34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Linuxbaserade Bash kommer till Windows 10
Microsoft bygger bro med Ubuntu

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Linuxbaserade Bash kommer till Windows 10

Windows 10 och Ubuntu i samverkan med varandra? Ingenting är tydligen omöjligt.

Under sin keynote vid Microsoft Developer Conference meddelade Microsoft att det populära Linuxbaserade verktyget Bash kommer att anlända till Windows 10. Microsoft har nämligen inlett ett samarbete med Canonical som ligger bakom det Linuxbaserade operativsystemet Ubuntu för att få programmet att fungera tillsammans med sitt operativsystem.

Nu har Microsoft sedan tidigare gjort SQL Server och Visual Studio tillgängligt för Linux och det här är med andra ord ett tecken på att de på allvar vill jobba över operativsystemsgränserna.

Bash kommer att släppas gratis till Windows 10 i sommar tillsammans med den nya Windows 10-uppdateringen Anniversary Update.

PC, Mjukvara, Linux, Windows 10, Bash, ubuntu, Microsoft Developer Conference, Canonical

Uppdaterat Windows 10 får utökat stöd för pennor
Microsoft presenterar Windows Ink

Enligt Microsoft använder i dag fortfarande 72 procent av alla människor penna och papper i snitt en timme om dagen. Därför vill de satsa hårdare på stöd för pennor i Windows 10 och meddelade under onsdagens keynote att operativsystemet kommer att få förbättrat stöd för pennor i och med funktionen Windows Ink och att stödet för pennor kommer att utökas över hela operativsystemet. Tanken är att utvecklare ska tycka att det här är intressant och implementera funktionen i sina appar och för att göra det enkelt ska det bara krävas några få rader med kod för att få det att fungera. Till exempel ska pennan kunna fungera på låsskärmen och Microsoft visade exempelvis upp digitala post-it-lappar för de som föredrar att anteckna för hand. Företagets kartapp kommer också att ha stöd för pennor där användare kan dra ett sträck mellan två platser och få sträckan uträknad. Windows 10 kommer även att få ett digitalt ritblock som användare kan använda för att teckna ner sina tankar och funderingar. Det här ritblocket innehåller dessutom digitala linjaler samt stöd för att dela anteckningar online. För att få igång utvecklingen har Microsoft även börjat samarbeta med Adobe för att implementera stöd i deras program och vi lär få se många fler exempel på företag som drar nytta av stödet framöver. Uppdaterat: Nedan kan ni kolla in en demonstration av Windows Ink. Tumnagel
41.5°
0

Windows Redstone släpps gratis i sommar
Byter namn till Anniversary Update

Nästa version av Windows 10 som tidigare kallats Redstone byter namn till Anniversary Update och kommer att släppas gratis i sommar för att fira ettårsjubileet av Windows 10. Gissningsvis kan vi med andra ord vänta oss en lansering den 29 juli eller i alla fall någonstans däromkring. Den uppdaterade versionen av Windows 10 kommer att anlända till samtliga Windowsplattformar på marknaden inkluderat Xbox One och Hololens. Den kommer också att erbjuda både nya och uppdaterade funktioner där användare bland annat kommer att kunna använda Windows Hello för att logga in på olika appar. Microsoft meddelar också att Windows 10 i dag används på 270 miljoner enheter och att innehållet i Windows Store de senaste månaderna har växt med 60 procent. Tumnagel
45.4°
0
57.0° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
ons. 30 mar 2016, 19:50
57.0°
0

Linuxbaserade Bash kommer till Windows 10

Microsoft bygger bro med Ubuntu