13 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Glöm inte att ställa tillbaka klockan! Tre blir två
Bild till artikel Foto: Pixel123

Snart är klockan tre och då är det dags att ställa tillbaka klockan en timme. Du får alltså festa en extra timme, eller kanske ännu hellre sova en extra timme.

Bonusbilden nedan visar vad som kan hända när datorerna inte riktigt hänger med på vad som händer vid tidsomställningar när man publicerar något exakt 02:00.

Samhälle, Allmänt, Vintertid Bild till artikel Sömnforskare vill avskaffa sommartid Inför normaltid istället I helgen ställer Sverige om till vintertid men allt fler anser att detta inte längre behövs och tycker istället att Sverige borde införa en normaltid, det vill säga ha samma tid året om. Anledningen till detta är att människor riskerar att få för lite solljus och att det även kan leda till sömnproblem. Sömnforskaren Christian Benedict vid Uppsala universitet säger till Expressen Hälsoliv: "Man kan känna på morgonen att "wow, nu har jag en timme till, det är jättebra, varför klagar folk?". Men problematiken är, om man tänker efter, att man sitter på sitt jobb hela tiden och på eftermiddagen kommer man hem. Då får man inte tillräcklig exponering av solljus. Då blir man känsligare för ljus under kvällstimmarna, och det gör det väldigt svårt för dig att somna." Även politiker från både Miljöpartiet och Kristdemokraterna ställer sig positiva till att skrota vintertiden helt och hållet. Vad tycker du om vintertid, sommartid och normaltid? Svara gärna på vår enkät nedan. Tumnagel
71.6°
0
36.8° 0 Roger Åberg Roger Åberg
sön. 29 okt 2017, 02:00
Glöm inte att ställa tillbaka klockan! Tre blir två
36.8°
0