38 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Squid Game-kryptovalutan tokrasar Bluffmakarna blev rika dock
Squid Game-kryptovalutan tokrasar
OBS: Bilden är ett montage

Förra veckan så skrev vi om kryptovalutan Squid som var inspirerad av Netflix-serien Squid Game. Denna kryptovaluta, som Netflix inte hade något att göra med, tokrusade med över 310 000 procent men när folk ville sälja sina Squids gick det ej. Precis som många misstänkte då visade det sig att denna kryptovaluta var en bluff som gjorde några bluffmakare 3,38 miljoner dollar rikare.

När valutan fick en bedrägerivarning av Coin Market Cap rasade Squid ner från 2 861 dollar till 0,0007566 cent. Då det endast gick att köpa kryptoavlutan och inte sälja den, var det bara bluffmarkarna bakom valutan som fick ut några pengar från denna lurendrejerierna.

De anonyma skaparna ska ha stängt ner allt som har med valutan att göra och flytt fältet. Det är inte första gången som en sådan här bluff görs då det tidigare i år släpptes en kryptovaluta inspirerad av The Mandalorian följde samma mönster.

cryptopotato.com Internet, Kryptovalutor, Squid Game, Via engadget.com Tack till du som tipsade Kryptovaluta baserad på Squid Game tokrusar Med runt 100 000 procent Tidigare i veckan lanserades det en ny kryptovaluta baserad på den populära Netflix-serien Squid Game. Valutan, som heter Squid och som inte är skapad av Netflix, lanserades till priset av en 1 cent och har sedan dess ökat till mer än 12 dollar. Det motsvarar en ökning på 100 000 procent vilket ju inte är så illa. Det totala marknadsvärdet för Squid Game-kryptovalutan uppgår nu till 184 miljoner dollar. Squid Game-kryptovalutan är en så kallad "play-to-earn"-kryptovaluta. Det betyder att man köper tokens för att kunna tjäna fler tokens, bland annat genom att spela olika spel. Tanken är sedan att man ska kunna växla dessa till andra kryptovalutor eller vanliga pengar. Det finns dock flertalet rapporter om att folk har haft problem att sälja sina squids. "We have received multiple reports that users are not able to sell this token in Pancakeswap. Please do your own due diligence and exercise caution while trading! This project, while clearly inspired by the Netflix show of the same name, is unlikely to be affiliated with the official IP." Bonusklipp nedan. Tumnagel
9.7°
0
33.7° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tis. 2 nov 2021, 11:15
Squid Game-kryptovalutan tokrasar Bluffmakarna blev rika dock
33.7°
0