7 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Efter Google TV och Chromecast kommer Android TV Apparna flyttar till TVn!
Efter Google TV och Chromecast kommer Android TV

På Google I/O i dag presenterade Google Android TV vilket är deras senaste försök att erövra TVn - och den här gången kan de faktiskt lyckas bättre. Anledningen är att detta är inte en helt ny plattform utan helt enkelt Android L på lite steroider.

För att styra Android TV använder man helt enkelt sin telefon eller sin klocka med Android Wear. Självklart finns sök och röstsök och det är bara att säga "oscarnominerade filmer från 2002" och få upp ett gäng söksvar. Förutom de funktioner som man känner igen från Apple TV och alla andra mediasystem som filmhyra kan Android-appar köras och det är så klart detta som är hela kärleken.

Istället för att göra en helt ny app behöver Netflix, SVT Play och de andra bara göra en anpassad version på samma sätt som de gör en anpassad version för tablets utifrån telefonversionen. Detta betyder att spel väldigt enkelt konverteras men det betyder också att alla appar inte fungerar utan fix.

Android TV kommer i höst och kommer att rulla på en hel hög med processorer - intel, Nvidia, Qualcomm, Broadcom mfl - och alla smarta TVs som lanseras under 2015 från Sony, Sharp och TP Vision (dvs Philips) kommer att rulla på Android TV. Ingen dålig start.

Pryl, TV, android tv, google, google I/0
67.8° 0 Roger Åberg Roger Åberg
ons. 25 jun 2014, 19:45
Efter Google TV och Chromecast kommer Android TV Apparna flyttar till TVn!
67.8°
0