37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
EA kallar NFT och blockkedjor framtiden för spelindustrin Avbryt! Ge mig en remake av SSX Tricky istället
EA kallar NFT och blockkedjor framtiden för spelindustrin
Foto: mmi9

EA:s VD Andrew Wilson kallade nyligen NFT och så kallade "play-to-earn"-spel för framtiden för spelindustrin under ett möte med investerare. Han nämnde att digitalt samlarinnehåll kommer spela en meningsfull roll i framtida spel och livetjänster från EA. Han nämnde också att det fortfarande är för tidigt att säga hur allt detta kommer att fungera men att EA har har en riktigt bra position inom blockkedjespelgenren framöver.

EA har ju inte tagit steget in i denna värld med NFT:s, "play-to-earn" och blockkedjor ännu men med tjänster som Ultimate Team kan man ju tänka sig att det steget inte blir allt för stort. Nya jobbannonser för EA inkluderar också orden NFT och blockkedja i beskrivningarna vilket ju antyder att det finns ett intresse från EA att anamma dessa trender.

Så kallade "play-to-earn"-spel brukar innebära att man som spelar betalar en liten kostnad i förskott via någon kryptovaluta och för det spela något spel. Genom att spela spelet kan man samla på sig unika föremål i spelet som sedan kan öka i värde och säljas till andra spelare.

Tidigare i veckan meddelade även Ubisoft att de vill utveckla blockkedjespel då deras VD, Yves Guillemot, menade att de kommer bli en revolution för branschen.

Värt att nämna är att Steam nyligen förbjöd blockkedjespel från sin plattform medan Epic välkomnade dem med öppna armar.

Spel, Bransch, EA, NFT, Blockchain

Squid Game-kryptovalutan tokrasar
Bluffmakarna blev rika dock

Förra veckan så skrev vi om kryptovalutan Squid som var inspirerad av Netflix-serien Squid Game. Denna kryptovaluta, som Netflix inte hade något att göra med, tokrusade med över 310 000 procent men när folk ville sälja sina Squids gick det ej. Precis som många misstänkte då visade det sig att denna kryptovaluta var en bluff som gjorde några bluffmakare 3,38 miljoner dollar rikare. När valutan fick en bedrägerivarning av Coin Market Cap rasade Squid ner från 2 861 dollar till 0,0007566 cent. Då det endast gick att köpa kryptoavlutan och inte sälja den, var det bara bluffmarkarna bakom valutan som fick ut några pengar från denna lurendrejerierna. De anonyma skaparna ska ha stängt ner allt som har med valutan att göra och flytt fältet. Det är inte första gången som en sådan här bluff görs då det tidigare i år släpptes en kryptovaluta inspirerad av The Mandalorian följde samma mönster. Tumnagel
33.7°
0

Nu går det att handla med NFT:s på eBay
Köp digitala konstverk, samlarkort och annat

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att eBay nu som första större ehandelstjänst kommer att tillåta handel med så kallad NFT:s, Non-Fungible Token. Det innebär att det är fritt fram att sälja digitala konstverk, samlarkort och annat NFT-relaterat som bara existerar i digital form. Handeln med NFT:s har exploderat det senaste året och en del NFT-verk har sålts för miljontals dollar. Köparen av en NFT får alltså inte något sorts fysiskt objekt av det som köps utan istället handlar det om äganderätten till digitala grejer som oftast går att betrakta helt gratis på nätet och andra platser. I klippet här nedanför kan ni kolla in när Wall Street Journal förklarar vad en NFT är och lite om handeln med dessa. Tumnagel
28.6°
0

Mastercard börjar stödja kryptovalutor
Ännu en betaltjänst hoppar på kryptotåget

Mastercard har nu sjösatt en första del i deras ambition att börja stödja olika kryptovalutor. Initialt handlar det om att låta företag som är anslutna till Mastercards betaltjänst att bland annat kunna koppla bitcoin-plånböcker till sina tjänster. Mastercards kryptsatsning sker i samarbete med kryptovaluta-företaget Bakkt. Sherri Haymond, Mastercards chef för digitala parnerskap, säger om Mastercards satsning på kryptovalutor: "We want to offer all of our partners the ability to more easily add crypto services to whatever it is they’re doing. Our partners, be they banks, fintechs or merchants, can offer their customers the ability to buy, sell and hold cryptocurrency through an integration with the Baktt platform." Förutom att koppla kryptovalutaplånböcker till sin betaltjänst så kommer samarbetet även att ge möjlighet för kunder till Mastercards partners att få olika typer av ersättningar utbetalda i kryptovalutor. Mastercard skriver i ett pressmeddelande: "Mastercard will also integrate crypto into its loyalty solutions, enabling its partners to offer cryptocurrency as rewards and create fungibility between loyalty points and other digital assets. This means that consumers can earn and spend rewards in cryptocurrency instead of traditional loyalty points and seamlessly convert their crypto holdings to pay for purchases. This is the latest move by Mastercard to bring innovative loyalty options to consumers that align with their passion points." Med sitt stöd för kryptovalutor ansluter sig även Mastercard till betaltjänster som VISA och PayPal som redan börjat erbjuda kryptovaluta-stöd i lite olika former. Tumnagel
40.4°
0
20.5° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 4 nov 2021, 12:45
EA kallar NFT och blockkedjor framtiden för spelindustrin Avbryt! Ge mig en remake av SSX Tricky istället
20.5°
0