12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Dåligt med rejäla prissänkningar på Black Friday
Men trots det ökade försäljningen

Dåligt med rejäla prissänkningar på Black Friday
De fysiska butikerna på bilden har inget med artikeln att göra

Black Friday är något som ingen kan missa och det verkar som att många planerar sina inköp till den här helgen. Men precis som vi berättade häromdagen är det inte alltid lika mycket rea som handlarna vill att man ska tro. Enligt statistik från Prisjakt var priserna överlag bara fem procent billigare än en vanlig dag. Var sjunde produkt var dessutom dyrare.

– Det finns ju idag en del skepsis bland konsumenterna mot prissättningen under Black Friday och ser man till årets siffror kan det finnas visst fog för detta. Vår statistik från årets Black Friday visar till exempel att knappt var 7:e produkt gick upp i pris. Med det sagt fanns det en del fina klipp att göra, så länge man gjorde sin research och jämförde priserna mellan butiker, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på Prisjakt.

Att det är dåligt med prissänkningarna är inget nytt, i år var prisnedgången 4,77 procent och förra året 4,7 procent. De där riktiga kapen får man alltså leta efter. Trots det ökade enligt Klarna omsättningen mot 2018 med 14 procent. Detta gäller köp med Klarnas betallösningar vilket är ungefär halva ehandeln.

Populärast varorna igår var Microsoft Xbox One S 1TB - All-Digital, Apple AirPods (2nd Generation) och Sony WH-1000XM3.

Pryl, Mojänger, Black Friday, klarna, prisjakt
15.8° 0 Roger Åberg Roger Åberg
lör. 30 nov 2019, 10:15
15.8°
0

Dåligt med rejäla prissänkningar på Black Friday

Men trots det ökade försäljningen