna får tilläggsnamnet Outdoor, som på Skoda-språk betyder ett lite mer ruggat utseende med mer plastdetaljer bland annat. Den vita blir istället det lite mer city-anpassade alternativet med lackade kofångare. Nytt på insidan är ratten och material- och färgvalen. För första gången i en Skoda kan man nu även utrusta sin bil med backkamera.

Motormässigt är det precis som förut, fyra dieselalternativ och tre bensinare.

Visa
Pressmeddelande
Nya SKODA Yeti – nu i två versioner

Här är första bilderna på nya SKODA Yeti. En populär bil som nu kommer göras i två olika versioner. Nya SKODA Yeti har världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i september.

För första gången någonsin kommer denna tjeckiska kompakta SUV att finnas tillgänglig i två versioner: en elegant och stilfull SKODA Yeti för stadskörning och en äventyrlig och terränggående SKODA Yeti. Båda versionerna av SKODA Yeti har ny front och nytt bakparti, nya aluminiumfälgar, fräsch inredning, nya Simply Clever-idéer, största möjliga antal praktiska funktioner och utökade kombinationer av motor och växellåda. De nya modellerna kommer att presenteras under motormässan i Frankfurt i september, och i början av 2014 kommer båda versionerna av nya SKODA Yeti att ha lanserats i Sverige.
- SKODA Yeti är en av de mest attraktiva kompakta SUV:arna på marknaden och har med bred marginal överträffat våra förväntade försäljningssiffror sedan lanseringen för fyra år sedan, säger Skodas VD Winfried Vahland. Tack vare det nya utseendet och att vi kan erbjuda modellen i två versioner, sätter vi en ny standard. Vi planerar att fortsätta vår enastående utveckling inom den här snabbt växande fordonsklassen. Yeti är ännu en hörnpelare i vår tillväxtstrategi 2018, och kommer att stärka vår position på de internationella marknaderna.

Slående utseende – nu i två versioner

En särskild nyhet är att vi för första gången kan erbjuda två separata designserier: Skodas kompakta SUV finns nu tillgänglig i ett elegant och stilfullt stadsutförande, och i ett terrängutförande för resor på landsbygden. Stora skillnader: fronten och bakpartiet, till exempel stötfångare, underkörningsskydd, sidolister och tröskellister, går att få i antingen karossens färg eller i svart plast, som på Outdoor-versionen av SKODA Yeti. Det nya frontpartiet på de båda versionerna har fått en mer horisontell betoning och är försett med en distinkt frontgrill och omgjorda strålkastare, för första gången tillgängliga som Bi-Xenonstrålkastare med integrerade LED-varselljus. I enlighet med Skodas nya designspråk är de främre strålkastarna nu fyrkantiga och sitter längre under de främre stötfångarna.

Yetis nya bakparti har fått en ny utformning. Detta omfattar bland annat en ny form på bakluckan och distinkta baklyktor i en ännu mer noggrant skulpterad C-design. Baklyktorna finns som tillval tillgängliga med LED-lampor Dessutom finns i enlighet med Skodas nya utseende två kubistiska triangulära element som komplement till den nya SKODA-logotypen. Det nya fälgprogrammet har utökats med fyra nya, attraktiva aluminiumfälgar. Det finns nu ett bredare urval av färger att välja på, inklusive fyra nya metallicfärger: ”Moon-White”, ”Jungle-Green”, ”Metal-Grey” och ”Magnetic-Brown”. Den sistnämnda finns exklusivt tillgänglig för Yeti L&K. De nya Yeti-modellerna har en ny och fräsch inredning: nya rattar med tre ekrar i sju olika varianter, nya material och mönster för stolsöverdragen och nya dekorativa lister på instrumentpanelen.

Den första Skodan med backkamera

Yeti är Skodas första modell med optisk parkeringsassistent, en bakåtriktad kamera som kan väljas som tillval. Det här är första gången som SKODA Yeti utrustas med den senaste generationens automatiska parkeringsassistent. Det nya systemet gör att Yeti kan backa, fickparkera och till och med köra ut automatiskt. Nya SKODA Yeti är också först med det automatiska lås- och startsystemet ”KESSY”.Nya SKODA Yeti har dessutom fått fyra nya Simply Clever-lösningar. Den dubbelsidiga golvmattan i bagageutrymmet är ny. Dessutom finns en löstagbar LED-lampa i bagageutrymmet, en västhållare under förarsätet och en papperskorg i sidodörren på Yeti.

En av de stora fördelar som behållits från tidigare modeller är SKODA Yetis VarioFlex-system för baksätet, som ger unik flexibilitet åt inredningen. De tre baksätena kan fällas eller tas bort enskilt. Yttersätena går att flytta över om sätet i mitten tas bort. På ett ögonblick förvandlas Yeti från femsitsig till fyrsitsig, vilket ger passagerarna i baksätet mer utrymme.

Dessutom har vi behållit funktioner som det fällbara ryggstödet på passagerarplats, de utfällbara borden på baksidan av framsätena, de många förvaringsutrymmena och de praktiska flaskhållarna. Funktionaliteten har högsta prioritet i bagageutrymmet, där det bland annat finns flera fästpunkter och infällbara krokar.Det generösa utrymmet är på nytt ett kännetecken för Yeti. Det finns ingen annan kompakt SUV där passagerarna i baksätet har lika högt i tak som i SKODA Yeti - 1 027 millimeter. Lastkapaciteten i bagageutrymmer är minst 405 liter. Om du plockar ur alla baksäten ökar volymen till 1 760 liter.

Sju moderna motorer med framhjulsdrift, fyrhjulsdrift, manuell växellåda eller DSG-låda

Du kan välja mellan fyra dieselmotorer och tre bensinmotorer i helt nya SKODA Yeti – alla med turboladdning och direktinsprutning. Motorernas prestanda varierar från 1,2 TSI på 105 hk till 2,0 TDI på 170 hk. Femte generationens framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift med Haldexkoppling kan användas beroende på motorns specifikationer. För versioner med automatisk växellåda använder SKODA Yeti uteslutande DSG-lådor med sex eller sju växlar.

GreenLine-versionen 1,6 TDI/105 hk. med framhjulsdrift och manuell växellåda har ett CO2-utsläpp på endast 119 g/km. Detta motsvarar en förbrukning om 4,6 liter diesel per 100 km (61 MPG). Dessutom finns tre Green tec-motorer: 1,4 TSI/122 hk., 2,0 TDI/140 hk. med manuell sexväxlad växellåda och 1,6 TDI/105 hk. med sjuväxlad DSG-låda. Green tec-paketet innehåller ett Start-stoppsystem, bromsenergiåtervinning och däck med lågt rullmotstånd.

Nu finns ett ännu större antal kombinationer av motorer och växellådor. Dieselmotorn 2,0 TDI på 170 hk. finns tillgänglig med en fantastisk kombination av fyrhjulsdrift och automatisk sexväxlad, dubbelkopplad växellåda. Den framhjulsdrivna Yeti 1,6 TDI 105 hk. får nu en automatisk sjuväxlad, dubbelkopplad växellåda.

Kompromisslös säkerhet

SKODA Yeti är kompromisslös när det gäller säkerheten. Den kompakta SUV:n fick maximala fem stjärnor i krocktestet Euro NCAP 2009. Den aktiva säkerheten ökar tack vare att bilen är försedd med ESC (antisladdsystem), ABS (låsningsfria bromsar) och bromshjälp. De främre dimljusen kan förses med kurvtagingsfunktion. Nya Bi-Xenonstrålkastare med LED-varselljus gör att fordonet syns bättre och lyser upp vägen mer effektivt i mörker. På begäran finns elektronisk assistans för körning i upp- och nedförsbackar. Bland övriga alternativ märks ett elektroniskt övervakningssystem för däcktrycket.

Den elektroniskt styrda fyrhjulsdriften (femte generationens Haldexkoppling) och markfrigången på 180 mm. gör att den kompakta SUV:n är redo för all slags terräng. Den elektroniska differentialspärren EDL ger mjuka, bekväma starter och bra grepp på olika typer av vägar.

När det gäller passiv säkerhet kan Yeti skryta med upp till nio airbags. Bilbarnstolar monteras tryggt i bilens Isofix-fästen. Trepunktbälten fram med bältesträckare, höjdjustering och justerbara nackstöd gör säkerhetspaketet komplett.

Internationella framgångar

Med SKODA Yeti, det femte modellsortimentet från Skoda, kunde den tjeckiska biltillverkaren 2009 fira sitt inträde på marknaden för kompakta SUV:ar. Fram till idag har sammanlagt 263 200 SKODA Yeti sålts (30 juni 2013). Bara under 2012 levererade Skoda cirka 87 400 Yeti– en ökning med 24,3 % jämfört med föregående år. Under första halvan av 2013 skickades 41 800 Yeti till kunder världen över. I Europa, där Yeti har en marknadsandel på cirka 5 %, är modellen en av de 10 bäst säljande SUV:erna i A-klassen, och på den tjeckiska marknaden är Yeti överlägset störst. I Tjeckien byggs Yeti i Kvasiny och i Ryssland vid fabriken i Niznij Novgorod. Från och med slutet av 2013 ska Yeti även byggas i Shanghai, Kina.

Sedan lanseringen på marknaden har SKODA Yeti blivit populär hos SUV-entusiaster. Detta visas i en undersökning som genomfördes av branschtidskriften ”Auto Express”. I den här undersökningen valde 46 000 läsare i Storbritannien ut Yeti som en av de bilar kunderna var mest nöjda med.

Skoda fortsätter att lansera det mest heltäckande modellutbudet i företagets historia genom att släppa två helt nya versioner av Yeti samtidigt. Bara under 2013 kommer tjeckerna att presentera åtta nya eller helt omarbetade modeller, och fram till 2018 planerar Skoda att öka sin globala försäljning till minst 1,5 miljoner fordon per år.
40.3°
0

Skoda lyfter Yeti

Och erbjuder två olika versioner

Flox drönare ska skrämma bort djur från skogar och åkrar
Så att vildsvin och andra djur inte förstör markerna

Det svenska startup-företaget Flox Robotics har utvecklat ett system där man ska använda drönare för att skrämma bort djur som riskerar att förstöra åkrar och skogsmarker. Systemet använder sig av en drönare som med hjälp av datorsyn kan hitta djur som befinner sig på åkrar och i skogsmark. När så är fallet kommer drönarna att beama ultraljud mot skadegörarna så att dessa förhoppningsvis drar vidare till någon annan plats och lämnar markägarens marker i fred. Flox system har redan testats på några gårdar under hösten skriver Breakit. Någon gång under nästa år hoppas Flox börja sälja sitt system och kostnaden för dessa kommer att landa på runt 150.000 kronor styck. I videoklippet ovan kan ni kolla in hur Flox system fungerar. Tumnagel
36.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

F1-legendaren Frank Williams har gått bort
Blev 79 år gammal

Den brittiska företagsledaren och grundaren av Formel 1-stallet Williams F1, Sir Francis Owen Garbatt "Frank" Williams, har gått bort 79 år gammal. Frank började som förare men blev sedan teamägare. 1966 startade han Frank Williams Racing Cars och 1969 började hans team att tävla i Formel 1 med en Brabham som Piers Courage körde. Tyvärr omkom Piers under ett lopp 1970. Frank startade några år efter detta det mycket framgångsrika teamet Williams Grand Prix Engineering som haft 114 stycken Grand Prix-segrar och nio stycken konstruktörsmästerskapssegrar. 2012 fick Franks dotter ta kontrollen över teamet och idag ägs det och drivs av ett privat värdepappersföretag. Bonusklipp nedan. Tumnagel
34.6°
+
Bobby Green
0

DC Universe Online-utvecklare jobbar på Marvel-MMO
Lär inte släppas förrän 2023

DC Universe Online har rullat förhållandevis stadigt sedan det släpptes 2011. Nu verkar det som att utvecklarna Daybreak Game Company är sugna på att skapa ytterligare ett massivt superhjältespel, men den här gången med fokus på Marvel-hjältar. Detta blev känt i samband med släppet av Daybreaks senaste kvartalsrapport där det står att Daybreak och spelutvecklarna Dimensional Ink jobbar på ett "AAA MMO" som kommer inspireras av Marvels olika verk. Någon mer information än så har vi för tillfället inte, men spelet väntas släppas 2023 eller 2024. Tumnagel
36.5°
+
André Stray
0

Nissan visar fyra nya eldrivna konceptbilar
15 stycken elbilar ska ha lanserats till 2030

Nissan ska 2030 erbjuda inte mindre än 23 stycken elektrifierade modeller och 15 av dessa ska vara helt eldrivna. Det innebär att man måste lägga på ett litet kol och dessa fyra eldrivna konceptbilar är en början. 2026 räknar Nissan med att 75 procent av försäljningen i Europa kommer från deras elektrifierade modeller. Man kommer att investera ordentligt med kosing i bland annat batteriteknik. 2028 planerar man att lansera en elbil med solid state-batteri och 2024 ska en testfabrik för just detta stå klar i Yokohama. Dessa batteripack ska vara billigare att ta fram och man siktar på att få ned priset per kWh till 75 dollar år 2028. Konceptbilarna man visar nu heter Chill-Out, Max-Out, Surf-Out och Hang-Out. Om någon av dessa någonsin kommer att bli verklighet eller plocka med sig något till en produktionsbil återstår i vanlig ordning att se. Tumnagel
37.0°
+
Bobby Green
0

Dålig läppläsning av Dune
Alltid skoj

Bad Lip Reading-gänget producerar inte lika många videor som tidigare, men när det levereras är det bara att bänka sig framför skärmen och njuta. Nu har gänget lagt ut inte mindre än tvenne videor där gänget tolkat munrörelser i Dune på ett dåligt vis. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Youtube–stjärnan Tor Eckhoff död
Norrmannen som var glad i sprit och bad i isvak

Även om ni kanske inte kände till hans riktiga namn har nog de flesta av er sett norrmannen Tor Eckhoff på YouTube. Hans kanal Apetor har inte mindre än 1,19 miljoner prenumeranter och många verkar gilla hans galna upptåg. I klippen får vi hänga med när han åker på olika utflykter, ofta till skogen och till iskalla sjöar där han brukar bada. Alltid med en värmande flaska sprit med sig. För bara några dagar sedan fyllde han 57 år och i fredags omkom han i en olycka. Han gick igenom isen i Kongsberg som ligger åtta mil söder om Oslo och det var säkert i samband med att han skulle spela in ett nytt tokigt klipp till kanalen. Ni hittar två klipp med Eckhoff här nedanför. Tumnagel
27.0°
+
Bobby Green
0

Nu kan du förboka ID. Buzz och ID. Buzz Cargo
Jippi!

Världspremiären för Volkswagens helt eldrivna Folkabuss närmar sig och nu får vi reda på att man kan förboka ett exemplar av ID. Buzz (personbilen) och ID. Buzz Cargo (transportbilen). Detta gör att man blir en av de första som får möjlighet att lägga en beställning när försäljningen drar igång under första halvåret nästa år. Hösten 2022 ska de första bilarna börja levereras. Man avslöjar inte så mycket kring bussen nu men den baseras på MEB-plattformen och delar mycket teknik med ID.4. ID. Buzz kommer att ha skjutdörrar på sidorna och flexibla säteskonfigurationer. ID. Buzz Cargo kommer ha lastkapacitet mellan dagens Caddy Cargo och Transporter. Bokar gör man på länken nedan, det kostar inget och man kan avbryta sin bokning när man vill. Tumnagel
42.0°
+
Bobby Green
0

Biografbesökare som köper biljetter till Spider-Man får NFT:s
Sony hoppar på NFT-tåget

Den amerikanska biografkedjan AMC och Sony har meddelat att man kommer att ge bort ett gäng med NFT:s till utvalda biografbesökare som förhandsbokar biljetter till premiären av Sonys kommande film Spider-Man: No Way Home. Det handlar om 86.000 NFT:s med hundra olika Spider-Man-motiv som den utvalda skaran kommer att få i samband med premiären av filmen 16 december. AMC skriver i ett pressmeddelande om NFT-jippot: "This special Spider-Man: No Way Home joint effort of Sony Pictures and AMC Entertainment marks the first ever NFT promotion by a major theatrical exhibitor. A limited quantity of up to 86,000 NFTs will be made available for those AMC Stubs Premiere, A-List and Investor Connect members who are the first to purchase their opening day tickets (or in the case of AMC Stubs A-List members who are the first to reserve their seats), at any and all U.S. AMC Theatres locations." Tanken bakom utdelningen av NFT:s är antagligen att dessa ska bli en slags samlarobjekt som kanske stiger i värde om NFT-hypen håller i sig i framtiden. Tumnagel
26.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart kan du få keramiska bromsar till din Model S Plaid
Tesla verkar ha lyssnat på kritiken

När något går väldigt snabbt är det bra om man även kan få stopp på det effektivt. Där har Teslas Model S Plaid haltat lite och inte hängt med när det börjar gå undan vilket vi har skrivit om tidigare. Nu verkar det som att man har lyssnat på kritiken och presenterar därför att man från och med mitten av nästa år kommer kunna utrusta bilen med keramiska bromsar. Kitet består av skivor som mäter 410 millimeter både fram och bak och de främre greppas av sexkolvsok medan det sitter fyrkolvsok bak. Även bromsbeläggen ska vara av vassare snitt och man får även med en flaska med bromsvätska som tål ännu högre temperaturer. Bromsarna går endast att få om man har 21-tumsfälgar och är beredd att släppa från sig 20.000 dollar. Tumnagel
33.0°
+
Bobby Green
0

Cyberpunk 2077 har nått Very Positive på Steam
Nu vänder det!

Det verkar som att Cyberpunk 2077 kommer få en liknande upprättelse-berättelse som No Manx27s Sky. Nästan i alla fall. Spelet släpptes för ett år sedan i ett rätt risigt skick och på grund av den rådande situationen i kombination med att CD Projekt RED inte velat utsätta sina anställda för överjävliga övertider har det tagit rätt lång tid att lösa situationen. Uppdateringar som löser diverse buggar och ska ge spelare en jämnare upplevelse har skickats ut under året, men ett hundra procent färdigt spel lär vi inte få se förrän nästa år. Hur som helst verkar det som att uppdateringarna och fixarna som levererats hittills har gjort det lättare för spelare att uppskatta CD Projekts monsterprojekt. På Steam har användarrecensionerna vänt från att vara negativa, till blandade och har legat på Mostly Positive den senaste tiden. Nu har detta ändrats och skiftat över till Very Positive, vilket skett då spelet fått närmare 22.000 recensioner den senaste tiden varav över 14.000 av dessa har varit positiva. Cyberpunk 2077 reas för tillfället ut på Steam just nu och kan norpas för 30 euro. Tumnagel
47.7°
+
André Stray
0

En liten titt på Around the World in 80 Days
BBC har gjort tv-serie av Jules Vernes klassiska roman

I början på nästa år kommer BBC:s tv-serie-adaption av Jules Vernes klassiska roman Around the World in 80 Days ha premiär. Här kan ni kolla in några klipp från den. Tv-serien handlar om när britten Phileas Fogg ska försöka resa runt jorden på 80 dagar. I rollen som Phileas Fogg syns David Tennant och Ibrahim Koma spelar Foggs betjänt Passepartout. Med på resan finns även journalisten Abigail Fix (Leonie Benesch), en karaktär som inte fanns med i Vernes roman. Fix karaktär tros vara löst baserad på den kvinnliga journalisten Nellie Bly som efter ha inspirerats av Vernes roman själv begav sig iväg på en resa runt jorden 1889, en resa hon avverkade på 72 dagar. BBC börjar sända Around the World in 80 Days 2 januari. Om den dyker upp på någon kanal eller tjänst som finns tillgänglig här i Sverige finns det än så länga inga uppgifter om. Tumnagel
41.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Star Wars: Rangers of the New Republic verkar inte bli av
Åtminstone inte i den närmaste framtiden

Det verkar bli allt mer osäkert om den tidigare utannonserade Mandalorian-spinoffen Star Wars: Rangers of the New Republic faktiskt kommer att bli av. Det var i slutet av förra året som Disney meddelade att man skulle spela in serien och den troddes så handla om när karaktären Cara Dune lämnade The New Republic och anslöt sig till Rebel Alliance. Sedan dess har dock Gina Carano, skådespelaren som spelade Cara Dune i The Mandalorian, fallit i onåd hos Disney efter ha varit lite för frispråkig i sociala medier. Detta gjorde att Rangers of the New Republic-projektet lades på is i våras. Nu säger LucasFilm president Kathleen Kennedy att det inte ens finns något manus till The New Republic och att en del av de eventuella händelserna som skulle utspelat i serien istället kan dyka upp i framtida avsnitt av The Mandalorian. Det ska observeras att Disney än så länge inte själva sagt att man skrotat idén att göra Star Wars: Rangers of the New Republic. Många bedömare tolkar dock Kennedys kommentarer som att det inte kommer att bli någon sådan spinoff-serie. Tumnagel
37.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu har det öppnat ett digitalt mobiltelefon-museum
Kolla in över 2000 gamla mobiler

Är du intresserad av mobiltelefonens historia har det nu öppnat ett nytt digitalt mobiltelefonmuseum på nätet. I "Mobile Phone Museum" kan besökarna ta del av över olika 2100 mobiltelefoner som släppts från 1984 fram tills idag. På de flesta modellerna museumsidor finns bilder, vilket årtal modellerna släpptes, vad de vägde samt en kortare informationstext om modellerna. Förutom att visa upp mobiltelefoner så hoppas skaparna av Mobile Phone Museum att man i framtiden ska kunna besöka till exempel skolor och prata mer om historiska mobiltelefoner, något som man man kan hoppas skapa intresse för mobilteknik hos yngre. I dagsläget finns mobil-museet bara på nätet men i framtiden hoppas skaparna av museet även att kunna arrangera temporära popup-utställningar där de visar upp mobiltelefonins historia. Tumnagel
40.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apple jobbar fortfarande på laddare för flera enheter
Vill ha en framtid där "alla enheter kan ladda varandra"

Samtidigt som Apple presenterade iPhone X 2017 visade man också upp en trådlös laddare som kunde ladda flera olika enheter samtidigt. Laddaren hette AirPower och försenades, tills den till slut lades ner helt. Enligt Bloomberg sägs nu Apple vara igång med att bygga en laddare som kan ladda flera enheter på både kort och lång distans trådlöst. Först i juni i år rapporterade Bloomberg att Apple börjat med en uppföljare på AirPower och nu säger Mark Gurman att arbetet fortgår. Gurman säger dessutom att han tror att Apple ser en framtid där var och en av dess produkter kan ladda varandra. Till exempel kan en iPhone så småningom ladda AirPods eller en Apple Watch: Omvänd trådlös laddning har varit en funktion som ryktas komma till iPhone i flera år, men har i slutändan aldrig blivit verklighet (bortsett från att en iPhone kan ladda Apples MagSafe batteri trådlöst). Om tekniken skulle komma till iPhone i framtiden hade det inneburit att användare skulle kunna placera sina AirPods eller Apple Watch på baksidan av sin iPhone för att ladda dem. Tumnagel
43.4°
+
Hugo Engström
0

Tesla börjar använda AMD Ryzen i Model Y
Åtminstone i Kina – än så länge

Tidigare i år fick vi veta att grafikprocessorn till infotainmentsystemet i nya Tesla Model S drevs av ett AMD-chip som är ungefär lika kraftfullt som det i Playstation 5, nu verkar Tesla även börja använda AMD-chip i andra modeller. En ägare i Kina har nämligen upptäckt att sin Model Y visar att skärmen drivs av AMD Ryzen, det är dock oklart om det är samma chip som i den dyrare Model S. Förutom Ryzen-chippet noterade Tesla-ägare också att företaget uppgraderat Model Y Performance 12V blybatteri till ett 16V litiumbatteri. Tumnagel
32.6°
+
Hugo Engström
0

Indien vill stoppa förbokningen av Starlink
Tills företaget fått licens att sälja systemet

Indien har sagt till sin befolkning att inte förhandsboka SpaceX Starlink-system enligt Reuters. Anledningen är att den indiska regeringen först vill se att Starlink har en licens att verka i landet innan de börjar distribuera sina tjänster. I en tweet från Indiens avdelning för telekommunikation står det även att man frågat Starlink att stoppa förhandsbokningen av systemet. Sedan Starlink registerade sig i Indien 1 november ska man ha fått emot över 5 000 förhandsbokningar. Det är dock oklart vad som kommer att hända med dessa nu. Just nu ska Starlink ha cirka 140 000 beta-användare i 20 olika länder, Elon Musk förväntar säg att den siffran kommer stiga till 500 000 under nästa år. Tumnagel
38.9°
+
Hugo Engström
0

Har du handlat något under black week?
Dagens fråga!

Då var black week (nästan) slut, det är trots allt cyber monday på måndag, men har du handlat något? Och i sånt fall vad? Tumnagel
37.2°
+
Roger Åberg
0

Chris Harris pratar om årets bästa bilar
Mycket sportbilar

Chris Harris kör väldigt mycket bilar och här sammanfattar han årets bästa bilar. Det är så klart mycket sportbilar men man pratar även om årets bästa elbilar (Tesla vinner tack vare laddnätverket) och man pratar även om årets sämsta bilar. Tumnagel
37.7°
+
Roger Åberg
0

Kläddesignern Virgil Abloh är död
Fuck cancer

Kläddesignern Virgil Abloh är död. Han dog i går efter två års kamp på cancern. Han är kanske en av de största stjärnorna de senaste åren, speciellt på den manliga sidan och för alla som gillar street-mode. Han har utsetts till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Han började 2009 på Fendi och gjorde där saker bland annat med Kanye West. 2013 startade han sitt bolag Off-White, som har gjort en hel hög samarbeten med massor av bolag. Det mest kända är kanske det med Nike som oftast har texten "AIR" på sidan, men Virgil och Off-White har även gjort samarbeten med Ikea och massor av andra. Till vardags har Virgil sedan 2018 varit chefsdesigner på Louis Vuitton. Virgil Abloh blev endast 41 år gammal. Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg

Julgran för 19.995 kronor
Pengarna går till Läkare Utan Gränser

En julgran för 19.995 kronor är kanske inte något som alla brukar köpa till jul. Men den som Interflora säljer är framtagen för att dra in pengar till Läkare Utan Gränser och det är ju alltid bra. Julgranen som heter Flora levereras av mästerflorister på utvalda orter i landet och kläs med färska blommor på plats hos kunden. Louisa Blomstrand som är marknads- och e-handelschef på Interflora AB säger följande: "Vi tror och hoppas att Flora ska vara populär hos våra företagskunder, som både kan skänka pengar till Läkare Utan Gränser och samtidigt ge sin personal en floristisk upplevelse utöver det vanliga. Julen handlar om omtanke, traditioner och att väcka minnen såväl om sinnen. Vi är mycket stolta över att ha möjlighet att visa upp ett mästerligt hantverk och samtidigt vara med och bidra till viktiga hjälpinsatser runt om i världen." Vill man inte köpa en julgran finns det även fyra stycken andra produkter som säljs till förmån för organisationen. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Detta är årets Grammy-nomineringar
Grammy 2022 sänds live 31 januari

Under veckan släpptes listan med de artister, album och låtar som är nominerade för en Grammy. Detta är den 64:e Grammygalan och vinnare får vi veta den 31 januari. Nedan listas de viktigaste och populäraste kategorierna, för att se samtliga kategorier, besök Grammys hemsida. Artister som är nominerade inkluderar bland annat ABBA, Jon Batiste, Billie Eilish, Kanye West, Lil Nas X, Silk Sonic och Taylor Swift. Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Idag öppnar Kolmården Sagojul
Med skridskobana och julklappsjakt

Idag den 27 november, öppnar Kolmården upp portarna till en vintervärlden Sagojul fylld med roligheter. I ett pressmeddelande skriver Kolmården att "barnen får träffa Tomten, besöka trollen i Trollskogen och hälsa på Bamse i hans julpyntade Småköping. I år kan man även åka skridskor på vår alldeles nya skridskobana i Vinterdalen och följa med på den spännande Julklappsjakten." Detta är sjätte året Kolmården öppnar sitt vinterland. Sagojul kommer vara öppet på Kolmården alla fyra adventshelger klockan 11:00 till 19:00 (alltså lördag-söndag mellan 27 november och 19 december). Biljetterna är släppta och måste förbokas online på Kolmårdens hemsida. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Tävlande i Melodifestivalen 2022
14 av 28 artister

28 stycken artister kommer att tävla om segern i Melodifestivalen 2022 och nu får vi reda på vilka 14 av dessa är. Ett axplock är Anders Bagge, Linda Bengtzing och Cazzi Opeia. Hela listan ser ni nedan. Melodifestivalens stopp under nästa år ser ut som följande: 5/2 Malmö 12/2 Göteborg 19/2 Linköping 26/2 Lidköping 5/3 Örnsköldsvik 12/3 Stockholm Tumnagel
31kg
+
Bobby Green

Avicii-konsert livesänds
Gratis

Den 1 december anordnas konserten Together for a better day på Avicii Arena. Konserten ska bli ett årligt återkommande arrangemang som ska uppmärksamma ungas psykiska ohälsa. På scen kommer bland annat Håkan Hellström, Amason, Miriam Bryant, Annika Norlin och Kungliga Filharmonikerna att uppträda. Du som inte kan eller vill vara på plats kan ändå ta del av konserten eftersom den kommer att direktsändas på SVT, SR och Youtube - helt gratis. Tumnagel
136kg
+
Bobby Green

Alkoholfri snaps från O.P. Anderson
Alla kan vara med och skåla

Julbords-hysterin är i full gång och det ska ätas prinskorv, lutfisk och köttbullar i mängder. Och man får ju inte glömma julsnapsen! Den kanske inte alla är så förtjusta i men visst är det tradition. Alla ska kunna sjunga med i snapsvisorna och det blir stoj och stök. Och de som inte vill dricka alkohol men ändå vill vara med och skåla kanske har gjort det i julmust eller vatten tidigare, men nu kan det bli ändring på det. O.P. Anderson presenterar nämligen ett mixpack med alkoholfri snaps så att man har lite fler grejer att välja mellan. De här ska vara de första snapsarna i sitt slag på Systembolagets hyllor och förpackningen innehåller de tre varianterna Original, Petronella och Klar. Släpps den 1 december och för de sex små flaskorna på 50 milliliter vardera får man betala 109 kronor. Tumnagel
115kg
+
Bobby Green

Steve Aoki mixar ledmotivet för Cowboy Bebop
Bra eller anus?

Den fantastiskt fenomenala animeserien från 90-talet, Cowboy Bebop, blev nyligen en Netflix-serie vilket gjorde att seriens ikoniska ledmotiv fick lite uppmärksamhet igen. Netflix passade också på att anlita DJ:n och Rocky Aokis son, Steve Aoki för att göra en mix av ledmotivet som du kan lyssna på via klippet ovan. Tumnagel
78kg
+
Frode Wikesjö

Ny kapselkollektion från Vault by Vans
Med konstnären Geoff McFetridge

Vault by Vans presenterar nu en kapselkollektion med kläder och skor tillsammans med konstnären Geoff McFetridge. Geoff har återskapat fem ikoniska silhuetter från Vans och det handlar om tre stycken unika versioner av OG Slip-On LX och två av OG Style 38 NS. Förutom skorna finns hoodies, sweatshirts, hattar, väskor och strumpor. Allt släpps den 2 december. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green

Ett besök på den italienska restaurangen Rezdôra
Michelin-ställe i New York

Kocken Stefano Secchi lärde sig att göra pasta av de bästa i Emilia-Romagna, Italien. Kunskapen tog han med sig till New York och där skapade han restaurangen Rezdôra som belönats med en Michelin-stjärna. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Cara Delevingne släpper prosecco
Tillsammans med sina systrar

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är namnet på systrarna Chloe, Poppy och Cara Delevingnes nya hållbart producerade prosecco. Den har tagits fram tilllsammans med en tredje generationens vinfamilj på en vingård i hjärtat av Valdobbiadene-dalen i nordöstra Italien. Terrängen här gör att det är omöjligt att använda sig av mekanisk vinodling så allt sker för hand. Gården drivs även med solenergi. Nu är det Sverigepremiär för drycken som du kan hitta i Systembolagets beställningssortiment. En flaska som är på 750 milliliter innehåller 11,5 procent alkohol och blir din för 299 kronor. Tumnagel
49kg
+
Bobby Green

Lollapalooza Stockholm presenterar line-up
Biljetterna släpps imorgon

1-3 juli nästa år kommer musikfestivalen Lollapalooza Stockholm att anordnas och nu får vi reda på vilka som kommer att uppträda. Bland artisterna ser vi namn som Pearl Jam, Post Malone, Imagine Dragons, The Killers, Doja Cat, Veronica Maggio, Tove Lo, Little Jinder och Timbuktu. Biljetter släpps imorgon klockan 09:00 på länken nedan. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green