m

Jag har lirat Wii U - Del 2 av 2
Spelen till Wii U och några till 3DS

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Jag har lirat Wii U - Del 2 av 2
Spel / Nintendo

Jag har varit i Frankfurt och lirat Wii U. Nintendos nya konsol som släpps någon gång innan årets slut. Del 1 handlade om själva hårdvaran och den kan läsas via den här länken. I den här delen kommer jag berätta om de spel som jag fick testa till Wii U och 3DS. Jag fick också några minuter med nya 3DS XL så det blir några rader om denna lilla (stora) maskin också. Spelen som visades på detta event var de som visades på E3. Tyvärr saknade jag Lego City: Undercover, Scribblenauts: Unlimited och Assassins Creed 3 så dem kan jag tyvärr inte leverera några intryck ifrån. Karaokespelet Sing fanns dock på plats, men jag testade inte det själv. Men i videon ovan kan ni se när Nintendos eventpersonal släpper loss ordentligt.

Batman: Arkham City
Det första spelet som jag testade var Batman: Arkham City. Ett spel som släpptes till Xbox 360 och Playstation 3 redan i höstas, men som nu också kommer att komma till Wii U. Det såg riktigt bra ut på Wii U. Grafiken ser i princip ut likadan ut som till de andra konsolerna. De Wii U-specifika funktionerna som jag fick testa i demot var bland annat att kunna scanna av omgivningen med hjälp av plattan, hacka säkerhetslås och styra batarangen. Skärmen fungerade också som ens inventory och man kunde välja vapen med den. Responsen när jag skulle välja vapen var lite sisådär. Jag fick trycka flera gånger på vapnen för att skärmen skulle fatta vad jag valde. Men detta spelet var samtidigt det enda där jag hade problem med touchskärmen och jag hoppas att det blir mer responsivt till dess att spelet släpps i butik.

New Super Mario Bros. U
Titeln är väl kanske inte något att hurra för. (Hur många spel till Wii U ska få undertieln U egentligen?) Men spelet var i alla fall riktigt roligt. Nytt för det här spelet är att man kommer kunna använda en flygekorredräkt och genom att skaka på kontrollen så flyger man en kortare stund. Baby Yoshi kommer också att finnas med och när man skakar kontrollen så blåses han upp som en ballong. Det utlovas multiplayer för totalt fem personer där fyra spelare styr med Wii Remotes, medan den femte spelar med gamepaden. Denna person har möjlighet att sätta ut små block runt om i världen och på så vis hjälpa de andra. En funktion som inte känns så där jätterolig. De kunde absolut ha använt gamepadens unika funktioner på ett bättre sätt. Så som i Rayman Legends till exempel.

Rayman Legends
Enligt mig det absolut roligaste spelet av alla spel som jag fick testa. Detta var också det spelet som använde skärmen i handkontrollen på allra bäst sätt. Har man spelat Rayman: Origins så vet man vad man kan vänta sig. Megadunderbra plattformande och supermegadunderkrispig och snygg grafik. Rayman: Legends har allt detta men mycket mer. I den demo jag fick testa hade de verkligen utnyttjat skärmen i handkontrollen på ett fantastiskt sätt. Hela demot byggde på samarbete där den som styrde Rayman spelade med den nya Wii U Pro Controller, medan person två styrde en liten filur som kunde hjälpa Rayman i sitt äventyr. Det fungerade ungefär på samma sätt som i New Super Mario Bros. U, men i Rayman Legends är den andra spelaren bra mycket mer involverad i spelet. I New Super Mario Bros. U kunde man bara placera ut block för att hjälpa sin medspelare, men i Rayman: Legends fanns det hela tiden massor av grejer att trycka på, dra i och interagera med. Bland annat fick man hugga av rep, dra upp gröna grejer och hjälpa Rayman rätt i en labyrintlikande bana genom att vrida på gamepaden samtidigt som den andra spelaren styrde Rayman. Faktum är att det kändes roligare att spela den lilla filuren än att spela som Rayman. Det här är ett spel som verkligen, verkligen fångade mitt intresse och som garanterad kommer bli riktigt bra. Det släpps redan på releasedagen av Wii U och kommer förmodligen vara ett av de spel som utnyttjar asynkront spelande på bästa sätt.

Project P-100
Denna titel känns som ett av de mest lovande spelen till Wii U. Ändå valde Nintendo att inte ens nämna det under deras presskonferens på E3 och jag kan överhuvud taget inte förstå varför de prioriterade bort detta lilla mästerverk. Spelet utvecklas av Platinum Games (som tidigare gjort Bayonetta, Mad World och Vanquish) och man får styra ett stort gäng superhjältar som ska rädda världen från en utomjordisk invasion. Med hjälp av gamepaden kan man kommendera dessa till att bilda olika formationer som då gör att du kan utföra vissa starkare specialattacker. Ett otroligt annorlunda och kaotiskt spel som verkligen såg ut att briljera. Detta är helt klart ett av de spel som har mest potential till Wii U.

Pikmin 3
Äntligen visar Nintendo upp Pikmin 3 efter en lång tids väntan. Både ettan och tvåan var fantastiska spel och detta ser ut att kunna bli riktigt fantastiskt det också. Jag fick spela en vanlig bana där det gällde att samla frukter med hjälp av sina Pikmins och en bossbana där det gällde att ta kål på en stor larvliknande boss. Styrningen sköttes med hjälp av Wii Remote och Nunchuck och fungerade utan problem. Jag har dock ett ganska stor klagomål och det är grafiken. Visst är det högupplöst och så, men texturerna ser väldigt förlegade ut. Jag kunde faktiskt inte se någon jättestor skillnad mellan Pikmin 3 och de två tidigare spelen förutom att det nu var högupplöst. Nintendo har sagt att Pikmin 3 ska släppas någon gång inom releasefönstret (några månader efter release) så de har ju tid på sig att fixa till grafiken, men frågan är om de kommer göra det. Som sagt tvivlar jag inte en sekund på att det inte kommer bli ett fantastiskt spel, men det kommer bli ännu mer fantastiskt om det dessutom märks att det spelas på en maskin som klarar av att prestera riktigt snygg grafik (för det vet vi att Wii U klarar) istället för en något uppbiffad Gamecube.

Wii Fit U
Det finns miljontals Wii Fit-plattor runt om i världen och Wii Fit var en av de absolut största succéerna med Wii. Självkart vill Nintendo fortsätta rida på fitnessvågen (hö, hö) och släpper då Wii Fit U till Wii U. Det blir ett gäng nya övningar/minispel att göra. Bland annat fick jag testa ett minispel där man skulle studsa på en studsmatta genom att böja knäna i rätt tid. I ett annat minispel skulle man sitta på Wii Fit U-brädan och luta sig bakåt och styra någon slags kälke som åkte nerför en backe. Just den här övningen var svettig kan jag lova. Wii Fit U känns inte riktigt som ett spel för mig och det var inte jätteskoj. Men gillade man Wii Fit så kan det säkert vara kul att spela. Även i det här spelet måste jag klaga på grafiken. Det ser ut exakt som ett Wii-spel. De har verkligen inte utvecklat grafiken eller stilen någonting. Och man spelar såklart med samma identitetslösa Mii-karaktärer som vi alla lärt oss att hata under Wii-tiden. Det kunde väl i alla fall utökat möjligheterna med Mii-figurerna till att ha olika sorts kläder eller vad som helst så att det ändå kunde se lite fräscht ut. Vart har fantasin tagit vägen, vart är kreativiteten och vart är de nyskapande koncepten som Nintendo är så bra på?

Game & Wario
Ytterligare ett spel som inte visades på Nintendos E3-presskonferens och som knappt fick någon uppmärksamhet på årets E3-mässa. Game & Wario är ett nytt Wario-spel med ett gäng olika minispel som utnyttjar gamepaden på diverse sätt. Bland annat skulle man använda gamepaden som en kamera och fota brottslingar och skjuta pilbåge på elakingar som ville äta upp dina jordgubbar. Spelet fungerade bra och grafikstilen passar för Wario tycker jag, men ändå kändes det inte särskilt kul i längden.

ZombiU
Ett FPS med zombietema. Man skulle springa runt och döda massa zombies. Om man dog så vaknade man upp som en ny person och kunde då gå tillbaka till platsen där man dog och döda sig själv (som då blivit en zombie) och hämta tillbaka alla sina prylar som man hade i ryggsäcken när man dog. Jag kom inte jättelångt för jag dog hela tiden. Spelet kändes väldigt svårt (eller så är det jag som urusel på first person shooters), men det känns som att det finns stor potential i det här spelet och det verkade använda gamepaden på smarta sätt. Ett spel att hålla utkik efter tror jag.

Ninja Gaiden 3
Jag fick inget jättebra intryck av det här spelet. Man skulle döda massor av elakingar. Inte heller användes skärmen i handkontrollen på något annat sätt än att streama spelet till den.

Nintendoland
Nintendoland är ett spel med 12 olika minispel i samma spel. Fem av dem fanns för test på eventet och jag testade fyra av dem.
Donkey Kongs Crash Course: Man skulle guida en liten vagn längs en bana gjord av massa byggnadsställningar (eller vad det nu var). Det såg väldigt enkelt ut, men var faktiskt riktigt svårt. Det här spelet tyckte jag var allra roligast av Nintendolandspelen. Enbart en bana fanns för test, men jag hoppas på riktigt många banor att köra igenom när spelet väl släpps.
Luigis Ghost Mansion
Fyra spelare spelar samtidigt. Tre av dem spelar varsin person som styr med Wii Remotes medan den fjärde spelar som ett spöke på gamepaden. De gällde då för de tre andra att lysa med sina ficklampor på spöket medan spöket skulle försöka komma bakifrån och skrämma de andra spelarna. De tre personerna kunde inte se vart spöket befann sig utan var tvungna att lysa med ficklampan för att kunna se det. Funkade riktigt bra och var faktiskt riktigt roligt. Frågan är bara hur länge det kommer vara roligt. Det känns som att man kommer kunna tröttna ganska snabbt på det.
Takamarus Ninja Castle: Man skulle kasta kaststjärnor med hjälp av gamepaden. Funkade bra men var inte jättekul.
Animal Crossing: Sweet Day: Påminde en del om Luigis Ghost Mansion. Tre pers med Wii Remotes springer runt och ska samla godiskulor medan personen med gamepaden styrde två vakter samtidigt och skulle försöka haffa tag i de andra spelarna. Detta spel var också riktigt kul, men precis som med Luigispelet undrar jag hur kul det kommer vara i längden.

Nintendo 3DS
Det fanns också några 3DS-spel att testa. Bland annat New Super Mario Bros 2, Luigis Mansion 2 och Castlevania: Lords of Shadow: Mirror of Fate.

New Super Mario Bros 2
Har man spelat något av de tidigare New Super Mario Bros-spelen så vet man vad man har att vänta sig. Det nya för det här spelet är att hela världen är full med massor av mynt och det finns ett läge som kallas coin rush där det gäller att samla ihop så många mynt som möjligt och så kan man tävla mot sina vänner om vem som lyckas samla flest mynt. Kommer säkert bli grymt bra.

Luigis Mansion 2
Luigis Mansion släpptes som en releasetitel till Gamecube och nu kommer äntligen uppföljaren. Denna gång till 3DS. Konceptet är detsamma som i det första spelet. Använd "dammsugaren" för att suga upp olika spöken. En av de största nackdelarna med det första spelet var att det var så kort, men i 3DS-spelet ska det tydligen finnas flera olika herrgårdar att utforska och spelet ska vara längre.

Castlevania: Lords of Shadow: Mirror of Fate
De tre Castlevaniaspelen som släpptes till DS var fantastiska. Ultraklassisk Castlevania i 2D-miljö. Det var fina grejer det. I detta nya spel förskjuts perspektivet en aning. Det är fortfarande ett sidscrollande spel men det är någon slags 2,5D. Striderna i Mirror of Fate kändes inte alls bra tyckte jag. De var repetitiva och jag fick ingen riktig "nu-har-jag-träffat-fienden-känsla". Men själva plattformandet kändes helt okej.

Några avslutande ord om 3DS XL
Nu närmar vi oss slutet av denna långa artikel och jag tänkte avsluta med några ord om kommande 3DS XL. Jag fick några minuter tillsammans med denna lilla godbit och jag blev positivt överraskad över hur skön den kändes att spela med. Den har 90 % större skärmar, kändes skönare att hålla i (på grund av den större storleken och de rundade hörnen) och den var också tunnare. En annan trevlig grej var att skärmen nu kan ställas in olika lägen beroende på hur mycket man vill luta den. Efter att ha lirat på 3DS XL kändes alla andra 3DS:er väldigt små i jämförelse. Det som dock är tråkigt med 3DS XL är att den inte har någon extra circle pad inbyggd.

Pheeew, nu är artikeln slut och jag hoppas att ni fått en god inblick i Wii U och spelen till denna.

Mycket mer efter hoppet
33.9°
0

Jag har lirat Wii U - Del 2 av 2

Spelen till Wii U och några till 3DS

Redigerat DNA kan stoppa myggor med malaria
Genetisk drift tar kål på myggpopulationen

För första gången har forskare visat att en typ av genteknik (CRISPR) kan krascha populationer av malariaspridande myggor. Man har lyckats konstruera han-myggor med en DNA-sekvens känd som en genetisk drift, detta ska snabbt överföra en skadlig mutation som ska kunna utplåna populationer av insekter. Ruth Muller, en entomolog som ledde forskningen vid PoloGGB, ett högsäkerhetslaboratorium i Terni, Italien säger det här: "Our study is the first [that] could show that gene-drive technology works under ecologically challenging conditions... This is the big breakthrough that we made with our study." Det är fortfarande många år kvar tills tekniken skulle kunna användas i det vilda, men då återstår fortfarande frågan om hur samhället ställer sig gällande genteknik, om det kanske kan vara värt riskerna. Trots år av bekämpning mot malaria är det fortfarande ett stort hälsoproblem i världen. Den myggburna parasitiska sjukdomen smittar mer än 200 miljoner människor varje år och dödar mer än 400 000, varav många är barn. Tumnagel
41.7°
+
Hugo Engström
0

En titt på Sonys nya kamera
Deras nya "nybörjarkamera" ZV-E10

Sony presenterade i veckan sin nya vloggkamera ZV-E10. Det är deras första vloggkamera i Alpha-serien med utbytbart objektiv. Kameran är utrustad med en 24.2 megapixel APS-C Exmor™ CMOS sensor och en BIONZ X processor. I detta klipp går Brandon från ShortCircuit igenom funktionerna i kameran. Kameran har bland annat fått några funktioner från Sonys andra populära vloggkamera, ZV-1, som ZV-E10 ska vara någon slags storebror till. En knapp för "Background defocus", som ska få bakgrunden i videon ur fokus snabbt och läget "Product Showcase" som vloggare kan använda när de filmar en produkt, denna funktion ska prioritera fokus på objektet istället för personen i videon. ZV-E10 ska vara tillgänglig i slutet av augusti hos flera återförsäljare för antingen 8500 kr för endast kameran, eller 9500 kr där även ett kit med E PZ 16-50mm F3.5–5.6 OSS power zoom-objektiv ingår. Tumnagel
38.3°
+
Hugo Engström
0

ISS säger hejdå till den ryska Pirs-modulen
Ska ersättas av den nya Nauka-modulen imorgon

Här ovan kan ni kolla in hur det såg ut när den ryska modulen separerade från den internationella rymdstationen ISS och senare brann upp när den flög in i jordens atmosfär. Pirs har fungerat som en slags dockningsstation sedan 2001 och över 70 kapslar som anlänt till ISS har dockat där. Modulen användes även som en sluss när ryska kosmonauter gjorde rymdpromenader eller pysslade med annat på ISS utsida. Pirs är den första större modulen som skrotas sedan ISS byggdes och kommer nu att ersättas av Rysslands Nauka-modul. Nauka-modulen sköts upp från jorden 22 juli och är planerad att docka med ISS någon gång under morgondagen. Tumnagel
39.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Roboten Cassie tog en löprunda på 5 kilometer
Fixade det på under en timme

Robotforskare på Oregon State University har låtit den tvåbenta roboten Cassie ta sig en löprunda på fem kilometer vilket den verkar ha klarat av någorlunda problemfritt. Cassies löprunda klarades av på en laddning batterier och två mindre incidenter där roboten föll. Cassie var dock inte ut och sprang helt på egen hand utan kontrollerades av en medföljande operatör som styrde i vilken riktning roboten skulle springa. Att springa 5 kilometer tog Cassie 53 minuter vilket är något snabbare än vad jag själv vanligtvis går 5 kilometer på. Roboten Cassie utvecklades av Oregon State University-företaget Agility Robotics och tillverkades mellan 2017 - 2019. Idag satsar Agility Robotics på att utveckla Cassies efterföljare, den tvåbenta roboten Digit som vi har skrivit om några gånger tidigare, se inlänkade artiklar nedan. Tumnagel
36.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Realme först med magnetisk laddning av Android-telefoner
Hittar på ett alternativ till Apples MagSafe till iPhone 12

Kinesiska Realme ser ut att bli den första mobiltillverkaren av Android-telefoner som tagit fram något som liknar den trådlösa MagSafe-laddning som Apple utvecklar till iPhone 12. Realmes magnetiska lösning verkar i dagsläget dock något otympligare än den MagSafe-laddare som finns till iPhone 12 som synes på bilden ovan. Realme kallar sin lösning för "MagDart" och varianten som visas ovan sägs ladda snabbare än de 15W som Apples MagSafe-laddning till iPhone 12 har. Realme håller dock även på att utveckla en lite mer slimmad version av MagDart och den kan ni kolla in på bilden här nedanför. Realmes första telefon med MagDart, vilket även kommer att bli deras första telefon med trådlös laddning någonsin, heter Realme Flash och kan komma att presenteras officiellt redan nästa vecka. Tumnagel
34.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Första ordentliga trailern för Lamb
Filmen där Noomi Rapace tar hand om ett lammbarn

Här bjuds vi på den första ordenrliga trailern för den kommande thrillern Lamb med Noomi Rapace i huvudrollen. Filmen kretsar kring ett par som tar hon hand om ett barn som är hälften människa och hälften lamm. In Lamb a childless couple in rural Iceland make an alarming discovery one day in their sheep barn. They soon face the consequences of defying the will of nature, in this dark and atmospheric folktale. Förutom Noomi kan man i filmen också hitta Hilmir Snaer Gudnason och Björn Hlynur. Filmen har premiär den 8 oktober. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Samsung presenterar Odyssey Neo G9
Riktigt fet gamingskärm

Samsung har visat upp efterföljaren till skärmen Odyssey G9 vilket är en 49 tum stor väld skärm som hämtat teknik från Samsungs tv-apparater. Skärmen har fått namnet Odyssey Neo G9 och kan visa en upplösning på 5120x1440 i ett ultrawide-format som har en ratio på 32:9. Den använder sig av Samsungs Quantum Mini LED vilket ger den möjlighet att visa 2048 så kallade "dimming zones" vilket kan jämföras med de 10 sådana zoner som Odyssey G9 kan visa. Odyssey Neo G9 har en uppdateringsfrekvens på 240hz med en svarstid på 1 ms. Ljusstyrkan ligger på 2000 nits vilket kan jämföras med andra skärmar som vanligtvis har runt 420 nits. När det kommer till kontakter så finns det en Display Port 1.4, en HDMI 2.1, två USB-ingångar samt hörlursingång. Samsung börjar ta emot beställningar på Odyssey Neo G9 29 juli och den släpps globalt 9 augusti. Skulle du vara sugen så kostar skärmen 2500 dollar. Tumnagel
40.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Varför är dieselmotorcyklar inte en grej?
Donut Media förklarar

YouTube-kanalen Donut Media går här genom varför det här med dieselhojar inte är något vi ser mer av på vägarna. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Happy Plugs släpper lurar för kidsen
Så de inte spelar för högt

Det är ingen vild gissning att de som växer upp i dag kommer att ha intressanta åkommor i sina öron. Att konstant ha inearlurar till exempel är inte så rackarns bra. Bra är det inte heller att ha för högt ljud på och som förälder är det rätt skönt att veta att barnet inte kan köra på alldeles för högt. Happy Plugs senaste hörlurar heter Play har en speltid på 25 timmar, finns i färgerna vitt, svart och rosa och kostar 799 kronor. Inget unikt där, men lurarna har teknik i sig som ser till att de inte spelar över 85 decibel. Det går helt enkelt inte att skruva upp volymen till 11. De har dessutom stöd för att dela med sig av ljudet man lyssnar på, antingen via 3,5 mm eller USB-C. Tumnagel
38.8°
+
Roger Åberg
0

Oscar Isaac är en hämndlysten korträknare
I trailern för The Card Counter

The Card Counter är en kommande film där Oscar Isaac spelar en före detta militär utfrågare med ett mörkt förflutet som blivit en korträknare. Redemption is the long game in Paul Schrader’s THE CARD COUNTER. Told with Schrader’s trademark cinematic intensity, the revenge thriller tells the story of an ex-military interrogator turned gambler haunted by the ghosts of his past decisions. Filmen är regisserad av Paul Schrader som tidigare skrivit manus till filmer som Taxi Driver och Kristi sista frestelse samt regisserat American Gigolo. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Julian Assange blir av med sitt medborgarskap i Ecuador
Wikileaks-grundaren kommer att överklaga beslutet

The Guardian rapporterar att Ecuador nu har beslutat sig för att dra tillbaka det medborgarskap man 2018 gav till Wikileaks grundare Julian Assange. Assange beviljades medborgarskap i Ecuador för att senare kunna ansöka om diplomatisk asyl för att kunna lämna Ecuadors ambassad i London. Assange sökte sin tillflykt till Ecuadors ambassad i London efter att han riskerade att utlämnas till Sverige där han anklagades våldtäkt. Assange tillbringade sju år på Ecuadors ambassad i London men kickades ut därifrån 2019 varpå han greps av brittisk polis. Därefter dömdes han till 50 veckors fängelse för att brutit mot brittiska borgensvillkor. Assange sitter fortfarande i brittiskt förvar då USA vill ha honom utlämnade efter att Wikileaks spridit hemligstämplat material. Skulle han lämnas ut dit riskerar Assange upp till 175 års fängelse enligt hans egna advokater. Assanges advokater har överklagat Ecuadors beslut att dra tillbaka hans medborgarskap i landet. Tumnagel
39.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snubbe skickar AirTags till Tim Cook, Elon Musk och Nordkorea
För att se vad som händer

YouTube-användaren MegaLag skickade för några veckor sedan några AirTags till Tim Cook, Elon Musk och till Nordkorea för att se hur transportföretaget DHL hanterade det. I klippet ovan berättar MegaLag hur DHL hanterade saknade paket och varför de inte fick komma in i Nordkorea. Del ett kan ses nedan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Arcade1Up släpper The Simpsons-kabinett
Spela som du gjorde för 30 år sedan

Nu har det gått 30 år sedan Konami släppte arkadspelet The Simpsons och lagom till det jubileet släpper Arcade1Up en nyutgåva av det klassiska kabinettet som hörde till spelet. Förutom The Simpsons-spelet så inkluderas även The Simpsons Bowling-spelet som Konami släppte hösten 2000. Det går att spela upp till fyra spelare på arkadspelets 17 tum stora skärm. Det finns även en möjlighet för andra ägare av arkadspels-kabinettet att ansluta sig via nätet, något som gör att man kan spela online mot varandra. Arcade1Up kommer att börja ta emot förbeställningar av "The Simpsons Arcade Machine" 16 augusti men vad det kommer att kosta framgår inte. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

I morgon är det betadags för Halo Infinite
För Halo Insider-folket

I morgon kommer 343 Industries dra igång det första betatestet för flerspelardelen för Halo Infinite. Detta test kommer dra igång i morgon kväll klockan 23:00 och pågå fram till söndagen den 1 augusti. Inbjudningar har börjat skickas ut så man borde få veta om man får vara med och leka inom kort. Det är dock endast folk som är med i Halo Insider som kommer få någon inbjudan denna gång. Om du inte fick någon inbjudan denna gång men vill ha chansen att delta i framtida betatest så kan du anmäla dig till Halo Insider-programmet via länken nedan. Hur som helst kan man nog räkna med att få se massvis med gameplay från spelets flerspelardel under helgen. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Waze blir lite smartare efter ny uppdatering
Trafikappen kan varna för köer innan du ens satt dig i bilen

Googles trafikapp Waze har släppt en lite lite större uppdatering som antagligen kan vara användbara för trafikanterna som förlitar sig på den. I den nya uppdateringen kommer Waze redan på startsidan varna för trafikstockningar som kanske förkommer på de vägarna som användaren vanligtvis brukar köra. Appen kommer att rekommendera alternativa vägar om den anser att så krävs. Det kommer även att finnas förklaringar till varför Waze väljer en annan väg än den som användaren vanligtvis brukar köra. Den nya versionen av Waze har redan börjar rulla ut till iOS och Android. Har du inte redan fått den så lär den dyka upp inom kort. Tumnagel
39.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för Cooking With Paris
Japp, den Paris

Netflix är inte direkt rädda för att producera märkliga tv-serier och den kommande serien Cooking With Paris är väl ännu ett exempel på detta. Serien baseras i grund på Råttatouille-citatet "Vem som helst kan laga mat". Ett uttalande som då testas genom att låta dokusåpastjärnan Paris Hilton laga rätter för diverse kändisgäster. Seriens sex avsnitt har premiär den 4 augusti. Tumnagel
39.9°
+
Frode Wikesjö
0

BMW visar upp fraktcykeln Dynamic Cargo
Eldrivet koncept som verkar najs

BMW har visat upp den trehjuliga elcyklen Dynamic Cargo vilken man tänker sig skulle kunna fungera fint för olika typer av transporter på kortare sträckor i stadsmiljö. Dynamic Cargo är försedd med ett batteri som ger den en räckvidd på 20 km men det går givetvis även att använda pedalerna om man vill ta sig längre än så. Det finns en rad olika tillbehör som gör det möjligt att frakta surfbrädor, barn och annat på den trehjuliga cykeln. Dynamic Cargo är än så länge bara ett koncept. Huruvida BMW planerar att någon gång släppa den på marknaden återstår att se. Tumnagel
39.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Nine Perfect Strangers
Miniserie om mindfullness-retreat som spårar ur

Här kommer ännu en trailer för Hulus rysardrama Nine Perfect Strangers som börjar sändas nästa månad. I miniserien får vi se Nicole Kidman i rollen som Masha, en karismatisk kvinna som leder ett mindfullness-retreat med nio deltagare. Det verkar dock som om Masha inte bara har mindfullness i planerna för deltagarna och det hela ser ut att utveckla sig åt det lite rysligare hållet. Nine Perfect Strangers börjar sändas på Hulu 18 augusti. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
100kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
78kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
76kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
40kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
87kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
19kg
+
Wille Wilhelmsson

Biz Markie är död
57 år ung

Hip-hop-legenden Biz Markie dog 57 år ung under helgen. Dödsorsaken är komplikationer av sin diabetes som han kämpat mot i mer än ett år. Biz Markie är sannolikt mest känd för hitlåten Just a Friend från 1989 men också för sina beatboxing-färdigheter och generellt underhållande persona. Tumnagel
4kg
+
Frode Wikesjö

David Harbour äter heta kycklingvingar
Klarar Red Guardian hettan?

Skådespelaren David Harbour gästade kycklingvingprogrammet Hot Ones i veckan för att prata lite om sitt liv och sin karriär samtidigt som han äter starka kycklingvingar. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt från Swedish House Mafia
"It Gets Better"

Swedish House Mafia släppte under torsdagskvällen en ny låt med titeln It Gets Better. Detta är deras första nya singel sedan 2012. Den svenska trion ska tillsammans med Ty Dolla $ign och 070 Shake medverka i The Tonight Show med Jimmy fallon den 19 juli. Tumnagel
-25kg
+
Hugo Engström