m

Jag har lirat Wii U - Del 2 av 2
Spelen till Wii U och några till 3DS

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Jag har lirat Wii U - Del 2 av 2
Spel / Nintendo

Jag har varit i Frankfurt och lirat Wii U. Nintendos nya konsol som släpps någon gång innan årets slut. Del 1 handlade om själva hårdvaran och den kan läsas via den här länken. I den här delen kommer jag berätta om de spel som jag fick testa till Wii U och 3DS. Jag fick också några minuter med nya 3DS XL så det blir några rader om denna lilla (stora) maskin också. Spelen som visades på detta event var de som visades på E3. Tyvärr saknade jag Lego City: Undercover, Scribblenauts: Unlimited och Assassins Creed 3 så dem kan jag tyvärr inte leverera några intryck ifrån. Karaokespelet Sing fanns dock på plats, men jag testade inte det själv. Men i videon ovan kan ni se när Nintendos eventpersonal släpper loss ordentligt.

Batman: Arkham City
Det första spelet som jag testade var Batman: Arkham City. Ett spel som släpptes till Xbox 360 och Playstation 3 redan i höstas, men som nu också kommer att komma till Wii U. Det såg riktigt bra ut på Wii U. Grafiken ser i princip ut likadan ut som till de andra konsolerna. De Wii U-specifika funktionerna som jag fick testa i demot var bland annat att kunna scanna av omgivningen med hjälp av plattan, hacka säkerhetslås och styra batarangen. Skärmen fungerade också som ens inventory och man kunde välja vapen med den. Responsen när jag skulle välja vapen var lite sisådär. Jag fick trycka flera gånger på vapnen för att skärmen skulle fatta vad jag valde. Men detta spelet var samtidigt det enda där jag hade problem med touchskärmen och jag hoppas att det blir mer responsivt till dess att spelet släpps i butik.

New Super Mario Bros. U
Titeln är väl kanske inte något att hurra för. (Hur många spel till Wii U ska få undertieln U egentligen?) Men spelet var i alla fall riktigt roligt. Nytt för det här spelet är att man kommer kunna använda en flygekorredräkt och genom att skaka på kontrollen så flyger man en kortare stund. Baby Yoshi kommer också att finnas med och när man skakar kontrollen så blåses han upp som en ballong. Det utlovas multiplayer för totalt fem personer där fyra spelare styr med Wii Remotes, medan den femte spelar med gamepaden. Denna person har möjlighet att sätta ut små block runt om i världen och på så vis hjälpa de andra. En funktion som inte känns så där jätterolig. De kunde absolut ha använt gamepadens unika funktioner på ett bättre sätt. Så som i Rayman Legends till exempel.

Rayman Legends
Enligt mig det absolut roligaste spelet av alla spel som jag fick testa. Detta var också det spelet som använde skärmen i handkontrollen på allra bäst sätt. Har man spelat Rayman: Origins så vet man vad man kan vänta sig. Megadunderbra plattformande och supermegadunderkrispig och snygg grafik. Rayman: Legends har allt detta men mycket mer. I den demo jag fick testa hade de verkligen utnyttjat skärmen i handkontrollen på ett fantastiskt sätt. Hela demot byggde på samarbete där den som styrde Rayman spelade med den nya Wii U Pro Controller, medan person två styrde en liten filur som kunde hjälpa Rayman i sitt äventyr. Det fungerade ungefär på samma sätt som i New Super Mario Bros. U, men i Rayman Legends är den andra spelaren bra mycket mer involverad i spelet. I New Super Mario Bros. U kunde man bara placera ut block för att hjälpa sin medspelare, men i Rayman: Legends fanns det hela tiden massor av grejer att trycka på, dra i och interagera med. Bland annat fick man hugga av rep, dra upp gröna grejer och hjälpa Rayman rätt i en labyrintlikande bana genom att vrida på gamepaden samtidigt som den andra spelaren styrde Rayman. Faktum är att det kändes roligare att spela den lilla filuren än att spela som Rayman. Det här är ett spel som verkligen, verkligen fångade mitt intresse och som garanterad kommer bli riktigt bra. Det släpps redan på releasedagen av Wii U och kommer förmodligen vara ett av de spel som utnyttjar asynkront spelande på bästa sätt.

Project P-100
Denna titel känns som ett av de mest lovande spelen till Wii U. Ändå valde Nintendo att inte ens nämna det under deras presskonferens på E3 och jag kan överhuvud taget inte förstå varför de prioriterade bort detta lilla mästerverk. Spelet utvecklas av Platinum Games (som tidigare gjort Bayonetta, Mad World och Vanquish) och man får styra ett stort gäng superhjältar som ska rädda världen från en utomjordisk invasion. Med hjälp av gamepaden kan man kommendera dessa till att bilda olika formationer som då gör att du kan utföra vissa starkare specialattacker. Ett otroligt annorlunda och kaotiskt spel som verkligen såg ut att briljera. Detta är helt klart ett av de spel som har mest potential till Wii U.

Pikmin 3
Äntligen visar Nintendo upp Pikmin 3 efter en lång tids väntan. Både ettan och tvåan var fantastiska spel och detta ser ut att kunna bli riktigt fantastiskt det också. Jag fick spela en vanlig bana där det gällde att samla frukter med hjälp av sina Pikmins och en bossbana där det gällde att ta kål på en stor larvliknande boss. Styrningen sköttes med hjälp av Wii Remote och Nunchuck och fungerade utan problem. Jag har dock ett ganska stor klagomål och det är grafiken. Visst är det högupplöst och så, men texturerna ser väldigt förlegade ut. Jag kunde faktiskt inte se någon jättestor skillnad mellan Pikmin 3 och de två tidigare spelen förutom att det nu var högupplöst. Nintendo har sagt att Pikmin 3 ska släppas någon gång inom releasefönstret (några månader efter release) så de har ju tid på sig att fixa till grafiken, men frågan är om de kommer göra det. Som sagt tvivlar jag inte en sekund på att det inte kommer bli ett fantastiskt spel, men det kommer bli ännu mer fantastiskt om det dessutom märks att det spelas på en maskin som klarar av att prestera riktigt snygg grafik (för det vet vi att Wii U klarar) istället för en något uppbiffad Gamecube.

Wii Fit U
Det finns miljontals Wii Fit-plattor runt om i världen och Wii Fit var en av de absolut största succéerna med Wii. Självkart vill Nintendo fortsätta rida på fitnessvågen (hö, hö) och släpper då Wii Fit U till Wii U. Det blir ett gäng nya övningar/minispel att göra. Bland annat fick jag testa ett minispel där man skulle studsa på en studsmatta genom att böja knäna i rätt tid. I ett annat minispel skulle man sitta på Wii Fit U-brädan och luta sig bakåt och styra någon slags kälke som åkte nerför en backe. Just den här övningen var svettig kan jag lova. Wii Fit U känns inte riktigt som ett spel för mig och det var inte jätteskoj. Men gillade man Wii Fit så kan det säkert vara kul att spela. Även i det här spelet måste jag klaga på grafiken. Det ser ut exakt som ett Wii-spel. De har verkligen inte utvecklat grafiken eller stilen någonting. Och man spelar såklart med samma identitetslösa Mii-karaktärer som vi alla lärt oss att hata under Wii-tiden. Det kunde väl i alla fall utökat möjligheterna med Mii-figurerna till att ha olika sorts kläder eller vad som helst så att det ändå kunde se lite fräscht ut. Vart har fantasin tagit vägen, vart är kreativiteten och vart är de nyskapande koncepten som Nintendo är så bra på?

Game & Wario
Ytterligare ett spel som inte visades på Nintendos E3-presskonferens och som knappt fick någon uppmärksamhet på årets E3-mässa. Game & Wario är ett nytt Wario-spel med ett gäng olika minispel som utnyttjar gamepaden på diverse sätt. Bland annat skulle man använda gamepaden som en kamera och fota brottslingar och skjuta pilbåge på elakingar som ville äta upp dina jordgubbar. Spelet fungerade bra och grafikstilen passar för Wario tycker jag, men ändå kändes det inte särskilt kul i längden.

ZombiU
Ett FPS med zombietema. Man skulle springa runt och döda massa zombies. Om man dog så vaknade man upp som en ny person och kunde då gå tillbaka till platsen där man dog och döda sig själv (som då blivit en zombie) och hämta tillbaka alla sina prylar som man hade i ryggsäcken när man dog. Jag kom inte jättelångt för jag dog hela tiden. Spelet kändes väldigt svårt (eller så är det jag som urusel på first person shooters), men det känns som att det finns stor potential i det här spelet och det verkade använda gamepaden på smarta sätt. Ett spel att hålla utkik efter tror jag.

Ninja Gaiden 3
Jag fick inget jättebra intryck av det här spelet. Man skulle döda massor av elakingar. Inte heller användes skärmen i handkontrollen på något annat sätt än att streama spelet till den.

Nintendoland
Nintendoland är ett spel med 12 olika minispel i samma spel. Fem av dem fanns för test på eventet och jag testade fyra av dem.
Donkey Kongs Crash Course: Man skulle guida en liten vagn längs en bana gjord av massa byggnadsställningar (eller vad det nu var). Det såg väldigt enkelt ut, men var faktiskt riktigt svårt. Det här spelet tyckte jag var allra roligast av Nintendolandspelen. Enbart en bana fanns för test, men jag hoppas på riktigt många banor att köra igenom när spelet väl släpps.
Luigis Ghost Mansion
Fyra spelare spelar samtidigt. Tre av dem spelar varsin person som styr med Wii Remotes medan den fjärde spelar som ett spöke på gamepaden. De gällde då för de tre andra att lysa med sina ficklampor på spöket medan spöket skulle försöka komma bakifrån och skrämma de andra spelarna. De tre personerna kunde inte se vart spöket befann sig utan var tvungna att lysa med ficklampan för att kunna se det. Funkade riktigt bra och var faktiskt riktigt roligt. Frågan är bara hur länge det kommer vara roligt. Det känns som att man kommer kunna tröttna ganska snabbt på det.
Takamarus Ninja Castle: Man skulle kasta kaststjärnor med hjälp av gamepaden. Funkade bra men var inte jättekul.
Animal Crossing: Sweet Day: Påminde en del om Luigis Ghost Mansion. Tre pers med Wii Remotes springer runt och ska samla godiskulor medan personen med gamepaden styrde två vakter samtidigt och skulle försöka haffa tag i de andra spelarna. Detta spel var också riktigt kul, men precis som med Luigispelet undrar jag hur kul det kommer vara i längden.

Nintendo 3DS
Det fanns också några 3DS-spel att testa. Bland annat New Super Mario Bros 2, Luigis Mansion 2 och Castlevania: Lords of Shadow: Mirror of Fate.

New Super Mario Bros 2
Har man spelat något av de tidigare New Super Mario Bros-spelen så vet man vad man har att vänta sig. Det nya för det här spelet är att hela världen är full med massor av mynt och det finns ett läge som kallas coin rush där det gäller att samla ihop så många mynt som möjligt och så kan man tävla mot sina vänner om vem som lyckas samla flest mynt. Kommer säkert bli grymt bra.

Luigis Mansion 2
Luigis Mansion släpptes som en releasetitel till Gamecube och nu kommer äntligen uppföljaren. Denna gång till 3DS. Konceptet är detsamma som i det första spelet. Använd "dammsugaren" för att suga upp olika spöken. En av de största nackdelarna med det första spelet var att det var så kort, men i 3DS-spelet ska det tydligen finnas flera olika herrgårdar att utforska och spelet ska vara längre.

Castlevania: Lords of Shadow: Mirror of Fate
De tre Castlevaniaspelen som släpptes till DS var fantastiska. Ultraklassisk Castlevania i 2D-miljö. Det var fina grejer det. I detta nya spel förskjuts perspektivet en aning. Det är fortfarande ett sidscrollande spel men det är någon slags 2,5D. Striderna i Mirror of Fate kändes inte alls bra tyckte jag. De var repetitiva och jag fick ingen riktig "nu-har-jag-träffat-fienden-känsla". Men själva plattformandet kändes helt okej.

Några avslutande ord om 3DS XL
Nu närmar vi oss slutet av denna långa artikel och jag tänkte avsluta med några ord om kommande 3DS XL. Jag fick några minuter tillsammans med denna lilla godbit och jag blev positivt överraskad över hur skön den kändes att spela med. Den har 90 % större skärmar, kändes skönare att hålla i (på grund av den större storleken och de rundade hörnen) och den var också tunnare. En annan trevlig grej var att skärmen nu kan ställas in olika lägen beroende på hur mycket man vill luta den. Efter att ha lirat på 3DS XL kändes alla andra 3DS:er väldigt små i jämförelse. Det som dock är tråkigt med 3DS XL är att den inte har någon extra circle pad inbyggd.

Pheeew, nu är artikeln slut och jag hoppas att ni fått en god inblick i Wii U och spelen till denna.

Mycket mer efter hoppet
33.9°
0

Jag har lirat Wii U - Del 2 av 2

Spelen till Wii U och några till 3DS

En trailer för Baby Oopsie
Verkar kvalité

Baby Oopsie är en kommande skräckfilm som handlar om en kvinna som resturerar dockor. En dag får hon den mystiska dockan Baby Oopsie som lyckas väckas till liv och har mord i tankarna. Första delen av Baby Oopsie har premiär på Amazons b-filmsgrej Full Moon den 6 augusti och andra delen dyker upp där den 15 augusti. Tumnagel
36.8°
+
Frode Wikesjö
0

Rémi Gaillard firar de Olympiska sommarspelen
Precis lika dumt som man tror

För att fira att de Olympiska sommarspelen nu är igång passade den franska skojaren på att hitta på lite olympiska rackartyg med folket på stan. Tumnagel
44.2°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för American Rust
Ny serie med Jeff Daniels

American Rust är en kommande serie som handlar om ett mord som skakar om en liten småstad i USA. Serien är baserad på Philipp Meyer debutroman med samma namn och följer polischefen Del Harris (spelad av Jeff Daniels) som hamnar i en svår situation när sonen till kvinnan han älskar anklagas för mord. American Rust har premiär på den amerikanska tv-kanalen Showtime den 12 september och kommer med största sannolikhet visas på HBO Nordic här i Sverige kort efter. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Mike Morhaime säger att han svikit kvinnliga Blizzard-anställda
Skäms över de senaste rapporterna

Tidigare i veckan rapporterade vi att Activision Blizzard hade stämts av California Department of Fair Employment and Housing för att man tillåtit en "grabbig" arbetsplatskultur med bland annat sexuella trakasserier. Natten till i dag så uttalade sig den före detta Blizzard-chefen Mike Morhaime, via Twitter, att han skäms och att han är djupt bekymrad över att allt han står för är bortblåst från företaget. Till alla kvinnor som jobbade för Blizzard under hans tid som chef sa han: "To the Blizzard women who experienced any of these things, I am extremely sorry that I failed you. I hear you, I believe you, and I am so sorry to have let you down." Mike var med och grundade Blizzard, eller Silicon & Synapsesom det hette då, under början av 90-talet och var chef för Blizzard mellan 2007 till 2018. Tumnagel
33.5°
+
Frode Wikesjö
0

En första teaser för Dragon Ball Super: Super Hero
Nästa Dragon Ball-film

Som vi tidgare rapporterat så kommer det en ny Dragon Ball Super-film under nästa år. Denna film kommer heta Dragon Ball Super: Super Hero och en första, rätt så ickesägande, teaser för den släpptes under gårdagen. Det var under Dragon Ball-panelen på årets Comic-Con@Home 2021 som teasern visades samt så pratade folket bakom filmen samt rösten för Goku, Masako Nozawa, lite om filmen. Men trots att panelen var nästan 30 min lång så fick man inte så mycket konkret information vad själva filmen kommer handla om. De visade dock karaktärsbilder på Pan som ser lite större ut vilket antyder att filmen kommer utspela sig några år efter händelserna i Super. Panelen bjöd också på ett Cha-La Head-Cha-La-framträdande av Hironobu Kageyama och du kan se hela grejen i klippet nedan. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Många busåkningar med elsparkcykel
Märkligt fenomen enligt polisen

Breakit rapporterar om en polisinsats som gjordes i veckan där man ställde sig utanför slottet i Stockholm för att se hur många de kunde hitta som buskörde elsparkcyklar. På 30 minuter lyckades man bötfälldes 14 personer för att de inte följde trafikreglerna. Majoriteten av de som åkte på böter var folk som paråkte på elsparkcyklarna. I flera fall var det vuxna som gjorde det med barn som saknar hjälm. Fredrik Ehrström, som är yttre befäl på polisen på Södermalm, säger att det är ett märkligt fenomen då folk då inte bara struntar i förbudet att skjutsa utan bortser också helt från säkerheten. Han menar att folket anser att det är en självklart med både barnstol och hjälm när man åker cykel, men att säkerhetstänket som bortblåst för folk som kör elsparkcyklar. Böter för att skjutsa någon på en elsparkcykel ligger på 500 kronor och man får även en prick i belastningsregistret som finns kvar i fem år. Tumnagel
50.0°
+
Frode Wikesjö
0

Sony presenterar nästa månads PS Plus-spel
Zombies och tennis

Sony har avslöjat vilka spel som PS Plus-prenumeranter kommer få lägga vantarna på under augusti månad. Spelen är Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, Tennis World Tour 2 för PlayStation 4 och Hunterx27s Arena: Legends för PlayStation 5 (trailer nedan). Dessa spel kommer släppas den 3 augusti och tills dess har ni möjlighet att lägga vantarna på denna månads PS Plus-titlar som är A Plague Tale: Innocence, Call of Duty: Black Ops 4 och arkadwrestling-spelet WWE 2K Battlegrounds. Tumnagel
36.5°
+
Frode Wikesjö
0

Tested kollar in den modulära laptopen Framework
Den som man enkelt kan byta modermodemet på

Norm från Tested har lagt vantarna på den bärbara Framework vilket är en modulär laptop vars mål är att göra det enklare för köparna att uppgradera sina datorer med olika komponenter istället för att köpa nya. Tanken är att användare inte bara ska kunna byta processor, RAM samt lagrings-komponenterna utan även kunna uppgradera skärmen, batterier, kontakter/portar och webbkameran på ett enkelt sätt. Varje dator som säljs är försedd med en QR-kod som ska göra det smidigt att beställa hem komponenter till den konfigurationen användaren önskar i framtiden. I klippet får vi se hur det ser ut när man monterar datorn och hur det ser ut när man vill plocka ut moderkortet efter några dagars användning. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Black Lotus är ny animerad serie i Blade Runner-universumet
Blade Runner: Black Lotus

Här får vi oss en första titt på serien Black Lotus vars handling utspelar sig mellan händelserna i Blade Runner och Blade Runner 2049. Serien är skapad av Adult Swim samt Crunchyroll och har premiär under hösten någon gång. I Black Lotus får vi följa med en replicant som heter Elle som skapades för ett okänt syfte. Rösterna för huvudrollen hanteras av Jessica Henwick i engelska dubbningen och Arisa Shida i den japanska versionen. Andra skådespelare som dyker upp i serien är Will Yun Lee, Samira Wiley, Brian Cox, Wes Bentley, Josh Duhamel, Peyton List, Stephen Root, Barkhad Abdi, Gregg Henry, Henry Czerny och Jason Spisak. Denna 13-avsnitt långa serien är skapad av personer som både jobbat med Ghost in the Shell och The Animatrix. Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0

En ung Paul McCartney dansar i ny musikvideo
Med lite deep fake-magi

Här har vi musikvideon till låten Find My Way som framförs av Paul McCartney och Beck. I låten har man med hjälp av lite datormagi föryngrat Paul så han kan dansa runt till låten. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Det ser inte lovande ut för kombin
Volvo gör superresultat - men V-modellerna säljer dåligt

Det har varit suv-fest de senaste åren och eftersom det är det segment som säljer bäst så blir de allra flesta nya elbilar i det formatet. Och varje gång vi skriver om en ny suv så finns det ett gäng bland kommentarerna som skriker att tillverkarna ska satsa på kombis, för det är ju det "som alla vill ha". Tydligen inte, i alla fall inte stora kombins, för V90 säljer sämst i Volvos utbud. När Volvo nu har släppt rapporten för första halvåret 2021 så ökar alla modeller i försäljning utom V60 (-0,2%) och V90 (-5,6%). Nu är dessa siffror jämförda med första halvåret 2020 då pandemin kickade in med full kraft, så i andel av Volvos försäljning ser det ännu värre ut. Backar vi bara till 2018 så stod V-modellerna för en rejäl del av försäljningen, men nu för tiden är det XC-modellerna som stor för den stora delen. V-modellerna säljer nu för tiden även sämre än S-modellerna. Anledningen till det är så klart att USA och Kina har ökat för Volvo och där är det SUV som gäller, i USA har Volvo till och med slutat sälja V90. Men även här i Sverige är det segt för kombin. Visst säljer V60 bäst med drygt 10.000 sålda bilar och tillsammans med V90 blir det drygt 14.000 bilar. Vi räknar med S-bilarna här eftersom de är så få i Sverige. Men räknar vi ihop XC-modellerna så landar vi på drygt 17.000 bilar och inte ens här vinner alltså kombin. Tittar vi på Volvos resultat för halvåret så landar det på en vinst på 13 miljarder vilket är rekord. 25 procent av bilarna man sålde var Recharge-modeller och alltså laddbara. I Europa var siffran 41 procent. Tumnagel
31.0°
+
Roger Åberg
0

Moment släpper skal med MagSafe
Till Galaxy S21

Inte ens Apple kan licensiera magnetsim. Nu släpper mobiltillbehörs-tillverkaren Moment ett skal till Samsung Galaxy S21 med Apples MagSafe. Skalen ger inte stöd till MagSafe-laddning utan bara delen som fungerar utan MFi-certifiering, själva magneterna. Det är alltså tänkt att skalet ska användas med företagets andra MagSafe-produkter som bilhållaren eller tripod-fästet. Och ja förresten, Moment kallar det såklart inte för MagSafe. Deras namn är (M)Force. Tumnagel
35.9°
+
Hugo Engström
0

Ny MacBook Air ska komma till mitten av 2022
Enligt Ming-Chi Kuo

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo ska Apple planera att släppa en ny modell av MacBook Air runt mitten av nästa år. Modellen ska enligt rykten få en 13,3 tums stor mini-LED-skärm, iPad Pro 12,9 tum är idag den enda Apple-enheten med skärmtekniken. Den nya skärmen ska möjliggöra en tunnare och lättare design, medan den samtidigt kan visa en bredare färgskala och mer kontrast med djupare svärta. Tidigare rykten har också sagt att den nya MacBook Air ska få tunnare ramar runt skärmen och stöd för MagSafe, något som även den kommande MacBook Pro ryktas få. Det sägs också att datorn ska komma i flera färger, likt nya iMac. Datorn ska också få en ny uppgraderad version av M1-processorn, som ska vara snabbare och mer effektiv. Enligt Mark Gurman ska processorn ha lika många CPU-kärnor som M1 (åtta stycken) men öka till nio eller tio GPU-kärnor från sju eller åtta. Tumnagel
38.8°
+
Hugo Engström
0

Serie reder ut hur realistiska filmer är
Kommer vi någonsin få en osynlighetsmantel?

I den här YouTube Originals-serien reder Jake Roper från Vsause 3 ut huruvida man skulle överleva händelser som utspelar sig i kända filmer. Videon ovan är senaste avsnittet från säsong 2 där de fokuserar på Harry Potter-filmerna. Andra avsnitt har till exempel handlat om Die Hard, Top Gun och A Quiet Place. Flera avsnitt går att se här. Tumnagel
37.7°
+
Hugo Engström
0

10 år sedan sista rymdfärjan landade
Kolla in en minidokumentär om Atlantis sista flygning

Den här veckan för tio år sedan landade USA:s rymdfärja Atlantis efter att ha genomfört sitt sista uppdrag i rymden. USA hade sex stycken rymdfärjor, Challenger, Enterprise, Columbia, Discovery, Atlantis och Endeavour. Det första uppdraget, STS-1, genomfördes med Columbia 1981 och det sista, STS-135, pågick mellan 8 - 21 juli 2011. Av de sex rymdfärjorna flög alla utom Endeavour till rymden. De fyra rymdfärjorna Enterprise, Discovery, Atlantis och Endeavour finns idag på olika museum i USA. Rymdfärjorna Challenger och Columbia förolyckades under uppdrag 1986 och 2003 vilket resulterade i att totalt 14 astronauter miste livet. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Många av dagens klockor kommer inte att fixa Wear OS 3
Google har släppt lite mer information om kommande operativsystem

Det kommande året kommer Google att rulla ut en ny version av sitt operativsystem till smarta klockor. Nu har Google snackat lite mer om den kommande versionen vilken officiellt kommer att gå under namnet "Wear OS 3". I ett blogginlägg skriver Google lite om vilka nuvarande Wear OS-klockor som även kommer att ha möjlighet att köra Wear OS 3. Det rör sig om en väldigt kort lista modeller och det ser ut som om alla smarta klockor som rullar på Snapdragon Wear 3100-plattformen inte kommer att kunna ta del av Wear OS 3. Google uppger dock att man fortsatt kommer att stödja den nuvarande versionen av Wear OS. Det innebär med andra ord att klockor som idag kör Wear OS inte kommer att bli obrukbara bara för att Google släpper en ny version av operativsystemet. Funderar man på att köpa en ny smartklocka så ska man dock kanske undvika att köpa en klocka som rullar på Snapdragon Wear 3100 om man framöver vill köra Wear OS 3. Bland de klockor som finns idag som Google säger kommer att kunna ta del av Wear OS 3 finns Mobvois TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular/LTE, TicWatch E3 samt Fossils kommande smarta klockor, klockor som alla kör Snapdragon Wear 4100. Klockorna ovan kommer att få Wear OS någon gång under det kommande året men Google kommer inte att släppa Wear OS brett innan någon gång i mitten av 2022. Tumnagel
38.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

FreeMoCap erbjuder motion capture-teknik für alle
Open-source och allt

FreeMoCap är ett nytt ramverk för att implementera motion capture-teknik. Det som är lite extra tufft med detta är att det är helt gratis via open-source så vem som helst kan plocka hem koden och slänga in det i sina projekt. Man behöver inte ha några markörer på sig för att läsa in rörelserna så det är bara till att ställa sig framför kameran och svänga loss. Du hittar GitHub-sajten för FreeMoCap via länken nedan. Tumnagel
40.8°
+
Frode Wikesjö
0

Kinas senaste maglev-tåg färdigt
Har en topphastighet på 600 km/h

Här kan ni kolla in ett inslag om Kinas senaste maglev-tåg vilket nyligen rullade ut från fabriken. Tåget ska ha en topphastighet på 600 km/h vilket ska göra det till världen snabbaste kommersiellt tillgängliga markfordon. Kinas nya maglev-tåg visades upp i staden Qingdao som ligger på Kinas östkust mellan Beijing och Shanghai. Vilka sträckor som det supersnabba tåget ska börja trafikera finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
40.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
90kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
78kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
50kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
85kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
79kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
84kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
26kg
+
Wille Wilhelmsson

Biz Markie är död
57 år ung

Hip-hop-legenden Biz Markie dog 57 år ung under helgen. Dödsorsaken är komplikationer av sin diabetes som han kämpat mot i mer än ett år. Biz Markie är sannolikt mest känd för hitlåten Just a Friend från 1989 men också för sina beatboxing-färdigheter och generellt underhållande persona. Tumnagel
7kg
+
Frode Wikesjö

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
98kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt från Swedish House Mafia
"It Gets Better"

Swedish House Mafia släppte under torsdagskvällen en ny låt med titeln It Gets Better. Detta är deras första nya singel sedan 2012. Den svenska trion ska tillsammans med Ty Dolla $ign och 070 Shake medverka i The Tonight Show med Jimmy fallon den 19 juli. Tumnagel
-21kg
+
Hugo Engström

Casio släpper ny version av klassiskt digitalur
Stål, guld eller pac-man

Casios modell F-100 är kanske mest känd för att vara Ripleys klocka i Alien-filmen. Nu släpper man en ny version av klockan som denna gång är i stål med stålarmband. Det kommer även en gråare version, en guldversion och en Pac-Man-version. Stålversionen heter A100WE-1A och prislappen ligger på runt 700 kronor (jämför priser). Den gråare versionen heter A100WEGG-1A och guldversionen heter A100WEG-9A. Pac-Man-versionen heter A100WEPC-1B. Det är klurigare att hitta guld och Pac-Man-versionen på ett rimligt köpställe, om ni gör det så lägg gärna länken bland kommentarerna. Tumnagel
105kg
+
Roger Åberg