41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Facebook för iOS får fotofilter Förvänta er dock inga Instagram-effekter
Facebook för iOS får fotofilter

Idag uppdaterades Facebook-appen och lite i tysthet så lanserades en ny funktion i och med uppdateringen, fotofilter. som de flesta känner till så har ju Facebook köpt Instagram och att det skulle betyda att Facebook fick lite filter i likhet med Instagram eller att en starkare koppling mellan de två skulle ske var nog ingen som sa emot.

Nu har Facebook-appen för iOS fått just det, filter. Tro dock ej att detta är ens i likhet med Instagram, dessa filter är nog mer för den som ogillar Instagram och alla retro-appar som flödar över marknaden. Filtren är ganska tillbakadragna och gör bara mindre ändringar istället för att vara så extrema som hos Instagram. Här pratar vi istället ganska små färgskiftningar samt kontrastökning/minskning.
Det blir alltså mer likt hur en fotograf ändrar sina bilder i Photoshop fast med enkelheten av ett enda klick.

På vissa bilder kommer du knappt att se skillnad mellan filtren, ibland blir det bara att bilden får ett konstigt färgstick men med rätt filter för rätt bild så kommer bilden klart bli roligare än det som kommer direkt ur kameran. Filtren går att jämföra med de som finns i den underbara appen VSCO Cam fast Facebooks är klart sämre tyvärr.

Vad tycker ni om de nya filtren?

Foto, Bildbehandling, facebook, instagram, app, filter

Facebook släpper ny version till iOS
Ingen stor uppdatering dock

Facebook släppte sent igår kväll svensk tid en ny version av sin iOS-app till iPhone, iPad och iPod Touch. Uppdateringarna i version 5.1 inkluderar bland annat att det ska vara enklare att chatta, delning av multipla foton samt att man enklare ska kunna arrangera vilka av sina kontakter som står högst upp i vänlistan. Ni som var snabba med att ladda ner den nya versionen igår kväll kan ha upplevt en del strul då det tydligen fanns några buggar men Facebook har meddelat att dessa nu ska vara lösta från centralt håll så nu ska appen fungera som den ska. Ni hittar den nya versionen på länken nedan eller om ni redan har den installerad så är det bara att gå in i App Store och uppdatera appen. Tumnagel
35.5°
0
34.0° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
tis. 6 nov 2012, 16:43
Facebook för iOS får fotofilter Förvänta er dock inga Instagram-effekter
34.0°
0